JO 2014 LIVE BLOG. Ziua 2. Bjoerndalen, erou la Soci încă de la prima cursă. Norvegia a luat fața nord-americanilor

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Sage Kotsenburg (SUA) este primul campion olimpic la Soci, după ce a câștigat proba de slopestyle (snowboard)
  • Fondista Marit Bjoergen a ajuns la nouă medalii olimpice. Norvegianca s-a impus azi în proba de schiatlon – 15 km. Timea Sara a terminat pe locul 60
  • Olanda a luat trei medalii dintr-o lovitură la patinaj viteză. Sven Kramer a luat aurul la 5.000 de metri, fiind urmat de compatrioții săi Blockhuijsen și Bergsma
  • Ole Einar Bjoerndalen a obținut a 12-a medalie olimpică a carierei. Norvegianul a câștigat proba de sprint de la biatlon. Puchianu a terminat pe locul 30
  • Două surori din Canada au dat lovitura la mogule. Surorile Dufour-Lapointe au luat aur și argint

21:53 Reprezentanții României în concursurile din 9 februarie sunt: Eva Tofalvi (biatlon), Ioan Achiriloaie (schi alpin), Paul Pepene (schi fond), Valentin Crețu (sanie)


21:50 Mâine, la Soci, se vor decerna opt titluri olimpice, astfel: schi alpin (coborâre masculin), biatlon (sprint feminin), schi fond (schiatlon masculin), patinaj artistic (echipe), sanie (simplu masculin), sărituri cu schiurile (trambulina k95, masculin), snowboard (slopestyle feminin), patinaj viteză (feminin, 3.000 de metri).


21:45 Rusia a mai luat 10 puncte în proba pe echipe la patinaj artistic după ce Stolbova și Klimov au câștigat programul liber la „perechi”. Gazdele au 47 de puncte după cinci „execuții”, fiind urmată de Canada cu 41 de puncte.


21:35 După prima zi cu finale la Soci, Norvegia s-a instalat în fruntea clasamentului pe medalii, cu două titluri olimpice.


21:29 Ultima finală a zilei, cea de „mogule” feminin – schi „freestyle”, s-a încheiat cu victoria reprezentantei Canadei, Justine Dufour-Lapointe. Partea interesantă este faptul că argintul i-a revenit surorii ei, Chloe Dufour-Lapointe.


20:00 Iulia Lipnitskaya (Rusia) a câștigat programul scurt – proba pe echipe la patinaj artistic, astfel că țara gazdă s-a desprins în clasamentul general. După patru probe, Rusia are un total de 37 de puncte, fiind urmată de Canada – 32 de puncte și SUA – 27 de puncte.


19:50 Valentin Crețu a urcat trei poziții în clasamentul la sanie după manșa a doua. Astfel, la jumătatea concursului, românul se află pe locul 28.


19:36 Iulian Pîtea a sărit 86 de metri în calificările de la sărituri cu schiurile de pe trambulina normală K-95. Cu un punctaj de 90.2, românul de 16 ani nu prinde finala. Liderul – austriacul Hayboeck a sărit 101 metri și are un total de 128.6 puncte.


18:15 O imagine de neuitat pentru perechea de dans a Ucrainei, Heeiki-Canedy și Dmitri Dun

17:56 Valentin Crețu a terminat pe locul 31 prima manșă la sanie. Lider este Albert Demchernko (42 ani), sportivul rus care participă la a șaptea ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă!


17:50 Meryl Davis și Charlie White au câștigat proba de dans din cadrul concursul de patinaj artistic pe echipe. Chiar dacă Bobrova și Soloviev s-au clasat pe locul 3, Rusia conduce în clasamentul general cu 27 de puncte, cu unul mai mult decât echipa Canadei. SUA este pe locul 3 cu 20 de puncte.


17:45 Echipa feminină de hochei a Canadei a câștigat cu 5-0 confruntarea cu Elveția.


17:37 Chiar dacă pe traseu mai sunt câțiva concurenți, Ole Einar Bjoerndalen dă deja interviuri. Norvegianul este campion olimpic în proba de sprint. El a fost urmat de Landertinger (Austria) și Soukup (Cehia). Cornel Puchianu a obținut cel mai bun rezultat al carierei – locul 30. Astfel, românul s-a calificat pentru pursuit.


17:10 Bjoerndalen a devenit noul lider al finalei de sprint – biatlon și este la câteva zeci de minute distanță de a-l egala la numărul de medalii olimpice pe Bjorn Daehlie (12). Biatlonistul de 40 de ani are toate șansele să devină cel mai faimos sportiv din toate timpurile la Jocurile Olimpice de iarnă.


17:03 Cornel Puchianu a ajuns cu un minut și 15 secunde întârziere la final față de primul clasat în acest moment, austriacul Landertinger. Prezența în finala de la pursuit pare astfel sigură!


16:55 Puchianu face cursa carierei! A tras cu zero și la tragerea a doua și este la un pas de o performanță pe care nimeni nu o anticipa, un loc în Top 25. Cea mai bună clasare a biatlonistului român în acest sezon a fost un loc 48 la Oestersund (Suedia), în prima etapă de Cupă Mondială.


16:45 Evoluție peste așteptări a lui Cornel Puchianu la biatlon. După prima tragere în poligon, românul este pe locul 6. Este adevărat, marii favoriți încă nu au ajuns în acest punct. Românul a tras cu zero la poziția „culcat”.


16:29 Condițiile sunt impecabile la startul finalei de biatlon. De la această oră începe și proba de sanie – simplu, cu Valentin Crețu la start.


16:05 Performanță magnifică pentru Olanda la patinaj viteză. În proba de 5.000 de metri a pus mâna pe tot podiumul. Kramer a luat aurul cu record olimpic, fiind urmat de Blockhuijsen și Bergsma.


15:55 Olanda ocupă primele trei locuri în finala de la 5.000 de metri. Mai au de concurat doi sportivi!


15:45 În aproximativ 45 de minute va începe a patra finală a zilei, proba masculină de biatlon – sprint 10 km. La start se va afla și românul Cornel Puchianu. Marii favoriți ai probei sunt Martin Fourcade, Emil Hegle Svendesn și Ole Einar Bjoerndalen. Cornel Puchianu are numărul 13 de concurs. Să fie cu noroc?


15:40 Sven Kramer a preluat conducerea în proba de 5.000 de metri. Olandezul a spulberat recordul olimpic cu aproximativ patru secunde.


15:28 Rusul Denis Yuskov este liderul finalei de 5.000 de metri la patinaj viteză. Mai sunt însă opt competitori care se pregătesc să intre pe patinoar, printre care și vedeta olandeză Sven Kramer.


15:11 Directorul artistic al ceremoniei de deschidere a JO, Konstantin Ernst, care este și conducător al Pervîi Kanal, post ce a transmis în Rusia evenimentul de vineri, a recunoscut că atunci când nu s-au deschis toate cele cinci inele olimpice s-a folosit pentru telespectatori o imagine de la repetiții, informează Mediafax. „Nu încercăm să ținem ascuns acest lucru, nu este ceva scandalos. Este ridicol să se insiste asupra unui fulg de nea. Această problemă tehnică nu a împiedicat oamenii să aprecieze spectacolul”, a declarat Ernst.


14:55 ULUITOR. Premierul Rusiei, Dmitry Medvedev, a adormit în timpul ceremoniei de deschidere a JO.


14:38 Care este prima reacție a unei campioane olimpice după ce trece linia de sosire la schi fond? Priviți fotografia de mai jos. Marit Bjoergen (campioană olimpică), Charlotte Kalla (locul 2) și Therese Johaug (locul 4) s-au prăbușit pe zăpadă imediat după finala de 15 km – schiatlon. Bucuria a venit după câteva secunde în care sportivele și-au tras sufletul la pământ.


14:30 Indianul Keshavan a zburat de pe sanie la o viteză de 110km/h

14:25 Cozi imense la bilete în Parcul Olimpic. Interesul pentru competiție este major.


14:09 Ania Caill (schi alpin, 18 ani) a avut o zi neplăcută azi în antrenamentul de la coborâre. Reprezentanta României a căzut cu câțiva zeci de metri înainte de sosire. Să sperăm că această căzătură nu are și repercursiuni, în sensul ca sportiva să nu fi suferit vreo accidentare serioasă.


14:00 Cu doar o oră înaintea meciului cu Elvețiia, echipa feminină de hochei a Canadei se „oxigenează”. Dezmorțirea este în aer liber.


13:55 La Soci este în plină desfășurarea a treia finală a zilei, proba masculină de 5.000 de metri de la patinaj viteză. Portocaliul suporterilor olandezi din tribună iese în evidență, iar prin lentilele ochelarilor pe care îi poartă se reflectă și patinoarul. Nu mai puțin de trei patinatori din Olanda sunt înscriși în această probă.


13:40 În ciuda faptului că americanul Sage Kotsenburg a obținut calificarea în finala de la slopestyle abia în această dimineață, el a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Parrott primise un punctaj mai mare în calificările de joi decât cel al americanului din finală, însă acest aspect nu a mai contat. Kotsenburg a intrat în possesia titlului olimpic și a suplinit cu brio absența starului Shaun White.

 


12:43 Marit Bjoergen (33 ani) a obținut al cincilea titlu olimpic din carieră prin succesul de la schiatlon. Fondista din Norvegia a câștigat patru medalii de aur la ediția anterioară. În total, Bjoergen a ajuns la 9 medalii olimpice. Românca Timea Sara a terminat pe locul 60 din 61 de participante, la 8 minute și 9 secunde întârziere.


12:38 Fondista Marit Bjoergen (Norvegia) a câștigat proba de schiatlon – 15 kilometri și a adus prima medalie țării sale.


12:25 SUA s-a impus cu 3-1 în fața Finlandei, în primul meci de hochei pe gheață de la Soci (turneul feminin).


12:18 Schiorul francez Brice Roger a suferit un accident destul de serios în antrenamentele de la coborâre. Sportivul s-a ales cu ruptură de ligamente, astfel că Jocurile Olimpice s-au încheiat pentru el.


12:04 După 1,7 km parcurși, Timea Sara este pe locul 58, la 26 de secunde întârziere.


12:00 S-a dat startul în prima finală de la schi fond, cea de schiatlon – 15 kilometri. Între cele 61 de concurente se regăsește și Timea Sara. Românca are numărul 60 de concurs. Proba este compusă din două părți: 7.5 km clasic și 7,5 km liber.


11:47 Sage Kotsenburg (SUA) a pus mâna pe primul titlu olimpic la Soci. El a câștigat proba de slopestyle cu 93.50. Americanul i-a devansat pe Staale Sandbech (Norvegia) și Mark McMorris (Canada). Toți trei medaliați au 20 de ani.


11:42 Rămas blocat la duș și fără un telefon la dispoziție, americanul Johnny Quinn și-a folosit echipamentul de concurs pentru a ieși. 


11:37 Bode Miller este în mare formă înaintea probei de coborâre de la schi alpin, programată mâine. Americanul a fost cel mai rapid în ultimul antrenament cronometrat, devansându-i pe Svindal și Fill.


11:32 Președintele american, Barack Obama, a lansat un atac voalat la adresa omologului său rus, Vladimir Putin, afirmând că Statele Unite nu ar fi nevoite să cheltuiască 50 de miliarde de dolari pentru a organiza evenimente sportive ca Jocurile Olimpice.


11:29 Presupusul terorist care ar fi vrut să deturneze vineri un avion către Soci, acolo unde avea loc festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, este interogat de autoritățile din Turcia.

11:22 Americanii, indignați de alegerea organizatorilor JO de a o desemna pe Rodnina să aprindă flacăra olimpică. Legendara patinatoare, a făcut o postare controversată pe twitter. Citiți aici ce i-a întărâtat pe americani


11:15 Sage Kotsenburg (SUA) este lider în finala de la slopestyle după prima manșă. Americanul a obținut un punctaj de 93.50. Canadianul Maxence Parrott, cel care a câștigat calificările, este abia pe locul 7.


10:55 Tribunele sunt arhipline la prima finală olimpică de la Soci. Shaun White, marea vedetă a snowboard-ului mondial, s-a retras de la proba de slopestyle.


10:15 Turneul feminin de hochei a debutat în această dimineață cu două mari favorite, SUA și Canada. În prima partidă a turneului, SUA înfruntă Finlanda. Partea interesantă, spre exemplu Finlanda poate să piardă toate cele trei jocuri din grupă, dar în final să se regăsească pe podium. Sistemul de desfășurare a stârnit deja controverse. La Vancouver, SUA a învins Finlanda cu 6-0.


09:10 Ora primei finale de la Soci, slopestyle masculin (snowboard), este tot mai aproape. Deocamdată s-a încheiat și semifinala, astfel că avem toți cei 12 finaliști, printre care și un nipon, Yuki Kadono. Semifinala de azi a fost câștigată de Billy Morgan (Marea Britanie). Opt sportivi au obținut calificarea încă de joi.


09:00 Marinela Mazilu, reprezentanta României la skeleton, participă vara în concursurile de atletism în proba de 100 de metri și ștafetă. Ea s-a calificat la JO după ce a câștigat o etapă din Cupa Europei în acest sezon. Ce e de fapt skeletonul? Citiți aici povestea româncei susținută la Soci de familie


După o ceremonie de deschidere grandioasă, Jocurile Olimpice intră de azi puternic în acțijnue. În prima zi de întreceri după festivitate se vor decerna nu mai puțin de cinci titluri olimpice la biatlon, schi fond, snowboard, schi acrobatic și patinaj viteză. În două din aceste finale vom avea și doi reprezentanți, Cornel Puchianu (biatlon) și Sara Timea (schi fond). Este și ziua în care Ole Einar Bjoerndalen ar putea să-l egaleze pe legendarul Bjorn Daehlie la numărul de medalii all-time, 12. Rămâneți pe ProSport! Vă ținem la curent cu absolut tot ce se întâmplă azi la Soci.

Programul zilei și românii în competiții

07:30 Snowboard (calificări – slopestyle masculin)
10:00 Hochei pe gheață (SUA – Finlanda, feminin grupa A)
10:45 Snowboard (finală – slopestyle feminin)
12:00 Schi fond (finală – schiatlon, 15 km feminin)Sara Timea
13:30
Patinaj viteză (finală – 5.000 metri masculin)
15:00 Hochei pe gheață (Canada – Elveția, feminin grupa A)
16:00 Schi acrobatic (calificări, moguls feminin)
16:30 Biatlon (finală, 10 km sprint masculin)Cornel Puchianu
16:30 Patinaj artistic (proba de dans – echipe)
16:30 Sanie (simplu masculin, manșa 1). Valentin Crețu
18:10 Patinaj artistic (program scurt, feminin – echipe)
18:30 Sărituri cu schiurile (calificări – tramsbulina normală, K95, Masculin). Iulian Pîtea
18:40 Sanie (simplu masculin, manșa 2). Valentin Crețu
20:00 Schi acrobatic (finală, moguls feminin)
20:05 Patinaj artistic (program liber, perechi – echipe)

 

MasterChefii se întorc la Pro TV. Lovitură pentru Antena 1, care nu mai face Chefi la Cuţite
MasterChefii se întorc la Pro TV. Lovitură pentru Antena 1, care nu mai face Chefi la Cuţite
Momentul în care doi biciclişti se ciocnesc frontal: „Eu mergeam pe pistă”. „Şi eu pe unde am mers!?” VIDEO
Momentul în care doi biciclişti se ciocnesc frontal: „Eu mergeam pe pistă”. „Şi eu pe unde am mers!?” VIDEO
A 100 victorie a lui Hamilton. Final palpitant la Marele Premiu al Rusiei
A 100 victorie a lui Hamilton. Final palpitant la Marele Premiu al Rusiei
S-a ținut de cuvânt! Ce a făcut starul de 18 ani al lui Real Mardid pentru angajații fostului club, Rennes
S-a ținut de cuvânt! Ce a făcut starul de 18 ani al lui Real Mardid pentru angajații fostului club, Rennes
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune mai mari decât prețul plătit pe mașină!
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune mai mari decât prețul plătit pe mașină!
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al Alinei Vidican. Ce au pus la cale
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al Alinei Vidican. Ce au pus la cale
Este BOMBA BOMBELOR în showbiz, vorbim de cel mai temut clan interlop
Este BOMBA BOMBELOR în showbiz, vorbim de cel mai temut clan interlop
Fenomen extrem în România! Rămâneți în case! Avertismentul ANM și RO-ALERT
Fenomen extrem în România! Rămâneți în case! Avertismentul ANM și RO-ALERT
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Planul DIABOLIC al lui Ceauşescu. Urma să se aplice în 1992 - FOTO
Planul DIABOLIC al lui Ceauşescu. Urma să se aplice în 1992 - FOTO
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Rușine!!! Alexandra Stan, fără lenjerie intimă în timpul concertului
Rușine!!! Alexandra Stan, fără lenjerie intimă în timpul concertului
S-a aflat tot despre viaţa Ramonei Gabor din Dubai. Cu cine are o relaţie de ani de zile
S-a aflat tot despre viaţa Ramonei Gabor din Dubai. Cu cine are o relaţie de ani de zile
BOMBA zilei de la PFIZER! Adio, vaccin! Veste șoc pentru toată lumea
BOMBA zilei de la PFIZER! Adio, vaccin! Veste șoc pentru toată lumea
Scandal major în jurul vaccinării. Oamenii de ştiinţă demisionează în masă
Scandal major în jurul vaccinării. Oamenii de ştiinţă demisionează în masă
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Creştere spectaculoasă a ratei de incidenţă în Bucureşti. 13 localităţi din Ilfov au trecut de 6 la mie
Creştere spectaculoasă a ratei de incidenţă în Bucureşti. 13 localităţi din Ilfov au trecut de 6 la mie
Produse utile disponibile la Lidl începând de luni, 27 octombrie
Produse utile disponibile la Lidl începând de luni, 27 octombrie
Farul Constanţa învinge CS Mioveni cu 2-1, cu un gol marcat în ultimul minut suplimentar de joc
Farul Constanţa învinge CS Mioveni cu 2-1, cu un gol marcat în ultimul minut suplimentar de joc
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Moruţan, statut schimbat la Istanbul: Imagini superbe după golul fabulos pe care l-a marcat VIDEO
Moruţan, statut schimbat la Istanbul: Imagini superbe după golul fabulos pe care l-a marcat VIDEO
Atenţie, şoferi! Anunţul făcut de DRPCIV pe care trebuie să-l cunoască toţi conducătorii auto din România
Atenţie, şoferi! Anunţul făcut de DRPCIV pe care trebuie să-l cunoască toţi conducătorii auto din România
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Mihai Petre si Elwira Duda - povestea relației lor. Sunt căsătoriți de 13 ani
Mihai Petre si Elwira Duda - povestea relației lor. Sunt căsătoriți de 13 ani
Dezvăluiri bombă în familia Becali! A avut o amantă și a lăsat-o însărcinată
Dezvăluiri bombă în familia Becali! A avut o amantă și a lăsat-o însărcinată
Cea mai agresivă Dacia Duster. Cu aceste modificări SUV-ul românesc arată fabulos
Cea mai agresivă Dacia Duster. Cu aceste modificări SUV-ul românesc arată fabulos
Adelina Pestrițu, profesoara `bunelor maniere`, imagini incendiare în costum de baie! FOTO
Adelina Pestrițu, profesoara `bunelor maniere`, imagini incendiare în costum de baie! FOTO
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervențiile estetice! `Nu te mai recunoaștem`
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervențiile estetice! `Nu te mai recunoaștem`