JO 2014 LIVE BLOG. Ziua a 3-a. Biatlonista Eva Tofalvi, locul 22 la sprint. Clasamentul pe medalii după 13 probe

Autori: Adrian Costeiu, Andru Nenciu, Marius Hutu Publicat: 09 Feb. 2014, 22:11 Actualizat: 09 Feb. 2014, 22:24 Highlight
  • Austria a câștigat prima medalie de aur a zilei. Matthias Mayer a devenit campion olimpic la coborâre – schi alpin. Achiriloaie a fost penultimul – locul 46, fiind înregistrat cu o întârziere de peste 11 secunde
  • Statele Unite au câștigat aurul la slopestyle-feminin prin Jamie Anderson. Jenny Jones a câștigat bronzul pentru Marea Britanie, prima medalie obținută pe zăpadă din istorie pentru britanici
  • Dario Cologna este campion olimpic la schiatlon. Fondistul elvețian s-a impus într-o cursă pasionantă. Paul Pepene a sosit pe locul 48. Kamil Stoch (Polonia) a luat titlul la sărituri pe trambulina normală
  • Olanda, patru medalii la patinaj viteză. Zestrea s-a mărit după aurul Irenei Wust de la 3.000 de metri
  • Titlul olimpic la sprintul din biatlon a plecat în Slovacia. Kuzmina a terminat pe locul 1, Eva Tofalvi s-a clasat pe locul 22, cel mai bun rezultat al delegației noastre de până acum
  • Rusia și Germania au câștigat primele titluri la patinaj artistic (echipe), respectiv sanie (Felix Loch). Valentin Crețu a ocupat locul 29 la sanie

După ziua a treia la Jocurile Olimpice, clasamentul pe medalii arată astfel:

 


21:25 Kamil Stoch este noul campion olimpic la sărituri cu schiurile pe trambulina normală.


20:30 Severin Freund (Germania) a fost la un pas să sufere o accidentare gravă în prima manșă la sărituri cu schiurile. Kamil Stoch este liderul primei manșe a finalei pe K95.


20:10 Felix Loch (Germania) a pus mâna pe titlu la sanie. Valentin Crețu a încheiat concursul olimpic pe locul 29.


19:55 Meryl Davis și Charlie White (SUA) au câștigat programul liber la dans în proba pe echipe a patinajului artistic. Rusia este însă campioană olimpică.


19:04 Rusoaica de 15 ani și-a dus la capăt exercițiul cu grație, reușind salturi perfecte. Are șanse mari și la o medalie în proba individuală! Întreaga arenă a explodat când Lipnițkaia și-a terminat exercițiul!


19:01 Rusia ia aurul la patinaj artistic – echipe, iar Iulia Lipnițkaia devine cea mai tânără patinatoare din istorie care câștigă aur la Jocurile Olimpice, la 15 ani și 249 de zile, depășind recordul Tarei Lipinski de la Nagano, care câștigase aur la 15 ani și 253 de zile!


18:50 În proba de sărituri cu schiurile care va începe la ora 19:30, Severin Freund (Germania) și Thomas Diethart (Austria) au dominat antrenamentele, reușind sărituri de 101 metri. Pe trei s-a clasat austriacul Michael Hayboeck, cu 100,5 metri.


18:04 Plușenko a reușit o performanță excelentă. Rusul nu a mai concurat într-un concurs oficial internațional din 2010, de la Vancouver, și a fost bătut la Campionatele Rusiei din decembrie 2013 de Maxim Kovtun, un tânăr de 18 ani!


18:00 Felix Loch (Germania) este lider la sanie înaintea ultimei manșe.


17:56 Valentin Crețu a mai urcat un loc în concursul de sanie după desfășurarea manșei a treia. Românul este acum pe locul 27. Ultima manșă începe la 18:30.


17:52 Evgeni Plușenko a câștigat programul liber din cadrul probei pe echipe la patinaj artistic. Rusia este aproape campioană olimpică, având șapte puncte avans în fața Canadei.


17:38 Anastasia Kuzmina este noua campioană olimpică la sprint – biatlon. Slovaca le-a devansat pe Olga Vilukhina (Rusia) și Vita Semerenko (Ucraina). Ultima s-a pregătit înaintea acestui sezon în România, la Cheile Grădiștei. Eva Tofalvi a terminat pe locul 22, la 54 de secunde distanță, având o ratare în poligon. Românca s-a calificat și pentru finala de la pursuit de marți.


17:30 Rusia a învins cu 4-1 echipa Germaniei în turneul feminin de hochei pe gheață.


17:10 Tofalvi a tras perfect la tragerea a doua și are șanse reale să prindă Top 20 la finalul cursei.


17:05 Titlul în sprintul feminin de la biatlon ar putea ajunge în Slovacia. Kuzmina a tras curat. Eva a irosit un foc la prima tragere.


16:30 Sven Kramer, campion olimpic la patinaz viteză în proba de 5.000 de metri, a sărbătorit alături de suporteri succesul de ieri. Petrecerea a avut loc în Casa Olandeză din Soci.


16:17 În ciuda zborului, italianul Werner Heel nu a urcat mai sus de locul 12 la coborârea alpină din această dimineață.


16:02 Poloneza Justyna Kowalczyk, una dintre marile favorite la medalii, a suferit o fractură la deget în ianuarie, în timpul unui concurs în țara natală. În ciuda acestei probleme, poloneza, care a terminat pe 6 la skiathlon 15 kilometri, va continua să alerge în următoarele probe! Kowalczyk e campioană olimpică la 30 de km clasic la Vancouver în 2010.


15:45 Echipa de sanie a Statelor Unite s-a întristat când a văzut în fața ochilor semnul interzis pentru obiectul muncii.


15:33 Irene Wust a devenit prima sportivă din Olanda care a câștigat trei titluri olimpice la trei ediții diferite ale JO de iarnă.


15:24 Peste aproximativ o oră începe cea mai așteptată finală a zilei pentru România, proba feminină de sprint de la biatlon. Eva Tofalvi are numărul 47 de concurs. La start se vor alinia 84 de sportive.


15:17 Irene Wust și-a trecut în cont al treilea titlu olimpic, primul la Soci, după ce s-a impus în cursa de 3.000 de metri la patinaj viteză. Olanda are deja patru medalii la JO. Rusia a spart, la rândul ei, gheața, obținând un bronz prin Olga Graf.


15:08 Havard Klemetsen, norvegianul de la combinată nordică, are un nou look, în culorile țării sale.


15:03 Medaliații de la schi alpin, Mayer și Innerhofer, s-au reîntâlnit la … „cantină”. Au savurat împreună rezultatele obținute de diminaeță la coborâre.


14:45 Sportivii care locuiesc în Satul Olimpic din preajma arenelor din Soci, au o altă alternativă comodă pentru a se deplasa, bicicleta.


14:15 Ce șanse are Kaillie Humphries să câștige la bob? Din punct de vedere fizic se prezintă perfect.


13:20 Echipa de hochei a Suediei a câștigat cu 1-0 partida cu Japonia din cadrul turneului feminin.


13:15 Paul Pepene, reprezentantul României în proba de skiathlon, a venit pe locul 48, la 5 minute și 20 de secunde de Cologna!


13:08 Spectacol la schiatlon! După 30 de kilometri de efort continuu, primii 4 sportivi au fost despărțiți de mai puțin de două secunde! Medaliat cu aur a fost elvețianul Dario Cologna, care s-a impus cu 0,4 secunde în fața sudezului Marcus Hellner! Norvegianul Martin Sundby completează podiumul!


13:06 Are doar 15 ani, dar e una dintre cele mai talentate patinatoare de la Soci! Cum a reușit Iulia Lipnițkaia să impresioneze în antrenamentele pentru proba de patinaj artistic de la Soci! Videoclipul de mai jos arată totul. Evoluția întreagă poate fi urmărită aici!

13:05 Vă întrebați cum a câștigat Jenny Jones medalia de bronz la slopestyle? Iată o poză sugestivă!


12:58 Final spectaculos în proba de skiatlon! Sundby (nr.1) a coborât destul de jos, iar Johannes Duerr conduce, cu 1,7 secunde în fața rusului Alexander Legkov. Au mai rămas doar 5 kilometri de parcurs în stilul liber.


 


12:54 După primii 10 kilometri ai probei de skiatlon – clasic, norvegianul Martin Sundby conduce cu 4 secunde în fața suedezului Marcus Hellner. Paul Pepene e pe locul 45, la aproape două minute în spatele liderului.


12:45 Unul dintre antrenorii sportivilor implicați în proba de coborâre a găsit un loc destul de ciudat pentru a urmări evoluția elevului său.


12:36 Finlandeza Rukajarvi devine prima sportivă care a purtat drapelul țării care câștigă și o medalie la Soci!


12:35 Este prima medalie din istorie câștigată de britanici pe zăpadă! Restul de 21 au venit la discipline pe gheață, precum hochei, curling, bob, skeleton sau patinaj!


12:28 S-a încheiat și proba de snowboard slopestyle feminin! Sportiva americană Jamie Anderson a câștigat medalia de aur, cu un scor de 95.25, fiind urmată de finlandeza Enni Rukajarvi, cu 92.50. Podiumul a fost completat de britanica Jenny Jones, cu 87.25! Jones a câștigat prima medalie pentru Marea Britanie din 2006!


12:20 Sarka Pancochova a fost aproape de o tragedie în proba de snowboard. Însă casca i-a salvat viața, preluând impactul puternic. Pancochova și-a arătat apoi casca după accident, aceasta fiind spartă!

 


12:00 La această oră se dă startul în proba de schiatlon. Printre competitori se regăsește și Paul Pepene.


11:45 Presa franceză anunță că 3 miliarde de oameni au vizionat ceremonia de deschidere a JO de la Soci


11:34 Naționala Elveției de hochei s-a retras de pe gheață înaintea unui meci de pregătire împotriva Rusiei, care trebuia să se joace azi. Nicio explicație nu a fost oferită.


11:03 Matthias Mayer a devenit campion olimpic la coborâre. Clasamentul a rămas neschimbat de la sosirea italianului Innerhofer, care a avut numărul 20 de concurs.


11:00 Ioan Achiriloaie a fost aplaudat la scenă deschisă, la sosire. Românul a fost înrefistrat cu 11 secunde și 23 de sutimi față de învingătorul Matthias Mayer. Românul a evitat „lingura de lemn”, fiind penultimul – locul 46. Trei sportivi au abandonat.


10:51 Momente hilare în centrul de presă de la Soci. Bill Plaschke, jurnalist la Los Angeles Times, susține că un voluntar din comitetul de organizare a venit și i-a lipit un sticker alb pe laptopul său marca Dell pentru că Dell nu e sponsor al JO.


10:45 La prima participare la o ediție a Jocurilor Olimpice, Cornel Puchianu (24 de ani) a impresionat. El a obținut cel mai bun rezultat al carierei, locul 30 la sprint, calificându-se și pentru finala de pursuit. Citiți aici povestea biatlonistului.


10:40 Toate lucrurile sunt puse la punct în arena care va găzdui turneul olimpic de curling. Primele meciuri sunt programate mâine.


10:32 Surorile Dufour-Lapointe (Canada) au marcat o premieră în istoria JO. Toate trei s-au calificat în finala probei de la „mogule” – „freestyle”. Niciodată nu s-a întâmplat ca trei sporive din aceeași familie să ajungă în aceeași finală. Două dintre ele, Justine și Chloe au câștigat medaliile de aur, respectiv argint.


10:18 Matthias Mayer, tot mai aproape de primul titlu olimpic.


10:13 Bode Miller este foarte dezamăgit după coborârea de azi. Cu siguranță așteptările lui erau cu totul altele, mai ales că în antrenamente a fost cel mai rapid.


10:10 Tribunele sunt arhipline la proba olimpică de schi alpin.


10:03 Bucurie fără margini pentru italianul Christof Innerhofer. Schiorul italian a intrat pe podium, fiind înregistrat cu al doilea timp, la șase sutimi de Mayer. Svindal și-a luat adio de la medalie, cel puțin în proba de coborâre. Pe locul 3 în acest moment se clasează Kjetil Jansrud (Norvegia).


09:57 Bode Miller și Axel Lund Svindal nu au rupt gura târgului la coborâre. Ambii și-au luat adio de la titlul olimpic, după ce au fost învinși de austriacul Matthias Mayer. Ultimul mai speră doar la o medalie de bronz, fiind pe locul 3 în acest moment. Nu au coborât însă decât 19 competitori, mai sunt vreo 6-7 sportivi pretendenți la podium.


08:40 Bode Miller și Svindal sunt principalii favoriți ai probei de coborâre la schi alpin.


08:37 Ole Einar Bjorndalen l-a egalat ieri la numărul de medalii olimpice pe Bjorn Daehlie, dar a devenit și cel mai în vârstă campion olimpic. La 40 de ani, norvegianul i-a bătut recordul canadianului Duff Gibson, care la 39 de ani, la JO de la Torino, câștiga aurul la skeleton. O singură barieră mai are de depășit Bjorndalen pentru a deveni „cel mai cel mai” din toate timpurile, să mai obțină încă un titlu olimpic pentru a-l egala pe Daehlie și la numărul medaliilor de aur (8). Cea mai bună șansă ar fi la ștafete, dar Bjoerndalen mai are câteva curse la îndemână, inclusiv pursuitul – probă în care va pleca primul.


08:20 Prima finală a zilei, coborârea de la schi alpin, începe în mai puțin de o oră. Startul este programat la o altitudine de 2.045 metri, iar sosire la 960 de metri. În concurs sunt înscriși 50 de sportivi, inclusiv românul Ioan Achiriloaie, care va lua startul ultimul.


08:08 De unde se pleacă azi?

 


A treia zi a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci o aduce din nou pe scenă pe Eva Tofalvi. La festivitatea de deschidere, biatlonista a fost portdapelul delegației, azi ea va încerca să aducă României un prim Top 20 în proba de sprint. Nu este chiar cursa ei favorită, însă Eva a dovedit de-a lungul acestui sezon că și-a îmbunătățit alergarea pe schiruri și poate spera într-un rezultat notabil chiar și pe distanțe mai mici. La sprint, deplasarea pe schiuri are o pondere mai mare în rezultatul final decât la individual – 15 km, spre exemplu.

O altă probă așteptată la Soci este coborârea masculină de la schi alpin, care se va desfășura pe un traseu în lungime de aproximativ 3,5 kilometri. Bode Miller și Svindal sunt principalii favoriți la câștigarea titlului olimpic.

Programul zilei din 9 februarie și românii în competiții

08:30 Snowboard (semifinală – slopestyle feminin)
09:00 Schi alpin (finală – coborâre masculin). Ioan Valeriu Achiriloaie
10:00 Hochei pe gheață (grupa B, Suedia – Japonia, feminin)
11:15 Snowboard (finală – slopestyle feminin)
12:00 Schi fond (finală – schiatlon, 30 km masculin). Paul Pepene
13:30 Patinaj viteză (finală – 3.000 metri feminin)
15:00 Hochei pe gheață (grupa B, Rusia – Germania, feminin)
16:30 Biatlon (finală – sprint feminin). Eva Tofalvi
16:30 Sanie (manșa a treia – simplu masculin). Valentin Crețu
17:00 Patinaj artistic (echipe – masculin, programul liber)
18:05 Patinaj artistic (echipe – feminin, program liber)
18:30 Sanie (manșa a patra, ultima – simplu masculin). Valentin Crețu
19:10 Patinaj artistic (echipe, ultima probă – dans, program liber)
19:30 Sărituri cu schiurile (finală – K95, masculin)

 

Autori: Adrian Costeiu, Andru Nenciu, Marius Hutu Publicat: 09 Feb. 2014, 22:11 Actualizat: 09 Feb. 2014, 22:24 Highlight
Daniela Crudu, surprinsă în timp ce... Ce lucru rușinos făcea când credea că nu o vede nimeni
Daniela Crudu, surprinsă în timp ce... Ce lucru rușinos făcea când credea că nu o vede nimeni
Imagini tulburătoare cu un urs care a fost captiv 20 de ani la Zoo Piatra Neamţ. Merge obsesiv, în cerc, şi în libertate
Imagini tulburătoare cu un urs care a fost captiv 20 de ani la Zoo Piatra Neamţ. Merge obsesiv, în cerc, şi în libertate
China a înregistrat primul deces provocat de Covid-19 după opt luni
China a înregistrat primul deces provocat de Covid-19 după opt luni
Dezvaluiri de ULTIMA ORA din lupta FCSB-ului cu CSA pentru palmaresul Stelei! „Suporterii trebuie sa stie care e realitatea”
Dezvaluiri de ULTIMA ORA din lupta FCSB-ului cu CSA pentru palmaresul Stelei! „Suporterii trebuie sa stie care e realitatea”
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai îl tăiase
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai îl tăiase
Cutremur TOTAL în Guvern. Cine a ajuns la vârful Justiției din România. A fost concurent la Vara Ispitelor
Cutremur TOTAL în Guvern. Cine a ajuns la vârful Justiției din România. A fost concurent la Vara Ispitelor
Cine a încercat s-o otrăvească pe Șoșoacă! Senatoarea AUR, de urgență pe mâinile medicilor
Cine a încercat s-o otrăvească pe Șoșoacă! Senatoarea AUR, de urgență pe mâinile medicilor
Eșec RUȘINOS pentru NASA în timpul testării celei mai puternice RACHETE construită vreodată
Eșec RUȘINOS pentru NASA în timpul testării celei mai puternice RACHETE construită vreodată
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor telefonul său. SURPRIZA pe care au avut-o când l-a deschis. „Tipic Zlatan! Mă aşteptam...”
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor telefonul său. SURPRIZA pe care au avut-o când l-a deschis. „Tipic Zlatan! ...
Preotul catolic Francisc Doboș îndeamnă credincioșii să se vaccineze…
Preotul catolic Francisc Doboș îndeamnă credincioșii să se vaccineze…
Strat gros de polei în România. Ce zonă a fost grav afectată. S-a lăsat cu carambol cu 4 mașini
Strat gros de polei în România. Ce zonă a fost grav afectată. S-a lăsat cu carambol cu 4 mașini
Lovitură de teatru: două dintre emblemele din Centrul Capitalei s-au ÎNCHIS ”peste noapte”
Lovitură de teatru: două dintre emblemele din Centrul Capitalei s-au ÎNCHIS ”peste noapte”
Pozițiile intime din dormitor care fac furori în 2021
Pozițiile intime din dormitor care fac furori în 2021
Noua Lada NIVA arată fabulos. Dovada că va avea același succes ca și DUSTER
Noua Lada NIVA arată fabulos. Dovada că va avea același succes ca și DUSTER
Propunerea unui bărbat pentru consiliul local: Vă dau 50 de milioane dacă mă lăsați să sap la groapa de gunoi. Ce „comoară” s-ar ascunde acolo
Propunerea unui bărbat pentru consiliul local: Vă dau 50 de milioane dacă mă lăsați să sap la groapa de gunoi. Ce ...
GALERIE FOTO Dacia lansează conceptul Bigster, un SUV de 4,6 metri lungime. Strategia Groupe Renault pe următorii ani
GALERIE FOTO Dacia lansează conceptul Bigster, un SUV de 4,6 metri lungime. Strategia Groupe Renault pe următorii ani
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Ţiriac ce ar spune? Handbalistul de 115 kilograme a şocat planeta la Mondialul din Egipt VIDEO FOTO
Ţiriac ce ar spune? Handbalistul de 115 kilograme a şocat planeta la Mondialul din Egipt VIDEO FOTO
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani. Vârsta de pensionare a fost redusă cu 8 ani
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani. Vârsta de pensionare a fost redusă cu ...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a făcut ceva care a șocat telespectatorii
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a făcut ceva care a șocat telespectatorii
”Bombardiera” Theodora întrece orice LIMITĂ! Imagini +18  cu cele mai NATURALE forme
”Bombardiera” Theodora întrece orice LIMITĂ! Imagini +18 cu cele mai NATURALE forme
Mulți șoferi au scăpat de RADAR mulțumită acestei piese. Toate mașinile o au, din fabrică
Mulți șoferi au scăpat de RADAR mulțumită acestei piese. Toate mașinile o au, din fabrică
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era blondă și avea un trup perfect
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era blondă și avea un trup perfect
FOTO. Imagini incendiare cu Laurette! Cele mai senzuale apariții ale mulatrei care a făcut ravagii între bărbați
FOTO. Imagini incendiare cu Laurette! Cele mai senzuale apariții ale mulatrei care a făcut ravagii între bărbați
ȘOC! Se anunță un DEZASTRU total pentru România! Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator
ȘOC! Se anunță un DEZASTRU total pentru România! Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator