LIVE BLOG CM 2018, ziua 20 | Brazilia – Belgia 1-2, după un meci perfect făcut de europeni. Sud-americanii au ratat incredibil pe final

Redactor:
Andrei Pal
LIVE BLOG CM 2018, ziua 20 | Brazilia - Belgia 1-2, după un meci perfect făcut de europeni. Sud-americanii au ratat incredibil pe final
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Aflăm împreună primele două semifinaliste ale Mondialului din Rusia. Uruguay – Franța, de la ora 17:00, și Brazilia – Belgia, de la ora 21:00, sunt primele două partide din sferturile de finală. Ambele meciuri vor putea fi urmărite în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.
  • AICI AI TOTUL DESPRE CUPA MONDIALĂ‚ DIN RUSIA

Brazilia – Belgia 1-2 (R. Augusto 77 / Fernandinho aut. 14, De Bruyne 32)

  • Brazilia: Alisson – Fagner, Silva, Miranda, F. Luis – Paulinho (Renato Augusto 73), Fernandinho – Willian (Firmino 46), Coutinho, Neymar – G. Jesus (Douglas Costa 57)
  • Belgia: Courtois –   Alderweireld, Kompany, Vertonghen –   Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli (Vermaelen 82) – De Bruyne, Lukaku (Tielemans 87), Hazard

Minutul 90+6 FINAL! Brazilia – Belgia 1-2, după un final de foc în care sud-americanii au alergat după egalare. 


Minutul 90+4 COURTOIS e IMPERIAL! Douglas Costa a driblat doi adversari, a pasat la marginea careului până la Neymar, care a șutat cu latul din prima direcționând balonul sub bară. Doar că portarul lui Chelsea a avut un cuvânt de spus și a trimis mingea superb în corner. 


Minutul 90+1 Neymar cere din nou penalty! Brazilianul acuză că vederea i-a fost obturată de Meunier, care l-a și atins ușor peste față. După ce Mazic s-a consultat cu ceilalți arbitri, a luat decizia de a dictat aut de poartă. 


Minutul 87 Roberto Martinez se baricadează în fața atacului brazilienilor. Seelecționerul Belgiei nu ia în calcul posibilele prelungiri, îl scoate pe Lukaku și îl introduce pe Tielemans. 


Minutul 81: RENATOOOOOO! Coutinho îl lasă pe Augusto într-o poziție mult prea bună, singur la 16 metri, mijlocașul încearcă o execuție tehnică, dar ocolește de puțin bara din dreapta lui Courtois. E clișeu, dar belgienilor chiar le-a trecut glonțul pe la ureche.


Minutul 76: GOOOOOOOL BRAZILIA! Coutinho își regăsește strălucirea, scoate apărarea Belgiei din joc cu o centrare genială, cu exteriorul, pune mingea pe capul lui Renato Augusto, iar jucătorul intrat pe teren acum trei minute, în locul lui Paulinho, găsește drumul pe gol. Miile de brazilieni se trezesc la viață, Neymar și colegii lui mai au un sfert de oră de speranțe.


Minutul 75: Din nou Courtois! Douglas Costa intră în viteză în careu, trage cu dreptul la colțul lung, însă Courtois împinge bine în picioare și respinge în lateral. Timp mai e, Brazilia presează!


Minutul 70: Meunier, ca Dică. La fel cum actualul antrenor al FCSB-ului a încasat un galben la Middlesbrough și ar fi urmat să rateze finala cu Sevilla, așa și Meunier îl faultează pe Neymar, e avertizat și trebuie să caute alte activități pentru penultimul act, dacă ai lui se califică. Și sunt aproape, pentru că au mai rămas doar 20 de minute.


Minutul 61: Hazard mai și iartă. Lansat pe încă un contraatac rapid, al câtelea?, starul lui Chelsea vrea colțul lung cu orice preț, trimite bine, cu stângul, dar dă la câțiva centimetri de bară. Vine, apoi, o mare ocazie a Braziliei, cu Douglas Costa centrând pentru Paulinho, dar catalanul e din nou neatent și nu apucă să împingă mingea în poartă.


Minutul 57: BRAZILIA NU PRIMEȘTE PENALTY! Jesus își aduce aminte de toate driblingurile încercate în favelele din Rio, trece mingea printre picioarele lui Vertonghen, o suflă din fața lui Kompany și e pus imediat la pământ în careu, dar Milorad Mazic arată doar lovitură de poartă. Se cere VAR și, deși există contact între Kompany și Jesus, Mazic consideră că mingea a ieșit în afara terenului când acesta s-a produs și nu schimbă decizia. Iese Jesus, intră Douglas Costa.


Minutul 55: Paulinho. Din nou. Mijlocașul driblează bine în careu, dar courtois iese la timp din poartă și oprește acțiunea.


Minutul 51: Firmino….Marcelo centrează perfect din stânga, pune mingea la câțiva centimetri de Firmino, dar atacantul lui Liverpool împinge piciorul prea târziu și ratează de puțin execuția. Belgia e și mai atentă la jocul defensiv, Brazilia e obligată să atace, iar Neymar se joacă cu focul. E la un galben de suspendarea într-o ipotetică semifinală, forțează contactul în careul advers, apoi se grăbește să-i facă semn lui Milorad Mazic să nu se uite la reluare.


Minutul 46: Tite trage primul glonț. Willian rămâne pe bancă, Firmino e trimis lângă Jesus, iar toate speranțele brazilienilor se leagă de linia ofensivă din care mai fac parte Coutinho și Neymar. Bine, odată cu intrarea lui Firmino, fostul coleg de la Liverpool, e de așteptat ca mijlocașul Barcelonei să coboare puțin pentru a da o mână de ajutor în lupta dură de la mijlocul terenului.


Minutul 45+2: Repriza lui Martinez, la final. Selecționerul Belgiei calcă apăsat spre vestiare, pentru că știe că s-a pus singur într-o poziție excelentă. Are două goluri de apărat după pauză, băieții lui cântă pe ritmul pe care trebuie, iar orizonturile sunt bune pentru belgieni.

Brazilia are nevoie de un atacant mai activ decât Jesus și de mijlocași de creație (Willian și Coutinho) ceva mai implicați și cu idei mai bune. Altfel, zidul Fellaini-Witsel va fi greu de spart.


Minutul 45: Nimic nou: Neymar vrea penalty! Starul Braziliei cade în careul de 16 metri după un duel strâns cu Meunier, dar faza se petrece la câțiva metri de Milorad Mazic și sârbul nu pierde timpul înainte de a-i face semn să se ridice și să continue jocul. Reluările arată o fază în care Meunier atinge mingea, înainte să-l lovească ușor pe Neymar.


Minutul 41: De Bruyne – Alisson rămâne 1-0. Eden Hazard dă impresia că ar putea dribla și într-o cutie de conservă, îl face pe Fagner să pară un amator lângă o vedetă, mai scoate un fault la marginea careului, iar responsabilitatea loviturii libere îi revine lui De Bruyne. Șut plasat, cu dreptul, sub bară, dar Alisson e atent și respinge în corner. Apoi reține și reluarea lui Kompany, după centrarea lui Chadli.

Tactic, Roberto Martinez predă o adevărată lecție. Neymar e înconjurat permanent de Witsel, Fellaini și Meunier, mijlocul Braziliei nu există, iar tactica s-a schimbat puțin odată cu marcarea golurilor. Se pândesc contraatacuri, iar cu Hazard și De Bruyne în față orice spațiu e exploatat la maximum.


Minutul 36: S-au trezit mingicarii. Neymar pasează la Marcelo, centrarea șutată e deviată și îi pune mari probleme lui Courtois, dar goalkeeper-ul lui Chelsea întinde o palmă și scoate de sub bară. Apoi, vedem un moment clasic pentru Coutinho, care încearcă să prindă colțul lung cu un șut cu exteriorul, dar tot Courtois pleacă la timp și respinge de lângă bară. Meci foarte bun pentru Thibaut!


Minutul 31: GOOOOOL BELGIA! Romelu Lukaku trece ca prin brânză prin patru jucători adverși, pasează la De Bruyne și face posibil un gol superb. Fără opțiuni, playmaker-ul e obligat să tragă din afara careului, acoperă mingea exemplar, o trimite fix în plasa laterală și plonjonul lui Alisson devine inutil. 2-0 Belgia încă din minutul 31, iar la cât de bine a pregătit Martinez acest meci…Brazilia ar trebui să se teamă de ce e mai rău!


Minutul 30: Liderul. Romelu Lukaku e cel care a ținut discursul motivațional al belgienilor la începutul meciului și pare genul de om pe care ai face bine să-l asculți când vorbește :).


Minutul 25: Stângul lui Marcelo. Fundașul stânga înaintează așa cum o face de câteva zeci de ori pe meci, sesizează că are un culoar bun, șutează cu stângul, din afara careului, dar Courtois se întinde și respinge. Probleme pentru Neymar, care primește îngrijiri la marginea terenului. E vorba despre o problemă la gamba stângă căpătată după un duel cu Witsel la mijlocul terenului.


Minutul 21: EDEN ȘI MAGIA. Hazard îl scoate din joc pe Fernandinho cu un dribling strălucitor la mijlocul terenului, pasează la timp pentru Meunier, dar centrarea fundașului dreapta de la PSG e respinsă în ultima secundă de Thiago Silva. Vine și o încercare a lui Lukaku, dar același fundaș central e la post și respinge.

Concluzia primelor 20 de minute e că Belgia închide foarte bine jocul la mijlocul terenului, lansează contraatacuri foarte inspirate și, momentan, Meunier îl citește pe Neymar.


Minutul 19: Permutărie lui Martinez. Belgia joacă un soi de 4-3-3 foarte interesant, cu De Bruyne nouă fals, Lukaku în dreapta, Hazard în stânga și Chadli coborât de multe ori pe linia lui Witsel și Fellaini. E o mișcare înțeleaptă, pentru că astfel se aglomerează mijlocul terenului, de unde pleacă fazele creative ale sud-americanilor. Între timp, Coutinho iese și el la rampă, șutează în stilul caracteristic, dar mingea nu prinde efect și Courtois nu are emoții.


Minutul 17: JESUS, GABRIEL! Vârful lui City primește o centrare de la Neymar, se bate cu Alderweireld pentru prim-plan, dar, deși e în poziție de gol, nu găsește execuția cu care să-l învingă pe Courtois.


Minutul 14: GOOOOOL BELGIA! Trupa lui Roberto Martinez e printre cele mai bune din lume când vine vorba de tranziția rapidă, Fellaini ajunge imediat în careul advers și obține un corner, iar faza fixă duce la deschiderea scorului. Centrează Chadli din corner, Kompany apare la prima bară penturu a devia, îl încurcă pe Fernandinho, iar coechipierul de la City respinge greșit, pe spate, prea puternic pentru Alisson. 1-0 Belgia, ce meci vom avea!

Iar execuția nefericită îl transformă pe Fernandinho în al doilea brazilian care marchează un autogol la Cupa Mondială, după Marcelo, cu Croația, în 2014.


Minutul 11: Asalt. Brazilienii se reped asupra careului lui Courtois, Paulinho nu poate relua din poziție foarte bună, iar cornerul rezultat mai aduce o mare ocazie. Miranda vine la colțul scurt, deviază pentru Paulinho, dar mijlocașul central ratează execuția, din poziție aproape perfectă. Belgia are nevoie de un mic repaus.


Minutul 7: BARĂ‚ BRAZILIA! Neymar centrează din stânga, Thiago Silva apare pe un culoar liber, reia ciudat, cu genunchiul, dar direcționează mingea direct în bară! Courtois reține, dă drumul contraatacului, dar șutul lui Chadli nu e cadrat.


Minutul 6: Neymar goes down…O imagine pe care am tot văzut-o la acest Mondial, cu Neymar trântit la pământ. Fellaini are două faulturi la activ și au trecut doar 300 de secunde!


Minutul 2: Prima încercare. De Bruyne scoate o minge din picioarele lui Fernandinho, coechipierul său de la City, încearcă poarta de la distanță, dar șutul nu-i dă emoții lui Allison.


21:00 SĂ‚ ÎNCEAPĂ‚ SHOW-UL! Imnurile s-au cântat cu o pasiune pe care doar Cupa Mondială o poate stârni, poza de grup s-a făcut, Milorad Mazic a fluierat pentru prima dată, iar stadionul din Kazan e gazda a ceea ce este, probabil, cel mai așteptat meci de la acest turneu final. În cazul în care sunt avertizați cu cartonaș galben, Neymar și De Bruyne vor rata meciurile din semifinale, dacă echipele lor se califică.


20:50 Meunier vs. Thiago Silva & Neymar. Cei trei fotbaliști ai lui PSG s-au întreținut minute bune pe tunelul de la vestiare, iar belgianul a părut foarte relaxat. Pe el, însă, va fi o presiune foarte mare, pentru că va fi adversarul direct al lui Neymar.


20:40 Atât de grea e misiunea Braziliei. Belgia e neînvinsă de 23 de meciuri oficiale (18 victorii, 5 înfrângeri), un record în istoria „Dracilor Roșii”. De asemenea, Hazard și compania dețin cea mai lungă seria de invincibilitate dintre echipele naționale.


20:13 Pentru amatorii de pariuri și coincidențe. Specialiștii dau ca favorită Brazilia pentru meciul care va începe peste 45 de minute, iar cota oferită e identică cu cea acordată Franței în meciul cu Uruguay.


 

 


20:00 Avem echipele de start din partida care stabilește adversara Franței din prima semifinală. La brazilieni revine Marcelo, Tite „betonează” mijlocul cu Paulinho și Fernandinho lângă Coutinho, în lipsa lui Casemiro, suspendat, iar Martinez răspunde cu două schimbări importante. Mertens și Carrasco au rămas pe bancă, iar locurile lor au fost luate de Marouane Fellaini și Nacer Chadli. E posibil ca 3-4-3-ul anunțat, cu De Bruyne în stânga, să fie, de fapt, un 4-2-3-1, cu Vertonghen fundaș stânga, Fellaini și Witsel la închidere și o linie formată din Hazard, De Bruyne și Chadli în spatele lui Lukaku.


Brazilia – Belgia, de la 21:00, va fi, poate, cel mai spectaculos meci de la CM. Două echipe ofensive, cu o linie de atac de invidiat, promit să facă spectacol la Kazan. Miza spectacolului este că niciuna dintre cele două nu va încerca să închidă jocul, ci va ataca în încercarea de a se califica în semifinale. Belgienii vin după o calificare obținută la limită împotriva Japoniei, 3-2.

Brazilienii lui Tite vor juca în meciul cu Belgia fără un om extrem de important la mijlocul terenului. Este vorba despre Casemiro, cel care este suspendat. Danilo și Douglas Costa vor lipsi și ei, iar situația lui Marcela este una incertă. Selecao s-a calificat lejer în sferturile de finală, după o victorie cu 2-0 împotriv Mexicului.

Partida de la Kazan va fi arbitrată de sârbul Milorad Mazic.
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen