Jocurile Olimpice au fost declarate deschise! Delegația tricoloră a intrat în scenă la ora 04:24, cu Cătălina Ponor purtătoare a drapelului. Mesajul puternic transmis la Ceremonia de Deschidere

Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:

Festivitatea de deschidere s-a încheiat cu jocuri de artificii. Jocurile Olimpice sunt abia la început. În prima zi se vor decerna 12 titluri olimpice din totatil de 306. Programul sportivilor români în prima zi îl găsiți aici.

5:47 Gustavo Kuerten aduce torța olimpică în interiorul „Maracanei”, iar publicul îl aclamează la scenă deschisă. „Guga” este unul dintre cei mai iubiți sportivi din Brazilia. Până la urmă, flacăra nu este aprinsă nici de Pele, nici de Kuerten, ci de Vanderlei de Lima, medaliat cu bronz la Atena 2004, în proba de maraton. 

5.27 Președintele interimar al Braziliei, Michel Temer, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Rio! În arenă este adus steagul olimpic și mai rămâne un singur moment important, să fie aprinsă flacăra olimpică.

5:15 În aceste minute asistăm la discursurile lui Carlos Nuzman, președintele JO de la Rio, și Thomas Bach, președintele CIO. „Trăim clipe de criză, de nesiguranță. Răspunsul nostru sunt cei mai buni 10.000 de sportivi din lume, concurând dar mai ales trăind împreună în Satul Olimpic, în pace și unitate”, a spus printre altele, Tomas Bach.

Discursul președintelui CIO a smuls ropote de aplauze în momentul în care s-a adresat Echipei Regugiaților: „Transmiteți un mesaj de speranță pentru milioane de refugiați de pe glob care au fost nevoiți să-și părăsească casele din cauza violențelor, din cauza foametei. Spiritul vostru aduce multă speranță. Vă urăm bine ați venit în această lume olimpică”.

5:00 Toate cele cinci cercuri olimpice și-au schimbat culorile clasice în culoarea verde. Mesajul „plantați copaci” pentru reîmpădurirea și salvarea planetei este destul de puternic!

4:52 Defilarea delegațiilor s-a încheiat cu Echipa Refugiaților și cu țara gazdă, Brazilia, a doua din punct de vedere numeric, cu 465 de atleți. Statistica numărului de delegații și sportivi la startul Jocurilor Olimpice se prezintă în felul următor:

4:42 A dat hainele… pe ulei! Purtătorul de drapel al statului Tonga a ieșit în evidență la defilare prin „vestimentația” prezentată.

4:24 este ora la care a intrat în scenă delegația României. Cătălina Ponor a fost în fruntea delegației, fiind prima gimnastă din istoria participărilor care a fost desemnată portdrapel la Ceremonia de Deschidere. Mai mulți sportivi care vor intra azi în competiție, printre care fetele de la spadă feminin și naționala de handbal, nu au participat la delifare.

 

3:35 După ce i-am văzut pe Caro Wozniacki și Rafael Nadal în fruntea delegațiilor Danemarcei, respectiv Spaniei, acum a intrat în scenă echipa Statelor Unte. Americanii îl au în frunte pe Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, cu 22 de medalii. Totodată, SUA formează cea mai numeroasă delegație de la Rio, cu 556 sportivi.

3:15 Colegul Alexandru Enciu ne prezintă o statistică foarte interesantă în timp ce delegațiile defilează pe „Maracana”. Topul purtătorilor de drapele, la festivitatea de deschidere, pe sporturi, arată astfel în partea superioară: Atletism – 58 sportivi, Înot – 21, Judo – 19.

 

2:50 A început unul din cele mai așteptate momente ale evenimentului, defilarea delegațiilor.

Între timp aflăm și cine va fi omul care va aprinde flacăra olimpică pe „Maracana”. În absența legendarului Pele (75 ani), care a anunțat că nu poate fi prezent la Ceremonie din cauza problemelor medicale, această onoare îi va reveni lui Gustavo Kuerten. „Guga” este fost lider mondial în tenisul mondial, cu trei titluri la Roland Garros.

2:48 Prima parte a petrecerii s-a încheiat. Acum, în cadrul Ceremoniei se atrage atenția întregii lumi asupra pericolelor care pândesc planeta, ca urmare a încălzirii globale. Orașe precum Amsterdam, Dubai, Shanghai, Rio de Janeiro ar putea fi afectate serios, astfel că aceste la Jocuri Olimpice s-a tras un semnal de alarmă serios. Lumea a fost încurajată să planteze, în dauna distrugerii naturii.

2:32 De la istorie, brazilienii au trecut la … muzică și dans. Cântă câțiva din idolii muzicii pop ai sud-americanilor, printre aceștia Anitta, Caetano Veloso și Gilberto Gil. Dansurile sunt pline de energie, bineînțeles că din diversitatea ritmurilor prezentate nu putea lipsi capoeira.

2:27 O imensă metropolă braziliană ia „naștere” în arenă. Coregrafia este excepțională, iar riscurile pe măsură. Practicanți de Parkour trec fără emoții peste toate obstacolele. În urale este evocat și zborul lui Alberto Santos-Dumont, unul din pionierii aviației.

2:15 Începutul spectacolului de pe Maracana este o călătorie în timp, în etapele care au marcat istoria Braziliei, precum colonizarea portugheză sau evocarea sclaviei. Jocul culorilor este grandios.

2:07 Un prim moment protocolar. A fost prezentat tribunelor Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, apoi s-a trecut la intonarea imnului național al Braziliei, interpretată într-o notă personală.

01:50 Au mai rămas 10 minute până la startul show-ului din această noapte. „Maracana” s-a umplut, iar spectatorii încearcă să facă valuri după cum ne relatează colegul Alexandru ENCIU. Toată lumea este în blocstarturi, imaginile sunt deja spectaculoase.

01:43 Echipa Irlandei s-a încălzit … pe ritmuri de samba înaintea Cereminiei de Deschidere. 

01:15 Așa cum spuneam și la începutul acestui maraton, peste 35.000 de persoane sunt implicate în spectacolul Festivității de Deschidere. Mai toși se pregătesc să impresioneze.

01:00 ProSport are un reprezentant în această seară la Ceremonia de Deschidere, pe jurnalistul Alexandru ENCIU, aflat la a treia ediție a Jocurilor Olimpice de vară, după Beijing 2008 și Londra 2012. Accesul pe „Maracana” nu este deloc simplu. Ziariștii stau la coadă de zeci de minute.

 

00:46 Marian Drăgulescu este unul dintre sportivii români cu șanse la medalii, dar și printre cele mai „tonice” personaje din cadrul delegației tricolore. Gimnastul trăiește la maximum tot ce se întâmplă în aceste zile la Rio, iar acest lucru se observă și din filmuțul pe care l-a realizat și l-a postat pe pagina oficială de Facebook. Vă invităm să-l urmăriți, merită!

00:30 În așteptarea momentului festiv din această noapte vă propunem să aruncați o privire și asupra programului Jocurilor Olimpice. Se vor acorda 306 titluri olimpice în cele 16 zile de competiții. Sâmbătă, în prima zi, vor fi 12 finale.

00:15 Străinii nu ne dau foarte multe șanse, în schimb noi trebuie să rămânem optimiști. Delegația tricoloră va avea în spate mulți campioni olimpici care vor ține pumnii strânși. 

ProSport a reunit 10 campioni olimpici pentru a le transmite mesaje sportivilor de la Rio, acestea fiind care mai de care mai emoționante, mai de suflet. Maricica Puică, Ivan Patzaichin, Gabriela Szabo, Andreea Răducan, Viorica Susanu, Monica Roșu, Silvia Stroescu, Constantina Diță, Alina Dumitru și Sandra Izbașa au pus în câteva secunde toată puterea cu care cucereau medaliile de aur. Pentru cei 96 de tricolori din Brazilia, cei 10 campioni olimpici au scris și câteva cuvinte. Mesajele VIDEO, dar și cuvintele adresate le puteți citi AICI.

00:00 Potrivit Sport Illustrated, România va obține doar 5 medalii la Jocurile Olimpice de la Rio, ceea ce ar însemna o adevărată contraperformanță, o medalie de argint prin echipa feminină de spadă și patru de bronz, doua cu Marian Drăgulescu, cu Andreea Chițu (judo) și naționala de handbal feminin.

În ceea ce privește lupta pentru supremație, va fi o dispută echilibrată între SUA și China, care vor obține câte 45 de medalii de aur. Americanii vor avea, în opinia Sport Illustrated, un total de 118 medalii, față decele 85 ale Chinei.

23:40 Cu câteva ore înaintea spectacolului din această noapte, stadionul „Maracana” arăta „închis”! Organizatorii ne-au asigurat că a fost pentru ultima dată când am văzut azi arena goală. Și cu siguranță așa va fi. Peste 80.000 de oameni vor trăi Ceremonia de Deschidere la intensitate maximă din arenă și alte zeci, sute de milioane vor urmări show-ul la televizor.

 

23:30 Una dintre ultimele „stații” ale călătoriei cu flacăra olimpică a fost azi la Muntel e Sugarloaf. Obiectivul turitic este cunoscut în întreaga lume pentru vederile panoramice ale orașului, dar și pentru telefericul care ajunge în vârful situat la 396 de metri.

23:15 Au rămas mai puțin de 3 ore până la debutul Festivității de Deschidere. În urmă cu 4 ani, primarul Londrei, Boris Johnson, i-a oferit steagul olimpic omologului de la Rio, Eduardo Paes, în cadrul ceremoniei de închidere. Cei 4 ani au „zburat” între timp și suntem din nou la startul unui regal sportiv.


Momentul mult așteptat de întreaga lume de pe mapamond conectată la ce se întâmplă în aceste zile în Brazilia a sosit. În câteva ore (ora 2:00 în România) se va da startul ediției cu numărul 31 a Jocurilor Olimpice, întreceri găzduite de Rio. 10.500 de sportivi din 206 țări se vor lupta în 306 proble olimpice. România este prezentă cu 103 sportivi (inclusiv rezerve) și va concura la 15 discipline. Cele mai mari așteptări la medalii le avem de la scrimă, judo, gimnastică, handbal și tenis de câmp, fără a minimaliza efortul sportivilor de la atletism, haltere, lupte, natație, tenis de masă, ciclism, box, canotaj, tir, kaiac-canoe, gimnastică ritmică care sunt capabili oricând de surprize plăcute. Pe toți îi vom monitoriza, pas cu pas, în următoarele 16 zile.

Festivitatea de Deschidere a Jocurilor Olimpice va începe la ora 20:00 (ora locală) și se va desfășura pe celebrul „Maracana”. Cele mai importante momente vor fi discursurile de descidere, aprinderea flacărăi olimpice, parada drapelurilor și a sportivilor participanți. Estimativ, delegația României va defila în jurului orei 5:00 (ora din țară). Gimnasta Cătălina Ponor va fi portdrapelul României la ceremonie. 

35.000 este numărul aproximativ al persoanele implicate la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, 12 școli de samba și peste 5.500 de costume

Ceremonia beneficiază de un buget mult redus față de cel al evenimentului care prefața Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra (doar 10%), mai potrivit pentru o țară ca Brazilia, însă va compensa prin originalitate, emoție și ritm. Trei dintre cei mai apreciați artiști brazilieni, Anitta, Caetano Veloso și Gilberto Gil, vor cânta în cadrul evenimentului de vineri noapte. De asemenea, renumitul model brazilian Gisele Bündchen va avea un rol în Ceremonia de deschidere. 

  • Pe parcursul Ceremoniei de deschidere, ProSport va furniza imagini și informații de la Rio în format LIVE BLOG. Festivitatea va putea fi urmărită LIVE în România pe TVR și TVR HD
Din ce fac bani Bobonete şi Celentano din Las fierbinţi? Din asta au scos peste 1 milion de euro
Din ce fac bani Bobonete şi Celentano din Las fierbinţi? Din asta au scos peste 1 milion de euro
Cum şi-au luat rămas bun nişte tineri de la prietenul lor. L-au dezgropat şi i-au oferit „o ultimă plimbare”
Cum şi-au luat rămas bun nişte tineri de la prietenul lor. L-au dezgropat şi i-au oferit „o ultimă plimbare”
Arafat şi Rafila chemaţi la Palatul Victoria de Ciucă după confirmarea primelor cazuri de Omircon în România
Arafat şi Rafila chemaţi la Palatul Victoria de Ciucă după confirmarea primelor cazuri de Omircon în România
Moruțan și Cicâldău, alături de Messi, Ronaldo și Lewandowski! Topul de ‘popularitate’ în care apar românii
Moruțan și Cicâldău, alături de Messi, Ronaldo și Lewandowski! Topul de ‘popularitate’ în care apar românii
A murit Chelu! Cântăreţul suferea de o boală teribilă
A murit Chelu! Cântăreţul suferea de o boală teribilă
'Doamnă, lăsați-ne în pace! Avem treabă' - A murit după ce medicii au certat-o și au trimis-o acasă!
'Doamnă, lăsați-ne în pace! Avem treabă' - A murit după ce medicii au certat-o și au trimis-o acasă!
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Un site pentru adulți anunță că va oferi conținutul „premium”, pe gratis
Un site pentru adulți anunță că va oferi conținutul „premium”, pe gratis
Ce afaceri are Niculina Stoican? Din ce face bani, de fapt. Cifre COLOSALE
Ce afaceri are Niculina Stoican? Din ce face bani, de fapt. Cifre COLOSALE
Anunţul crunt despre pensii! Se anulează creşterile în 2022?! Fosta şefă a Casei de Pensii a recunoscut
Anunţul crunt despre pensii! Se anulează creşterile în 2022?! Fosta şefă a Casei de Pensii a recunoscut
Urmează a zecea extragere la Loteria de Vaccinare. Vezi dacă te afli printre câştigătorii extragerilor trecute
Urmează a zecea extragere la Loteria de Vaccinare. Vezi dacă te afli printre câştigătorii extragerilor trecute
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Povestea inventată cu care un român de 24 de ani a păcălit un italian să-i dea 60.000 de euro
Povestea inventată cu care un român de 24 de ani a păcălit un italian să-i dea 60.000 de euro
TOP 5: Cele mai bune jocuri video de pescuit și pentru pescari
TOP 5: Cele mai bune jocuri video de pescuit și pentru pescari
PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea / Cine va schimba lumea de azi: ”Milenialul” de la bloc, tot cu cheia de gît, dar cu smartphone în buzunar
PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea / Cine va schimba lumea de azi: ”Milenialul” de la bloc, tot cu cheia de…
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Taxa de pod de la Cernavodă-Feteşti ar putea fi eliminată. Ce spune ministrul Grindeanu
Taxa de pod de la Cernavodă-Feteşti ar putea fi eliminată. Ce spune ministrul Grindeanu
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu respectă noile reguli
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu respectă noile reguli
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a mort!”
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a mort!”
Ce se va întâmpla cu locuința lui Ion Șmecherul, după moartea sa! Celebrul cioban urmează să fie înmormântat
Ce se va întâmpla cu locuința lui Ion Șmecherul, după moartea sa! Celebrul cioban urmează să fie înmormântat
Imaginile pe care le vrea șterse! Cum arăta Daniela Crudu în urmă cu 10 ani
Imaginile pe care le vrea șterse! Cum arăta Daniela Crudu în urmă cu 10 ani
Gesturile care îți DISTRUG transmisia mașinii, indiferent dacă e manuală sau automată
Gesturile care îți DISTRUG transmisia mașinii, indiferent dacă e manuală sau automată
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
<