(P) Atenţie pariori! Faceţi asta ca să nu vă treziţi cu contul blocat!

9 apr 2019 2934 afişări Highlight
(P) Atenţie pariori! Faceţi asta ca să nu vă treziţi cu contul blocat!

Casele de pariuri online sunt foarte stricte în ceea ce priveşte respectarea legii, altfel şi-ar putea pierde licenţa de funcţionare. Prin urmare, dacă pariorul încalcă legislaţia în vigoare din domeniul jocurilor de noroc, ca măsură imediată se alege cu contul blocat.

O situaţie concretă a fost prezentată pe site-ul comunităţii pariorilor online din România: un operator de pariuri online i-a blocat contul unui client şi a virat banii aferenţi către bugetul statului deoarece respectivul client nu a furnizat o copie a noii cărţi de identitate înaintea momentului expirării cărţii de identitate folosite la înregistrarea pe platformă.

Este o informaţie foarte importantă, pentru că mulţi pariori pot ajunge în această situaţie ignorând atenţionarea trimisă din timp de reprezentanţii operatorului, aşa cum făcut-o cel pariorul în cauză.

Nu este un „moft” al agenţiilor de pariuri online, ci o prevedere formulată pe înţelesul tuturor în art. 133 alin. 3) raportate la dispoziţiile art. 129 alin. 5) din Normele metodologice de punere în aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc:

„Pariorilor care le expiră cartea de identitate şi care nu furnizează înainte de acest moment o dovadă a noii cărţi de identitate le va fi blocat contul de pariuri, iar soldul aferent acestuia va fi reţinut şi virat către bugetul de stat al României!”

Aşadar, atenţie pariori: ca să nu vă treziţi cu contul blocat şi ca să nu rămâneţi fără banii câştigaţi la pariuri, mergeţi la poliţie înainte de data la care expiră cartea de identitate, scoateţi una nouă şi trimiteţi o copie după ea pe adresa de email indicată de reprezentanţii caselor de pariuri online la care aveţi cont: https://pariurix.com/agentii.

Verificarea identităţii, obligatorie

Am precizat şi mai sus, solicitarea nu este un „moft” al operatorilor, aşa cum nici verificarea identităţii după înregistrarea pe platforma unei agenţii de pariuri online nu este o „găselniţă” a operatorilor, ci o procedură impusă prin lege.

După ce este deschis un cont (de obicei în termen de 30 de zile), titularul este obligat să furnizeze reprezentanţilor casei de pariuri online o serie de documente prin care să ateste că are vârsta legală pentru a juca la pariuri şi că foloseşte instrumente financiare proprii pentru a alimenta respectivul cont. În principiu, aceste documente sunt:

  • copie după un act de identitate  - carte de identitate, paşaport sau permis de conducere)
  • copie prin care dovedeşti adresa de domiciliu - factură de utilităţi pe numele pariorului sau un extras de cont detaliat
  • copie prin care dovedeşti metoda de plată folosită.

În cazul în care reprezentanţii operatorului observă unele aspecte care li se par suspecte, este posibil să fie solicitate şi alte dovezi, cum ar fi, spre exemplu, o fotografie a pariorului care ţine în mână cardul bancar. Formatul în care trebuie trimise documentele variază de la operator la operator.

Pariorii care trimit documentele solicitate în intervalul de timp precizat pierd accesul la cont, ca şi banii depuşi în acel cont, care ajung la bugetul statului.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.