LIVE BLOG | Victorie de senzație obținută de Ovidiu Ionescu! L-a răpus pe marele Samsonov și și-a asigurat bronzul la Europeanul din Alicante. Bernadette Szocs a ratat podiumul, învinsă de poloneza Li Qian

Autor: Andru Nenciu Publicat: 22 Sep. 2018, 23:33 Actualizat: 23 Sep. 2018, 02:54 Highlight

SFERTURI C.E. DE LA ALICANTE: Bernadette Szocs – Li Qian (Polonia) 1-4 (9-11, 6-11, 16-14, 6-11, 7-11)

SFERTURI C.E. DE LA ALICANTE: Ovidiu Ionescu – Vladimir Samsonov (Belarus) 4-3 (11-7, 8-11, 10-12, 15-13, 13-11, 6-11, 11-9)

Ovidiu Ionescu l-a învins în această seară pe bielorusul Vladimir Samsonov, scor 4-3, și s-a calificat în semifinalele Campionatului European de tenis de masă din Alicante. Prin victoria obținută în fața celebrului jucător în vârstă de 42 de ani, triplu campion european, Ovi și-a asigurat medalia de bronz indiferent de rezultatele de duminică. În penultimul act, duminică, de la 14:30, buzoianul va da piept cu suedezul Kristian Karlsson, în timp ce duelul din prima semifinală îi va opune pe nemții Timo Boll și Patrick Franciska. E prima și singura medalie a delegației conduse de Cristinel Romanescu la competiția care se încheie duminică. Tot sâmbătă, Bernadette Szocs a ratat prezența în semifinale, după 1-4 cu poloneza Li Qian.

23:11 Samsonov controlează clar actul 6 și împinge meciul în decisiv.

22:59 Se vede că Ionescu joacă în Germania! Samsonov a condus cu 10-5 în actul 5, dar Ovidiu a revenit fantastic. A egalat la 10, antrenorul bielorusului a cerut time-out, dar sportivul tricolor s-a impus printr-o adevărată lecție de tenis de masă. 3-2 la seturi în favoarea românului, după ce s-a hrănit cu otrava aruncată de multiplul participant la Jocurile Olimpice. Cu un mix de lovituri, Samsonov a încercat să-l deplaseze continuu pe Ovidiu, pentru a puncta decisiv, dar vivacitatea buzoianului a fost decisivă, anticipând constant loviturile venite ca din tun din poigneul uriașului din Minsk.

22:45 Aflat pe locul 26 în Europa, Ionescu nu doar că-i ține piept lui Samsonov, dar îl și uzează. Punctele sale sunt și estetice, și consistente. Ovi intră în schimburi intense, în forță, cu mingi în mare viteză. Beneficiază de două șanse de a închide setul, 10-8, dar nu le poate specula. Tensiunea crește, prosopul e din ce în ce mai prezent pe fruntea celor doi. Se merge cap la cap, 12-12, dar Samsonov, unul dintre puținii europeni care au făcut ochii oblici ai chinezilor să plângă, mai pune un strop pe tabelă, 13-12. Lucid, jucătorul descoperit de Mircea Dinu se autodepășește și îi face zile fripte marelui campion. Cu calm, Ionescu își valorifică forehandul curat, precis, scor 15-13, 2-2 la seturi.

22:40 Sportiv incredibil, înalt de 1,89 m, cu o îndemânare senzațională și cu un joc de picioare excelent, Samsonov acoperă bine masa. Și cum marii campioni au întotdeauna de partea lor și norocul, bielorusul mai prinde și câteva tușe. E echilibru la 10, dar Ovidiu se grăbește și pierde setul. Filimon îi transmite ultimele sfaturi pentru a anula jocul plin de surprize al triplului campion european la individual.

22:32 Vicecampionul mondial din 1997 joacă un tenis mai solid, pare mai concentrat și punctează prin toate loviturile posibile. Ovidiu ripostează printr-un rever necruțător în cross, însă sportivul din Minsk echilibrează meciul, 11-8, 1-1 la seturi. În optimi, Samsonov a trecut de liderul european, Dimitri Ovtcharov, german cu părinți ruși. În colțul lui Ovidiu stă unul dintre cei mai buni jucători din istoria tenisului de masă românesc, Andrei Filimon.

22:28 Început excelent de meci pentru Ovidiu Ionescu. Considerat unul dintre cei mai spectaculoși jucători din circuit, buzoianul a câștigat setul inaugural, scor 11-7. Ovi a pus tot pe masă, a replicat în forță, exercitând presiune constantă pe backhandul celebrului bielorus.

Aflat pe locul 26 ETTU, Ovidiu Ionescu îl întâlnește în această seară pe bielorusul Vladimir Samsonov (42 de ani, 10 ETTU), unul dintre cei mai valoroși jucători din istoria tenisului de masă mondial. „Nu numai că impresionează de ani buni, Samsonov e și un monument de simplitate. A oferit mereu respect și toată lumea tenisului de masă îl respectă. E un model pentru toți tinerii care vin din urmă”, spune președintele FRTM, Cristinel Romanescu. Samsonov a fost unul dintre puținii europeni care au reușit să le pună mari probleme sportivilor din China. S-a aflat mai bine de 10 ani în TOP 10 ITTF, doar legendarul Jan Owe Waldner reușind o clasare în Top Ten mai mult de un deceniu. Acum în vârstă de 42 de ani, Samsonov a jucat finala Campionatului Mondial din 1997, pierdută în Manchester chiar în fața lui Waldner.

Samsonov traversează o formă excelentă. Tot azi, în sesiunea de dimineață, bielorusul care debuta la Campionatul European în 1992, la doar 16 ani, l-a învins pe cel mai bun jucător din Europa, germanul de origine rusă Dmitri Ovtcharov, scor 4-2. În carieră, Samsonov a câștigat trei tiluri la simplu, ratând o singură ediție a Campionatului European, anul trecut.


Bernadette Szocs, ultima româncă rămasă în cursa pentru medalie la individual, în cadrul Europeanului de tenis de masă din Alicante, a fost învinsă în această seară, în sferturi, de Li Qian, nr.5 ETTU, jucătoare care reprezintă Polonia. Setul inaugural a arătat exact partitura pe care o abordează Li. Cu un joc defensiv fără cusur, poloneza a mizat pe ruperi de ritm care au provocat scurt-circuite în jocul lui Bernie. Eleva lui Viorel Filimon a contracarat jocul solid al adversarei doar la început, actul secund arătând în țarcul de joc o poloneză mai sigură. Setul al treilea a căpătat accente dramatice. Bernie a revenit de la 8-10 și, cu un top-spin devastator, a închis actul la 16-14. Fără soluții în următoarele seturi, sportiva din Târgu Mureș și-a pierdut precizia din raliurile intense, iar Li Qian urcă în semifinale.

„Chinezoaica a controlat tot. Bernie a jucat bine, dar nu a avut cu ce să facă punct. Li a fost mai constantă, Bernie nu s-a concentrat suficient. A jucat-o prea mult pe rever, a ratat mingi decisive. Păcat! Era șansa ei, jocul mergea la un moment dat”, a sintetizat Beatrice Romanescu, managerul FRTM.

21:00 Jocul defensiv ireproșabil al polonezei o încurcă mult pe jucătoarea din Târgu Mureș. La 1-3 în setul 5, Viorel Filimon cere time out și jocul lui Bernie devine mai consistent. Începe să câștige raliurile, deplasând-o mai mult pe Li, și revine, scor 5-5. Se merge cap la cap, 6-6, 7-7, iar delegația României îi transmite forță nr.4 ETTU, strigându-i numele. Szocs își pierde concentrarea, gestionează greșit următoarele mingi și capotează. 11-7 pentru Li, la finele unei partide în care Bernie nu a reușit să străpungă un joc defensiv de nota 10 al nr.5 din Europa.

20:55 Mingile româncei n-au profunzime în setul patru, iar atacurile se opresc în fileu. Mai agresivă, poloneza de pe 5 în ierarhia europeană acoperă bine masa și se distanțează treptat. Eleva lui Viorel Filimon aruncă o privire scurtă către antrenor, dar setul e jucat, 6-11.

20:39 Bernie pare să fi găsit soluția să devină mai eficientă în schimburile lungi și intense. Își ridică nivelul de încredere cu un strigăt „ȘIO!” marcă înregistrată și revine de la 4-6, la 7- 6. Mai stăpânită, Li ia un avans consistent, 10-8, dar Bernie anulează ambele oportunități ale asiaticei de a mai confisca un set. Bernie atacă, prinde bine tușele, acoperă tot, dar nu poate închide setul, la 12-11. Se face 14-14, setul capătă accente dramatice, iar Bernie pare din plastilină. Se arcuiește după fiecare forehand devastator al polonezei și taie aerul cu pumnul, la 16-14. Chipul lui Bernie se înseninează și setul câștigat vine ca un balsam după 30 de minute de joc.

20:33 A cincea jucătoare a Europei, Li Qian, arată constanță, iar partitura afișată o incomodează pe Szocs. Asiatica îmbrăcată cu tricoul Poloniei imprimă un efect înșelător mingii, de fiecare dată, iar Bernie își face cu greu jocul și în actul secund, încheiat tot în favoarea adversarei, 11-6. Viorel Filimon se agită mult în colțul țarcului, rezumă în două minute tot ce trebuie să schimbe românca stabilită în Franța, dar Li începe în avantaj, 5-1.

20:30 Bernie e susținută din tribune de tatăl său, Janos, profesor de pian, și de masa sa, Reka. Cu un joc combinativ și un forehand în forță, Bernie se desprinde în setul al doilea, scor 4-1, dar poloneza revine succesiv, scor 4-4. Sunt aproape 1.000 de spectatori în sala din vecinătatea stadionului de fotbal din Alicante, arenă care a găzduit meciuri de la CM 1982.

20:25 A început partida dintre Bernadette Szocs și poloneza Li Qian. Meciul se joacă pe sistmul cel mai bun din 7 partide. Qian e o apărătoare cu un stil incomod, marșează pe mingi liftate și își construiește cu migală punctele. În colțul lui Bernie stă reputatul Viorel Filimon. Qian se desprinde, 10-7, și are minge de set. Szocs anulează două oportunități ale asiaticei, apărându-se bine, departe de masă, dar Li o valorifică pe a treia și închide primul set.


România își consolidează statutul de forță a tenisului de masă și la Campionatul European de la Alicante, iar în această seară, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu forțează asigurarea unei medalii la individual.

 

Încurajată din tribune de părinții săi, Janos și Reka, Bernie (23 de ani) o va întâlni în sferturile de finală pe poloneza născută în China, Li Qian, după ce în optimi a trecut de Nina Mittelham (Germania), scor 4-0, la finele unei confruntări în care sportiva născută în Târgu Mureș a contracarat fără cusur jocul variat al nemțoaicei. Meciul pentru pătrunderea în semifinale – bronz asigurat, la CE nu se joacă finală mică – are loc azi, de la 20:15, ora României. „Mi-am  făcut jocul așa cum am știut mai bine și sunt bucuroasă că am ajuns până aici. Voi avea un meci greu în sferturi, dar sunt învățată să joc contra sportivelor născute în Asia. Aveți încredere în mine”, a declarat Bernadette Szocs pentru ProSport. Românca e pe 4 ETTU, în timp ce adversara sa se situează pe 5 ETTU.

Pentru Ovidiu Ionescu, penultima zi a Campionatul European îi va testa și rezistența fizică, dar și capacitatea mentală. Sportivul din Buzău, pasionat de tenis, fotbal și călătorii în cele mai inedite colțuri ale lumii, a stat mult la masă, în optimi, după o încleștare dramatică împotriva danezului Jonathan Groth (6 ETTU), scor 4-2. În lupta pentru avansarea în semifinale, Ovi va încerca să se autodepășească, tratând cu știință și calm, ciocnirea cu legendarul bielorus Vladimir Samsonov, una dintre figurile care au marcat tenisul de masă în ultimii 25 de ani. Disputa are loc de la ora 22:15, ora României. „E o mare provocare pentru mine și sunt conștient de valoarea unui adversar precum Samsonov. Am încercat să mă recuperez din punct de vedere fizic în câteva ore pe care le-am avut la dispoziție și voi da tot ce am mai bun în mine pentru o medalie”, a spus Ionescu pentru ProSport.

În urmă cu doi ani, la CE de la Budapesta, Szocs și Ionescu luau împreună medalia de bronz la dublu mixt, probă câștigată în Ungaria, pentru prima dată în istorie de un cuplu soț-soție: Dana Dodean și Joao Monteiro. Accidentat, portughezul nu a făcut deplasarea la Alicante.

În Spania, delegația condusă de președintele Cristinel Romanescu nu a cucerit vreo medalie până în penultima zi a competiției din orașul în care ziua temperatura ajunge în această perioadă până la 33 de grade Celsius.

 

Autor: Andru Nenciu Publicat: 22 Sep. 2018, 23:33 Actualizat: 23 Sep. 2018, 02:54 Highlight
Pe aceeași temă
Cum s-a filmat Inna în mașină, înainte să moară în accidentul teribil. Rudele și apropiații vedetei nu își revin din șoc
Cum s-a filmat Inna în mașină, înainte să moară în accidentul teribil. Rudele și apropiații vedetei nu își revin din șoc
Strigător la cer: Ce a povestit un suporter norvegian despre deplasarea sa în România
Strigător la cer: Ce a povestit un suporter norvegian despre deplasarea sa în România
Comentator Pro TV, pus la zid: „Nu mai există nicăieri în lume o astfel de situaţie jenantă“
Comentator Pro TV, pus la zid: „Nu mai există nicăieri în lume o astfel de situaţie jenantă“
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
EXCLUSIV | Fumuri galactice la națională?! Dezvaluiri despre comportamentul lui George Pușcaș și Ionuț Radu la lot: „Foarte cu nasul pe sus”
EXCLUSIV | Fumuri galactice la națională?! Dezvaluiri despre comportamentul lui George Pușcaș și Ionuț Radu la lot: ...
A murit INNA! Tanara bloggerita din Moldova si-a pierdut viata intr-un accident cumplit!
A murit INNA! Tanara bloggerita din Moldova si-a pierdut viata intr-un accident cumplit!
Permis uitat acasă, permis suspendat, fără permis: Ce păţeşti dacă eşti prins la volan în fiecare din cazuri
Permis uitat acasă, permis suspendat, fără permis: Ce păţeşti dacă eşti prins la volan în fiecare din cazuri
BREAKING | Puşcaş a dat lovitura carierei, în ciuda dezamăgirii din meciul cu Norvegia! Anunţul OFICIAL făcut de germani
BREAKING | Puşcaş a dat lovitura carierei, în ciuda dezamăgirii din meciul cu Norvegia! Anunţul OFICIAL făcut de germani
BREAKING. Tăriceanu şi Orban cad de acord
BREAKING. Tăriceanu şi Orban cad de acord
Liviu Dragnea atacă în forţă din spatele gratiilor. Mişcarea făcută de fostul lider al PSD
Liviu Dragnea atacă în forţă din spatele gratiilor. Mişcarea făcută de fostul lider al PSD
O tânără a bătut la uşa unui VECIN, în căutare de ajutor. Bărbatul a lăsat-o înăuntru şi i-a dat ceva să bea / La scurt timp, lucrurile au degenerat / Poliţia, îngrozită de crimă: I-am găsit cadavrul într-un „sicriu” de ciment
O tânără a bătut la uşa unui VECIN, în căutare de ajutor. Bărbatul a lăsat-o înăuntru şi i-a dat ceva să bea ...
ULTIMA ORA! Vesti despre Constantinescu! S-a intamplat inevitabilul
ULTIMA ORA! Vesti despre Constantinescu! S-a intamplat inevitabilul
Fosta șefă a pensiilor a explodat! Lia Olguța Vasilescu: Retard grav! VIDEO
Fosta șefă a pensiilor a explodat! Lia Olguța Vasilescu: Retard grav! VIDEO
Răsturnare de situație în cazul Caracal. S-a întâmplat într-un cimitir! Alexandra și Luiza...
Răsturnare de situație în cazul Caracal. S-a întâmplat într-un cimitir! Alexandra și Luiza...
ANM e in alerta! Un ciclon se apropie de România! Când se va strica vremea
ANM e in alerta! Un ciclon se apropie de România! Când se va strica vremea
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
Scandalos! Gheorghe Dincă, eliberat din închisoare peste câteva zile?!
Scandalos! Gheorghe Dincă, eliberat din închisoare peste câteva zile?!
Fară alocație pentru elevi dacă aceșia au absente la scoală! Numărul maxim permis
Fară alocație pentru elevi dacă aceșia au absente la scoală! Numărul maxim permis
Cine e fostul soţ al Irinei Rimes? A inselat-o de doua ori in timpul casniciei
Cine e fostul soţ al Irinei Rimes? A inselat-o de doua ori in timpul casniciei
Are 65 de ani, dar nu a dorit sa se casatoreasca si sa faca copii! Declaratii incendiare despre cea mai cunoscuta prezentatoare tv.  Cine este barbatul cu care o relatie de 32 de ani. Decizia ei de a nu se marita le-a afectat povestea de iubire
Are 65 de ani, dar nu a dorit sa se casatoreasca si sa faca copii! Declaratii incendiare despre cea mai cunoscuta prezentatoare ...
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele pentru bărbaţi. FOTO
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele ...
TULBURĂTOR! Cum a ajuns să arate Florin Piersic jr. la 51 de ani! Ce s-a ales de actor, în comparație cu tatăl său, este dezolant! FOTO
TULBURĂTOR! Cum a ajuns să arate Florin Piersic jr. la 51 de ani! Ce s-a ales de actor, în comparație cu tatăl său, ...
Marea Britanie are semnat un nou acord Brexit
Marea Britanie are semnat un nou acord Brexit
Sfecla roșie aduce multe beneficii organismului, dar și câteva efecte negative
Sfecla roșie aduce multe beneficii organismului, dar și câteva efecte negative