Previziuni: Ionuţ Iancu la FC Barcelona şi Demis Grigoraş la Veszprem. Şandru şi-a prelungit pe 2 ani contractul cu Dinamo. Medaliile au fost obţinute la ”Universitare”, să vină şi primele!

6 iul 2016 4072 afişări Highlight
Previziuni: Ionuţ Iancu la FC Barcelona şi Demis Grigoraş la Veszprem. Şandru şi-a prelungit pe 2 ani contractul cu Dinamo. Medaliile au fost obţinute la ”Universitare”, să vină şi primele! 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/17366/15518880/1/romania.jpg

Echipele naţionale universitare au revenit în ţară cu medalii: băieţii au câştigat aurul după o pauză de 29 de ani, iar fetele cu medalia de argint, recâştigată după 4 ani. Doi handbalişti au intrat şi în posesia unor trofee speciale: Demis Grigoraş - cel mai bun marcator; Ionuţ Iancu - cel mai bun portar.

Mondialul Universitar de la Malaga ar putea reprezenta scânteia de care avea nevoie handbalul masculin pentru a ieşi din impas la nivelul echipelor naţionale. ”Ne-am dorit foarte mult această medalie, visam la ea. Pe măsură ce am avansat în competiţie, băieţii au căpătat atât de multă încredere în forţele proprii, încât au jucat foarte degajaţi. La final, cred, dacă s-ar fi făcut o selecţionată din toate celelalte echipe participante, tot am fi câştigat”, ne-a declarat Ion Mihăilă, cu prilejul unei conferinţe de presă. ”Echipele naţionale universitare au obţinut două rezultate extraordinare pentru handbalul românesc. Am fost impresionat de prestaţia băieţilor în meciul din semifinale cu Spania, echipă care a avut mulţi jucători din Liga Asobal”, a susţinut şi Constantin Căliman, directorul adjunct al Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar.

Legătura lui Xavi Pascual cu naţionala s-a făcut prin Jaume Fort

Mondialul Universitar a fost urmărit şi de selecţionerul Xavier Pascual, chiar dacă nu a fost prezent la Malaga, toate legăturile cu echipa fiind făcute prin intermediul antrenorului cu portarii, Jaume Fort Mauri, care a şi stat pe banca tehnică. ”Ştiu că selecţionerul a comunicat cu Jaume Fort pe întreaga durată a competiţiei. M-am sfătuit cu el (n.r. cu Jaume Fort, care este şi antrenor la lotul feminin) în multe rânduri”, a precizat Ion Mihăilă. Totodată, competiţia de la Malaga a scos în evidenţă câţiva jucători care ar putea conta ani buni şi la prima reprezentativă, precum Ionuţ Iancu, Demis Grigoraş, Ciprian Şandru, Ionuţ Rotaru, Robert Militaru, a căror cotă cu siguranţă este în creştere. Toţi cei cinci handbalişti s-au clasat pe podium cu echipele de provenienţă în Liga Naţională. Dacă ”tigrii” Iancu, Rotaru şi Militaru vor continua şi în sezonul următor la CSMB, iar Ciprian Şandru tocmai şi-a prelungit contractul pe 2 ani cu Dinamo, Demis Grigoraş s-a transferat în Ungaria la Tatabanya, a treia echipă ca valoare după Veszprem şi Pick Szeged.

”Demis Grigoraş are toate premisele pentru a ajunge unul dintre marii jucători ai lumii. Este un băiat cu un caracter deosebit, cu calităţi native, dar şi cu o viaţă sportivă deosebită, preocupat de pregătire şi în timpul liber. Din sezonul următor, el va activa la o echipă puternică, spun eu, Tatabanya, considerată satelitul echipei Veszprem. Noi sperăm ca de la anul el să fie componentul echipei Veszprem!”, a susţinut Ion Mihăilă. Cum ar arăta echipa naţională a României în viitorul apropiat cu Grigoraş la Veszprem şi Iancu la ... FC Barcelona?

Portarul de la CSM Bucureşti este urmărit în această perioadă de fosta campioană a Europei, lucru confirmat inclusiv de antrenorul lotului universitar. De altfel, posibilitatea ca Iancu să ajungă într-un viitor la FC Barcelona a fost subiect de discuţie şi la Malaga: ”Este un zvon, nu ascundem acest lucru. Şi noi am aflat acest lucru când am fost în Spania, că se află în vizorul echipei catalane. Ar fi o mândrie ca un nou handbalist român să ajungă la FC Barcelona. Din câte ştiu eu, el încă mai are ontract cu CSM Bucureşti, dar când ţi-ar bate la uşă o astfel de echipă, cred că toată lumea ar spune pas, iar jucătorul lăsat să meagă şi să joace acolo”.

Premii de la MENCS, FRH şi posibil MTS

În ceea ce priveşte recompensele financiare cuvenite handbaliştilor, acestea încă nu sunt clare. Constatin Căliman a susţinut: ”Conform Legii Sportului 1.447, băieţii au dreptul la o primă de 3.500 de lei din partea MENCS, iar fetele la 2.500 de lei. Aceste prime pot fi acordate şi de MTS. Vom înaintea toate hârtiile, astfel încât sportivii să fie răsplătiţi pentru performanţele lor”. Într-o discuţie cu ProSport, Alexandru Dedu a precizat că FRH, la rândul ei, va acorda prime sportivilor pentru medaliile obţinute la Malaga, dar deocamdată nu a divulgat şi care este cuantumul acestora.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.