Cele mai bune jocuri pentru Nintendo Switch

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cele mai bune jocuri pentru Nintendo Switch

La începutul acestei luni, Nintendo a sărbătorit doi ani de când consola hibrid Nintendo Switch se află pe piață, perioada în care s-a bucurat de o popularitate ieșită din comun. Astfel, deși poate fi considerată încă „tânără”, Nintendo Switch a strans deja o selecție de jocuri demnă de invidiat, următoarele zece titluri fiind recomandările noastre, pe care pur și simplu nu le puteți rata dacă dețineți o astfel de consolă.

Unul dintre avantajele majore ale Ninteno Switch este caracterul său hibrid, toate jocurile putând fi încercate atât în modul de funcționare tradițional, atunci când consola este conectată la TV, cât și în modul portabil, titlurile preferate putând fi luate astfel „la purtător” și jucate oriunde doriți. Mai mult, unele dintre aceste jocuri pot fi abordare „în deplasare” și în mod multiplayer, crescând astfel farmecul micuței console Nintendo.


BAYONETTA 2
(Platinum Games/SEGA/Nintendo)

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai reușite titluri de acțiune ale tuturor timpurilor, Bayonetta 2 pentru Nintendo Switch atrage și prin includerea, în pachetul jocului, a primului episod al seriei Bayonetta, adaptat la rândul său pentru consola Nintendo. Totuși, trebuie să luați în considerare că ambele titluri sunt doar niște portări de pe mai vechiul Nintendo Wii U, cu rezoluții, efecte și framerate-uri îmbunătățite, deci nu puteți avea pretenția unei eventuale experiențe revoluționare pe Switch. Chiar și așa, Bayonetta rămâne combinația perfectă dintre acțiune și sex appeal, un al treilea joc al seriei aflându-se în dezvoltare pentru Nintendo Switch.


NEW SUPER MARIO BROS. U DELUXE
(Nintendo)

Încă de la apariția seriei din anii ’80, jocurile Mario au devenit sinonime cu evoluția genului platforming. Mai târziu, odată cu debutul consolei Nintendo 64, Mario a început să scrie istorie și în domeniul jocurilor 3D, seria divizându-se în două ramuri, la fel de iubite de fani: platformerele 2D tradiționale, realizate în stilul titlurilor originale, și cele tridimensionale, à la Mario 64. New Super Mario Bros. U Deluxe se adresează celor care o preferă pe prima, reprezentând una dintre cele mai rafinate experiențe de platforming bidimensional de pe piață. Nu vă speriați de faptul că și acest titlu este de fapt o portare retușată venită de pe Wii U: ediția Deluxe include expansion-ul New Super Luigi U, noi personaje jucabile și îmbunătățiri grafice evidente.


POKÉMON: LET’S GO, PIKACHU! / LET’S GO, EEVEE!
(Game Freak/The Pokemon Company/Nintendo)

Vă mai amintiți nebunia de acum câțiva ani cu jocul de mobil Pokémon Go? În ciuda faptului că reprezenta doar o mică parte din ce înseamnă Pokémon, Go s-a bucurat de un succes răsunător; ei bine, cele două variații ale jocului Pokémon: Let’s Go, Pikachu / Eevee! livrează întreaga „experiență” de RPG a seriei, fiind concepute drept remake-uri modernizate ale mai vechilor Pokémon Red / Blue și Pokémon Yellow. Fanii înrăiți se vor bucura să afle că Let’s Go, Pikachu / Eevee! au integrată funcționalitate de comunicare cu Pokémon Go și pot fi abordate și cu ajutorul unui controller special gândit pentru aceste jocuri: Poké Ball Plus.


ROCKET LEAGUE
(Psyonix)

Dacă Rocket League și-a găsit deja un joc în listele dedicate celor mai bune jocuri de pe PlayStation 4 și de pe Xbox One, putea lipsi oare creația celor de la Psyonix dintre recomandările noastre pentru Nintendo Switch? Mai ales că, în ciuda anumitor compromisuri grafice făcute pentru a adapta jocul acestei platforme, versiunea de Nintendo Switch a lui Rocket League păstrează atuurile fraților săi mai mari, precum conceptul genial de fotbal cu mașinuțe teleghidate, controlul simplu și ușor de înțeles, cele 60 de cadre pe secundă și multiplayer online cross-platform cu celelalte console. În plus, pe Nintendo Switch, puteți porni un meci și în parc, în metrou sau unde vă lovește cheful.


MARIO + RABBIDS: KINGDOM BATTLE
(Ubisoft/Nintendo)

Cine a spus că jocurile de strategie nu pot funcționa pe console probabil că nu apucase încă să încerce Mario + Rabbids: Kingdom Battle. De altfel, decizia celor de la Nintendo de a permite unui alt producător – Ubisoft în acest caz – să folosească personajele clasice ale companiei (Mario și gașca sa) s-a dovedit a fi una dintre cele mai inspirate mișcări, alături de combinarea acestora cu eroi la fel de trăzniți din portofoliul Ubisoft: iepurii nebuni Rabbids. Cu echipe formate atât din personajele Nintendo, cât și din iepuroi, fiecare cu propriile abilități speciale, jucătorii trebuie să parcurgă un altfel de aventură, luptele ce se desfășoară pe ture aducând aminte de titlurile seriei X-COM.


DIABLO III: ETERNAL COLLECTION
(Blizzard Entertainment)

Unul dintre avantajele pe care Nintendo Switch le are în fața concurenței este posibilitatea de a reda întregi jocuri de calibru AAA în condiții portabile, unul dintre acestea fiind Diablo III, adus pe consola Nintendo prin intermediul ediției Eternal Collection. Mai exact, această versiune include absolut tot conținutul lansat până acum pentru jocul celor de la Blizzard, pornind de la campania inițială, expansion-ul Reaper of Souls, noua clasa Necromancer și toate modurile de joc suplimentare. Cu alte cuvinte, o experiență de joc fără niciun fel de compromis, fiind păstrat și framerate-ul de 60fps caracteristic celorlalte ediții. În plus, puteți să plecați la vânătoare de demoni, single player sau în mod co-op, și atunci când călătoriți și nu aveți acces la TV sau la monitorul PC-ului.


SUPER SMASH BROS. ULTIMATE
(Bandai Namco Studios/Nintendo)

Ce poate fi mai plăcut pentru fanii Nintendo decât un joc cu lupte din care să nu lipsească niciun personaj important din istoria companiei? Și, evident, să includă o tonă de „invitați” din alte serii, să se poată controla prin toate metodele imaginabile (cu Joy-con-uri, controllere Pro sau chiar cu vechile gamepad-uri pentru GameCube) și să poată fi jucat multiplayer „în deplasare” alături de prieteni. Ei bine, Super Smash Bros. Ultimate le include pe toate. Mai mult, chiar dacă nu aveți vreun inamic uman cu care să vă confruntați, titlul rezultat din colaborarea celor de la Nintendo cu Bandai Namco include suficient conținut de calitate și pentru single player.


DEAD CELLS
(Motion Twin)

Dead Cells se încadrează în categoria titlurilor care, deși există și în versiuni dedicate PC-ului sau celorlalte console, nu-și atinge potențialul maxim decât pe Nintendo Switch. În primul rând, nu trebuie să vă faceți griji referitoare la eventualele compromisuri de ordin grafic făcute pentru a aduce jocul pe Switch: Dead Cells folosește un aspect vizual retro pixelizat, chiar mai atractiv atunci când este afișat pe ecranul unității portabile a consolei Switch decât pe TV. În al doilea rând, gameplay-ul ce combină conceptele „roguelike” și „metroidvenia” cu nivelurile generate aleatoriu la fiecare sesiune nouă și cu un sistem de luptă spectaculos se potrivește ca o mănușă naturii portabile a consolei Nintendo Switch.


SUPER MARIO ODYSSEY
(Nintendo)

Aminteam mai devreme că New Super Mario Bros. U Deluxe reprezintă probabil cea mai rafinată experiență 2D a seriei Mario de până acum. Aceeași afirmație este valabilă și pentru Super Mario Odyssey, de aceasta dată în cadrul jocurilor 3D ale seriei. În această nouă aventură, Mario este ajutat de Cappy, pălăria sa, care poate fi folosită în joc pentru a ataca inamicii, pentru a accesa porțiuni suplimentare ale nivelurilor sau chiar pentru a prelua controlul asupra oponenților, utilizându-le acestora abilitățile speciale pentru a progresa. Mai mult, Super Mario Odyssey poate fi abordat și în mod co-op, unul dintre jucători controlându-l pe simpaticul instalator italian, în timp ce al doilea participant la joc întră în rolul pălăriei Cappy.


THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD
(Nintendo)

The Legend of Zelda: Breath of the Wild este probabil prima recomandare pe care ar trebui s-o facem oricărui proaspăt deținător de consolă Nintendo Switch. Povestea jocului este simplă: Link, eroul principal al seriei, se trezește după 100 de ani într-un tărâm Hyrule devastat de o entitate malefică numită Calamity Ganon. Eroul este astfel nevoit să-și redobândească amintirile, în încercarea de o salva pe prințesa Zelda și întregul tărâm de la pieire. Nu povestea este însă principalul atu al lui Breath of the Wild, ci mediul său de joc deschis, pe care producătorii vă încurajează să-l explorați în detaliu, după dorința și priceperea fiecăruia, libertatea de mișcare și opțiunile de joc fiind în continuare mult peste ceea ce oferă majoritatea alternativelor open world.

Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Halep, „hemoragie“ de puncte în clasamentul mondial: Explicaţia matematică a unei prăbuşiri
Halep, „hemoragie“ de puncte în clasamentul mondial: Explicaţia matematică a unei prăbuşiri
Un om important din tabăra lui Orban şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL
Un om important din tabăra lui Orban şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL
Încă un român ar putea ajune la Galata! Reacția impresarului: „Voi fi primul semnalizat”
Încă un român ar putea ajune la Galata! Reacția impresarului: „Voi fi primul semnalizat”
SUV de cinci stele la Euro NCAP. Hyundai cucerește piața cu acest model
SUV de cinci stele la Euro NCAP. Hyundai cucerește piața cu acest model
Anamaria Prodan a aflat SENTINŢA! Nimeni nu se aştepta aşa repede
Anamaria Prodan a aflat SENTINŢA! Nimeni nu se aştepta aşa repede
Cum se intră la Kaufland, după introducerea noilor restricții! Magazinul a făcut anunțul
Cum se intră la Kaufland, după introducerea noilor restricții! Magazinul a făcut anunțul
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Un CAMERAMAN român care FILMA lupta dintre doi zimbri a înregistrat fără să vrea ceva cu totul neașteptat
Un CAMERAMAN român care FILMA lupta dintre doi zimbri a înregistrat fără să vrea ceva cu totul neașteptat
Face senzație cu „cel mai mic bikini” printat 3D din lume. A avut curajul să meargă așa la piscină VIDEO
Face senzație cu „cel mai mic bikini” printat 3D din lume. A avut curajul să meargă așa la piscină VIDEO
Irina Fodor, dată afară de la Asia Express, ca să revină Gina Pistol?
Irina Fodor, dată afară de la Asia Express, ca să revină Gina Pistol?
Noua iubită a lui Walter Zenga, o bombă! Este româncă şi face furori cu formele sale. FOTO de neratat
Noua iubită a lui Walter Zenga, o bombă! Este româncă şi face furori cu formele sale. FOTO de neratat
Klaus Iohannis e în stare de șoc! Ipoteza care aruncă în aer scena politică
Klaus Iohannis e în stare de șoc! Ipoteza care aruncă în aer scena politică
Un nou tip de beneficiu face furori în rândul IT-ştilor: bonusul de „bun-venit“ în companie. Unele companii din IT încep să acorde bonusuri consistente la angajare pentru specialiştii seniori, mai greu de găsit pe piaţă, în timp ce în fabrici şi în supermarketuri bonusurile de prezenţă au devenit o normalitate
Un nou tip de beneficiu face furori în rândul IT-ştilor: bonusul de „bun-venit“ în companie. Unele companii din IT încep…
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Octavian Jurma: România a depășit recordul mondial de decese COVID la 1 milion de locuitori. Au crucificat poporul ăsta!
Octavian Jurma: România a depășit recordul mondial de decese COVID la 1 milion de locuitori. Au crucificat poporul ăsta!
Poluare alarmantă: Materialul care ne va distruge peste 9 ani, dacă nu acționăm acum
Poluare alarmantă: Materialul care ne va distruge peste 9 ani, dacă nu acționăm acum
Oficialii unguri deplâng situaţia din spitalele româneşti şi trimit ventilatoare, măşti şi medicamente. Unde vor ajunge materialele
Oficialii unguri deplâng situaţia din spitalele româneşti şi trimit ventilatoare, măşti şi medicamente. Unde vor ajunge materialele
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Experienţa unui medic trimis în Ungaria să coordoneze transferul românilor cu COVID-19: M-au întrebat de ce nu s-au vaccinat, nu am ştiut ce să răspund
Experienţa unui medic trimis în Ungaria să coordoneze transferul românilor cu COVID-19: M-au întrebat de ce nu s-au vaccinat, nu am…
Este oficial: Angajaţii care ar putea fi concediaţi fără certificatul verde
Este oficial: Angajaţii care ar putea fi concediaţi fără certificatul verde
Motivele incredibile pentru care bărbații nu mai poartă pălării astăzi!
Motivele incredibile pentru care bărbații nu mai poartă pălării astăzi!
Walter Zenga trăiește o nouă poveste de dragoste! Celebrul antrenor are o iubită cu 30 de ani mai tânără decât el / FOTO
Walter Zenga trăiește o nouă poveste de dragoste! Celebrul antrenor are o iubită cu 30 de ani mai tânără decât…
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Un Tesla Model S este condus pe sub apă. Rezistă sau se scurtcircuitează INSTANT?  – VIDEO
Un Tesla Model S este condus pe sub apă. Rezistă sau se scurtcircuitează INSTANT? – VIDEO
FOTO. Antonia, apariție controversată, într-un costum de baie provocator! `Ești minunată!`
FOTO. Antonia, apariție controversată, într-un costum de baie provocator! `Ești minunată!`
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent