LIVE BLOG | Jocurile Olimpice Rio 2016 – ziua 1. RUȘINOS! România, învinsă de Angola, scor 23-19, după un meci de coșmar. Marian Drăgulescu s-a calificat în finală la sărituri. Concurs ratat la spadă individual

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG | Jocurile Olimpice Rio 2016 - ziua 1. RUȘINOS! România, învinsă de Angola, scor 23-19, după un meci de coșmar. Marian Drăgulescu s-a calificat în finală la sărituri. Concurs ratat la spadă individual
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Naționala de handbal a României a oferit cea mai neplăcută surpriză a primei zile a Jocurilor Olimpice de la Rio. Echipa antrenată de Tomas Ryde a pierdut rușinos cu Angola, scor 19-23, după un meci în care fetele s-au întrecut în ratări. Pentru România urmează un meci de foc, luni, cu Brazilia, țara gazdă care a învins Norvegia în prima partidă a grupei.

04:11 Daniela Dodean Monteiro a obținut a doua victorie a zilei, după 4-1 cu Qian Li (Polonia). Românca este în turul 3 la tenis de masă, dar greul abia acum urmează. 

04:08 Avem primele medalii și la haltere, la categoria – 48 kg (feminin). Medalia de aur a fost trecută în contul Thailandei, după succesul sportivei Sopita Tanasan

04:00 Eliza Samara s-a calificat în turul 3 la tenis de masă, după un categoric 4-0 cu Lin Gui (Brazilia).

03:17 România a suferit o înfrângere dureroasă la handbal, 19-23 cu Angola! Greu de închipuit și acceptat un asemenea eșec

02:46 România suferă și la începutul reprizei a doua (11-15, min. 39). Cristina Neagu a ratat un 7 metri, iar Laura Chiper a irosit două situații din poziție de unu la unu, ultima pe un contraatac, după ce a aruncat în portarul Angolei care acoperă tot spațiul porții! Scorul ajunge la un incredibil 11-16 în minutul 41.


02:40 Marian Drăgulescu s-a calificat în finala de la sărituri cu nota de 15.283, a treia notă din concurs obținută și de alți trei gimnaști. De asemenea, Andrei Muntean s-a calificat în finală la paralele, nu însă și la individual compus.


02:32 Brazilienii susțin Angola la handbal. Naționala feminină are însă la rândul ei susținători în tribune. Și ce suporteri, tenismenii români care azi au câștigat pe linie.


02:30 Vești bune de la tenis de masă. Adrian Crișan și Ovidiu Ionescu s-au calificat în turul 2, după ce au câștigat cu același scor, 4-1, cu indianul Kamal Achanta, respectiv iranianul Nima Alamian


02:23 Rezultat neașteptat la pauză la România – Angola 9-11. Paula Ungureanu a ținut rezultatul strâns cu 9 intervenții, salvând câteva mingi grele. 


02:09 Andrei Muntean a fost notat cu 12.500 la cal cu mânere. La handbal, probleme sunt din ce în ce mai însemnate: 6-9 (min. 21). Tomas Ryde a solicitat time-out.


01:56 Început neașteptat în partida România – Angola la handbal. După 6 minute, africancele conduc cu … 3-0! Paula Ungureanu a apărat și o aruncare de la 7 metri. Cristina Neagu a intrat de la început, însă naționala nu are ritm în atac.


01:40 Marian Drăgulescu nu prinde finala de la sol, după două ratări la acest aparat. Epuizat la finalul evoluției, „Marocanul” a fost notat cu 12:800. Mai rămâne o șansă de finală, la sărituri. La același aparat, Andrei Muntean a obținut 13.733.


01:00 Marian Drăgulescu și-a făcut încălzirea pentru sărituri și sol, acolo unde vizează calificări în finalele pe aparate, reușind un exercițiu de 12.166 – bară fixă. La același aparat, Andrei Muntean a obținut 13.833.


00:50 Ana Maria Popescu a postat un mesaj pe pagina de Facebook, după concursul ratat al spadasinelor la individual: „Vreau doar să vă asigur că suntem bine și la fel de unite! Mai avem patru zile la dispoziție pentru a pregăti meciurile pe echipe! „. Toate reacțiile le puteți CITI AICI


00:34 Andrei Muntean a debutat în concursul de gimnastică masculin cu 15.466 la paralele. În acest moment, sportivul român are a patra notă la acest aparat, astfel că are șanse bune de calificare în finală!


00:15 Bucurie mare în țara vecină, Ungaria. Emese Szasz a câștigat aurul olimpic la spadă feminin, proba de la care România avea mari speranțe la începutul zilei. Reprezentanta Ungariei a învins-o în finală pe italianca Rossella Fiamingo, principala favorită la casele de pariuri, cu 15-13. Medalia de bronz este la chinezoaica Yiwen Sun, după 15-13 cu Lauren Rembi din Franța, în finala mică.


00:10 Ne pregătim de meciul de handbal România – Angola (1:50), fetele lui Tomas Ryde având ocazia să mai îndulcească amarul în delegația tricoloră după o zi deloc grozavă. Deocamdată, în Grupa A, s-au încheiat celelalte două partide: Brazilia – Norvegia 31-28 (un rezultat supriză la prima vedere, doar oarecum așteptat de specialiști) și Spania – Muntenegru 25-19.


23:50 Judoka Paula Pareto (Argentina) este campioană olimpică la categoria -48 kg, după ce a câștigat finala cu sud-coreeanca Bokyeong Jeong. Pe podium au mai urcat o sportivă din Kazakhstan aproape imposibil de pronunțat – Otgontsetseg Galbadrakh – și japoneza Ami Kondo, ambele medaliate cu bronz.

Al doilea titlu olimpic la judo a revenit Rusiei, după ce sportivul Beslan Mudranov a câștigat categoria -60 kg. Au mai urcat pe podium Yeldos Smetov (Kazakhstan) – argint, Naohisa Takato (Japonia) și Diyorbek Urozboev (Uzbekistan) – bronz.


23:44 Primul titlu olimpic la tir cu arcul a intrat în posesia Coreei de Sud, care s-a impus în proba masculină pe echipe. Asiaticii și-au dovedit încă o dată supremația în acest sport, după ce au învins SUA în finala mare. Medalia de bronz s-a contabilizat în dreptul Australiei.


23:39 Surpriză de proporții în turneul masculin de baschet. Într-un meci din cadrul Grupei A, Franța lui Tony Parker a fost învinsă categoric de Australia cu 87-66.


23:30 Prima medalie a gazdelor a venit în proba de 10 metri pistol – tir sportiv, un argint obținut de Felipe Wu. Titlul olimpic i-a revenit unui vietnamez, Xuan Hoang, în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia chinezului Wei Pang.


23:00 Una din cele mai așteptate probe ale zilei, cea de fond la ciclism pe șosea a fost câștigată de belgianul Greg van Avermaet. Rutierul care a fost tricou galben și în Turul Franței în acest an a acoperit cei 237,5 km în 6h10:05, învingându-l la sprint pe danezul Jakob Fuglsang, Medalia de bronz a fost adjudecată de Rafael Majka.

Românul Serghei Tvetcov nu a terminat cursa. Doar 63 din cei 144 de rutieri care au luat startul au avut timp la final. Chris Froome, câștigătorul Turului Franței, a terminat doar pe locul 12.


22:00 Monica Niculescu și-a respectat blazonul și s-a calificat la pas în turul II al turneului olimpic de tenis după 6-2, 6-3 cu Veronica Cepede Royg, din Paraguay. Monicăi îi revine astfel onoarea de a fi obținut prima victorie din istoria tenisului feminin românesc la turneele olimpice!

Până în acest moment, așadar, veștile sunt amestecate, dar mai degrabă proaste. La canotaj și tenis, sportivii români și-au făcut treaba și au obținut calificări scontate. La scrimă s-a mers foarte slab și toate cele trei fete au fost eliminate înainte să ajungă în sferturile de finală. Nici Monica Ungureanu, la judo, nu a făcut vreo ispravă. Daniela Dodean a urcat în turul II la tenis de masă după un meci ușor.

Urmează, în această noapte, alte probe care implică români la handbal (România-Angola), tenis de masă (Adrian Crișan, Ovidiu Ionescu și Eliza Samara). 


18:53 Din păcate, Ana Maria Popescu a fost eliminată în optimile de finală ale probei de spadă. Românca a cedat clar, scor 8-15, în fața sud-coreencei Injeong Choi. România nu mai are în competiție nicio reprezentantă.


„Am ajuns la sală… undeva la Polul Nord, dacă ne luăm după temperatură. Suflețel intră prima în competiție și a început deja încălzirea! Să fie o zi cât mai lungăăăă… Vă pupăm”, a postat azi pe contul său de Facebook simpatica Ana Maria. Din păcate, tricolorele n-au reușit azi să ajungă nici măcar în sferturile de finală. FOTO: contul de Facebook al Ana Mariei Popescu Brânză


18:27 Florin Mergea și Horia Tecău se califică în turul II al turneului de dublu la tenis după o victorie relativ lejeră, 2-0 la seturi (6-3, 6-2), cu argentinienii Federico Delbonis și Guillermo Duran. Adversarii celor doi români în optimile de finală vor fi Santiago Gonzalez și Miguel Angel Reyes, din Mexic.


18:20 SUA a câștigat prima medalie de aur a Olimpiadei din 2016. Virginia Thrasher a învins în proba de pușcă cu aer comprimat – 10 metri. Americanca a fost urmată de două chinezoaice: Li Du a luat argintul, iar Siling Yi a luat bronzul.


18:03 La tenis de masă, Daniela Dodean Monteiro n-a avut nicio problemă să se califice în turul II al competiției după o victorie fără probleme, 4-0 la seturi (11-2, 11-7, 11-7, 11-3), pe indianca Mouma Das. Meciul a fost o formalitate pentru sportiva tricoloră, care a câștigat primul set în 4 minute, pe cel de-al doilea în 6 minute, pe cel de-al treilea – în 7 minute, iar pe ultimul – în 4 minute.


17:17 La judo, Monica Ungureanu a fost învinsă încă din turul I, prin ippon, la categoria 48 de kilograme, de de Charline Van Snick, din Belgia. Românca a pierdut după 1 minut și 54 de secunde.


17:07 Echipajul Cristi Pîrghie – George Palamariu s-a calificat în semifinalele probei de 2 rame la canotaj după ce a terminat pe locul 3 în proba de două vâsle a concursului de canotaj. Tricolorii au parcurs cei 2.000 de metri în 6 minute, 51 de secunde, 71 de sutimi, cu 10 secunde și 29 de sutimi mai mult decât câștigătorii cursei, francezii Germain Chardin și Dorian Mortelette, și 94 de sutimi după ocupanții locului secund, britanicii Alan Sinclair și Steward Innes. Pe locul patru, intrați în recalificări, au fost olandezii Roel Braas și Mitchel Steenman (31 de secunde după echipajul nostru). 


16:40 Simona Gherman a fost eliminată în turul II al competiției de franțuzoaica Lauren Rembi, cu scorul final de 13-10. Românca a condus cu 10-9, dar adversara a întors scorul spectaculos și a mers mai departe. Din trei scrimere, România a reușit să meargă mai departe cu una singură după turul inaugural: Ana Maria Popescu-Brânză.


16:28 Ana Maria Popescu-Brânză a învins-o, în turul II al concursului de spadă individual, pe franțuzoaica Auriane Mallo cu scorul de 15-8. Ana Maria s-a calificat în optimile de finală. Urmează în concurs Simona Gherman.


15:48 Intrată în concursul de spadă individual prima, Simona Pop a fost învinsă în turul I de canadianca Leonora Mackinnon cu scorul de 10-15. România rămâne în cursa pentru medalii cu două spadasine: Ana Maria Popescu-Brânză și Simona Gherman, care vor intra în întrecere în turul II.


Prima zi de competiții după deschiderea Jocurilor Olimpice Rio de Janeiro – ediția 2016, sâmbătă, 6 august, aduce românii la start la opt discipline: scrimă, ciclism, judo, canotaj, tenis de masă, tenis, gimnastică și handbal feminin.

Primele care intră în luptă sunt scrimerele, la spadă individual.

Iată programul sportivilor români în ziua 1 a Olimpiadei:

Scrimă, spadă individual, feminin, de la ora 15:00
Turul 1: Simona Pop – Leonora Mackinnon, ora 15:00
Turul 2: vor intra și Ana Maria Popescu și Simona Gherman, care își știe deja adversara, Lauren Rembi (Franța), ora 16:15
„Optimi”: ora 18:30
„Sferturi”: 19:45
Semifinale: 22:00
Finala mică: 23:15
Finala mare: 23:45

Ciclism, ora 15:30
Serghei Tvetcov – șosea, fond
La start vor fi 144 de rutieri

Judo, categ. -48 kg, feminin, de la ora 16:00
Turul 1: Monica Ungureanu – Charline Van Snick (Belgia)
Recalificări și finale: de la ora 21:30

Canotaj, ora 16:40
Două vâsle, masculin: Cristi Pîrghie, George Palamariu, calificări, ora 16:40

Tenis de masă, ora 17:15
Simplu, feminin, turul 1: Daniela Dodean – Mouma Das (India), ora 17:15
Simplu, masculin, turul 1: Adrian Crișan – Kamal Achanta (India), ora 01:00, Ovidiu Ionescu – sportiv din calificări, ora 01:45
Feminin, turul 2: Eliza Samara – sportivă din turul 1, ora 02:30

Tenis, după ora 17:00
Turul 1, Monica Niculescu – Cepede Royg (Paraguay), după ora 17:00
Horia Tecău, Florin mergea – Duran, Delbonis (Argentina), după ora 17:00

Gimnastică, ora 00:30
Marian Drăgulescu și Andrei Muntean – calificări, subdiviziua a 3-a, ora 00:30

Handbal, ora 01:50
România – Angola

 

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen