Cele mai bune jocuri pentru Xbox One

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cele mai bune jocuri pentru Xbox One

Până când Microsoft își va dezvălui așii din mânecă pentru viitoarea generație de console Xbox (și serviciul de streaming Project xCloud), fanii gigantului din Redmond trebuie să se mulțumească cu actuala familie de console Xbox One. Și, în ciuda aparentei inferiorități față de PlayStation 4, Xbox One oferă o sumedenie de opțiuni, pentru toate tipurile de buzunare.

Evidenta lipsa de titluri exclusive (majoritatea producțiilor recente provenite de la studiourile Microsoft sunt disponibile și pentru PC) este suplinită de inițiative precum abonamentele Xbox Game Pass sau EA Access, care conferă, în schimbul unui preț lunar modic, acces la colecții de câteva sute de jocuri, o metodă cum nu se poate mai accesibilă de a putea încerca numeroase titluri pentru cei ce dispun de finanțe limitate. Tot pentru această categorie de public există și modelul Xbox One S, accesibil ca preț și cu un hardware suficient de puternic pentru a rula majoritatea jocurilor actuale în condiții mulțumitoare.

Cei pretențiosi au însă la dispoziție modelul Xbox One X, aproape perfect pentru cei care dețin un televizor modern 4K și vor să profite de acesta la maximum. Versiunile pentru Xbox One X ale jocurilor importante sunt cele mai avansate grafic (din rândul edițiilor dedicate consolelor), multe dintre acestea permițând chiar rularea în rezoluție 4K nativă (3840×2160). Fie că alegeți un Xbox One S, fie că tânjiți după performanța superioară a Xbox One X, următoarele titluri nu ar trebui să lipsească din colecția dvs. de jocuri.


GEARS OF WAR 4
(The Coalition/Microsoft)

Sub conducerea veteranului Rod Fergusson, studioul The Coalition a preluat frâiele seriei Gears of War de la Epic Games, Gears of War 4 reprezentând dovada că fanii lui Marcus Fenix nu au de ce să-și facă griji pe viitor. Cel de-al patrulea titlu numerotat al seriei îl readuce în prim plan pe Marcus care, alături de fiul său J.D. Fenix și prietenii acestuia, trebuie să înfrunte o nouă generație de amenințări, pornind de la noi inamici robotizați și ajungând la misteriosul Swarm. Obișnuita campanie este completată, în Gears of War 4, și de o componentă multiplayer solidă și generoasă, partidele online rulând cu un framerate de 60 de cadre pe secundă.


SUNSET OVERDRIVE
(Insomniac Games/Microsoft)

Înainte de excelentul Marvel”s Spider-Man pentru PlayStation 4, nu trebuie uitat că Insomniac Games a lansat, alături de Microsoft, Sunset Overdrive, joc fără aportul căruia, îndrăznim să afirmăm, recentul Spider-Man nu ar fi fost posibil. Pe lângă latura tehnică, Sunset Overdrive fiind „unealta” cu ajutorul căreia Insomniac Games și-a adaptat tehnologia la actuala generație de console, acest titlu a reprezentat migrarea către un model de joc open world, a preluat și dezvoltat o sumedenie de mecanici din vechile Ratchet & Clank (cum ar fi navigarea facilă a mediului înconjurător sau numeroasele arme trăsnite). Bineînțeles, așa cum îi stă bine unui joc realizat de Insomniac, nici din Sunset Overdrive nu lipsește o doză sănătoasă de umor.


FORZA MOTORSPORT 7
(Turn 10 Studios/Microsoft)

Pe vremuri, cine căuta un joc serios cu mașini pe console avea o singură soluție: Gran Turismo. În ultimii ani însă, americanii de la Turn 10 Studios au reușit să impună pe piață propria alternativă, Forza Motorsport 7 fiind cel mai recent titlu al unei serii ce nu trebuie ratate de utilizatorii de Xbox One. Pe lângă bogata ofertă de mașini licențiate și circuite reale și imaginare, mașinile din Forza pot fi avariate, iar jucătorii beneficiază de funcția de rewind, cu ajutorul căreia pot evita accidentele periculoase. De asemenea, din punct de vedere grafic, Forza Motorsport 7 se prezintă excelent, utilizatorii de Xbox One X având posibilitatea de a rula jocul în rezoluție 4K nativă, cu 60fps.


FORZA HORIZON 4
(Playground Games/Microsoft)

Iar dacă abordarea mai serioasă, orientată către simulare, din seria Forza Motorsport vi se pare mai greu accesibilă, încercați, fără niciun fel de rezerve, Forza Horizon 4. Acesta reunește cele mai bune elemente ale subseriei Horizon: medii de joc open world vaste, special concepute pentru întreceri auto, tot felul de event-uri, pornind de la curse tradiționale, trecând prin tot felul de cascadorii și sfârșind cu probele speciale, în care jucătorii trebuie să se ia la întrecere cu tot felul de vehicule mai puțin convenționale. În plus, Forza Horizon 4 introduce cele patru anotimpuri ale anului, fiecare cu propriile probe, capabile să modifice în mod semnificativ mediul de joc. De asemenea, Forza Horizon 4 este primul titlu al subseriei ce oferă suport pentru 60fps pe consolele Xbox One X.


ROCKET LEAGUE
(Psyonix)

Rocket League se remarcă în special datorită conceptului său, pe cât de simplu, pe atât de creator de depedență: fotbalul cu mașinuțe teleghidate. Controlul accesibil transformă jocul celor de la Psyonix într-o opțiune viabilă atât pentru jucătorii de vârste fragade, cât și pentru utilizatorii experimentați, cei de la Microsoft aflându-se la cârma inițiativei de cross-platform online multiplayer, prin intermediul căreia posesorii de Xbox One pot juca Rocket League alături de deținătorii altor platforme pe care jocul și-a făcut apariția. Mai mult, chiar și în lipsa unei înclinații către meciurile online, Rocket League nu duce lipsă de opțiuni în ceea ce privește multiplayer-ul local, splitscreen-ul fiind plasat la loc de cinste.


THE WITCHER III: WILD HUNT
(CD Projekt RED)

V-ați dorit să admirați lumea de joc bogată în detalii din The Witcher III în rezoluție 4K și computer-ul sau laptop-ul personal pur și simplu nu face față? Nicio problemă, ambițiosul RPG open world al polonezilor de la CD Projekt RED poate fi parcurs în întregime, în rezoluție 4K, pe consolele Xbox One X, cu un framerate sensibil mai bun decât al concurenței. Și chiar dacă vă limitați la Xbox One S, The Witcher III prezintă aceeași experiență RPG ofertantă, cu numeroase personaje și quest-uri memorabile, Geralt of Rivia fiind același erou pe cât de flegmatic, pe atât de simpatic, indiferent de platforma pe care este rulat jocul.


RED DEAD REDEMPTION 2
(Rockstar Games)

Red Dead Redemption 2 poate fi considerat, pe bună dreptate, o veritabilă etapă de maturizarere pentru cei de la Rockstar Games. Mediul de joc open world dinamic, caracteristic creațiilor de la Rockstar, este prezent la datorie, mai spectaculos din punct de vedere grafic ca niciodată. În evidență iese însă povestea dramatică din Red Dead Redemption 2, în care unul dintre cele mai bine creionate personaje din jocurile lansate în 2018 – protagonistul Arthur Morgan – încearcă să pună o oarecare ordine în afacerile găștii de nelegiuți Van der Linde, într-o perioadă în care America începea să îmbrățișeze civilizația, lăsându-și în urmă începuturile sângeroase.


CUPHEAD
(Studio MDHR)

Cuphead a atras atenția în primul rând grației aspectului și stilului artistic ce amintesc de desenele animate ale anilor 1930. Pornit inițial drept un joc bazat pe confruntările cu diverși boși, fiecare cu un design ieșit din comun, Cuphead s-a bucurat de sustinerea celor de la Microsoft, producătorii alegând astfel să introducă și secvențe clasice de platforming, precum și suportul pentru multiplayer cooperativ. Cuphead este dovada vie că nu doar tehnologia contează atunci când judeci aspectul vizual al unui joc video, stilul artistic fiind cel puțin la fel de important.


GRAND THEFT AUTO V
(Rockstar Games)

O veche zicală spune că „un joc bun rămâne un joc bun, indiferent de platforma pe care este rulat”. Iar Grand Theft Auto V nu se abate de la această regulă, toate componentele vitale ale jocului – pornind de la campania alături de cei trei eroi principali și sfârșind cu componenta multiplayer GTA Online – fiind prezente și în versiunea pentru Xbox One. Mai mult, pasionații de Grand Theft Auto Online pot beneficia de robustețea serviciilor Xbox Live oferite de Microsoft, GTA V fiind jocul care, în cei mai bine de cinci ani de când se află pe piață, s-a menținut mereu în toate topurile de vânzări, câștigându-și astfel titlu de cel mai de succes produs de divertisment al tuturor timpurilor.


PLAYER UNKNOWN”S BATTLEGROUNDS
(PUBG Corporation)

Nu mai este un secret că Microsoft pune un accent deosebit de jocurile online, îndemnând utilizatorii de console Xbox să îmbrățișeze facilitățile multiplayer oferite de serviciul Xbox Live. Și parcă niciodată această direcție nu a fost mai evidentă decât atunci când PlayerUnknown”s Battlegrounds (un adevărat fenomen în ceea ce privește shooterele multiplayer, ce a dat naștere unui nou gen – Battle Royale) și-a făcut apariția pe Xbox One drept titlu exclusiv pentru console. Și, deși perioada de exclusivitate s-a scurs, PlayerUnknown”s Battlegrounds rămâne cea mai „matură” versiune de Battle Royale existentă pe piață, cei de la Microsoft fiind implicați direct în optimizarea jocului pentru ambele modele de Xbox One.

Știri despre
Schimbări radicale în mijloacele de transport din Capitală! S-au luat deja măsuri, iar toți călătorii trebuie să știe asta
Schimbări radicale în mijloacele de transport din Capitală! S-au luat deja măsuri, iar toți călătorii trebuie să știe asta
De ce a murit experimentatul paraşutist în antrenamentul de la Boboc. Ce s-a întâmplat cu paraşutele sale model din anii '70
De ce a murit experimentatul paraşutist în antrenamentul de la Boboc. Ce s-a întâmplat cu paraşutele sale model din anii…
O tânără ucraineană talentată vine cu o serie de picturi emoţionante despre războiul din Ucraina: „Victoria din 2022”
O tânără ucraineană talentată vine cu o serie de picturi emoţionante despre războiul din Ucraina: „Victoria din 2022”
Este anchetată! O nouă lovitură teribilă pentru Anamaria Prodan
Este anchetată! O nouă lovitură teribilă pentru Anamaria Prodan
Un SEMNAL misterios dintr-un sistem stelar, DOVADA că nu suntem SINGURI în Univers?
Un SEMNAL misterios dintr-un sistem stelar, DOVADA că nu suntem SINGURI în Univers?
Motivul pentru care Gina Pistol a fost refuzată. De ce va prezenta Irina Fodor show-ul America Express 2022 - sezonul 5 Asia Express de la Antena 1
Motivul pentru care Gina Pistol a fost refuzată. De ce va prezenta Irina Fodor show-ul America Express 2022 - sezonul…
Vestea zilei despre Elena Udrea! Avocatul său a făcut anunțul. S-a aflat adevărul
Vestea zilei despre Elena Udrea! Avocatul său a făcut anunțul. S-a aflat adevărul
'Putin atacă o țară NATO!' - Vestea a picat ca un trăsnet
'Putin atacă o țară NATO!' - Vestea a picat ca un trăsnet
Schimbare șocantă de look. Lana del Rey s-a îngrășat 30 de kilograme. Cum arată acum
Schimbare șocantă de look. Lana del Rey s-a îngrășat 30 de kilograme. Cum arată acum
Un model a ieșit în public cu „cel mai mic bikini printat 3D din lume”. Puţine femei au curajul ei
Un model a ieșit în public cu „cel mai mic bikini printat 3D din lume”. Puţine femei au curajul ei
Dyson nu se limitează la aspiratoare şi uscătoare de mâini. Compania intenţionează să creeze un important centru de robotică
Dyson nu se limitează la aspiratoare şi uscătoare de mâini. Compania intenţionează să creeze un important centru de robotică
BANCUL ZILEI: Costel, obosit, face popas la o bătrână: Dormi cu mine sau cu Vițica?
BANCUL ZILEI: Costel, obosit, face popas la o bătrână: Dormi cu mine sau cu Vițica?
Ce mijloc de transport folosesc militarii ucraineni pentru a se apropia rapid şi fără a fi detectaţi de blindatele ruseşti
Ce mijloc de transport folosesc militarii ucraineni pentru a se apropia rapid şi fără a fi detectaţi de blindatele ruseşti
Incident șocant la televiziunea de stat. Prezentatoarea a crezut că moare de rușine!
Incident șocant la televiziunea de stat. Prezentatoarea a crezut că moare de rușine!
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
Nemții s-au jucat cu Dacia Logan. A fost transformată în mașină SUPER-SPORT
Nemții s-au jucat cu Dacia Logan. A fost transformată în mașină SUPER-SPORT
FOTO. Fosta gimnastă Diana Bulimar, apariție seducătoare! Și-a etalat formele perfecte
FOTO. Fosta gimnastă Diana Bulimar, apariție seducătoare! Și-a etalat formele perfecte
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!