LIVE BLOG CM 2014, ziua 28 | Finala mică, un nou dezastru: Brazilia – Olanda 0-3. Brazilia are cea mai slabă apărare din turneu și a primit 14 goluri pentru prima dată la CM. Golaveraj negativ pentru „Selecao”

LIVE BLOG CM 2014, ziua 28 | Finala mică, un nou dezastru: Brazilia - Olanda 0-3. Brazilia are cea mai slabă apărare din turneu și a primit 14 goluri pentru prima dată la CM. Golaveraj negativ pentru
  • Publicat:
  • Actualizat:


BraziliaOlanda 0-3 (Van Persie 4 – pen., Blind 15, Wijnaldum 90+1)

Brazilia: J̼lio C̩sar, Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell РLuiz Gustavo (Fernandinho 46), Paulinho (Hernanes 57) РRamires (Hulk 73), Oscar, Willian РJ̫.

Olanda: Cillessen – De Vrij, Vlaar, Martins Indi – Kuyt, Wijnaldum, Clasie (Veltman 88), Blind (Janmaat 70) – de Guzman – Robben, Van Persie


01:45 Vă mulțumesc pentru atenție! Ne revedem mâine, când ne așteaptă marea finală a acestui Mondial. Germania sau Argentina? 🙂


01:34 Generozitate fără margini din partea lui Robin van Persie. El și-a dăruit medalia și banderola de căpitan unui suporter.


01:17 Jucătorii olandezi au primit medaliile de bronz de la acest Mondial și au sărbătorit câștigarea finalei mici chiar pe terenul Braziliei.


01:00 Vești bune pentru Daley Blind, se pare că accidentarea fundașului stânga nu este pe atât de gravă pe cât s-ar fi crezut, nu e vorba de vreo fractură sau ruptură a ligamentelor!


00:56 Ce mai poate fi spus despre Olanda? Doar 5% dintre fanii batavi credeau că naționala lui van Gaal poate ajunge în semifinale, însă jucătorii s-au autodepășit și au reușit să câștige prima finală de CM din istorie, chiar dacă a fost doar finala mică. Olanda termină pentru prima dată neînvinsă un turneu final și a folosit toți jucătorii pe care i-a avut în lot, premieră la un turneu final.


00:55 Din 1986, când Belgia primea 15 goluri, o echipă nu mai încasase atâtea goluri la un Mondial. A „reușit-o” Brazilia chiar la turneul organizat pe teren propriu, pe care l-a încheiat cu un golaveraj negativ: 11-14.


00:51 Și intră și Vorm! E pentru prima dată în istorie când o echipă folosește toți cei 23 de jucători la Mondial! E un mic cadou făcut de van Gaal la ultimul meci ca selecționer al Olandei.


00:49 GOOOOOOOOOOOOOOL OLANDA!!! (WIJNALDUM 90+1). Brazilia, în genunchi! Olanda marchează pentru 3-0, după ce Wijnaldum reia frumos, din careu, o centrare a lui Janmaat. E 3-0, scor de forfait, iar fanii brazilieni pleacă din tribune.


00:47 Michael Vorm, al treilea portar al naționalei Olandei, se încălzește pe margine. Ar fi interesant dacă Vorm ar intra pe teren, Olanda ar fi prima echipă din istorie care va introduce toți cei 23 de jucători din lot pe parcursul unui CM.


00:45 Mai sunt cinci minute în care Brazilia poate înscrie pentru a evita un golaveraj negativ, al treilea din istorie la CM, după cele din 1934 și 1966.


00:41 Jasper Cillessen, suprins în prima repriză, atunci când își aranja zidul. Goalkeeperul olandez nu prea a avut ce apăra în acest meci, unul în care brazilienii nu au arătat nimic în ofensivă.


00:36 Luiz Felipe Scolari și-a pierdut influența în fața propriilor jucători, căpitanul Thiago Silva fiind mai preocupat de indicațiile lui Neymar și Hulk, aflați pe bancă, decât de ceea ce avea de zis selecționerul brazilian.


00:32 Contactul dintre Oscar și Blind a pus probleme mai mari decât se așteptau olandezii. Fundașul stânga al lui Ajax nu mai poate continua partida și e înlocuit cu Janmaat, fiind scos pe targă de pe teren.


00:28 Dirk Kuyt e un războinic. Poza e făcută în prima repriză, după un contact cu Maxwell. Olandezul a fost „reparat” repede și a intrat, jucând fără probleme.


00:24 Brazilienii cer penalty la intervenția lui Vlaar asupra lui Oscar, însă arbitrul rămâne impasibil. Reluările arată că se justifica o lovitură de pedeapsă. Nici măcar arbitrii nu mai țin cu „Selecao”. O altă fază imediat următoare, o intervenție asemănătoare a lui Blind la Oscar, e judecată la fel de arbitru, deși se impunea penalty!


00:15 Hernanes intră în locul lui Paulinho, dar mijlocul Braziliei tot nu funcționează, iar ocaziile de poartă ale „Selecao” lipsesc cu desăvârșire, deși comentatorii TVR „își permit să creadă că brazilienii au nevoie de un gol”.


00:10 Coincidență sau nu? Ultimul meci pe care Olanda l-a pierdut la un CM când a marcat cel puțin două goluri a venit în sfertul cu Brazilia din 1994, când batavii au pierdut cu 3-2. Să se repete scenariul și în această seară?


00:05 Start în repriza secundă. Scolari a făcut și prima modificare, a intrat Fernandinho în locul lui Luiz Gustavo.


23:47 Au apărut deja primele poze modificate cu penalty-ul pe care Thiago Silva l-a comis la faultul asupra lui Robben. De fapt, arbitrul trebuia să acorde lovitură liberă din afara careului, dar și cartonaș roșu pentru fundașul brazilian, care a faultat din postură de ultim apărător.


23:45 E finalul primei reprize. Singura diferență dintre Olanda și Germania a fost că, spre deosebire de semifinală, Olanda s-a oprit și nu a mai accelerat, după ce a marcat golul secund. În schimb, brazilienii au fost la fel de impotenți ofensiv, Jo fiind șters.


23:40 Dacă înaintea partidei, Neymar era vesel și făcea semne încurajatoare către fanii brazilieni, superstarul Barcelonei nu a fost tocmai încântat după golurile lui van Persie și Blind.


23:34 Daley Blind a fost revelația Olandei la acest turneu final. Depășit ușor de jucătorii Stelei în meciul cu Ajax de acum două sezoane, fundașul stânga olandez a fost implicat în patru goluri la acest turneu final, având o reușită și trei pase decisive, record pentru un fundaș batav.


23:25 Pentru prima oară în ultimii 74 de ani, Brazilia a primit nouă goluri în două meciuri consecutive. Defensiva Braziliei este catastrofală în acest moment, David Luiz, jucător pe care PSG l-a cumpărat cu 60 de milioane de euro, fiind criticat de mulți fani brazilieni pentru erorile sale.


23:20 Tată și fiu. Danny și Daley Blind fac parte din naționala Olandei în acest moment. Fostul mare internațional, Danny, este actualmente secundul lui van Gaal în acest mandat.


23:17 GOOOOOOOOOOOOOOOOL OLANDAAAAAAA (BLIND 15). Ce dezastru pentru Brazilia!!! Suporterii încep să își aducă aminte de meciul cu Germania. O centrare din banda dreaptă a lui Robben e respinsă greșit de David Luiz, iar Blind, prezent în careul advers, a marcat cu un șut sub bară.


23:16 A fost al 100-lea gol primit de Brazilia la Campionatul Mondial și al 12-lea primit la acest turneu final, pentru prima dată în istorie la CM.


23:09 „Felipao, mulțumim pentru 2002, dar sper să nu te mai vedem vreodată”, scriu fanii Braziliei pe bannerele pe care le-au introdus azi pe stadion. Antipatia către selecționerul brazilian va fi și mai mare dacă Brazilia pierde azi.


23:06 Luiz Felipe Scolari, selecționerul Braziliei, e fluierat de spectatori, deși a ajuns pe locul 3 în topul antrenorilor cu cele mai multe meciuri la CM, după Schon și Carlos Alberto Parreira, asistentul său de la turneul final din acest an.


23:03 GOOOOOOOOOOOL OLANDA!!!!!! (VAN PERSIE 4). Thiago Silva îl faultează în careu pe van Persie, iar atacantul lui Manchester United execută senzațional penalty-ul, direct la vinclu. Teoretic, Silva a fost iertat de un cartonaș roșu, fiind ultimul apărător la faza respectivă.


23:00 După momentul emoționant al imnurilor celor două echipe, partida poate începe! Start în penultimul meci de la acest Mondial.


22:40 Arena din capitala Brasilia, una dintre cele mai mari de la acest Mondial, va fi plină de suporteri „carioca”, astfel că cromatica va fi una galbenă în această seară.


22:30 Așa cum presa braziliană a anunțat azi, Neymar va fi pe banca Braziliei, alături de coechipierii săi, în meciul contra Olandei. Va reuși prezența starului echipei lui Scolari să îi trezească pe brazilieni?


22:20 Ar trebui să ne așteptăm la goluri multe în această seară. Tradițional, finalele mici ale Mondialului aduc numeroase reușite. În opt din ultimele nouă finale mici au înscris ambele echipe. Excepția a fost Bulgaria în 1994, care a pierdut cu 4-0 în fața Suediei.


22:10 Mâine are loc finala Cupei Mondiale din acest an, pe stadionul „Maracana” din Rio, însă vremea nu e tocmai prietenoasă. Azi, statuia lui Iisus din metropola braziliană a fost învăluită în ceață.


21:56 Julio Cesar și Taffarel sunt portarii brazilieni cu cele mai multe goluri primite la Cupa Mondială în ultima jumătate de secol, câte 15 de fiecare.


21:41 Avem echipa Braziliei! Luiz Felipe Scolari a făcut modificări pentru meciul de diseară. Dispar Fred, Hulk și Marcelo, au apărut Maxwell, Willian și Jo.


21:37 Shakira se pregătește să cânte pentru a treia oară consecutiv la o finală de Cupă Mondială. Iar azi, la repetiții, și-a găsit timp să facă și câteva duble pe „Maracana”.


21:26 Bună seara! Sunt Adrian Costeiu și vă voi acompania în următoarele ore pentru partida dintre Olanda și Brazilia, finala mică a acestui Mondial, un meci pe care niciuna dintre echipe nu pare dispusă să îl joace. Cine va câștiga diseară?



21.06
Cum se traduce un plan de reconstrucție foarte bine pus la punct. Șase jucători din echipa care luat CE U21, ediția 2009, joacă acum finala Cupei Mondiale


20:56 Germania i-a pătat Braziliei istoria fotbalistică. Din 1938 n-a mai primit 11 goluri la o Cupă Mondială. Este însă și o reconfirmare a modului în care s-a prezentat la acest Mondial

 


20:49 Au apărut și primele imagini cu mingea care fi folosită în finala Cupei Mondiale


20:34 Podolski este alături de echipa pe care Germania a umilit-o în semifinale: „Hai, Brazilia! O țară minunată, oameni frumoși. Multă baftă, Seleacao!”


20:27 Mândria Olandei? Are cele mai multe meciuri la Cupa Mondială, 50, după Mexic – cu 53. Dezamăgirea? N-a câștigat niciodată trofeul


20:10 Spuneam și mai devreme că finala mică nu prezintă un interes ridicat. Un exemplu în acest sens este Ozil, care numără orele până la finala contra Argentinei: „26 de ore până la fluierul de start. Sunt o singură echipă și sunt pregătiți”, a scris acesta. Desigur, după ce și-a făcut un selfie. Nici argentinienii nu s-au lăsat mai prejos. Și-au făcut o poză în autocar, înainte să intre în hotel: „Gașsca a ajuns la Rio cu visul intact. Hai Argentina!”, a postat Maxi Rodriguez. Îl putem observa și pe Messi.


19:55 Iată cum au fost așteptați la hotel jucătorii Argentinei, la sosirea în Rio de Janeiro. Sunt aproape 100.000 de suporteri ai lui Messi & compania în Brazilia. Mulți dintre ei nu vor vedea meciul din tribunele stadionului Maracana, dat fiind faptul că acesta are o capacitate de aproape 80.000 de spectatori. Din nou, parcă finala mică trece neobservată. Toți așteaptă Argentina – Germania.


19:20 Dacă mâine Low îl va folosi pe Klose în finala mare, germanul va bifa cea de-a doua finală de Campionat Mondial din cariera sa de jucător, după cea din 2002. Este singurul „supraviețuitor”.


19:00 În India, pasiunea pentru fotbal este dusă la frizer. Mai jos puteți să admirați felul în care un puști de 11 ani a decis să îi încurajeze pe favoriții lui în finala mare contra Germaniei, națională pe care sora geamănă o susține mâine. Unul dintre ei va râde mâine, în timp ce un altul va sta probabil cu fața în palme.


18:40 Finala Campionatului Mondial se anunță a fi una la care vor asista numeroase personalități din toate domeniile. Noi ne oprim asupra politicii acum, pentru că a fost anunțat faptul că președintele Rusiei, Putin, va urmări din tribună meciul dintre Argentina și Germania. Nu doar el va veni, ci și președintele Ucrainei, Petro Porosenko. Aceasta va fi o întâlnire cel puțin interesantă.


18:10 Colegul Cătălin Rusu a realizat un interviu cu Petre Grigoraș, antrenorul celor de la Pandurii Tg. Jiu, care a prefațat ultimele meciuri de la Campionatul Mondial: finala mică si cea mare. „Olanda nu ar trebui să fie prea supărată. Pentru că nu a încercat prea mult la acest Campionat Mondial. După semifinala cu Argentina, pot spune că niciuna nu merita să meargă mai departe. Poate că sud-americanii au avut un mic plus. Personal, favorita mea a fost Olanda, dar m-a dezamăgit. A practicat unul dintre cele mai defensive jocuri din ultimele decenii, iar norocul ține cu cei care încearcă mai mult. Mă aștept ca finala mică să fie un meci mai puțin tacticizat, pentru că ambele și-au dorit să joace ultimul act”, a declarat acesta.

Pentru mai multe, vă invit să dați click pe link-ul de mai jos.


18:00 Finala mică se va disputa pe stadionul Nacional. Intrăm în pielea fotbaliștilor datorită unei poze. Aceasta este imaginea pe care brazilienii și olandezii o vor avea în fața ochilor înainte de intrarea pe teren. Mai sunt cinci ore până la fluierul de start. Atât mai au ambele echipe până la revanșa în fața suporterilor.


17:40 Potrivit celor de la Marca, lui Mourinho i s-a propus postul de selecționer al Braziliei. Este de presupus faptul că Scolari va părăsi echipa care a pierdut cu 7-1 în fața Germaniei și nu a reușit să se califice în finala turneului final găzduit „acasă”. Se pare că portughezul a refuzat oferta sub pretextul că nu dorește să renunțe la Chelsea, echipă cu care mai are trei ani de contract, dar că a lăsat de înțeles că ar accepta să vină în 2018, înainte de turneul final din Rusia.


17:30 În acest moment, echipa națională a Argentinei se îmbarcă pentru Rio de Janeiro, locul în care va avea loc finala de mâine. Pe Maracana, stadion cu o capacitate de aproape 80.000 de spectatori, Messi & compania vor întâlni Germania. Finala mică, cea dintre Brazilia și Olanda, nu pare să prezinte un interes prea mare până acum. Toți ochii sunt îndreptați către meciul de mâine, de la ora 22:00.


17:10 Pentru finala de mâine, faceți cunoștință cu Muller, omul din afara terenului, dansatorul desăvârșit de la petreceri. Germanul este anunțat titular în partida de mâine contra Argentinei. Iar noi ne întrebăm dacă va repeta gesturile și în cazul unei victorii.


16:50 După ce ieri le-a făcut o vizită colegilor de la națională la antrenament, Neymar, marele absent din partida contra Germaniei (1-7) și din finala mică de astăzi, contra Olandei, a hotărât ca în această seară să stea pe banca de rezerve a Braziliei. Știm acum, când mai sunt șase ore până la fluierul de start al meciului, pe cine se vor concentra camerele televiziunilor și tunurile fotografilor.


16:20 Vă spuneam mai devreme faptul că partida dintre Brazilia și Olanda nu are tocmai cele mai bune premise pentru spectacol. Revin cu o altă statistcă în acest sens: Olanda nu a reușit să înscrie niciun gol în ultimele 240 de minute de la Campionatul Mondial. Faultează mult, marchează aproape deloc. Subit, nu îmi doresc să fiu în locul lui Adrian Costeiu, cel care va prelua acest live blog în jurul orei 20:00.


16:10 Noi am înțeles că toată lumea este conectată la Campionatul Mondial, dar nu puteam preconiza că însuși Papa Francisc urmărește partidele de la turneul final. Sau că are vreo treabă cu rețelele de socializare. Aparent, cel ales în 2013 de conclav, postează intens citate despre Dumnezeu, dar și despre… Campionatul Mondial. Da, ați citit bine: „Campionatul Mondial a permis oamenilor din diferite țări și de diferite religii să fie împreuna. Sper ca sportul să promoveze întotdeauna această cultură”, a scris acesta.


16:00 Câștigător a patru Baloane de Aur, Messi a declarat recent faptul că ar renunța la toate trofeele invidivuale în schimbul unui succes la Campionatul Mondial: „Prefer să câștig trofeul duminică în locul unui alt Balon de Aur. Le-aș da pe toate pentru trofeul mondial. Ca jucător, să reușești una ca asta, mi se pare cel mai mare lucru pe care poți să-l faci. E ceva ce visezi încă de mic și nu renunți la această ambiție niciodată. Mi-am întrebat colegii, pe Xavi, pe Iniesta, pe Pique, cum este să ridici deasupra capului acest trofeu și mi-au spus că nu pot să exprime în cuvinte sentimentul”.

Mâine, de la ora 22:00, Argentina va întâlni Germania în finala Campionatului Mondial. Rămâne de văzut dacă va afla ce simte un jucător atunci când devine campion al lumii.


15:40 Căpitanul lui Liverpool, Steven Gerrard, a postat un mesaj emoționant pentru Suarez pe Instagram, alături de care a atașat și o poză din timpul unei partide alături de noua achiziție a Barcelonei: „Într-o zi plină de emoție, așa cum este cea de astăzi, aș vrea doar să spun că a fost o plăcere să joc alături de un talent extraordinar așa cum este Luis. Aș vrea să-i mulțumesc pentru contribuția pe care a adus-o pe teren în perioada petrecută la Liverpool și îi urez lui și familiei sale toate cele bune în aventura nouă din Spania. Frumos.


15:20 Balotelli nu se dezminte și continuă să fie un personaj. Jucătorul a postat pe contul său de Twitter o poză cu el îndreptând un pistol către cameră și a scris următorul mesaj: „Un sărut pentru toți cei care mă urăsc”. Apoi, cel mai probabil a primit un telefon de la PR-ul său, care i-a explicat cât de mult îi dăunează acest gest. Altfel nu ne explicăm de ce ar fi șters poza de pe contul de socializare. Sigur nu a luat el decizia de capul lui.


15:00 Cei de la Daily Mail și-au luat la revedere de la Suarez pe prima pagină, cu o primă pagină și un titlu cel puțin ciudat: „Drum bun: Nu există niciun motiv pentru care i-am duce dorul acestui farseur, jucător care mușcă și rasist”. Nu știm cât de mult își merita acesta toate adjectivele pe care jurnaliștii au hotărât să le scrie. Pe prima pagină. Într-un ziar care, teoretic, se respectă. Ne-am fi așteptat la una ca asta de la The Sun.


 

14:10 Cei de la FIFA ne țin la curent cu zilele de naștere ale jucătorilor. Astăzi le urează a patru dintre ei. Cel mai important este James Rodriguez, revelația Campionatului Mondial și golgheterul turneului final. Fotbalistul dorit de Real Madrid a împlinit astăzi 23 de ani.


13:50 Messi face spectacol la antrenamentele Argentinei. Cum? Puteți să vedeți mai jos. Se pare că jucătorul lui Barcelona nu se teme de o eventuală accidentare, altfel nu ar încerca să facă foarfeca oriunde, oricând.


13:40 Cei de la Mirror l-au înțepat pe Suarez în privința scrisorii deschise pe care acesta a oferit-o suporterilor lui Liverpool. Astfel, au realizat și ei una similară, în care au rugat fotbaliștii să nu mai facă astfel de gesturi:

„Dragi fotbaliști,

Vă implorăm, ba nu, ne rugăm de voi pentru a vă opri din a scrie scrisori deschise către fostele voastre cluburi. Ați compus vreodată o scrisoare deschisă fostelor voastre iubite după ce v-ați despărțit de ele? . Nu ați făcut asta, nu? Vă rugăm, încetați!

Cu drag,
MirrorFootball”


13:30 David Luiz, căpitanul Braziliei în partida contra Germaniei în locul suspendatului Silva, a izbucnit în lacrimi imediat după fluierul final al arbitrului, nemulțumit fiind că eșecul usturător a dezamăgit o întreagă țară care spera ca Brazilia să câștige Campionatul Mondial. Totuși, jucătorul celor de la PSG, a fost încurajat de o fetiță de 9 ani, care i-a scris acestuia o scrisoare: „Tu ești campionul meu”, a concluzionat cea care i-a realizat și un desen lui David Luiz, ținând trofeul turneului final în mână. Intenția acesteia nu a trecut neobservată de brazilian, care i-a mulțumit pe un cont de socializare.


12:45 Di Maria sau Khedira? Aceasta este întrebarea. Unul dintre cei doi jucători va devenit cel de-al zecelea fotbalist care va câștigat Liga Campionilor și Campionatul Mondial în același an. Ultimul care a reușit această performanță a fost Roberto Carlos, în 2002. Iar eu îi mulțumesc colegului Emanuel Ivan pentru informație.


12:30 Pozele de la acest Campionat Mondial sunt unele dintre cele mai reușite din istoria acestui turneu final, iar mai jos aveți două argumente în acest sens. În așteptarea finalei mari, de mâine, suporterii Argentinei au făcut o demonstrație a talentelor de care dispun și au jonglat. Iar activitatea lor a fost imortalizată de fotografi, iar noi le mulțumim încă o dată celor de la EPA pentru faptul că ne țin (vizual) la curent cu tot ce mișcă.


12:20 La acest turneu final au fost marcate, până acum, 167 de goluri. Care dintre ele v-a plăcut cel mai mult? Un sondaj în redacție l-au dat câștigător pe James Rodriguez, golgheterul Campionatului Mondial, cu șase reușite. Primul său gol din partida contra Uruguayului este unul de care probabil ne vom aminti și peste ani.


12:10 În cadrul unei conferințe de presă, Louis van Gaal, antrenorul Olandei, cel care o va antrena pe Manchester United la finalul acestui Campionat Mondial, a declarat că și-ar dori o victorie în finala mică contra Braziliei, drept cadou de despărțire: „Ușor, dar sigur, începem să ne dorim să plecăm neînvinși de la acest turneu final. Putem scrie istorie. Așa o să îmi încep discursul în vestiare. Va fi ultimul meu meci la națională și sper ca jucătorii să îmi ofere victoria drept cadou. Consider că este mare lucru să nu fii învins în șapte meciuri”.

Nu doar pentru Van Gaal finala mică din această seară va reprezenta ultimul meci la naționala Olandei. Și Dirk Kuyt, în vârstă de 33 de ani, se va retrage de la națională imediat după turneul final din Brazilia: „Vrem să câștigăm și să părăsim acest turneu final cu capul sus. Locul trei îți oferă un sentiment mai bun decât locul patru, asta este clar”, a declarat jucătorul cu 102 selecții la echipa națională.


12:00 Niciun live blog fără puțină statistică. Iată una interesantă, referitoarele la cele mai multe driblinguri de la Campionatul Mondial. Maradona conduce topul jucătorilor, cu 90, la turneul final din 1986, urmat de Jairzinho, cu 70, în 1970 și de Messi, cu 65, la turneul final din Brazilia din acest an: 65. Iar starul argentinian mai are încă un meci de jucat, mâine, contra Germaniei. Așadar, sunt șanse mari să vedem titluri precum „Messi l-a egalat / depășit pe Maradona”. Așteptăm cuminți.


11:30 Bună ziua! Nu știu câți dintre voi au resimțit pauza de la Campionatul Mondial. Nouă sigur ne era dor de un meci de la turneul final, mai ales că ieri seară am putut să vedem o mostră a fotbalului românesc, una care ne-a făcut să apreciem altfel partidele de la Mondial, fie că în rol principal se aflau Costa Rica, Grecia, Olanda sau Argentina. Mă refer aici la Supercupa dintre Astra și Steaua, partidă anostă, care ne-a făcut nerăbdători în privința celor două finale. Prima, cea mică, se va desfășura astăzi, de la ora 23:00, iar protagoniste sunt Brazilia, țara gazdă, și Olanda. Ambele echipe au o revanșă de luat în fața suporterilor. Brazilienii nu au cum să uite că și-au văzut echipa învinsă cu scorul de 7-1, iar olandezii probabil încă își amintesc lacrimile copilului lui Robben. Așa cum v-am obișnuit, ProSport vă va ține la curent cu cele mai interesante știri din jurul acestui Campionat Mondial în acest live blog. Sunt Sorina Oprițescu, iar până la ora 20:00, când voi preda ștafeta colegului Adrian Costeiu, vă voi ține companie.

În altă ordine de idei, Neymar a fost ieri prezent la antrenamentul Braziliei. Vedeta de 22 de ani care s-a accidentat, a prefațat finala de mâine, dintre Argentina și Germania. Într-o țară în care probabil întreg stadionul va ține pumnii nemților, Neymar a surprins atunci când a vorbit despre favorita sa la câștigarea Campionatului Mondial: „Le doresc succes coechipierilor mei Messi și Mascherano. Messi a câștigat totul și merită să fie și campion. Nu susțin Argentina, ci două persoane pe care le cunosc, dintre care pe una avut-o ca idol și referință. Cineva special, chiar și la antrenamente. Sunt doi oameni buni”, a declarat acesta. Că susții două persoane sau o întreagă națională, până la urmă este același lucru. Neymar vrea ca Argentina să câștige. Și cineva ne spune că declarația nu a picat tocmai bine suporterilor brazilieni. Ei, măcar a avut șapcă personalizată cu numele său la vizita de la antrenament. Nici nu ne așteptam la altceva din partea lui.

Adrian Costeiu / Redactor
Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro…
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup