VIDEO Big in Japan. N-au vrut să ne antrenăm la ele acasă și le-am eliminat. Cum a produs echipa României de tenis de masă surpriza la CM. Interviu cu Samara și reacția lui Filimon

Autor: Andru Nenciu Publicat: 02 May. 2014, 14:29 Actualizat: 04 May. 2014, 14:28 Highlight
 • Reprezentativa feminină de tenis de masă a produs surpriza la Mondialul pe echipe de la Tokyo, învingând azi, în optimi, Coreea de Sud, scor 3-2, o adevărată forță în sportul cu mingea de celuloid
 • Elizabeta Samara a învins-o pe Haeun Yang, scor 3-2 și a pierdut meciul cu Hyowon Seo, scor 1-3. Bernadette Szocs a fost învinsă de Hyowon Seo, scor 3-1, dar a câștigat meciul cu Haeun Yang, scor 3-2, iar Daniela Dodean a trecut de Hajung Seok, scor 3-2.
 • Elevele antrenorului Viorel Filimon vor întâlni în această dimineață, de la ora 4:00 (ora României), selecționata statului Singapore, într-un meci pentru accederea în semifinale. Adversarele au în lot o jucătoare clasată în top 5 mondial
 • Oficialii sud-coreeni i-au refuzat pe români în momentul în care șefii forului de la noi au intenționat să trimită lotul național în pregătire în Asia
 • Eliza Samara a vorbit imediat după victorie pentru cititorii ProSport

UPDATE 20:00 Antrenorul reprezentativei feminine de tenis de masă, Viorel Filimon, a vorbit pentru ProSport atât despre strategia abordată în partida din optimi, contra Coreei de Sud, cât și despre meciul de sâmbătă dimineață, din sferturi, contra echipei statului Singapore.

„Am crezut în victorie, totul depindea de prezența Danei Dodean în echipă, întrucât avea probleme medicale. Fără ea… ar fi fost mai greu. Înainte cu o oră de începerea meciului, împreună cu ea și cu medicul (n.r. – Edi Crăciun), am hotărât să evolueze pe poziția 3 (n.r. – meciul al treilea / se joacă pe sistemul cel mai bundin 5 partide). Antrenorul sud-coreean a fost surprins că joacă Berni pe 2 și Dana pe 3 făcând echipa ca și cum numărul 3 ar fi jucat Camelia Poștoacă (n.r. – lotul României e format din 5 sportive), așa cum am jucat ieri, cu Polonia. Deja era 1-0 pentru noi! Mobilizarea a fost totală și dorința de câștig imensă.

Banca noastră a fost un vulcan care a erupt după ultimul punct câștigat de Berni. A fost senzațional. Încercăm să învingem fosta campioană mondială din 2010, Singapore, echipă care are în componență două jucătoare medaliate cu aur acum patru ani”.


! Meciul cu Singapore va fi în direct pe www.ittf.com, de la ora 4:00, ora Romaniei.


Tenisul de masă din România continuă să impresioneze la nivel mondial. După ce în octombrie, la Schwechat, în Austria, fetele au cucerit argintul în proba pe echipe a Europeanului, în urma unei finale pierdute cu Germania (compusă numai din chinezoaice naturalizate și cu antrenori chinezi), trupa lui Viorel Filimon urcă pas cu pas pe scara performanței.

Prima pagină din ProSport, a doua zi după ce fetele au cucerit argintul la Europeanul din Austria, desfășurat în octombrie

„Veți vedea cum ne vom comporta la Tokyo, școala românească de tenis de masă își va arăta valoarea. Noi nu avem nevoie de implanturi din străinătate. Avem fete talentate, crescute la școala noastră și cu o mare ambiție și dorință de performanță”, spunea la finele C.E. Cristinel Romanescu, președintele FRTM. Iar evoluția din Japonia îi dă dreptate. După o optime de finală cu o desfășurare halucinantă, Eliza Samara, Dana Dodean și Bernadette Szocs s-au calificat între primele opt echipe ale lumii, iar în această dimineață, de la ora 4:00, vor servi împotriva echipei din Singapore.


1.000 de jucători legitimați sunt în România


30.000 de jucători legitimați sunt în Coreea de Sud


#TeamRomania has caused the biggest upset of #TTokyo2014 by beating #TeamKorea to make the quarter finals. Look… http://t.co/a73wfGF60k

Eliza pune accentul pe serviciul înșelător

Felicitări Eliza pentru calificarea în sferturi. Spune-mi te rog cam ce ar însemna Coreea de Sud în tenisul de masă mondial?
Tenisul de masă este dominat de asiatici, iar Coreea de Sud este o adevărată forță. Bucuria de a elimina o reprezentativă ca aceasta nu are margini și suntem fericite că noi am reușit să producem surpriza. Pentru ca cititorii să-și facă o imagine asupra ceea ce înseamnă Coreea de Sud, o să încerc să subliniez niște aspecte de care m-am lovit. Eu am fost în Coreea de Sud în cantonament, în urmă cu an de zile, vara. La un club erau vreo 20 de fete! În afara celor micuțe! Apoi am trecut pe la  Centrul Național, în gemul celui de la Izvorani. Dispun de o sală gigantică de tenis de masă cu camere de filmat și acolo stau fetele din lot și băieții. La ele lotul național înseamnă că e format din 15-20 de fete. Poate mai multe.

V-ați antrenat și voi, întregul lot în Coreea de Sud?
Inițial am vrut să mergem și noi în cantonament în Coreea de Sud, dar ni s-a spus că au foarte multe cereri și obligații. Ei au foarte mulți jucători legitimați, nu știu un număr precis, dar au oricum mai mult decât posedă România. Coreea a venit la Tokio cu foarte mulți antrenori, dar și cu sparring-partneri!

Fotografie realizată după finalul meciului cu Coreea de Sud

 • Elizabeta Samara (24 de ani, născută la Constanța) – a doua din stânga
 • Daniela Dodean (25 de ani, Arad)prima din stânga
 • Bernadette Szocs (18 ani, Tg. Mureș) – prima din dreapta
 • Cristina Hîrîci (21 de ani, Constanța) . a doua din dreapta
 • Camelia Poștoacă (21 de ani, Cîmpulung Muscel)a treia din dreapta
 • Antrenor Viorel Filimon

22 de milioane de locuitori e populația României


50 de milioane de locuitori e populația Coreei de Sud


Spune-mi cum a fost meciul din optimi, scorul dezvăluie o desfășurare dramatică…
Ne-am bazat mai întâi pe meciul meu și al Danei (n.r. – Dana Dodean), eu aveam șanse la omul lor 2, din păcate, era greu pentru Bernie (n.r. Bernadette Szocs) să producă surpriza. Se Hyowon este numărul 6 mondial, impresionează printr-un stil defensiv foarte bun, așa că am mers pe regula asta. Eu să scot primul meci, apoi, Dana, pe poziția a treia. Știam că jucătoarea lor de pe poziția a treia nu i-ar fi incomodă Danei, deși nu mai jucase cu ea niciodată…

Video cu momentele de final ale victoriei împotriva Coreei de Sud

Și…
După 2-1 pentru noi, am intrat eu la masă. Din păcate, când ai șansa împotriva unor jucătoare defensive, trebuie să o fructifici. Dacă n-o faci, e foarte greu. La mine, la 2-1, nu a fost presiune, dar la 2-2 trebuie să ai nervii de oțel. Și Bernie a intrat motivată în decisiv. Am încercat toți să o liniștim pe Bernie (n.r. – 18 ani), deși și nouă ne era greu.

Fotografie realizată în sala din Tokyo în dimineața meciului cu echipa Coreei de Sud

„Singapore e de bătut”

Victoria asta vă validează încă o dată ca o putere în tenisul de masă mondial?
Cu acest rezultat  ne-am calificat la Cupa Mondială pe echipe și da, datorită acestui rezultat, întăresc faptul că suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Am stat uniți, am discutat cum trebuie să abordăm partidele și cred că avem forța necesară să ne batem cu orice selecționată.

La finalul partidei cu Coreea de Sud, ați făcut o poză care a fost imediat distribuită pe rețelele de socializare. De unde v-a venit ideea?
Voiam să facem imediat după meciul cu Polonia, dar am mai amânat. Și dacă tot sunt selfiurile la modă, am zis de ce nu, Mai ales că ne-au rugat reprezentanții unor ziare din Tokyo să facem…

Singapore, adversara din sferturi, e superioară valoric Coreei de Sud?
Singapore e de bătut și vom juca la fel cum am făcut-o până acum. Știm ce joacă, ele au un om 3 mai slab, ceea ce ne dă o șansă. Ne-am mai întâlnit cu ele și sunt de bătut, deși beneficiază de aportul jucătoarei Tianwei, a cincea jucătoare în topul mondial.

Mulțumesc și mult succes!
Mulțumim și noi.


Bernie Szocs a găsit soluție pentru fiecare punct cheie din meciul decisiv


OPTIMI DE FINALĂ‚

 • China a avut tur liber
 • Ucraina – Coreea de Nord 0-3
 • Coreea de Sud – România 2-3
 • Singapore a avut tur liber
 • Hong Kong a avut tur liber
 • Belarus – Germania 0-3
 • Taipei – Olanda 0-3
 • Japonia a avut tur liber

SFERTURI DE FINALĂ‚

 • China – Coreea de Nord
 • România – Singapore (în această dimineață, ora 4:00, ora României, masa 1)
 • Hong Kong – Germania
 • Olanda – Japonia

Beatrice Romanescu spune că toți oficialii forului internațional au venit după meci să felicite delegația României

Ne-au refuzat să ne antrenăm la ele acasă și le-am bătut!

Prezentă la Tokyo, Beatrice Romanescu, managerul FRTM, a dezvăluit pentru ProSport și o altă semnificație a succesului de azi obținut (3-2) în fața Coreei de Sud. Victoria ia și forma unei revanșe. „Înainte de Mondiale, am vrut să facem un cantonament în Coreea de Sud, la ele acasă. I-am întrebat dacă e ok și ne-au răspuns că se vor mai gândi. Și nu ne-au primit până la urmă. Iată că acum le-am bătut!”


4 milimetri grosime are o față de paletă

80 – 105 grame e greutatea unui lemn

50.000 de jucători legitimați sunt în Germania

1.000.000 de jucători legitimați există în China


 

 

Autor: Andru Nenciu Publicat: 02 May. 2014, 14:29 Actualizat: 04 May. 2014, 14:28 Highlight
Pe aceeași temă
Apelul anului 2019 la 112 în Vaslui: s-a furat un mort! Ce a urmat întrece orice imaginație
Apelul anului 2019 la 112 în Vaslui: s-a furat un mort! Ce a urmat întrece orice imaginație
8 ani de
închisoare pentru un tată acuzat că a ucis un bărbat care a încercat să intre
în toaletă după fiica lui
8 ani de închisoare pentru un tată acuzat că a ucis un bărbat care a încercat să intre în toaletă după fiica lui
CUTREMUR in lumea politica din Romania! I s-a cerut DEMISIA! EXCLUSIV
CUTREMUR in lumea politica din Romania! I s-a cerut DEMISIA! EXCLUSIV
Metoda scandaloasă prin care o tânără vrea să plătească serviciile avocatului care o poate ajuta să divorţeze
Metoda scandaloasă prin care o tânără vrea să plătească serviciile avocatului care o poate ajuta să divorţeze
Performanta URIASA! Un roman e golgeter absolut in superliga milionarilor de la Galatasaray, Fener si Besiktas! La cate goluri a ajuns Bogdan Stancu
Performanta URIASA! Un roman e golgeter absolut in superliga milionarilor de la Galatasaray, Fener si Besiktas! La cate goluri ...
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
CTP, despre Selly: „Când dai 70.000 de euro pe o maşină înseamnă că ai nişte probleme interioare nu simple“
CTP, despre Selly: „Când dai 70.000 de euro pe o maşină înseamnă că ai nişte probleme interioare nu simple“
DEZVĂLUIRE şoc despre hainele din mall-uri. De unde vin de fapt hainele de la C&A
DEZVĂLUIRE şoc despre hainele din mall-uri. De unde vin de fapt hainele de la C&A
A avut IISUS relaţii sexuale necuvincioase? IMAGINILE care au scandalizat BISERICA şi credincioşii
A avut IISUS relaţii sexuale necuvincioase? IMAGINILE care au scandalizat BISERICA şi credincioşii
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
EXCLUSIV | BOMBA pregătită la Rapid. Mircea Lucescu şi George Copos, la pachet la clubul giuleştean:
EXCLUSIV | BOMBA pregătită la Rapid. Mircea Lucescu şi George Copos, la pachet la clubul giuleştean: "Am avut deja o ...
Alertă sanitară! Ministrul avertizează : „Este un risc biologic mare!”
Alertă sanitară! Ministrul avertizează : „Este un risc biologic mare!”
A ucis-o pentru că a râs de ”bărbăția” lui, după mai multe zile de tortură! Momentul în care Dincă a ucis-o pe Luiza
A ucis-o pentru că a râs de ”bărbăția” lui, după mai multe zile de tortură! Momentul în care Dincă a ucis-o pe Luiza
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
LOVITURA pentru Pro TV! Postul Tv, UMILIT ca niciodata! Ce a facut Antena 1
LOVITURA pentru Pro TV! Postul Tv, UMILIT ca niciodata! Ce a facut Antena 1
A fost ADOPTAT! Ce se întâmplă cu salariile românilor cu studii superioare. Anunţul făcut de guvernul PNL pentru cei cu facultate
A fost ADOPTAT! Ce se întâmplă cu salariile românilor cu studii superioare. Anunţul făcut de guvernul PNL pentru cei ...
Fosta iubită a lui Marius Elisei: ”S-a însurat cu Oana Roman doar pentru faimă!”
Fosta iubită a lui Marius Elisei: ”S-a însurat cu Oana Roman doar pentru faimă!”
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Un poliţist a intrat în camera în care era o femeie moartă. Ce a urmat e TERIFIANT, iar camera corporală a surprins totul | VIDEO
Un poliţist a intrat în camera în care era o femeie moartă. Ce a urmat e TERIFIANT, iar camera corporală a surprins ...
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul care a făcut-o! Ce i-a spus bărbatul din prim-plan
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul ...
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Ea a fost amanta lui Florin Piersic timp de 9 ani! Cat de mult au suferit sotiile actorului. 'Am fost foarte indragostiti unul de altul'
Ea a fost amanta lui Florin Piersic timp de 9 ani! Cat de mult au suferit sotiile actorului. 'Am fost foarte indragostiti ...
Au recunoscut in mod public ca formeaza un cuplu, dar acum s-au DESPARTIT! Vedetele au fost fotografiate de multe ori in ipostaze tandre!
Au recunoscut in mod public ca formeaza un cuplu, dar acum s-au DESPARTIT! Vedetele au fost fotografiate de multe ori in ...
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop Zodia Gemeni 16 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Gemeni 16 Decembrie 2019
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate