Război deschis între portughezi. Ronaldo, „tocat” de omul cu care a lucrat ani de-a rândul: „Istoria nu a început pe insula Madeira”. Gestul care a declanșat totul și „palma” pentru Quaresma

Autor: Cristian Voicu Publicat: 29 Jun. 2018, 13:39 Actualizat: 29 Jun. 2018, 13:40 Highlight
Război deschis între portughezi. Ronaldo, „tocat” de omul cu care a lucrat ani de-a rândul: „Istoria nu a început pe insula Madeira”. Gestul care a declanșat totul și „palma” pentru Quaresma

Contre dure între portughezi. Carlos Queiroz (65 de ani), selecționerul Iranului, nu s-a ferit să-l critice pe Cristiano Ronaldo (33 de ani) după cele întâmplate la finalul meciului direct din faza grupelor, încheiat la egalitate, scor 1-1.

Cristiano nu a mers să-l salute pe cel cu care a colaborat timp de cinci ani pe Old Trafford, Queiroz fiind, între 2003/2004 și 2004/2008 secundul lui Sir Alex Ferguson, iar gestul lui CR7 a reaprins un conflict mai vechi, deschis în 2010. Fost antrenor al Portugaliei, Queiroz a răbufnit la adresa superstarului lui Real Madrid: „Nu pot să înțeleg cum cineva nu se deranjează să vină și să-l salute pe antrenorul care a lucrat 12 ani pentru Federația Portugheză. În perioada în care am fost acolo, am câștigat trofee europene și mondiale, am adus idei noi și am restructurat echipa.

Istoria Federației Portugheze de Fotbal nu a început pe insula Madeira, cu Cristiano Ronaldo. A început cu mult înainte. Iar acelea nu erau valorile pe care mi le-au predat oameni precum Jose Augusto, Simoes, Eusebio, Humberto Coelho… Nu spun că valorile pe care jucătorii din zilele moderne le au sunt proaste, ci că ele nu sunt la fel ca valorile pe care eu și mulți alți oameni le au. Unii oameni, care au încercat să-mi distrugă viața personală și cariera profesională, au primit condamnări, sunt în închisoare sau sunt pe drumul de a ajunge acolo”, a spus selecționerul Iranului, vizibil deranjat.

Disensiunile dintre Ronaldo și Queiroz au început în 2010, imediat după eliminarea Portugaliei de la Cupa Mondială: „Întrebați-l pe Carlos”, a spus Ronaldo, arătându-l cu degetul pe selecționer pentru eșecul din Africa de Sud. De atunci, toate voturile acordate de Queiroz în cursa pentru Balonul de Aur au mers la Leo Messi.

Câte ceva de împărțit și cu Quaresma

Imediat după meciul în care a marcat un gol de generic, Ricardo Quaresma (34 de ani) l-a criticat pe compatriotul său: „Am fost deranjat de modul în care antrenorul Iranului s-a comportat. Prin faptul că e portughez, ar fi trebuit să arate mai mult respect față de portughezi”, a transmis mijlocașul lui Beșiktaș, iar vorbele sale nu au rămas fără ecou.

„Ca și compatriot al său, aș prefera să nu spun prea multe despre ceea ce a zis Quaresma. Și el joacă pentru țara mea. Dar ar putea să afle că alți antrenori care au lucrat cu el vor fi fericiți să vorbească despre el – de la Porto al Sporting – hai să o lăsăm așa. Dacă are ceva de spus despre mine, să fie curajos și să o spună. Dar să spună că nu respect jucătorii portughezi… Cum aș putea eu să nu-i respect? Sunt portughez. Dar în ciuda a toate acestea, mă simt fericit pentru trei jucători portughezi: Adrien Silva, Bruno Alves și Beto au venit să mă salute după meci”, a fost replica lui Queiroz.

Autor: Cristian Voicu Publicat: 29 Jun. 2018, 13:39 Actualizat: 29 Jun. 2018, 13:40 Highlight