(P) Superclasament: cei mai scumpi 10 fotbaliști români!

(P) Superclasament: cei mai scumpi 10 fotbaliști români!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Răzvan Marin efectuează vizita medicală la Ajax și iminentul său transfer i-a făcut pe microbiștii români să se întrebe care este în acest moment situația în Topul celor mai scumpe transferuri de jucători români. Superbet i-a ascultat pe suporteri și a actualizat topul celor mai scumpe transferuri care au implicat jucători români. Un clasament în care 3 dintre cele mai scumpe 10 transferuri au fost realizate în acest an, 2019! Răzvan Marin a reușit un new entry de excepție, intrând direct pe locul 3 în acest clasament care totalizează 103.33 Milioane Euro plătite pe jucători români de top! 

Pariază live la Superbet.ro pe Campionatele în care evoluează cei mai scumpi români! 

Niciunul dintre fotbaliștii români pe care s-au plătit cei mai mulți bani nu a evoluat la Campionatul Mondial! Nici evoluțiile la Euro 2008 și Euro 2016 nu au crescut cota fotbaliștilor români. Dintre cei mai scumpi, doar Chivu a câștigat Champions League, dar nu în tricoul echipei care a cheltuit multe milioane multe pentru a-l transfera.  Accidentările, evoluțiile dezamăgitoare și greșelile nepermise au fost adversarii care i-au împiedicat pe români să aibă performanța maximă la echipele care au investit sume importante pentru aducerea lor. Sperăm că Răzvan Marin să aibă o soartă diferită. Alături de el, veți descoperi și alte nume care pot să mai urce în acest clasament în care 4 locuri sunt ocupate de jucători retrași din activitate! Haideți să parcurgem împreună această ierarhie: 

1. MUTU 

De la Parma la Chelsea pe 19 MIL € în 2003.

A refuzat să iasă atunci când Dobrin a vrut să-l schimbe la FC Argeș, nu s-a impus la Inter, dar și-a relansat cariera la Verona și apoi la Parma. A fost cumpărat de Chelsea, dar după numai un sezon în tricoul The Blues, viața extrasportivă i-a afectat grav imaginea și cariera. Mourinho nu l-a păstrat în lot și cearta dintre Mutu și The Special One îl costă și azi pe Mutu o amendă de 17 Milioane Euro, bani aștetați de Chelsea de la fotbalistul român. O amendă pentru ca Mutu se judecă azi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu cei de la Chelsea. Dincolo de subiectele de tip tabloid, Mutu e de admirat pentru că după ce s-a ales „praful” de de cariera lui pe Stamford Bridge, a avut forța să revină și a atins vârful de formă al carierei în tricoul Fiorentinei (112 meciuri, 54 de goluri). Mai mult, la Națională el a egalat recordul all time de goluri (35), deținut de Gică Hagi.

Pariază la Superbet meciurile fostelor echipe italiene ale Briliantului!

2. CHIVU

De la Ajax la Roma pe 18 MIL. € în 2003 

Transferul de la Lăncieri la Giallorossi a fost cel mai scump în care Căpianul României (în perioada „Generației de Tinichea”) a fost implicat, dar nu i-a adus cea mai mare glorie. Chivu avea să câștige în 2010 Champions League în tricoul lui Inter, următoarea lui destinație, după ce a părăsit pe Roma.

Pariază la Superbet.ro pe Sfertul Ajax-Juventus!

3. RĂ‚ZVAN MARIN

de la Standard Liege la Ajax pe 12 MIL. € în 2019!

Eligibil și pentru România U21 (deci unul dintre posibilele staruri ale Europeanului care va fi găzduit de Italia & San Marino în iunie, turneu final unde Tricolorii mici vor înfrunta Croația, Anglia și Franța), Marin are un sezon de excepție la Standard. El poate fi văzut meci de meci de către suporteri români pe Superbet.ro și aplicația Superbet, care oferă streaming pentru toate meciurile din prima divizie belgiană. Pase, assist-uri, goluri în momente importante și aproape 40 de meciuri jucate deja în sezonul 2018-2019. Răzvan Marin va putea fi văzut în direct în fiecare meci de campionat în tricoul lui Ajax. Eredivise face parte din oferta de streaming a site-ului Superbet.ro și a aplicației Superbet. 

Pariază și vezi toate meciurile lui Răzvan Marin pe Superbet.ro și aplicația Superbet!

4. NICUȘOR STANCIU

De la Sparta Praga la Al Ahli pe 10 MIL. € în 2019

Începutul lui 2019 a adus mult comentatul transfer care l-a urcat pe Nicușor pe locul 4 all time. Suporterii români și-l doreau să facă pasul spre un campionat puternic din Vest nu spre zona arabă. Dar… Nicușor n-a impresionat la Anderlecht (34 meciuri, 5 goluri), a avut cifre  ceva mai bune la Sparta Praga (31 meciuri, 10 goluri), dar nu suficiente cât să-i dea dreptul să spere că una dintre echipele mari ale Europei ar plăti bani să-l transfere. 

Pariază pe campionatul Arabiei Saudite la Superbet!

5. CHIRICHEȘ

De la Steaua la Tottenham pe 9.5 MIL. € ÎN 2013

A ajuns în cel mai puternic campionat drept Vladiator, dar nu a reușit să se impună, deși părea că un fundaș cu talia și tehnica lui va ajunge titular de drept. Însă evoluția modestă și seria parcă interminabilă de accidentări l-au „faultat” pe Chiricheș. E greu de crezut că își va depăși acest record în materie de transferuri. Despre el putem spune că a pierdut de ani de zile locul în primul 11 al echipelor pentru care a evoluat. Cu excepția Naționalei României.

Vezi în direct la Superbet.ro Serie A!

6. MITRIȚĂ‚

De la Craiova la New York City pe 8 MIL. € în 2019 

Mitrigol a impresionat în meciurile amicale și a debutat fără trac în MLS unde a fost omul meciului în 2 dintre primele 3 etape. A reușit 2 assist-uri, a marcat 1 gol și a fost unul dintre jucătorii care au adus plus de fantezie în ofensivă. Dacă va ajunge un star în MLS are șanse să revină în Europa. Transferul de vis ar fi la… Manchester City, echipă înrudită cu New York City. Așadar… s-ar putea ca de pe acest loc, Mitriță să facă un salt pe locul 1!

Pariază și vezi toate meciurile lui Mitriță în MLS la Superbet.ro și aplicația Superbet!

7. MARICA

De la Șahtior Donețk la VfB Stuttgart pe 7 MIL. € în 2007!

S-a despărțit de Mircea Lucescu cu 2 ani înainte ca Il Luce și Shaktior să câștige ultima ediție a Cupei UEFA.  Nu a câștigat nimic cu Stuttgart, însă a avut cifre mai bune decât la Shaktior: 93 meciuri și 19 goluri pentru Șvabi, față de 73 meciuri și 16 goluri pentru Mineri. Singura bucurie din perioada în care a îmbrăcat tricoul lui VfB e calificarea și participarea cu România la Euro 2008 într-o grupă de foc în care am întâlnit Campioana Mondială en titre Italia, vicecampioana mondială Franța și Olanda.

Pariezi și vezi toate meciurile din Bundesliga pe Superbet.ro și aplicația Superbet.

8. CONTRA

De la Alaves la AC Milan pe 7 MIL. € în 2001!

După finala istorică dintre Alaves și Liverpool, câștigată de Cormorani cu 5-4 grație Golului de Aur, Contra a fost cumpărat de Diavolul milanez. A rezistat un sezon pe San Siro jucând 29 de partide și marcând 3 goluri. Din acea perioadă care ar fi putut să fie de vis pentru „Guriță”, rămâne mai mult amintirea altercației dintre el și Davids (Juventus).  Contra n-a mai reușit să ajungă la nivelul la care a fost când a atras atenția lui Milan. Dar dintre toți jucătorii din acest top, el a reușit deja și primele performanțe ca antrenor: Cupa României cu Petrolul în 2013, Cupa Ligii cu Dinamo în 2017, între aceste două trofee, el reușind și o performanță pe care trebuie s-o aplaudăm: a salvat-o pe Getafe de la retrogradare în sezonul 2014-2015 din La Liga. Sub comanda lui se afla… Ciprian Marica, autorul dublei izbăvitoare în chiar ultima etapă!

Pariază Live la Superbet.ro pe meciurile din cele mai tari campionate!

9. GARDOȘ

De la Steaua la Southampton pe 6.8 MIL. € în 2014!

Ajuns la 30 de ani, Gardoș este în prezent echipierul lui Poli Iași unde acum se luptă să evite retrogradarea. În 4 sezoane la Southampton a jucat numai 11 meciuri. A fost accidentat mult timp, prima dintre accidentările suferite la Southamptoon l-a ținut 7 luni în infirmeria clubului! Performanța lui majoră rămâne acea victorie decisivă contra lui Ajax în returul Șaisprezecimilor Cupei UEFA 2012-2013, într-o echipă în care îl avea coleg în defensivă pe  ocupantul locului 5 în clasamentul nostru, Vlad Chiricheș. Ambițios, Gardoș trage să își relanseze cariera.

Pariază la Superbet.ro pe următorul meci în care va evolua Gardoș!

10. FLORIN ANDONE

De la Deportivo La Coruna la Brighton pe 6.33 MIL € în 2018!

Singurul fotbalist român care nu a jucat în campionatul intern înainte să intre în circuitul internațional al transferurilor. După vârful de formă din Preliminariile Euro 2016 (perioadă în care evolua în Segunda la Cordoba), Andone s-a transferat la Deportivo la Coruna unde în 56 de meciuri a înscris 18 goluri. Cifre modeste pentru un vârf al lui SuperDepor. Totuși, a prins în transfer în Premier League unde s-a „rupt” mereu când părea că își intră în formă, sau că în sfârșit se adaptează!

Îl vezi în direct pe Florin Andone la Superbet.ro și pe aplicația Superbet în semifinala Cupei Angliei contra lui Man. City!   

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup