JO 2014 LIVE BLOG, Ziua a 5-a. Surpriză la halfpipe: Shaun White a pierdut aurul. Statele Unite și Rusia, locurile 5, respectiv 7 în clasamentul pe medalii.

Autori: Adrian Costeiu, Andru Nenciu, Marius Hutu Publicat: 11 Feb. 2014, 22:16 Actualizat: 11 Feb. 2014, 22:19 Highlight
  • Canada a luat încă două medalii la schi „freestyle” – slopestyle feminin.
  • Sprintul din schiul fond a aparținut Norvegiei, care a câștigat ambele medalii de aur puse în joc, prin Falla și Hattestad
  • EvaTofalvi a încheiat pe locul 26 la pursuit
  • Raluca Strămăturaru s-a clasat pe locul 30 după patru manșe

Programul zilei de 11 februarie și românii în competiții

07:00 Curling (Feminin, sesiunea a 2-a)
08:00 Schi „freestyle” (slopestyle feminin – calificări)
11:00 Schi „freestyle” (slopestyle feminin – finală)
12:00 Schi fond (spint feminin și masculin – calificări). Timea Sara, Paul Pepene, Daniel Pripici
12:00 Curling (Masculin, sesiunea a 3-a)
12:00 Hochei pe gheață (feminin, grupa B: Germania – Suedia)
12:00 Snowboard (halfpipe masculin – calificări)
14:00 Schi fond (spint feminin și masculin – sferturi, semifinale)
14:45 Patinaj viteză (500 metri feminin – cursa 1)
15:22 Schi fond (spint feminin și masculin – finale)
16:30 Sanie (simplu feminin – manșa a 3-a). Raluca Strămăturaru
16:34 Patinaj viteză (500 metri feminin – cursa 2)
17:00 Biatlon (pursuit – feminin). Eva Tofalvi 
17:00 Curling (Feminin, sesiunea a 3-a)
17:00 Patinaj artistic (Perechi – programul scurt)
17:00 Hochei pe gheață (feminin, grupa B: Rusia – Japonia)
17:00 Snowboard (halfpipe masculin – semifinale)
18:20 Sanie (simplu feminin – manșa finală). Raluca Strămăturaru
19:30 Sărituri cu schiurile (trambulina normală – feminin, manșa 1)
19:30 Snowboard (halfpipe masculin – finală)
20:25 Sărituri cu schiurile (trambulina normală – feminin, manșa 2)


21:30 Norvegia continuă să domine clasamentul pe medalii, cu 4 de aur, 3 de argint și 4 de bronz. Canada e pe locul secund, Germania încheind podiumul. Surprinzător de slab stă SUA, care e doar pe 5! Rusia e abia pe 7.


21:17 Final în proba feminină de sărituri cu schiurile de pe trambulina mare. Nemțoaica Carina Vogt a terminat pe primul loc, impunându-se în fața austriecei Daniela Iraschko-Stolz și a franțuzoaicei Coline Mattel.


20:59 Cum va sărbători Iuri Podladcikov victoria? Cu vodkă (e născut în Rusia), caviar și prieteni! Cel puțin așa susține coechipierul său, David Habluetzel.


20:45 Marele favorit în proba de halfpipe, Shaun White, cel mai bine plătit sportiv de la această ediție a Jocurilor Olimpice, a pierdut aurul! De fapt, White nu a câștigat nici măcar o medalie, după ce a căzut de două ori în prima manșă. Aurul i-a revenit elvețianului Iuri Podladtcikov, urmat de japonezii Ayumo Hirano și Taku Hiraoka.


20:20 În proba de sanie, nemțoaica Natalie Geisenberger a câștigat clar după cele 4 manșe, impunându-se cu 1,139 secunde în fața Tatjanei Huefner. Bronzul i-a revenit americancei Erin Hamlin. Strămătureanu a terminat pe 30, penultima, la 9,236 secunde de câștigătoare!


19:21 Strămătureanu a urcat pe penultimul loc după ce ucraineanca Olena Șcumkova a căzut în ultima manșă.


18:49 În aproape o jumătate de oră va debuta proba de sărituri cu schiurile – feminin, pe trambulina normală!


18:24 Raluca Strămăturaru are șanse mari să termine pe ultimul loc în proba de sanie, după ce a fost depășită și în ultima manșă de coreeanca Eunryung Sung.


18:22 Prima medalie de aur pentru Coreea de Sud vine la patinaj viteză, 500 de metri, feminin. Sang-Hwa Lee a câștigat aurul, urmată de Olga Fatkulina (Rusia) și de olandeza Margot Boer.


17:30 Darya Domracheva (Belarus) a cucerit titlul olimpic în proba de pursuit de la biatlon. Eva Tofalvi a terminat pe locul 26, după ce a ratat trei focuri la primele două trageri. Românca a ajuns cu o întârziere de două minute și 46 de secunde.


17:12 Biatlonista Domracheva (Belarus) a preluat comanda în proba de pursuit, Eva a ieșit a 36-a după a doua tragere.


16:40 În aproximativ 20 de minute începe finala de pursuit de la biatlon. Eva Tofalvi va pleca a 22-a cu o întârziere de 55 de secunde. Până la locul 10 ar avea de recuperat numai 21 de secunde.


16:23 Norvegia a devenit prima țară care a reușit să câștige aurul olimpic atât la feminin, cât și la masculin, la sprint (schi fond), la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice.


16:10 Suedia a învins cu 4-0 echipa Germaniei în turneul feminin de hochei pe gheață. Reușitele au fost sărbătorite într-un mod inedit.


16:00 Multe competiții de la Jocurile Olimpice se dispută în fața unei asistențe reduse. Britanicii de la Daily Mail au surprins în ultimele zile mai multe tribune goale, susținând că la marea ediție a Jocurilor Olimpice suferă din punct de vedre al atmosferei.

Mai mult, Daily Mail speculează faptul că rușii sunt pe punctul de a chema voluntarii pentru a mai popula arenele.

Fotografii: Daily Mail


15:45 Titlul olimpic la sprint masculin (schi fond) a revenit tot Norvegiei. Ole Vigen Hattestad a câștigat o finală dramatică, în care patru din cei șase finaliști au căzut, iar un al cincilea s-a împiedicat. Norvegia a ajuns astfel la patru medalii de aur, ca și Canada, care rămâne însă în fruntea clasamentului pe medalii pentru un argint în plus.


15:33 Maiken Caspersen Falla (Norvegia) este noua campioană olimpică în proba de sprint la schi fond. Nordica a contabilizat medalia cu numărul 100 pentru țara sa în această disciplină de-a lungul istoriei! Norvegia a obținut și a 101-a medalie, după ce a luat și argintul prin Oestberg.

 


15:26 Cam așa decurge treaba pe timpul lansării unei pietre la curling. Echipa Statelor Unite nu are însă un debut foarte bun, suferind deja două înfrângeri în tot atâtea meciuri.


15:15 Americanii contează pe Shaun White și Danny Davis (toto) în lupta pentru medalii la halfpipe.


14:38 Dara Howell (Canada) a avut azi niște execuții la slopestyle care au dat pe spate juriul. Titlul olimpic a venit în consecință.


14:30 Artistul Shaun White (SUA) a încântat asistența încă de la prima execuție în proba de halfpipe (snowboard). El a obținut un punctaj de 95.75 în prima manșă a calificărilor. Pentru Shaun White este prima apariție la Soci după ce s-a retras din proba de slopestyle.


14:05 În timpul liber, reprezentanții Sloveniei se relaxează la volei.


14:00 Norvegia se află azi în fața unui rezultat istoric. Nordicii au șansa de a ajunge la 100 de medalii la schi fond de-a lungul istoriei Jocurilor Olimpice de iarnă. Doar o singură națiune a mai trecut de 100 de medalii într-o disciplină olimpică de iarnă, Austria, care avea 105 distincții la schi alpin înainte de Soci. Norvegia are în prezent 99 de medalii la schi fond și se numără printre țările favorite să urce azi pe podium în finalele de sprint de la schi fond. În calificări, Bjoergen, Falla (feminin) și Hattestad (masculin) au terminat pe podium. Șanse la medalii mai au însă și alți nordici, atât la feminin, cât și la masculin.


13:42 Trei din cele patru medalii de aur ale Canadei la JO de până acum au fost obținute la schi acrobatic. De altfel, nord-americanii sunt așii acestei discipline, în condițiile în care au ratat doar trei medalii din cele nouă decernate până acum. La fiecare probă au obținut câte două medalii.


13:35 Cum se trăiește în Soci pe durata Jocurilor Olimpice? Citiți un reportaj de la fața locului, de la trimisul special al ProSport la JO, Andru NENCIU.


13:10 Niciunul din cei trei reprezentanți ai României în probele de sprint de la schi fond nu au reușit să treacă de faza calificărilor. În concursul masculin, Paul Pepene a terminat pe locul 65, în timp ce Daniel Pripici s-a clasat pe locul 68 din 86 de sportivi care au fost înscriși. La feminin, Timea Sara a ocupat locul 49 din 67 de competitoare. În sferturi au acces spotivii care au înregistrat cei mai buni 30 de timpi.


12:09 Kate Hansen (SUA) dansează înaintea fiecărui start la sanie. Americanca își găsește ritmul numai după ce ascultă muzica lui Beyonce.


12:02 Și pentru că sportivii canadieni câștigă aur după aur, merită să aibă și o mică pauză! Comitetul Olimpic canadian a instalat un frigider de bere care se deschide doar cu pașaport…canadian!


11:56 Canada continuă să impresioneze la JO. Și-a mărit zestrea de medalii cu încă două distincții la schi „freestyle” – slopestyle. Dara Howell este campioană olimpică, iar Kim Lamarre a obținut bronzul. Canada a ajuns la nouă medalii, fiind pe prima poziție în clasamentul pe medalii.


11:54 Suportul din tribune pentru Yuki Tsubota n-a ajutat-o pe canadiancă. Din contră, probabil emoționată, sportiva a căzut în manșa secundă la slopestyle și a fost scoasă pe targă pe pe traseu. 


11:50 Un sportiv american, nevoit să își devasteze camera de hotel de la Soci. Trei zile mai târziu a rămas blocat în lift. Citiți aici despre cine este vorba și povestea întâmplărilor hilare


11:48 Temperaturile sunt destul de ridicate pentru o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. La Soci sunt în aceste zile și peste 10 grade Celsius. Astfel, apar și primele repercursiuni. Un antrenament de la schi alpin a fost azi suspendat.


11:45 În Parcul Olimpic se stă la coadă cu orele. Citiți aici motivele.


11:40 Canadianca Yuki Tsubota este susținută de trei generații în finala la slopestyle – schi „freestyle”.


11:35 Jocurile Olimpice de la Soci naște pasiuni nebănuite. Un concurs de sanie se poate dsefășura și în… sufragerie.


09:05 „Dacă nu trăgeam al patrulea foc pe lânga… altceva ar fi fost. Dar în ultimul timp numai așa gresesc. 30 de secunde plus 150 de metri… Iar după acea ratare, când pleci la deal, simți! Contează foarte mult în desfășurarea ulterioară a cursei pentru că turul e foarte greu”, a declarat Eva Tofalvi după prima sa probă la JO. Vedeți aici un interviu exclusiv de la Soci cu Eva.


08:58 Germanca Maria Hoefl-Riesch a devenit prima purtătoare de drapel la festivitatae de deschidere de la Soci care a câștigat un titlu olimpic. Ea a luat aurul în proba de supercombinată la schi alpin.


08:50 Patinatorii de viteză olandezi Michel și Ronald Mulder sunt a doua pereche de gemeni care urcă pe același podium la o ediție a JO după Phil și Steven Mahre în 1984. Apoi, Olanda a devenit a doua țară după Rusia care a obținut cel puțin un titlu olimpic pe toate cele șase distanțe pe care se aleargă în patinaj viteză la JO. 

 


08:38 În acest moment sunt în plină desfășurare calificările la snowboard – slopestyle feminin și meciuri din cadrul turneului de curling.


Nu mai puțin de opt titluri olimpice se vor decerna azi. Proba feminină de pursuit de la biatlon ne interesează în mod direct în condițiile în care o vom avea la start pe Eva Tofalvi. Românca va pleca de pe locul 22, având sub un minut întârziere de Anastasia Kuzmina (Slovacia). Dintotdeauna, Eva a preferat probele cu patru trageri. Totodată, la pursuit, mereu a avut capacitatea de a câștiga locuri importante în raport cu pozițiile obținute la sprint. Tot azi îi vom urmări îndeaproape pe fondiștii Timea Sara, Paul Pepene și Daniel Pripici, concurenți în probele de sprint, sau Raluca Strămăturar, care va încerca să mai urce câteva locurile la sanie după o primă zi nesatisfăcătoare.

Autori: Adrian Costeiu, Andru Nenciu, Marius Hutu Publicat: 11 Feb. 2014, 22:16 Actualizat: 11 Feb. 2014, 22:19 Highlight
Costumul de baie i-a jucat feste Madalinei Ghenea! Bikinii cu doua numere mai mici au lasat TOT la vedere
Costumul de baie i-a jucat feste Madalinei Ghenea! Bikinii cu doua numere mai mici au lasat TOT la vedere
Scandal imens: Răzvan Lucescu şi Al Hilal, excluşi din Liga Campionilor! Reacţia antrenorului
Scandal imens: Răzvan Lucescu şi Al Hilal, excluşi din Liga Campionilor! Reacţia antrenorului
Suarez în lacrimi după despărţirea de Barcelona. Atacantul uruguayan va semna un nou contract pentru doi ani cu Atletico Madrid
Suarez în lacrimi după despărţirea de Barcelona. Atacantul uruguayan va semna un nou contract pentru doi ani cu Atletico ...
BREAKING NEWS: Razvan Lucescu, SCOS din Champions League dupa DEZASTRUL COVID! MOMENT ISTORIC: N-a avut putut sa stranga jucatori pentru o echipa: doar 8 fotbalisti disponibili! Prima reactie a lui Razvan
BREAKING NEWS: Razvan Lucescu, SCOS din Champions League dupa DEZASTRUL COVID! MOMENT ISTORIC: N-a avut putut sa stranga ...
Alimentul-minune care de fapt te strică la burtă. 5 mâncăruri care pot face rău la stomac
Alimentul-minune care de fapt te strică la burtă. 5 mâncăruri care pot face rău la stomac
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Document exploziv în dosarul Caracal. „Fiica lui Dincă a minţit. Poliţiştii au sustras un act din dosar s-o acopere“
Document exploziv în dosarul Caracal. „Fiica lui Dincă a minţit. Poliţiştii au sustras un act din dosar s-o acopere“
Lovitură de teatru! Navalnîi s-a otrăvit singur! Știrea momentului
Lovitură de teatru! Navalnîi s-a otrăvit singur! Știrea momentului
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în adâncuri
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în adâncuri
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini spectaculoase cu soacra lui Florin Salam / PAPARAZZI
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini ...
Vestea momentului pentru toți cei care au card la bancă. Se întâmplă de astăzi
Vestea momentului pentru toți cei care au card la bancă. Se întâmplă de astăzi
Mihaela Rădulescu, prinsă în pat cu amantul! Rușinea supremă pentru orice femeie
Mihaela Rădulescu, prinsă în pat cu amantul! Rușinea supremă pentru orice femeie
Pe ultima sută de metri, PSD aruncă un bolovan în capul guvernului PNL
Pe ultima sută de metri, PSD aruncă un bolovan în capul guvernului PNL
Filmul unui Volkswagen de la DAUNĂ TOTALĂ la ȚIPLĂ. Acest mecanic merită o medalie
Filmul unui Volkswagen de la DAUNĂ TOTALĂ la ȚIPLĂ. Acest mecanic merită o medalie
A luat degetul soţului adormit pentru a-i debloca telefonul. A avut un șoc, iar avionul a aterizat!
A luat degetul soţului adormit pentru a-i debloca telefonul. A avut un șoc, iar avionul a aterizat!
Coronavirusul loveşte industria berii. Pandemia a şters aproape 30% din volumele de vânzări de bere din HoReCa
Coronavirusul loveşte industria berii. Pandemia a şters aproape 30% din volumele de vânzări de bere din HoReCa
Vestea zilei în showibz. A NĂSCUT! FELICITĂRI
Vestea zilei în showibz. A NĂSCUT! FELICITĂRI
Topul vedetelor care au desfăcut picioarele prea mult și s-a văzut tot!
Topul vedetelor care au desfăcut picioarele prea mult și s-a văzut tot!
Gina Pistol a confirmat ca este insarcinata? Gestul subtil facut de iubita lui Smiley a ridicat semne de intrebare. Cum s-a dat de gol vedeta
Gina Pistol a confirmat ca este insarcinata? Gestul subtil facut de iubita lui Smiley a ridicat semne de intrebare. Cum s-a ...
Faliment de RĂSUNET! De la lider de piaţă, la faliment! Murfatlar este vândut pe bucăţi
Faliment de RĂSUNET! De la lider de piaţă, la faliment! Murfatlar este vândut pe bucăţi
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare tenismen / PAPARAZZI
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare ...
Lidia Buble se gândește la împăcare. Ce i-a transmis lui Răzvan
Lidia Buble se gândește la împăcare. Ce i-a transmis lui Răzvan
Brad Pitt şi Jennifer Aniston au flirtat în scop caritabil
Brad Pitt şi Jennifer Aniston au flirtat în scop caritabil
Renault lansează în EUROPA cel mai frumos SUV. Arkana sparge topurile
Renault lansează în EUROPA cel mai frumos SUV. Arkana sparge topurile
FOTO. Vica, fosta amantă a lui Victor Piţurcă, s-a pozat goală complet în pat! Cum arată la 45 de ani
FOTO. Vica, fosta amantă a lui Victor Piţurcă, s-a pozat goală complet în pat! Cum arată la 45 de ani
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta în trupa 'D'Or'
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta în trupa 'D'Or'