Seara cu doi învingători! Franța spulberă Islanda, scor 5-2, și merge în semifinala cu Germania. Nordicii pleacă acasă și pun capăt poveștii superbe de la EURO

Seara cu doi învingători! Franța spulberă Islanda, scor 5-2, și merge în semifinala cu Germania. Nordicii pleacă acasă și pun capăt poveștii superbe de la EURO
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Franța a învins clar Islanda, scor 5-2, și s-a calificat în semifinalele EURO 2016, după „dubla” lui Giroud și golurile semnate de Payet, Griezmann și Pogba.
  • Țara Galilor – Portugalia și Germania – Franța sunt cele două semifinale de la EURO 2016, prima urmând să se dispute miercuri, 6 iulie, iar a doua zi joi, 7 iulie.

Franța – Islanda 5-2 (Giroud 12, 59, Pogba 20, Payet 43, Griezmann 45 / Sightorsson 56, Bjornason 84)

  • Franța: Lloris – Sagna, Koscielny (Mangala 72), Umtiti, Evra – Matuidi, Pogba, Sissoko – Griezmann, Giroud (Gignac 60), Payet (Coman 80)
  • Islanda: Halldorsson – Saevarsson, Arnason (Ingason 46), R. Sigurdsson, Skulason – Gudmundsson, Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Sigthorsson (Gudjhonsen 83), Bodvarsson (Finnbogason 46)

23:51 Final de meci! Franța bate rău Islanda, scor 5-2, și merge în semifinalele EURO 2016, unde va juca împotriva Germaniei. Islanda pleacă acasă, dar rămâne cu o performanță uluitoare pentru capacitățile și standardele sale.


23:48 Continuă să curgă recordurile. Acesta este primul meci din ultimele patru Europene în care se înscriu șapte goluri. Precedentul a fost Olanda – Iugoslavia 6-1, la EURO 2000.


23:41 GOOOL ISLANDA! Încă un moment frumos. Eidur Gudjohnson, cel mai celebru fotbalist din istoria Islandei, intră pe teren în minutul 83. Imediat, coechipierii săi creează o fază frumoasă, Skulason centrează din stânga, Bjornason reia cu capul și-l învinge pe Lloris. 5-2 și colegul Cristi Scutariu trăiește intens meciul, pentru că a mizat că meciul se va termina cu scorul de 6-2. Succes, Cristi!


23:38 Iese și Payet și intră Coman, dar islandezii știu cum să atragă privirile. Mai jos îl puteți vedea pe președintele Islandei în tribune, alături de fanii obișnuiți. Își imaginează cineva vreodată o poză cu Iohannis în aceeași postură?


23:31 E minutul 72, francezii s-au mai potolit puțin, iar Deschamps face o schimbare logică. În pericol să rateze semifinala cu Germania dacă vede cartoinașul galben, Koscielny e înlocuit cu Mangala, după un meci în care a reușit 96% dintre pasele pe care le-a dat.


23:24 Ragnar Sigurdsson are o lovitură de cap puternică, din câțiva metri, dar reflexul lui Lloris împiedică golul. Imediat, Evra face henț clar în propriul careu, dar Kuypers nu acordă penalty. Islandezii merită lăudați pentru parcursul de la EURO, dar și pentru că încearcă să joace fotbal î n repriza a doua.


23:18 GOOOL FRANȚA! Diferența redevine de patru goluri, la trei minute de la reușita lui Sigthorsson și noi parcă trăim repetiția unui coșmar. Payet trimite o centrare plouată, Halldarsson iese la fel ca Tătărușanu, Giroud câștigă duelul aerian și înscrie cu capul. S-au marcat șase goluri și mai sunt încă 30 de minute.


23:14 GOOOOOOL ISLANDA! Ă‚sta e un moment cu adevărat frumos. Sigurdsson centrează din dreapta, Sigthorsson ajunge primul la prima bară, reia la colțul scurt și-l învinge pe Lloris. Islandezii au marcat acum în fiecare meci de la EURO. Dacă aveți intenții teribiliste și credeți într-o revenire istorică, 351 e cota pentru o victorie a Islandei cu 5-4.


23:06 Golul înscris de Griezmann e al 100-lea marcat la acest turneu final. Mai mult, cu reușita din minutul 45 atacantul francez devine lider solitar în clasamentul golgheterilor, cu patru goluri, unul peste Bale și Morata. Dacă vă gândeați că sunt cifre bune, nu uitați că astăzi a dat și două pase de gol. Clar e un candidat pentru titlul de cel mai bun jucător al competiției.


23:03 A început repriza a doua, iar aplauzele fanilor Islandei nu se mai aud atât de tare ca în startul meciului. Lagerback face două schimbări la pauză, în speranța că mai poate salva ceva din acest sfert de finală. Franța tocmai a devenit prima echipă din istoria Campionatului European care marchează de patru ori în prima repriză a unui meci.


22:48 GOOOOL FRANȚA! Lucrurile iau o turnură foarte urâtă pentru cel mai frumos turneu final din istoria Islandei. Giroud deviază pentru Griezmann, atacantul lui Atletico scapă singur cu Halldarsson, dă o scăriță de efect și tabela se modifică din nou. 4-0 la pauză și Franța e în semifinale, unde așteaptă Germania. Islanda? Trebuie să se mai bucure de ultimele 45 de minute petrecut la acest EURO.


22:45 GOOOOOL FRANȚA! Pogba scoate o minge din picioarele lui Sigurdsson, Sagna centrează din dreapta, Griezmann așează pentru Payet, iar mijlocașul lui West Ham înscrie cu un șut plasat, cu stângul. E 3-0 și povestea frumoasă a Islandei s-a terminat încă dinaintea pauzei!


22:42 E 2-0 pentru Franța în minutul 40, dar fanii islandezi din Reykjavik nu par impresionați. Sute de mii de oameni au ieșit pe străzile capitalei nordice, cântă și se bucură pentru performanța extraordinară a elevilor lui Lagerback.


22:35 Franța face un lucru foarte deștept și se retrage puțin, punându-i pe adversari într-o situație foarte incomodă, aceea de a construi atacuri poziționale. Nordicii sunt limitați, mijlocul lor nu creează nimic, iar Sigurdsson, singurul capabil să scoată oameni din joc, e invizibil. 


22:26 Islanda ajunge la poarta lui Lloris în modul brevetat la acest EURO. Gunnarsson aruncă mingea lung din tușă, Arnason deviază pe spate, Bodvarsson apare la finalizare, dar trimite peste poarta lui Lloris. Primul semn bun pentru nordici.


22:22 GOOOOOL FRANȚA! E minutul 20, dar cred că putem declara că echipa lui Deschamps e în semifinale. Griezmann bate bine un corner din stânga, Pogba câștigă duelul aerian cu Bodvarsson, reia imparabil cu capul și Halldarsson e nevoit să scoată mingea a doua oară din poartă în doar opt minute. Va fi infernal pentru Islanda, care riscă să plece cu multe goluri de pe Stade de France.


22:20 Giroud a ajuns la nouă goluri în ultimele nouă meciuri jucate ca titular pentru Franța și mai dă o palmă specialiștilor care nu-l vedeau în stare să
facă diferența la acest Campionat European. Din păcate, una dintre reușitele atacantului de la Arsenal a venit în poarta lui Tătărușanu.


22:14 GOOOOOOL FRANȚA! Giroud demonstrează că defensiva Islandei poate fi bătută foarte ușor. Atacantul lui Arsenal primește o pasă foarteb ună de la Matuidi, scapă singur cu Halldarsson și șutează prea bine pentru ca portarul nordicilor să mai poată interveni. E 1-0 în minutul 12, dar ne aducem aminte că Anglia a condus Islanda cu 1-0 în minutul 4.


22:09 Surprinzător pe undeva, Franța nu începe tare și preferă să aștepte puțin. Sigurdsson are primul șut pe poartă, dar Lloris e atent, iar aceeași situație o întâlnim și la execuția lui Payet, blocată de Halldarsson, portarul cu cele mai multe parade la acest EURO. A început show-ul în tribune, unde islandezii acoperă deja marea de francezi.


22:00 A început meciul în care toată lumea din afara Franței va ține cu Islanda! Bjorn Kuypers e la centru.


21:54 Fanii islandezi au început spectacolul și trăiesc așa cum se cuvine un sfert de finală la EURO.


21:41 Plouă pe Stade de France, dar nu atât de tare încât să-i încurce pe cei aproximativ 80.000 de oameni prezenți la meci. Cele două echipe au terminat încălzirea, iar în 20 de minute va începe meciul.


21:30 Mai sus vedeți echipele de start, iar Islanda tocmai a intrat în istorie. Lars Lagerback, selecționerul suedez al nordicilor, va alinia în această seară același prim 11 pe care l-a introdus pe teren și în primele patru meciuri. E pentru prima dată în istorie când o echipă începe cinci meciuri la EURO cu aceiași 11 jucători.


21:20 O întreagă țară trăiește la maximum meciul din această seară. Un întreg continent a fost cucerit de Islanda și de suporterii ei, iar fanii fac spectacol pe unde apucă.  Mai jos, unii care s-au strâns în Islanda pentru a urmări cel mai important meci din istoria naționalei lor.


20:30 Meciul dintre Franța și Islanda a fost precedat de o alertă de securitate la Stade de France. O mașină suspectă a fost găsită în preajma stadionului, motiv pentru care autoritățile franceze au interzis accesul fanilor până la ora 18:00.

Potrivit presei internaționale, o explozie controlată a avut loc în jurul orei 18:00, după care lucrurile au revenit la normal.


Franța – Islanda este ultimul sfert de la EURO. Câștigătoarea acestei confruntări se va duela cu Germania în semifinale pentru un loc în ultimul act.

Islandezii speră să reușească o nouă minune și să elimine și țara gazdă după ce în turul precedent au trimis acasă Anglia. Selecționerii islandezi au încredere maximă în elevii lor și îi avertizează pe francezi: „Încă nu am arătat cel mai bun fotbal al nostru!”.

Naționala condusă de Didier Deschamps este neînvinsă în ultimele 11 confruntări cu Islanda, însă francezii au câștigat doar trei dintre aceste partide. În meciul din această seară, Deschamps va trebui să se descurce fără Kante și Adil Rami, ambii suspendați. Giroud și Koscielny sunt la un cartonaș galben distanță de suspendare și vor rata meciul din semifinale dacă vor fi avertizați.

De partea cealaltă, islandezii au tot lotul apt, dar nu mai puțin de nouă jucători sunt la limita suspendării: Árnason, B Bjarnason, Gudmundsson, Gunnarsson, Halldórsson, Sævarsson, Sigthórsson, G Sigurdsson, Skúlason.

Cum au ajuns până aici

Franța a făcut parte din Grupa A și s-a calificat de pe primul loc, cu șapte puncte. Jucătorii lui Deschamps au câștigat meciul inaugural cu România, scor 2-1, și pe cel de-al doilea cu Albania. În ultima partidă din grupă au remizat, scor 0-0, cu Elveția. În optimi, francezii au întâlnit Irlanda și au oferit ceva emoții în startul confruntării: irlandezii au deschis scorul prin Brady, în minutul 2 din penalty, însă Griezmann cu o „dublă” (min. 58, min. 61) i-a calificat pe „cocoșii galici”.

Islanda, debutantă la un Campionat European, a făcut parte din Grupa F. Prima mare surpriză realizată de islandezi a fost egalul cu Portugalia, scor 1-1, în meciul de debut. A urmat apoi un nou 1-1 contra Ungariei, iar calificarea din faza grupelor a fost obținută în ultima partidă după 2-1 cu Austria. În optimi, Islanda a întâlnit Anglia în ceea ce părea cel mai dezechilibrat meci din această fază a competiției. Rooney a deschis scorul în minutul 4, din penalty, însă islandezii au întors scorul în mai puțin de 15 minute: Sigurðsson (min. 6) și Sigþórsson (min. 18) au adus victoria micuței naționale.

Echipe probabile

  • Franța: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Pogba, Cabaye, Matuidi – Griezmann, Giroud, Payet
  • Islanda: Halldórsson – Sævarsson, Árnason, R Sigurdsson, Skúlason – Gudmundsson, Gunnarsson, G Sigurdsson, B Bjarnason – Bödvarsson, Sigthórsson
     
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen