Primul „11” al celor mai subapreciați fotbaliști din preliminariile pentru Euro. Tătărușanu, „titular”, după ce UEFA l-a plasat drept rezerva lui Courtois

Primul
  • Publicat:
  • Actualizat:

Odată cu terminarea grupelor de calificare, doar meciurile de baraj au mai rămas în calea turneului final de vara viitoare, din Franța. S-au înregistrat câteva surprize notabil, atât din punct de vedere al absențelor, dar și din punctul de vedere al noilor participante. Olanda este cea mai mare absență de la Euro, după ce a terminat pe locul 4 într-o grupă cu Islanda, Cehia și Turcia.

O altă surpriză neplăcută a fost naționala Greciei, care a terminat pe ultimul loc în grupa României, după ce participa la CM 2014, în dauna naționalei antrenate atunci de Pițurcă. Printre naționalele surpriză care vor fii prezente în Franța se numără Albania, Islanda, dar și România, care se află în fața primei prezențe la un turneu final după o pauză de opt ani.

Adesea, jucători din naționale mai slabe cotate își arată calitățile în momente importante, împotriva tuturor obstacolelor întâlnite.  Cei de la Squawka a încercat să identifice un prim „11” al celor mai subapreciați jucători din preliminariile pentru CE 2016.

Portar: Ciprian Tătărușanu (România)
Începem de la una dintre cele mai bune defensive din întregile preliminarii. România a încasat doar două goluri în zece confruntări în grupa F, un lucru care  nu a fost la îndemână niciunei alte echipe din calificările pentru Euro. Mecanismul defensiv compact a început încă din poartă, cu Tătărușanu reușind evoluții consistente și salvând naționala condusă de Anghel Iordănescu în multe situații. A fost inclus de UEFA în cel mai bun „11” din preliminarii, ca rezeră a belgianului Courtois. În vârstă de 29 de ani, fostul goalkeeper al Stelei se află în Serie A din vara lui 2014, iar performanțele reușite între buturile naționalei ne-au asigurat biletele pentru Franța.

Fundaș dreapta: Lukasz Piszczek (Polonia)
Apărătorul de la Borussia Dortmund a observat de aproape realizările fostului său coleg de pe Westfallen Stadion, Robert Lewandowski. 13 goluri din totalul de 33 ale naționalei lui Lukasz Szukala au fost reușite de atacantul bavarezilor lui Pep Guardiola. A prins tricoul naționalei poloneze în 7 partide. Fundașul de 30 de ani joacă la Borussia din vara lui 2010. Polonezii au terminat pe locul doi în grupa D, în spatele campioanei mondiale, Germania, dar și-a văzut amenințată pozitia de către reprezentativele Scoției și Irlandei.

Fundaș central: Ashley Williams (Țara Galilor)
Realmente unul dintre cei mai subestimați fotbaliști din preliminarii. În vârstă de 31 de ani, căpitanul galezilor de la Swansea, poate purta cu ușurință și banderola țării sale reprezentative. Galezii au fost conduși spre calificare, din teren, de către Gareth Bale, mijlocașul celor de la Real Madird, dar și Williams a jucat un rol important, fiind un bun mobilizator și având o disponibilitate la efort foarte dezvolatată.  Cluburile mari din Europa au pierdut într-adevăr un jucător foarte bun.

Fundaș central: Lorik Cana (Albania)
Căpitanul naționalei Albaniei, calificate în preimieră la un turneu final, a contribuit din teren la această performanță, nu numai cu evoluții sigure în apărare, dar și cu goluri. Fostul coleg cu Ștefan Radu la Lazio, Cana a reușit cinci goluri pentru naționala sa, în preliminariile care tocmai s-au încheiat. Cana a fost esențieal în sistemul defensiv al reprezentativei sale, arâtând că și la 32 de ani încă își mai poate domina adversarii.

Fundaș stânga: Chris Brunt (Irlanda de Nord)
Adversarul României în grupa F, jucătorul celor de la West Brom, un specialist al fazelor fixe a reușit să termine grupa pe înaintea naționalei noastre, cu 21 de puncte, iar Irlanda de Nord merge și ea la marele spectacol francez. A început grupa preliminară ca mijlocaș lateral stânga, dar odata cu mutarea pe postul de fundaș a fost un adevărat obstacol în calea adversarilor. A ajutat Irlanda de Nord să producă surpriza și să meargă la primul ei Campionat European din istorie.

Mijlocaș defensiv: Blaise Matuidi (Franța)
Calificată din oficiu la turneul final, din postura de gazdă, naționala cocoșilor galaci a jucat doar amicale pe durata preliminariilor. A jucat mult mai ofensiv decât de obicei, lasând sarcinile defensive pe seama colegilor Paul Pogba sau Morgan Schneiderlin, ceea ce l-a adus în atenția presei internaționale. Lipsa presiunii meciurilor ofiicale l-au adus în această postură și au dat posibilitatea lumii să observe și altă parte a mijlocașului de la PSG.

Mijlocaș defensiv: David Alaba (Austria)
Austriecii, conduși din teren de starul celor de la Bayern, au reușit prima calificare din istorie la un turneu final, pe teren. A mai participat la Europeanul din 2012, dar din postura de gazdă a turneului. Alaba și-a condus echipa spre succes, iar Austria a reușit 9 victorii din 10 posibile. În grupă cu Rusia și Suedia lui Zlatan Ibrahimovic, care au terminat în spatele Austriei, Alaba a dus greul în spate. A jucat la mijlocul terenului, față de postul său obișnuit de la Bayern, cel de fundaș central, fotbalistul de 23 de ani a fost un adevărat exemplu pentru colegii săi.

Mijlocaș dreapta: Gylfi Sigurdsson (Islanda)
Al doilea fotbalist de la swansea care prinde echipa. A devenit un adevărat trend în a subaprecia oamenii lui Gary Monk. Mijlocașul și-a demonstrat însă valoarea atât la nivel internțional, cât și la echipa de club. Loviturile libere pot fi considerat un punct forte al său, dar fostul mijlocaș al lui Tottenham are o afinitate aparte în ceea ce privește pasele devisive, iar calificarea Islandei nu ar fi fost posibilă fără el.

Mijlocaș stânga: Ivan Perisic (Croația)
Croatul Perisic a dovedit că este un adevărat războinic pentru reprezentativa sa. În vârstă de 26 de ani, a câștigat multă experiență pe vremea când evolua la Borussia Dortmund, sub comanda lui Jurgen Klopp, dar și la Wolfsburg. După mutarea la Inter și-a arătat încă odată calitățile extraordinare cu care este înzestrat. A prins tricoul Croației în 9 din 10 partide ale grupei H și a reușit 6 goluri și trei pase decisive. Croația merge în Franța de pe locul al doile al grupei. A fost penalizată de UEFA cu un punct, după bannerele rasiste afișate la o partidă din preliminarii.

Mijlocaș ofensiv: Isco (Spania)
Ajuns la Real Madrid de la Malaga, Isco a fost mereu la dispoziția antrenorilor, atunci când aceștia au avut nevoie de el, chiar dacă nu juca mereu titular. A făcut parte din lotul Spaniei la Campionatul European din 2012, câștigat de iberici și a jucat un rol important în naționala pregătită de Vicente Del Bosque în aceste preliminarii, contribuind și el la calificare. Nu mulți jucători sunt la fel de subaprieciați ca mijlocașul de 23 de ani. După performanțele reușit cu naționala Spaniei, pare că antrenorii lui Real Madrid vor trebui să îi acorde mai multă atenție și încredere.

Atacant: Artyom Dzyuba (Rusia)
Ultimul,dar nu cel din urmă este unul dintre cei mai buni atacanți din aceste preliminarii. Om de bază în naționala condusă de la Leonid Slutsky, Dzyuba a terminat pe locul al treile în topul celor mai buni marcatori, asigurând națiunii sale locul doi în grupă, peste Suedia. Opt goluri a reușit Dzyuba și a terminat la egalitate cu rivalul său din grupă. Zlatan Ibrahimovic. Doar Thomas Muller și Robert Lewandowski, superatacanții lui Bayern au terminat înaintea vârfului celor de la Zenit St. Petrersburg.

articol scris de Andrei PAL

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup