JO 2014 LIVE BLOG, ziua a 9-a. Meci senzațional la hochei. Americanii au învins Rusia, cu Putin de față. Stoch, noul Adam Malysz. Polonezul a făcut „dubla” la sărituri

Autori: Adrian Costeiu, Marius Hutu Publicat: 15 Feb. 2014, 21:54 Actualizat: 16 Feb. 2014, 12:50 Highlight

Programul zilei de 15 februarie și românii în competiție

07:00 Curling (Sesiunea a 8-a, Feminin)
09:00 Schi alpin (super G – feminin). Ania Caill
10:00 Hochei pe gheață (Masculin: Slovacia – Slovenia, grupa A; Feminin: Finlanda – Suedia, sferturi)
12:00 Schi fond (ștafetă 4×5 km – feminin)
12:00 Curling (Sesiunea a 9-a, Masculin)
12:00 Short-track (1.500 metri feminin – serii și semifinale; 1.000 metri masculin – sferturi și semifinale )
14:06 Short-track (1.500 metri feminin – finală)
14:20 Short-track (1.000 metri masculin – finală)
14:30 Hochei pe gheață (Masculin: SUA – Rusia, grupa A; Feminin: Rusia – Elveția, sferturi)
15:30 Patinaj viteză (1.500 metri masculin)
16:45 Skeleton (masculin, manșa a 3-a). Dorin Velicu
17:00 Curling (Sesiunea a 9-a, Feminin)
18:15 Skeleton (masculin, manșa finală)
19:00  Hochei pe gheață (Masculin: Suedia – Letonia și Elveția – Cehia, grupa C) 
19:30 Sărituri cu schiurile (trambulina mare, masculin – manșa 1 și 2)


21:52 Germania și Elveția rămân neclintite în clasamentul pe medalii și după a 9-a zi a JO. În schimb, Rusia a urcat pe podium după ce azi a cucerit două medalii de aur.


21.45 Kamil Stoch a devenit dublu campion olimpic la sărituri cu schiurile. Polonezul a câștigat aurul și pe trambulina mare. Stoch l-a învins la mare luptă pe Noriaki Kasai, care a intrat în posesia argintului la 41 de ani. Japonezul participă la a șaptea ediție a JO.


21:16 Elveția învinge cu 1-0 echipa Cehiei și termină pe locul secund în grupa C a turneului de hochei pe gheață. În frunte a terminat Suedia, care s-a impus cu 5-3 în partida cu Letonia.


20:55 Kamil Stoch (Polonia) este foarte aproape să facă „dubla” la sărituri cu schiurile. El este lider după prima manșă la concursul pe trambulina mare.


19:00 Rușii au pierdut la hochei, dar per total au ieșit bine în ziua a noua a întrecerilor. Alexander Tretiakov a câștigat aurul olimpic la skeleton. Este a doua medalie a Rusiei obținută azi, după cea adjudecată de Victor An la short-track.


18:24 Olanda a ajuns astăzi la o performanță istorică, 100 de medalii câștigate la Jocurile Olimpice. Numărul a fost atins după argintul cucerit de Koen Veweij în proba de 1.500 de metri la patinaj viteză.


18:17 Victor An (short-track) a devenit primul sportiv din lume care a câștigat aurul olimpic pentru două Comitete Naționale diferite, pentru Coreea de Sud, respectiv Rusia.


17:37 Dorin Velicu nu a reușit să urce mai sus de locul 25 la skeleton după manșa a treia și a ratat calificarea în manșa finală. Românul s-a clasat pe locul 25 din 27 de sportivi care au luat startul.


17:30 SUA au câștigat pentru prima dată un joc după prelungiri la JO de iarnă. Iar premiera a venit în fața unei mari rivale, Rusia.


17:20 Polonia a câștigat titlul olimpic la patinaj viteză – 1.500 de metri prin Zbigniew Brodka. Proaspătul campion l-a depășit la miimi de secundă pe olandezul Koen Verweij.


17:02 Cel mai tare meci de hochei din turneul olimpic de până acum a ajuns la lovituri de penalitate. SUA deschide seria cu gol, Rusia ratează! Gazdele rămân în meci după ce portarul rus a parat a doua lovitură a americanilor. Datsiuk a ratat la rândul lui. SUA rămân cu un avantaj minim și după a treia lor execuție. Kovalciuk restabilește egalitatea la o lovitură de totul sau nimic. Același Kolalciuk ratează. Nici Oshie nu marchează, suspansul se prelungește. Datsiuk revine pe gheață și aduce Rusia în avantaj! Meci cum rar s-a văzut, Oshie salvează SUA! Kovalciuk obligă din nou adversarul. Fenomenal, Oshie a egalat încă o dată. Rusia ratează a șaptea execuție. Oshie execută pentru a patra oară consecutiv, dar are procentaj de 50% după ultima ratare. Urmează a opta serie! Kovalciuc ratează pentru Rusia, Oshie înscrie!!!


16:56 Statele Unite au fost ușor superioare rușilor în timpul regulamentar, conform statisticii.


16:54 Statele Unite nu a câștigat niciodată un meci în prelungiri la Jocurile Olimpice.


16:51 Meciul se termină 2-2, deși rușii au avut powerplay în ultimele 90 de secunde! Urmează prelungirile! Golul a fost anulat pentru că poarta nu era bine fixată în gheață.


16:42 GOOOOL RUSIA! Spectacol pe gheață! Fedor Tiutin, jucătorul lui Columbus Blue Jackets, reușește să facă 3-2 cu un șut senzațional. Însă arbitrii anulează reușita!


16:38 Americanii n-au condus prea mult timp! În powerplay, rușii dau imediat replica, iar Datsiuk devine omul meciului, reușind o dublă!


16:35 Cu Vladimir Putin în tribună, rușii sunt conduși! Statele Unite face 2-1 prin Pavelski! Americanii au revenit spectaculos cu 8 minute înainte de finalul partidei.


16:33 Oficialii ruși au confirmat că sportiva Maria Komissarova și-a rupt coloana vertebrală!


15:58 Rusia și SUA au încheiat la egalitate și a doua perioadă a jocului, scor 1-1. Americanii au văzut însă o eliminare în ultima secundă, astfel că vor începe repriza a treia cu efectiv redus pe gheață.


15:51 Fowler a restabilit egalitatea în minutul 37, într-un moment în care SUA se aflau în superioritate numerică.


15:37 Rusia deschide scorul în meciul cu Statele Unite!!! Datsiuk marchează în poarta lui Quick după o pătrundere și un șut care l-a păcălit pe portarul american.


15:35 E cunoscut faptul că mamele oferă, uneori, cele mai dure critici. După ce norvegianul Martin Johnsrud Sundby nu a venit decât pe locul 13 la proba de 15 km clasic, mama s-a l-a criticat dur chiar la televiziunea norvegiană. „Ești cel mai slab norvegian, ar trebui să mergi acasă. Uitați-vă la el, nu are nicio șansă„, a spus mama lui Sundby în direct!


15:31 Mare ocazie pentru Rusia, cu șase minute trecute din repriza a doua. Superstarul Alexandr Ovecikin trimite puțin pe lângă poartă, într-un powerplay al rușilor.


15:27 Victoria Suediei la schi fond 4×5 km ștafetă a fost prima din ultimii 53 de ani ai țării nordice! 


15:23 S-a reluat meciul dintre Rusia și SUA.


15:11 Raportul șuturilor a fost însă 13-10 în favoarea rușilor, care au dominat ușor partida.


15:08 La pauză, Statele Unite și Rusia se află la egalitate, după un meci tacticizat. Nervii au fost însă întinși la maximum!


15:03 Potrivit agenției de presă „Ria Novosti”, Maria Komissarova, sportiva care s-a accidentat la coloană, era conștientă când a fost transportată la spitalul Krasnaia Polyanskaia  și avea dureri inimaginabile.


14:40 Nervii au explodat în meciul dintre Rusia și Statele Unite! Arbitrii au fost nevoiți să despartă un meleu general creat după o fază a americanilor.


14:37 Rusul de origine sud-coreeană Viktor An reușește să câștige aurul la 1000 de metri masculin la short track, după ce s-a impus în fața conaționalului Viktor Grigoriev și a olandezului Sjinkie Knegt.


14:30 Începe „șocul” dintre Rusia și Statele Unite din cubul de gheață de la Soci!


14:22 AUR PENTRU CHINA! Yang Zhou câștigă proba de 1500 de metri feminin la short track, impunându-se în fața coreencei Suk Hee Kim și a italiencei Arianna Fontana


14:03 26 de țări au câștigat medalii după 44 din cele 98 de probe de la aceste Jocuri Olimpice, egalând recordul pentru Olimpiadă de iarnă.


13:38 Bobul jamaican continuă să fie urmărit de toată lumea la antrenamentele pe pista de la Soci. Mâine are loc prima manșă a probei de bob-2.


13:02 AUR PENTRU SUEDIA! Ștafeta de 4x5km feminin a fost una dintre cele mai echilibrate din istorie. Suedia a câștigat aurul cu doar 5 zecimi în fața Finlandei și 9 zecimi în fața Germaniei!


12:34 Conform unor noi informaíi, Komissarova ar fi suferit o fractură de coloană vertebrală și nu poate fi încă transportată la Moscova.


12:13 Căzătură serioasă pentru Maria Komissarova, reprezentanta Rusiei în proba de schi acrobatic. Conform agenției RIA-Novosti, Komissarova a fost transportată la spital după o căzătură la antrenament, iar accidentarea este serioasă. „Doctorii au luat hotărârea de a o opera la un spital din apropierea complexului de la Rosa Kutor”, potrivit federației ruse de schi acrobatic.


12:12 REZULTAT FINAL. Slovenia – Slovacia 3-1, mare surpriză în turneul de hochei masculin.


12:04 Aurul câștigat de Anna Fenninger a stabilit o premieră în proba de schi alpin de la Jocurile Olimpice. Este pentru prima dată când o țară câștigă de trei ori la rând aurul în aceeași probă. La Super G, Austria câștigase și în 2006, la Torino, prin Michi Dorfmeister și în 2010, la Vancouver, prin Andrea Fischbacher.


12:00 A început proba de ștafetă feminin – 4×5 km! Norvegia e marea favorită!


11:55 REZULTAT FINAL. Canada câștigă cu 8-6 meciul cu Japonia și e cu un picior și jumătate în semifinalele turneului olimpic de curling.


11:41 Slovenia preia conducerea în meciul de hochei cu Slovacia, prin golul lui Rok Ticar.


10:54 Fenninger este una dintre cele mai frumoase sportive de la aceste Jocuri Olimpice, iar casca ei a fost inspirată după un pictorial realizat în urmă cu câteva luni.


10:45 Edit Miklos a terminat pe locul 15 în proba de Super G. Sportiva născută în România dar care reprezintă Ungaria este la al treilea Top 16, după ce a obținut locul 7 la coborâre și locul 16 la supercombinată.


10:35 Anna Fenninger (Austria) este prima campioană olimpică a zilei după ce a câștigat proba de super G. Ania Caill a terminat pe locul 30 din cele 31 de sportive care au încheiat cursa. La final s-au înregistrat nu mai puțin 19 abandonuri.


Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci au ajuns la jumătatea întrecerilor. Evenimentul zilei este marcat de meciul de hochei dintre SUA și Rusia, un meci cu multiple conotații sportive, dar și politice. Analizând strict sportiv, partida va fi o adevărată demonstrație de forță a „uriașilor”, ambele echipe având jucători în componență care însumează salarii de peste 100 de milioane de dolari. Dacă SUA se bazează pe o trupă cu jucători numai din NHL, în schimb, Rusia beneficiază de o mixtură între hocheiștii din NHL și KHL, ultima fiind cea mai tare competiție din Europa.

Astăzi, la Soci se vor decerna nu mai puțin de șapte titluri olimpice, la schi alpin, schi fond, patinaj viteză, skeleton, short-track (2) și sărituri cu schiurile. Pentru România este o zi săracă în reprezentanți, pe scenă urmând să „intre” doar Ania Caill la schi alpin și Dorin Velicu la skeleton.

Autori: Adrian Costeiu, Marius Hutu Publicat: 15 Feb. 2014, 21:54 Actualizat: 16 Feb. 2014, 12:50 Highlight
Pe aceeași temă
Decizie de ultimă oră în cazul lui Mario Iorgulescu. Unde se află acum fiul președintelui LPF
Decizie de ultimă oră în cazul lui Mario Iorgulescu. Unde se află acum fiul președintelui LPF
Cum se mai distrează bogătaşii. Cocaină pentru invitaţi la botezul fiicei unui afacerist din Iaşi
Cum se mai distrează bogătaşii. Cocaină pentru invitaţi la botezul fiicei unui afacerist din Iaşi
Maria Dragomiroiu, BATUTA CRUNT in lift. DEZVALUIRE teribila! Cine a agresat-o pe indragita cantareata
Maria Dragomiroiu, BATUTA CRUNT in lift. DEZVALUIRE teribila! Cine a agresat-o pe indragita cantareata
VIDEO: Caz nou de sex în public. Un clip realizat de amatori, filmat în bibliotecă, a apărut pe un mare site pentru adulţi
VIDEO: Caz nou de sex în public. Un clip realizat de amatori, filmat în bibliotecă, a apărut pe un mare site pentru adulţi
Mutu a ramas MASCA dupa ce l-a vazut pe Ianis Hagi: „Nu mi-a venit sa cred!” Dezvaluiri in premiera despre Ianis
Mutu a ramas MASCA dupa ce l-a vazut pe Ianis Hagi: „Nu mi-a venit sa cred!” Dezvaluiri in premiera despre Ianis
DIVORȚ BOMBĂ. Anamaria Prodan a recunoscut în final: ”Despre divorțul meu nu a știut nimeni! De doi ani noi...”
DIVORȚ BOMBĂ. Anamaria Prodan a recunoscut în final: ”Despre divorțul meu nu a știut nimeni! De doi ani noi...”
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
Este atât de UȘOR să aduci o mașină din Germania! Procedura care a convins mulți ROMÂNI
Este atât de UȘOR să aduci o mașină din Germania! Procedura care a convins mulți ROMÂNI
Ştiriste sexi la televiziunile din lume. 20 de femei care încing imaginaţia bărbaţilor VIDEO
Ştiriste sexi la televiziunile din lume. 20 de femei care încing imaginaţia bărbaţilor VIDEO
Cel mai negru coşmar devine realitate: Euro SARE în aer. La cât a putut ajunge euro peste noapte
Cel mai negru coşmar devine realitate: Euro SARE în aer. La cât a putut ajunge euro peste noapte
Maria cea SÂNGEROASĂ, regina de o frumuseţe rară. ORORILE care se făceau la ordinele ei
Maria cea SÂNGEROASĂ, regina de o frumuseţe rară. ORORILE care se făceau la ordinele ei
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
Becali a început revoluţia la FCSB după umilinţa cu Dinamo. A renunţat la jucătorul de 100 de milioane şi l-a împrumutat de urgenţă
Becali a început revoluţia la FCSB după umilinţa cu Dinamo. A renunţat la jucătorul de 100 de milioane şi l-a împrumutat ...
Milioane de români cu telefoane mobile răsuflă uşuraţi! CCR a decis! Decizia este definitivă
Milioane de români cu telefoane mobile răsuflă uşuraţi! CCR a decis! Decizia este definitivă
Mirela Vaida, LOVITURĂ CUMPLITĂ! Ce se întâmplă cu emisiunea Acces Direct. CNA a decis!
Mirela Vaida, LOVITURĂ CUMPLITĂ! Ce se întâmplă cu emisiunea Acces Direct. CNA a decis!
Statul da 10 milioane de lei vechi pentru fiecare copil! Conditiile ca sa iei banii!
Statul da 10 milioane de lei vechi pentru fiecare copil! Conditiile ca sa iei banii!
Este oficial: Un nou MILIARDAR în România. Este de-a dreptul spectaculos cum a dat lovitura
Este oficial: Un nou MILIARDAR în România. Este de-a dreptul spectaculos cum a dat lovitura
Mihaela Borcea, in DOLIU! A MURIT...S-a stins in urma cu putin timp
Mihaela Borcea, in DOLIU! A MURIT...S-a stins in urma cu putin timp
După ce soţia lui a murit, acest bărbat s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste acest OBIECT ascuns, iar în scurt timp a trecut de la durere la mânie. „Nu mă lăsa niciodată să umblu prin lucrurile ei”
După ce soţia lui a murit, acest bărbat s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste acest OBIECT ascuns, iar în scurt ...
Lovitură pentru Firea! Iată cine apare pe locul doi în sondajele din Capitală, după ea. Nu e Nicuşor.
Lovitură pentru Firea! Iată cine apare pe locul doi în sondajele din Capitală, după ea. Nu e Nicuşor.
HOROSCOP MARTIE 2020! Cele trei zodii care vor avea o primăvară de aur! Totul le va merge excelent la început de primăvară
HOROSCOP MARTIE 2020! Cele trei zodii care vor avea o primăvară de aur! Totul le va merge excelent la început de primăvară
Codul Rutier 2020. Puțin șoferi știu că nu au voie să transporte așa ceva în mașină. Amenzile sunt uriașe!
Codul Rutier 2020. Puțin șoferi știu că nu au voie să transporte așa ceva în mașină. Amenzile sunt uriașe!
Bombă în showbiz! Cine este cântăreața care și-a ascuns sarcina timp de 5 luni
Bombă în showbiz! Cine este cântăreața care și-a ascuns sarcina timp de 5 luni
Apariție spectaculoasă pe covorul roșu! Nadia Comăneci a strălucit la Gala Laureus 2020
Apariție spectaculoasă pe covorul roșu! Nadia Comăneci a strălucit la Gala Laureus 2020
INCREDIBIL! Declarația lui Seco Dubravko despre bătaia cruntă pe care i-a dat-o Danielei Crudu
INCREDIBIL! Declarația lui Seco Dubravko despre bătaia cruntă pe care i-a dat-o Danielei Crudu
Primele imagini cu viitorul Logan arată o mașină RADICAL schimbată. Românii sunt mândri de cum a ieșit
Primele imagini cu viitorul Logan arată o mașină RADICAL schimbată. Românii sunt mândri de cum a ieșit
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la 44 de ani, fosta balerină
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la ...
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
Broccoli fiert sau crud? Cum să-l consumi pentru a beneficia de proprietăţile sale nutritive
Broccoli fiert sau crud? Cum să-l consumi pentru a beneficia de proprietăţile sale nutritive