SPECIAL | Spadasina antreprenoare. Loredana Dinu, campioană mondială la scrimă, a inventat o aplicație care te ajută să economisești bani

Autor: Andru Nenciu Publicat: 22 Oct. 2014, 14:21 Actualizat: 23 Oct. 2014, 13:17 Highlight

Material publicat în săptămânalul ProSport, distribuit în fiecare marți, împreună cu Ziarul Financiar.

Loredana Dinu (30 de ani), campioană mondială la scrimă, a inventat o aplicație pentru telefoanele mobile, menită să-i ajute pe utilizatori să economisească bani. Platforma de mobile marketing Wallet Buzz conține șapte categorii de oferte și a fost deja descărcată de 23.000 de persoane

Povestea ei pare din alte vremuri. Din vremurile în care spadasinii mânuiau armele pentru  scopuri nobile. Deveneau protagoniști trecuți prin foc și spadă, se hrăneau cu peripețiile ivite la tot pasul, iar acțiunile inițiate sporeau doza de suspans și lăsau loc de interpretări și scenarii.

Scenariul ei și l-a scrijelit cu masca pe față și cu cochilia spadei protejându-i poigneul drept. Scopul său l-a reprezentat performanța, pe planșă a intrat în tot felul de peripeții, iar ofensiva declanșată a mărit gradul de suspans pentru fanii scrimei. Dar și pentru fanii sportului care au slăbit câte un kilogram urmărind asalturile Loredanei și ale colegelor devenite campioane mondiale în 2010 și 2012. An în care Loredana Dinu și-a dat masca jos, părăsind (pentru o perioadă poate) scena producției în care și-a jucat propriul rol.


750 de grame e greutatea unei spade, arma pe care o mânuiește Loredana Dinu. FOTO: Claudiu Popescu

Sportiva a luat premiu la ZF MOBILIO 2013

De peste doi ani, eroina cu abilități de luptă e foarte implicată într-un alt proiect, proiect devenit parte a poveștii sale. S-a retras de pe planșă, dar n-a depus definitiv armele. S-a retras de pe planșă, dar n-a tăiat toate punțile spre sport. Urmărește fiecare fandare a fostelor ei colege, dar acum își folosește intuiția și inteligența ascuțită ca un bisturiu, specifice șahului pe planșă, în alte scopuri. Pentru o afacere. „Când mă aflam în cantonament la Izvorani, veneau foarte multe persoane care ne deschideau ochii asupra reconversiei profesionale. Era o problemă care mă frământa neîncetat. Ce voi face după retragere!? Așa mi-a venit ideea”, își lărgește chipul a zâmbet spadasina în vârstă de 30 de ani.

În ochii ei strălucește satisfacția găsirii unui mecanism perfectibil ce-i mănâncă tot timpul. Absolventă a două facultăți – Comunicare și Relații Publice și Educație Fizică și Sport -, Loredana a inventat o aplicație pentru smartphone-uri care te ajută să economisești bani. Prima platformă de mobile-marketing din România te anunță ce magazine propun reduceri în funcție de punctul în care te aduce vântul unei zile, iar invenția meșterită i-a adus în 2013, la Gala ZF Mobilio, premiul secțiunii Best Use of Mobi Advertising.


Campioană mondială și europeană, Dinu s-a născut în Craiova și e stabilită în București FOTO: Claudiu Popescu

80.000 DE EURO INVESTIȚIA TOTALĂ‚

„Am făcut un studiu de piață și am realizat că în România două din trei telefoane sunt smart-phone-uri. Ca o comparație, în Anglia sunt două din patru. Am mai luat în calcul și faptul că shopping-ul este unul dintre principalele mele hobby-uri și așa am ajuns să dezvolt micul business”, atacă Loredana. Exponenta sportului lui Pierre de Coubertin are aerul unui om a cărui muncă a fost eficientă. A tras și trage în echipă, ca la concursurile de scrimă pe echipe. Alături de soțul ei, Bogdan Dinu, și alături de doi prieteni, Mihai Puținelu și Bogdan Onofrei, a procesat rapid nevoile de consum ale utilizatorilor de telefoane deștepte, iar investiția totală în aplicație s-a ridicat la 80.000 de euro.


23.000 de utilizatori  are aplicația Loredanei Dinu, Wallet Buzz


CUM A PORNIT IDEEA

„Numele Wallet Buzz provine din imaginea portofelului care te tot bâzâie pentru a te atenționa. Am mers pe ideea că fiecare dintre noi pleacă din casă cu telefonul, portofelul și cheile. Este o investiție pe termen lung”, spune, cu o privire neclintită, spadasina participantă la JO de la Londra. Dar ce face mai exact aplicația într-o lume în care suntem inundați cu informații de tot felul? Platforma de mobile marketing e împărțită pe șapte secțiuni, iar fiecare dintre acestea pompează știri despre reducerile diferitelor companii incluse în program. Principalul criteriu în funcție de care îți apare oferta x este proximitatea geografică. „Uneori primești și o notificare: «intră la magazinul z sau la restaurantul y și ai o reducere de 10 la sută»”, completează Bogdan, soțul campioanei mondiale și europene.

A SEMNAT UN PARTENERIAT CU TELEKOM

Meniul aplicației Wallet Buzz conține categoriile Restaurante și Baruri, Health and Beauty, Fashion, Electronics and Retail, Auto, Travel and Enternainment și Financial Business, iar dacă ești conectat la un stil de viață alert și frunzărești paginile smart-phone-ului,  nu mai ai cum să rătăcești fără țintă. Respectând o ordine corectă a etapelor unui business, Loredana a urcat în 2014, cu aplicația sa, la următorul nivel. „În luna iulie a acestui an, am demarat un contract de colaborare cu Telekom Romania Mobile Communication, prin care compania ne va susține aplicația. Astfel, Telekom Romania va oferi clienților B2B posibilități de promovare prin intermediul aplicației, sub forma unei extraopțiuni care permite clienților să-și mediatizeze produsele”, explică Loredana o nouă tușă a asaltului său în mobile marketing. Aplicația se va preinstala pe majoritatea telefoanelor cu sistem operare android.

„PICA CERUL PE MINE CÂND LUAM NOTA 8”

Și cum scrima, unul dintre sporturile care a adus României cele mai multe medalii olimpice și mondiale, a învățat-o să nu renunțe niciodată, spadasina din Craiova muncește din zorii zilei și până seara târziu. Așa cum o făcea încă din copilărie. „La 11 ani, scrima m-a ales pe mine, nu eu scrima. Veneau diferiți antrenori la școală, eu eram de o înălțime medie pentru o fetiță, și ne alegeau pur și simplu. La handbal am ridicat mâna și nu m-au ales, la baschet același scenariu, tot nu m-au ales, la scrimă am stat cumințică în banca mea! Am zis fie ce-o fi… Și… m-au luat. Eu eram într-o clasă normală, deși ar fi trebuit să fiu la o clasă sportivă, și făceam șase-șapte ore, apoi mergeam la antrenamente. Îmi plăcea mult să învăț și simțeam că pică cerul pe mine atunci când mai luam câte un 8. Apoi, în liceu, am trecut la clasă sportivă și am beneficiat de mai mult timp liber pentru sport”, face o incursiune în trecut protagonista noastră. Prezentul o face să-și manifeste inspirația, la fel ca în cariera sportivă, neîncetat.

POATE FI DESCĂ‚RCATĂ‚ GRATUIT DE PE GOOGLE PLAY ȘI APP STORE
 

„E o investiție pe termen lung și nu urmărim deocamdată profitul”, își trece mâna prin păr multipla campioană națională. Aplicația poate fi descărcată gratuit de orice posesor al unui smart-phone de pe Google Play și App Store și dacă nu mai aveți spațiu sau nu știați până acum platforma de mobile marketing, încercați să vă aruncați privirea peste invenția Loredanei. Ea este exemplul care arată că sportivi pot și ieși din labirintul încurcat al retragerii.

Și așa cum filmele de capă și spadă propun figura spadasinului ca erou, așa și sportul româneasc avansează un nume care excelează nu numai în domeniul în care a cunoscut celebritatea. Dinu pare a avea multe spus și în sectorul în care a cunoscut o nouă dezvoltare profesională.


Loredana a alergat în 2012 la a doua ediție a evenimentului ProSport Midnight Run, desfășurat pe Podul Basarab din Capitală Foto: Claudiu Popescu

Știai că avem o pagină de Facebook în care discutăm doar subiectele speciale?
 

 

Autor: Andru Nenciu Publicat: 22 Oct. 2014, 14:21 Actualizat: 23 Oct. 2014, 13:17 Highlight
'LUIZA TRĂIEȘTE' Lovitură de teatru de ultimă oră în Cazul Caracal
'LUIZA TRĂIEȘTE' Lovitură de teatru de ultimă oră în Cazul Caracal
Pedeapsă record pentru bestiile care au nenorocit zeci de tinere. „Uneia i-au tăiat mâna cu sabia, apoi au bătut-o cu ea până a leşinat”
Pedeapsă record pentru bestiile care au nenorocit zeci de tinere. „Uneia i-au tăiat mâna cu sabia, apoi au bătut-o ...
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru, avem nevoie de ajutorul tău
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru, avem nevoie de ajutorul tău"
Anuntul MOMENTULUI! Floyd Mayweather s-a logodit cu iubita stripperita! Imagini cu inelul de logodna
Anuntul MOMENTULUI! Floyd Mayweather s-a logodit cu iubita stripperita! Imagini cu inelul de logodna
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a rămas fără cuvinte. S-a dus direct la poliție
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a rămas fără cuvinte. S-a dus direct ...
Cum arăta în tinerețe Joe Biden, al 46-lea președinte al SUA
Cum arăta în tinerețe Joe Biden, al 46-lea președinte al SUA
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Medicamentul CELEBRU care a dispărut din farmacii! Sute de mii de români aveau mare nevoie de el
Medicamentul CELEBRU care a dispărut din farmacii! Sute de mii de români aveau mare nevoie de el
Femeie de 55 de ani din Cluj, dusă de urgență la spital după ce s-a vaccinat! I s-a făcut rău imediat...
Femeie de 55 de ani din Cluj, dusă de urgență la spital după ce s-a vaccinat! I s-a făcut rău imediat...
În mijlocul DEȘERTULUI a apărut din senin LINIA. Ce se ASCUNDE în realitate aici este INCREDIBIL
În mijlocul DEȘERTULUI a apărut din senin LINIA. Ce se ASCUNDE în realitate aici este INCREDIBIL
Un luptător MMA a vrut să demonstreze că artele marţiale sunt o „înşelătorie”. A provocat maestru Kung Fu „neînvins” la luptă, iar rezultatul e incredibil
Un luptător MMA a vrut să demonstreze că artele marţiale sunt o „înşelătorie”. A provocat maestru Kung Fu „neînvins” ...
Bianca Drăgușanu a ajuns de urgență la poliție. Cine vrea să o distrugă pe ea și pe micuța Sofia
Bianca Drăgușanu a ajuns de urgență la poliție. Cine vrea să o distrugă pe ea și pe micuța Sofia
Horoscopul zilei de vineri, 22 ianuarie 2021. Zodia care îşi va SCHIMBA RADICAL viaţa
Horoscopul zilei de vineri, 22 ianuarie 2021. Zodia care îşi va SCHIMBA RADICAL viaţa
S-a terminat: Companiile care intră direct pe lista de controale de la ANAF
S-a terminat: Companiile care intră direct pe lista de controale de la ANAF
Jennifer Lopez își etalează „arsenalul” în costume de baie provocatoare
Jennifer Lopez își etalează „arsenalul” în costume de baie provocatoare
Veste proastă pentru șoferi, din prima lună a anului. Ce se întâmplă cu parcările de reședință
Veste proastă pentru șoferi, din prima lună a anului. Ce se întâmplă cu parcările de reședință
Un elicopter „mamut” Chinook a făcut ceva uluitor într-o misiune de salvare, la 3.450 de metri altitudine. „E capabil de aşa ceva?!”
Un elicopter „mamut” Chinook a făcut ceva uluitor într-o misiune de salvare, la 3.450 de metri altitudine. „E capabil ...
Australian Open: Jucătorii aflaţi în carantină din cauza Covid-19 au fost sfătuiţi să nu hrănească şoarecii din camerele de hotel
Australian Open: Jucătorii aflaţi în carantină din cauza Covid-19 au fost sfătuiţi să nu hrănească şoarecii din ...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
VIDEO Cel mai violent interlop clujean, eliberat după un deceniu. Şi-a făcut canal YouTube: se filmează spunând rugăciuni
VIDEO Cel mai violent interlop clujean, eliberat după un deceniu. Şi-a făcut canal YouTube: se filmează spunând rugăciuni
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a nu fi atacată și violată”
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a nu fi atacată și violată”
Cea mai dorită femeie din România a ajuns SCHELET! Imaginile sunt absolut șocante
Cea mai dorită femeie din România a ajuns SCHELET! Imaginile sunt absolut șocante
Acest șofer a încremenit când s-a uitat sub mașină. DUSTER-ul său ascundea o mare surpriză - VIDEO
Acest șofer a încremenit când s-a uitat sub mașină. DUSTER-ul său ascundea o mare surpriză - VIDEO
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!