Reacția lui Mulțescu după declarația lui Postolache: „Meciul cu Steaua din 2006 mi s-a părut suspect, am rămas cu un gust amar, dar la cel din 2011 nu am vreun indiciu”. Partida de acum 8 ani s-a terminat tot 1-2

Reacția lui Mulțescu după declarația lui Postolache:
  • Publicat:
  • Actualizat:

„Au fost jucători de la Sportul care nu și-au apărat corect șansele în meciul cu Steaua din 2011, dar Rațiu a fost scos țap ispășitor. Eram neplătiți de 6, 8, 10 luni de zile. Eram neplătiți de către Vasile Șiman. Din păcate. Ce v-am spus vouă, ziariștilor, o să spun și mai departe dacă voi fi întrebat de FRF sau de organele abilitate”. Aceasta este declarația dată la emisiunea ProSport Raport de Marius Postolache, fost fotbalist la Sportul în partida cu Steaua din Regie, disputată pe 16 aprilie 2011. Un alt jucător prezent pe teren la acel meci a declarat, sub protecția anonimatului, că în minutul 78 antrenorul Gigi Mulțescu a făcut o schimbare ciudată, introducând pe teren un fundaș stânga, Rusu, pe post de fundaș central. La 60 de secunde distanță, Steaua a egalat prin golul lui Maicon. ProSport l-a contactat pe Gigi Mulțescu pentru a comenta declarațiile celor doi.

Domnule Mulțescu, fostul dumneavoastră jucător de la Sportul, Marius Postolache, și-a adus aminte de un meci cu Steaua din aprilie 2011, 1-2…
2011? Ă‚la cu golurile lui Maicon, nu?

Da. Postolache spune că mai mulți colegi de-ai lui nu și-au apărat corect șansele, dar Rațiu a fost scos țap ispășitor. Un alt jucător, de data asta sub protecția anonimatului, susține că ați făcut o schimbare care a dereglat echipa, fix cu un minut înainte de golul de 1-1. L-ați scos pe Bălan și ați băgat un fundaș stânga pe post de fundaș central. Ce ziceți?
Pur și simplu sunt stupefiat de ce poate să spună Postolache, un jucător pe care l-am antrenat și pe care l-am băgat în echipă, l-am sprijinit. Cine e celălalt?


„Este o aberație care nici măcar nu trebuie comentată”
Reacția oficială a clubului Steaua, 14 aprilie 2014


Nu vă pot dezvălui numele lui.
A, mă rog. Nu l-am scos țap ispășitor pe Rațiu, în primul rând eu l-am apărat foarte tare. Nu știu cine l-a acuzat pe Rațiu, parcă fanii sau Vasile Șiman.

Domnul Copos…
A, din afară, da. Dar din interior, niciodată. Noi l-am apărat toți.

Domnul Șiman a spus atunci că au fost greșeli impardonabile care îi ridică semne de întrebare.
Nu. (Ezită) Teribilist.


„Finalul meciului a fost bizar. Fundașii n-au vrut să atace mingea ca să ajungă la Maicon. Mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală”
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo, 16 aprilie 2011


Cine, Șiman?
Nu, Postolache. Șiman, aia e poziția lui, sunt lucruri care pot fi interpretate.

Celălalt jucător spune că nu i s-a părut la final că erați afectați, dumneavoastră și domnul Șiman…
Eram foarte iritat. Eram o bombă cu ceas, ca să zic așa. Eram supărat.

Au fost jucători care nu și-au apărat corect șansele?
Nu este adevărat. În poartă, am avut un portar de 18 ani, Viciu. Primul gol sau al doilea, parcă, a fost o centrare în doi metri și el n-a ieșit din poartă.

Nici Rațiu nu s-a…
(Nu lasă reporterul să termine întrebarea) Stai ușor, începi să fii părtinitor.

De ce?
Păi, eu discut de un gol și tu vorbești de celălalt. (Mulțescu nu fusese nici el sigur despre ce gol era vorba)

Vorbeați de golul doi?
De golul doi, da. A fost o centrare în șase metri…în doi metri, exagerez și eu puțin, era clar că portarul era obligat să iasă, a și fost acuzat…așa…n-a ieșit și a înscris. Din câte îmi aduc aminte că Bălan era și cu o problemă medicală și am băgat un fundaș central în plus. Aveam 1-0.


„Să nu le spui copiilor tăi ce ai făcut astăzi”
Mesajul lui George Copos, finanțator la Rapid, pentru Vasile Șiman, cel căruia i-a botezat copiii, 16 aprilie 2011


În locul lui Bălan a ieșit Rusu, care era fundaș stânga și nu mai jucase de mult.
Da, pentru că ei făcuseră două vârfuri și-mi trebuia și mie un om în careu. Aveam puține variante defensive și l-am băgat pe Rusu, am întărit apărarea.

Era fundaș stânga…
A jucat și fundaș central foarte mult. Și la echipa a doua. La echipa a doua, mai ales. Era printre puținii, nu mai aveam fundaș central. Nu aveam multe rezerve. Secăreanu era accidentat. Mă gândeam acum la meciul cu Steaua din 2006, când am pierdut tot cu 2-1.

Acela a fost un alt meci suspectat la vremea lui. Potrivit unor oameni din fotbal, ați avut jucători care au evoluat pentru Steaua. Indicat a fost portarul Stăncioiu.
(Râde) Păi. Am luat echipa de pe locul 12 și am dus-o până pe locul 1!? Eram la un pas să câștig campionatul, am bătut-o 5-4 pe Dinamo…

Ați avut probleme cu inima la acel meci.
Păi!? Păi, și atunci!? Aia, ce spuneți voi, cu portarul, nu știu.

Cu Stăncioiu?
Da, e de discutat. Sigur, am pierdut destul de suspect și destul de ciudat. Mi s-a părut suspect acel meci, am rămas cu un gust amar, eram la un pas de a câștiga titlul.


Gigi Mulțescu, dezamăgit pe finalul meciului Sportul – Steaua 1-2 din 2006

Dar la cel din 2011 nu a fost nimic suspect?
La ăsta, nu, niciun indiciu. Am avut portarul ăsta care a greșit la amândouă golurile. (Se corectează) Nu, doar la unul, greșesc. La primul, nu. El a greșit la ultima fază (rememorează faza). Am văzut-o de o sută de ori. N-a strâns un fundaș pe acolo, portarul n-a ieșit, era și aglomerație în careu. Eu am luat echipa în martie, cu 10 puncte, era retrogradată sigur. Țin minte că a venit Vasile și mi-a zis: > Bine, mă, hai că te ajut.

Și v-a dat până la urmă?
Mi-a dat, da. Am rămas și campionatul următor, l-am început. Atunci, în 2011, echipa era prăbușită, nu făcuseră nici pregătirea fizică.


„Vrem să găsim o formulă concretă de recompensare a jucătorilor și jucătoarelor care ne ajută în acest demers de a deconspira meciurile trucate. Primul care va beneficia de asta va fi Marius Postolache”
Răzvan Burleanu, președinte FRF, 14 aprilie 2014


La primul gol, Maxim nu-și face treaba.
( La un an și jumătate după acest meci, în toamna lui 2006, Florin Maxim a fost dat afară de la Concordia imediat după un 3-6 cu Astra antrenată de Gigi Mulțescu. Maxim a greșit la mai multe goluri și a fost bănuit de blat de conducerea Chiajnei) Maxim din partea stângă!? Așa e!? Da. Deci, sunt…Auzi! La acest gen de faze, nu se vede nimic din punct de vedere al meseriașului, al antrenorului. A, restul, că se dă la o parte, că face 11 metri, dar aici există această explicație logică. M-am uitat și i-am spus lui Rațiu: > Mi-a răspuns că l-a surprins, că a trecut centrarea pe lângă primul fundaș. În final, ne-au dominat, îți dai seama. Era reacția logică.

Ați fi în stare să băgați mâna în foc pentru niște jucători care poate au făcut ceva necurat peste capul dumneavoastră?
Dar, nu….sincer…trebuie să…auzi. (Spune apoi cu emfază) Eu îmi dau seama 99 la sută, hai, că un unu la sută mă pot înșela, dar 99 la sută. Sunt niște mișcări nefirești la meciuri din astea. Își trage mâna nu știu cum, dar el n-a vrut să facă henț. Nu-și lasă mâna. Nu știu ce vrea Postolache, mie îmi place de el, e un băiat special, dar să iasă acum în față…Nu știu, nu știu, nu mi s-a părut nimic, credeți-mă.

De ce l-ați scos de pe teren în minutul 89?
Probabil că a fost o schimbare tactică, să bag unul mai de apărare.

Era deja 2-1 pentru Steaua.
(Descumpănit). Aaaaa. Păi, nu mai știu ce a fost…

L-ați băgat pe Nae.
(Îi revine tonusul) Aaaa, păi Nae era atacant, Postolache era mijlocaș. Era justificat, păi, atunci!? Pfff…

După notele din presă, Postolache fusese al doilea cel mai bun jucător al Sportului, după Irimia, autorul golului.
(Încurcat) Da, pffff…ce să mai spun!? Noi ne-am chinuit să punem o echipă cu juniori, fără bani, nu voiau să joace unii dintre ei. Bălan nu voia să joace. Noi știm cu ne-am cârpit atunci. Nu, nu am simțit nimic. Eu știu ce vrea Postolache? Ce a simțit el…Dar din experiența mea, vă spun că nu a fost nimic. Mai ales cu Steaua.


„Cred că acest băiat, Postolache, are curaj să vorbească. Sper să aibă argumentele necesare. Vasile Șiman poate fi acuzat de multe, moral și profesional, dar din punct de vedere al meciurilor nu poate fi acuzat de incorectitudine. Făcea totul să câștige, nu am văzut om mai corect decât el. Legat de Postolache, îl felicit pentru demers. Dacă a fost ceva la acel meci dintre Sportul și Steaua, a fost ceva la nivelul jucătorilor
Narcis Răducan, director sportiv la Steaua în 16 aprilie 2011, 15 aprilie 2014


Istoria meciului Sportul – Steaua din 2006

Partida din 2006 s-a jucat în Regie, în etapa a 28-a, și a fost câștigată de Steaua cu 2-1 (Nicoliță 48, Rădoi 79 penalty – Bălan 52).

Sportul: Stăncioiu – S. Stanciu, Rațiu, Secăreanu, Patriche (Cristean ”77) – Cruceru, T. Bălan, T. Bălan, D. Varga – Curelea (Ferfelea ’61), Mazilu (M. Nae ”24) Antrenor: Gigi Mulțescu

Steaua: Carlos – Ogăraru, D. Goian, Ghionea, P. Marin – Nicoliță, M. Rădoi, S. Paraschiv, Cristocea (Boștină ”18) – N. Dică (Lovin 86”), V. Iacob (Oprița 46”) Antrenor: Cosmin Olăroiu

Arbitru: Marian Salomir. Asistenți: Ionel Popa și Dragoș Iliescu

Înainte de meci, situația în lupta pentru titlu arăta astfel:

1. Steaua 55p
2. Rapid 53p
3. Sportul 53p

După meci, George Copos a acuzat corectitudinea prestația portarului Eduard Stăncioiu, autorul penaltyului din care Rădoi a înscris golul victoriei. În etapa imediat următoare, Rapid și Sportul s-au întâlnit în Giulești (3-0), iar Stăncioiu a fost huiduit și înjurat la fiecare atingere de balon. Fanii Rapidului au scandat „Stăncioiu, sluga lui Steaua”. Înainte de partidă, finanțatorul George Becali mersese în cantonamentului Sportului pentru a le promite câte 5.000 de euro jucătorilor antrenați de Mulțescu în cazul în care o încurcă pe Rapid. După înfrângerile cu Steaua și Rapid, elanul Sportului în lupta pentru titlu s-a evaporat. Steaua a câștigat acel campionat cu 64 de puncte. Rapid a terminat pe locul doi, la cinci puncte distanță, în timp ce Sportul a încheiat sezonul pe locul patru, la egalitate cu ultima echipă de pe podium, Dinamo (56 puncte)


Rădoi transformă penaltyul acordat după un fault comis în careu de Stăncioiu asupra lui Nicoliță


„Așa cum Rădoi a pariat pe victoria noastră la Cluj, cu CFR, așa am pariat și eu pe victoria portarului Stancioiu. Nu am putut dormi de nervi pentru că Stăncioiu a ieșit cu picioarele și nu cu mâna. Ce căuta acolo? Portarii folosesc mâna, nu picioarele”
George Copos, finanțator Rapid, 22 mai 2006

Bucuria lui Olăroiu și Mihai Stoica, la finalul victoriei cu 2-1 din Regie, meci considerat suspect de Gigi Mulțescu

 

Costin Ștucan / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani