JO 2014 LIVE BLOG, ziua a 9-a. Meci senzațional la hochei. Americanii au învins Rusia, cu Putin de față. Stoch, noul Adam Malysz. Polonezul a făcut „dubla” la sărituri

Autori: Adrian Costeiu, Marius Hutu Publicat: 15 Feb. 2014, 21:54 Actualizat: 16 Feb. 2014, 12:50 Highlight

Programul zilei de 15 februarie și românii în competiție

07:00 Curling (Sesiunea a 8-a, Feminin)
09:00 Schi alpin (super G – feminin). Ania Caill
10:00 Hochei pe gheață (Masculin: Slovacia – Slovenia, grupa A; Feminin: Finlanda – Suedia, sferturi)
12:00 Schi fond (ștafetă 4×5 km – feminin)
12:00 Curling (Sesiunea a 9-a, Masculin)
12:00 Short-track (1.500 metri feminin – serii și semifinale; 1.000 metri masculin – sferturi și semifinale )
14:06 Short-track (1.500 metri feminin – finală)
14:20 Short-track (1.000 metri masculin – finală)
14:30 Hochei pe gheață (Masculin: SUA – Rusia, grupa A; Feminin: Rusia – Elveția, sferturi)
15:30 Patinaj viteză (1.500 metri masculin)
16:45 Skeleton (masculin, manșa a 3-a). Dorin Velicu
17:00 Curling (Sesiunea a 9-a, Feminin)
18:15 Skeleton (masculin, manșa finală)
19:00  Hochei pe gheață (Masculin: Suedia – Letonia și Elveția – Cehia, grupa C) 
19:30 Sărituri cu schiurile (trambulina mare, masculin – manșa 1 și 2)


21:52 Germania și Elveția rămân neclintite în clasamentul pe medalii și după a 9-a zi a JO. În schimb, Rusia a urcat pe podium după ce azi a cucerit două medalii de aur.


21.45 Kamil Stoch a devenit dublu campion olimpic la sărituri cu schiurile. Polonezul a câștigat aurul și pe trambulina mare. Stoch l-a învins la mare luptă pe Noriaki Kasai, care a intrat în posesia argintului la 41 de ani. Japonezul participă la a șaptea ediție a JO.


21:16 Elveția învinge cu 1-0 echipa Cehiei și termină pe locul secund în grupa C a turneului de hochei pe gheață. În frunte a terminat Suedia, care s-a impus cu 5-3 în partida cu Letonia.


20:55 Kamil Stoch (Polonia) este foarte aproape să facă „dubla” la sărituri cu schiurile. El este lider după prima manșă la concursul pe trambulina mare.


19:00 Rușii au pierdut la hochei, dar per total au ieșit bine în ziua a noua a întrecerilor. Alexander Tretiakov a câștigat aurul olimpic la skeleton. Este a doua medalie a Rusiei obținută azi, după cea adjudecată de Victor An la short-track.


18:24 Olanda a ajuns astăzi la o performanță istorică, 100 de medalii câștigate la Jocurile Olimpice. Numărul a fost atins după argintul cucerit de Koen Veweij în proba de 1.500 de metri la patinaj viteză.


18:17 Victor An (short-track) a devenit primul sportiv din lume care a câștigat aurul olimpic pentru două Comitete Naționale diferite, pentru Coreea de Sud, respectiv Rusia.


17:37 Dorin Velicu nu a reușit să urce mai sus de locul 25 la skeleton după manșa a treia și a ratat calificarea în manșa finală. Românul s-a clasat pe locul 25 din 27 de sportivi care au luat startul.


17:30 SUA au câștigat pentru prima dată un joc după prelungiri la JO de iarnă. Iar premiera a venit în fața unei mari rivale, Rusia.


17:20 Polonia a câștigat titlul olimpic la patinaj viteză – 1.500 de metri prin Zbigniew Brodka. Proaspătul campion l-a depășit la miimi de secundă pe olandezul Koen Verweij.


17:02 Cel mai tare meci de hochei din turneul olimpic de până acum a ajuns la lovituri de penalitate. SUA deschide seria cu gol, Rusia ratează! Gazdele rămân în meci după ce portarul rus a parat a doua lovitură a americanilor. Datsiuk a ratat la rândul lui. SUA rămân cu un avantaj minim și după a treia lor execuție. Kovalciuk restabilește egalitatea la o lovitură de totul sau nimic. Același Kolalciuk ratează. Nici Oshie nu marchează, suspansul se prelungește. Datsiuk revine pe gheață și aduce Rusia în avantaj! Meci cum rar s-a văzut, Oshie salvează SUA! Kovalciuk obligă din nou adversarul. Fenomenal, Oshie a egalat încă o dată. Rusia ratează a șaptea execuție. Oshie execută pentru a patra oară consecutiv, dar are procentaj de 50% după ultima ratare. Urmează a opta serie! Kovalciuc ratează pentru Rusia, Oshie înscrie!!!


16:56 Statele Unite au fost ușor superioare rușilor în timpul regulamentar, conform statisticii.


16:54 Statele Unite nu a câștigat niciodată un meci în prelungiri la Jocurile Olimpice.


16:51 Meciul se termină 2-2, deși rușii au avut powerplay în ultimele 90 de secunde! Urmează prelungirile! Golul a fost anulat pentru că poarta nu era bine fixată în gheață.


16:42 GOOOOL RUSIA! Spectacol pe gheață! Fedor Tiutin, jucătorul lui Columbus Blue Jackets, reușește să facă 3-2 cu un șut senzațional. Însă arbitrii anulează reușita!


16:38 Americanii n-au condus prea mult timp! În powerplay, rușii dau imediat replica, iar Datsiuk devine omul meciului, reușind o dublă!


16:35 Cu Vladimir Putin în tribună, rușii sunt conduși! Statele Unite face 2-1 prin Pavelski! Americanii au revenit spectaculos cu 8 minute înainte de finalul partidei.


16:33 Oficialii ruși au confirmat că sportiva Maria Komissarova și-a rupt coloana vertebrală!


15:58 Rusia și SUA au încheiat la egalitate și a doua perioadă a jocului, scor 1-1. Americanii au văzut însă o eliminare în ultima secundă, astfel că vor începe repriza a treia cu efectiv redus pe gheață.


15:51 Fowler a restabilit egalitatea în minutul 37, într-un moment în care SUA se aflau în superioritate numerică.


15:37 Rusia deschide scorul în meciul cu Statele Unite!!! Datsiuk marchează în poarta lui Quick după o pătrundere și un șut care l-a păcălit pe portarul american.


15:35 E cunoscut faptul că mamele oferă, uneori, cele mai dure critici. După ce norvegianul Martin Johnsrud Sundby nu a venit decât pe locul 13 la proba de 15 km clasic, mama s-a l-a criticat dur chiar la televiziunea norvegiană. „Ești cel mai slab norvegian, ar trebui să mergi acasă. Uitați-vă la el, nu are nicio șansă„, a spus mama lui Sundby în direct!


15:31 Mare ocazie pentru Rusia, cu șase minute trecute din repriza a doua. Superstarul Alexandr Ovecikin trimite puțin pe lângă poartă, într-un powerplay al rușilor.


15:27 Victoria Suediei la schi fond 4×5 km ștafetă a fost prima din ultimii 53 de ani ai țării nordice! 


15:23 S-a reluat meciul dintre Rusia și SUA.


15:11 Raportul șuturilor a fost însă 13-10 în favoarea rușilor, care au dominat ușor partida.


15:08 La pauză, Statele Unite și Rusia se află la egalitate, după un meci tacticizat. Nervii au fost însă întinși la maximum!


15:03 Potrivit agenției de presă „Ria Novosti”, Maria Komissarova, sportiva care s-a accidentat la coloană, era conștientă când a fost transportată la spitalul Krasnaia Polyanskaia  și avea dureri inimaginabile.


14:40 Nervii au explodat în meciul dintre Rusia și Statele Unite! Arbitrii au fost nevoiți să despartă un meleu general creat după o fază a americanilor.


14:37 Rusul de origine sud-coreeană Viktor An reușește să câștige aurul la 1000 de metri masculin la short track, după ce s-a impus în fața conaționalului Viktor Grigoriev și a olandezului Sjinkie Knegt.


14:30 Începe „șocul” dintre Rusia și Statele Unite din cubul de gheață de la Soci!


14:22 AUR PENTRU CHINA! Yang Zhou câștigă proba de 1500 de metri feminin la short track, impunându-se în fața coreencei Suk Hee Kim și a italiencei Arianna Fontana


14:03 26 de țări au câștigat medalii după 44 din cele 98 de probe de la aceste Jocuri Olimpice, egalând recordul pentru Olimpiadă de iarnă.


13:38 Bobul jamaican continuă să fie urmărit de toată lumea la antrenamentele pe pista de la Soci. Mâine are loc prima manșă a probei de bob-2.


13:02 AUR PENTRU SUEDIA! Ștafeta de 4x5km feminin a fost una dintre cele mai echilibrate din istorie. Suedia a câștigat aurul cu doar 5 zecimi în fața Finlandei și 9 zecimi în fața Germaniei!


12:34 Conform unor noi informaíi, Komissarova ar fi suferit o fractură de coloană vertebrală și nu poate fi încă transportată la Moscova.


12:13 Căzătură serioasă pentru Maria Komissarova, reprezentanta Rusiei în proba de schi acrobatic. Conform agenției RIA-Novosti, Komissarova a fost transportată la spital după o căzătură la antrenament, iar accidentarea este serioasă. „Doctorii au luat hotărârea de a o opera la un spital din apropierea complexului de la Rosa Kutor”, potrivit federației ruse de schi acrobatic.


12:12 REZULTAT FINAL. Slovenia – Slovacia 3-1, mare surpriză în turneul de hochei masculin.


12:04 Aurul câștigat de Anna Fenninger a stabilit o premieră în proba de schi alpin de la Jocurile Olimpice. Este pentru prima dată când o țară câștigă de trei ori la rând aurul în aceeași probă. La Super G, Austria câștigase și în 2006, la Torino, prin Michi Dorfmeister și în 2010, la Vancouver, prin Andrea Fischbacher.


12:00 A început proba de ștafetă feminin – 4×5 km! Norvegia e marea favorită!


11:55 REZULTAT FINAL. Canada câștigă cu 8-6 meciul cu Japonia și e cu un picior și jumătate în semifinalele turneului olimpic de curling.


11:41 Slovenia preia conducerea în meciul de hochei cu Slovacia, prin golul lui Rok Ticar.


10:54 Fenninger este una dintre cele mai frumoase sportive de la aceste Jocuri Olimpice, iar casca ei a fost inspirată după un pictorial realizat în urmă cu câteva luni.


10:45 Edit Miklos a terminat pe locul 15 în proba de Super G. Sportiva născută în România dar care reprezintă Ungaria este la al treilea Top 16, după ce a obținut locul 7 la coborâre și locul 16 la supercombinată.


10:35 Anna Fenninger (Austria) este prima campioană olimpică a zilei după ce a câștigat proba de super G. Ania Caill a terminat pe locul 30 din cele 31 de sportive care au încheiat cursa. La final s-au înregistrat nu mai puțin 19 abandonuri.


Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci au ajuns la jumătatea întrecerilor. Evenimentul zilei este marcat de meciul de hochei dintre SUA și Rusia, un meci cu multiple conotații sportive, dar și politice. Analizând strict sportiv, partida va fi o adevărată demonstrație de forță a „uriașilor”, ambele echipe având jucători în componență care însumează salarii de peste 100 de milioane de dolari. Dacă SUA se bazează pe o trupă cu jucători numai din NHL, în schimb, Rusia beneficiază de o mixtură între hocheiștii din NHL și KHL, ultima fiind cea mai tare competiție din Europa.

Astăzi, la Soci se vor decerna nu mai puțin de șapte titluri olimpice, la schi alpin, schi fond, patinaj viteză, skeleton, short-track (2) și sărituri cu schiurile. Pentru România este o zi săracă în reprezentanți, pe scenă urmând să „intre” doar Ania Caill la schi alpin și Dorin Velicu la skeleton.

Autori: Adrian Costeiu, Marius Hutu Publicat: 15 Feb. 2014, 21:54 Actualizat: 16 Feb. 2014, 12:50 Highlight
A murit! Doliu uriaş în politica românească! Adrian Năstase a făcut anunţul tragic: "Era preşedinte..."
A murit! Doliu uriaş în politica românească! Adrian Năstase a făcut anunţul tragic: "Era preşedinte..."
VIDEO Semnal de alarmă tras de un inginer de aviaţie. „În trafic circulă maşini cu erori de fabricaţie”
VIDEO Semnal de alarmă tras de un inginer de aviaţie. „În trafic circulă maşini cu erori de fabricaţie”
Semnalul de alarmă al medicului Marinescu, după ce o femeie însărcinată a murit după ce s-a infectat cu SARS COV 2: Sarcina este un factor de risc
Semnalul de alarmă al medicului Marinescu, după ce o femeie însărcinată a murit după ce s-a infectat cu SARS COV 2: ...
Fost capitan de nationala care si-a pierdut mintile in fata unui arbitru. „Daca-mi dai rosu, te lovesc!” Ce a urmat
Fost capitan de nationala care si-a pierdut mintile in fata unui arbitru. „Daca-mi dai rosu, te lovesc!” Ce a urmat
Kelly Osbourne a slăbit 40 de kilograme. Imagini cu vedeta după slăbirea dramatică
Kelly Osbourne a slăbit 40 de kilograme. Imagini cu vedeta după slăbirea dramatică
Cosmina Păsărin, pe plaja de nudiști! Imagini rare cu ea în costumul lui Adam
Cosmina Păsărin, pe plaja de nudiști! Imagini rare cu ea în costumul lui Adam
Turist în România: „Scump şi prost! În Delta Dunării ne-au servit cu peşte cumpărat de la supermarket”
Turist în România: „Scump şi prost! În Delta Dunării ne-au servit cu peşte cumpărat de la supermarket”
Ce avere avea, de fapt, Pian? 'Palatul ăla costă UN MILION de EURO'
Ce avere avea, de fapt, Pian? 'Palatul ăla costă UN MILION de EURO'
A ridicat DRONA să filmeze doi URȘI care se jucau în apă. Ce a văzut apoi pe FILMARE este incredibil
A ridicat DRONA să filmeze doi URȘI care se jucau în apă. Ce a văzut apoi pe FILMARE este incredibil
Tatăl lui Emi Pian nu a ajuns la înmormântarea fiului său! Autoritățile nu au aprobat cererea de eliberare din închisoare 
Tatăl lui Emi Pian nu a ajuns la înmormântarea fiului său! Autoritățile nu au aprobat cererea de eliberare din închisoare 
BOMBA serii: Este cutremur în PNL. Și-au dat demisia în masă
BOMBA serii: Este cutremur în PNL. Și-au dat demisia în masă
Gigi Becali i-a dat lovitura devastatoare lui Gică Hagi! Vestea momentului în România
Gigi Becali i-a dat lovitura devastatoare lui Gică Hagi! Vestea momentului în România
Surpriză: OMV Petrom VINDE un activ important. Cum îl poţi cumpăra
Surpriză: OMV Petrom VINDE un activ important. Cum îl poţi cumpăra
Îmbătrâneşti? Aceste 9 vitamine te pot ajuta să te simţi în formă
Îmbătrâneşti? Aceste 9 vitamine te pot ajuta să te simţi în formă
Povestea fabuloasă a limuzinei Mercedes pe care chinezii au vrut să o copieze, dar nu au reușit niciodată
Povestea fabuloasă a limuzinei Mercedes pe care chinezii au vrut să o copieze, dar nu au reușit niciodată
A pus un selfie pe internet, dar nu a fost atentă la reflexia de la fereastră. Ce a urmat e uluitor
A pus un selfie pe internet, dar nu a fost atentă la reflexia de la fereastră. Ce a urmat e uluitor
Şantaj între două studente din Iaşi care practicau videochat-ul: ”Ştiu ce faci, dragă fată norocoasă”
Şantaj între două studente din Iaşi care practicau videochat-ul: ”Ştiu ce faci, dragă fată norocoasă”
Jador a dat VESTEA CE MARE! Va avea propria lui emisiune
Jador a dat VESTEA CE MARE! Va avea propria lui emisiune
Andreea Bălan, imagini interzise în mare! Credea că nu o vede nimeni
Andreea Bălan, imagini interzise în mare! Credea că nu o vede nimeni
Lili Sandu a născut! Vedeta a adus pe lume un băiețel. Primele imagini cu micutul
Lili Sandu a născut! Vedeta a adus pe lume un băiețel. Primele imagini cu micutul
Care este de fapt ADEVĂRUL despre vaccinul anunţat de Rusia? Americanii şi nemţii se revoltă. „Poate fi extrem de periculos. Putem răni o mulţime de oameni”
Care este de fapt ADEVĂRUL despre vaccinul anunţat de Rusia? Americanii şi nemţii se revoltă. „Poate fi extrem de ...
Momentul în care sicriul lui Emi Pian a ajuns la cimitir! Oamenii au aruncat cu petale de flori peste mașină, i-au strigat numele și l-au aplaudat / PAPARAZZI
Momentul în care sicriul lui Emi Pian a ajuns la cimitir! Oamenii au aruncat cu petale de flori peste mașină, i-au strigat ...
ȘOC! Florin Salam a plecat în mijlocul funeraliilor lui Emi Pian: ”Nu mă lasă”
ȘOC! Florin Salam a plecat în mijlocul funeraliilor lui Emi Pian: ”Nu mă lasă”
Discursul regizorului Cristi Puiu de la TIFF a încins spiritele în spaţiul public
Discursul regizorului Cristi Puiu de la TIFF a încins spiritele în spaţiul public
Mașini nou-nouțe găsite ABANDONATE într-un depozit. Cum arată mașinile care ZĂCEAU ACOLO din anii `90
Mașini nou-nouțe găsite ABANDONATE într-un depozit. Cum arată mașinile care ZĂCEAU ACOLO din anii `90
FOTO. Andreea Bănică, fără lenjerie intimă pe ea! Rochița a lăsat la vedere totul
FOTO. Andreea Bănică, fără lenjerie intimă pe ea! Rochița a lăsat la vedere totul
FOTO. Nicoleta Nucă, topless! Vedeta s-a pozat fără inhibiții
FOTO. Nicoleta Nucă, topless! Vedeta s-a pozat fără inhibiții