TIMP LIBER | Ischgl, stațiunea care te cucerește înainte să pui piciorul în Austria

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 17 Nov. 2014, 17:50 Actualizat: 18 Nov. 2014, 13:12 Ischgl
TIMP LIBER | Ischgl, stațiunea care te cucerește înainte să pui piciorul în Austria

Ischgl este stațiunea mozaic care îl va satisface pe fiecare dintre membrii oricărui grup al aventurierilor iubitori de distracție. Ischgl este punctul de convergență dintre glamourul starurilor, tehnologia ca desprinsă dintr-un film SF, adrenalina sporturilor extreme și peisajele din cele mai spectaculoase documentare despre viața în inima naturii neprihănite de om. Ischgl devine un mini-paradis al sporturilor de iarnă în zona Paznaun, din vestul Tirol-ului, în Austria.

Ischgl este acea destinație spectaculoasă încă din primul moment în care cauți informații despre vacanță. Dacă vrei să știi unde mergi, să îți faci o idee despre ceea ce vei găsi, panorama ți se dezvăluie printr-un click. În acest caz, arhi-cunoscutul „la un click distanță” te teleportează prin intermediul tehnologiei, în timp real, pe pârtie. Sunt 11 zone pe care le descoperi pe site-ul Ischgl.com, din stațiunea propriu-zisă, de la altitudinea de 1.400 de metri până la cei 2.872 de metri ai vârfului Greitspitz.

În era tehnologiei, în care „cârcotașii” susțin că cei mai împătimiți fani ai PC-ului nu mai aruncă  o privire pe geam pentru a vedea dacă este soare sau plouă, ci verifică termometrul și grafica cu soare și nori desenați pe laptop, calculator, tabletă sau pe telefonul intelingent, Ischgl  face mai mult. Îți arată exact cât de soare este, cum arată stratul de zăpadă, cât de ceată sau de întuneric este. Nu este suficient de spectaculos? Ischgl.com plusează. Și cu alte câteva click-uri succesive, urmărești fotografii din jumătate în jumătate de oră ale respectivei zone. Zile la rând se desfășoară astfel pe repede-înainte în fața ta și vezi exact cum vârful se umple de lumină la răsărit, treptat și descoperi dintr-o dată spectacolul naturii la Ischgl. Ca într-un videoclip, dar fără efecte speciale, ploaie simulată cu găleata și soare adus cu un super-reflector. Și dacă o cameră doar puțin mobilă, dar ingenios folosită, te poate surprinde astfel, experiența propriu-zisă este de zeci de ori mai intensă.

O experiență în 7D, completă

Odată ce ai pătruns în lumea Ischgl, vei vrea să ajungi acolo, să treci în 7D. Ischgl pe viu este locul în care tehnologia surprinde din nou, cu cele 45 de instalații de telecabine și telescaune, cu triplul circuit de teleferice 3-S Pardatschgrat, premiera sezonului 2014/2015 –  linia cu cea mai mare diferență de nivel din întreaga lume – 1.251 metri. Acest colos tehnologic deservește cele 500 de hectare pentru senzații tari de la Ischgl, cu 238 km de piste de ski, traseu pentru sănii și zone de schi fond.

Glamour în „Capitala Petrecerilor din Alpi”

Adrenalina vine de la sine, pe traseele moderne, pe diferite nivele de dificultate, care asigură siguranța tuturor turiștilor, dar și senzații direct proporționale cu abilitățile fiecăruia. Și crește atunci când la finalul coborârii ajungi direct în zona glamour, a concertelor superstarurilor din industria muzicii. Standardul a fost fixat de-a lungul anilor de Elton John, Robbie Williams sau Pink, iar în 2014, pe 29 noiembrie, James Blunt impune etalonul acestui sezon al sporturilor de iarnă printr-un mega-show, la care toți deținătorii unui permis de ski pentru ziua respectivă, în valoare de 60 de euro, au acces gratuit.

Tot ca un VIP te simți și pe pista de sănii cu o distanță de 7 km, pe care o poți parcurge doar sub reflectoare, fiind deschisă doar seara. Saună, cluburi și cafenele, garnisesc zonele de finiș ale pistelor de schi. Și tranziția se face rapid, ca într-un film fără să ai nevoie de tăieturi de montaj. Dacă Monte Carlo este capitala lumii mondene mondiale, Ischgl este „Capitala Petrecerilor din Alpi”.

Mai multe informații pe www.ischgl.com.
 

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 17 Nov. 2014, 17:50 Actualizat: 18 Nov. 2014, 13:12 Ischgl