INTERVIU EXCLUSIV** Sandor Egervari suferă după sancțiunea primită de maghiari: „Meciul Ungaria – România este spectacol, nu ură”

INTERVIU EXCLUSIV** Sandor Egervari suferă după sancțiunea primită de maghiari:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Egervari, antrenor al naționalei maghiare din vara lui 2010, a urcat viitoarea adversară a României de pe locul 64 până pe 32 în topul FIFA

Selecționerul ungar speră ca FIFA să permită spectatorilor să asiste la meciul din 22 martie, după apelul Federației maghiare

Conform lui Egervari, rivalitatea dintre România și Ungaria poate fi comparată cu cea dintre Ferencvaros și Ujpest

Sandor Egervari, selecționerul naționalei Ungariei, este o persoană liniștită care se ferește de declarații șocante . Ieri, după ce Ungaria a primit două lovituri dure înaintea meciului cu România, suspendarea terenului propriu și accidentarea căpitanului Gera, Egervari a acceptat să vorbească pentru ProSport despre planurile pe termen scurt și despre meciul de pe 22 martie.

Domnule Egervari, ce înseamnă această suspendare a terenului pentru Ungaria? Va afecta șansele echipei dumneavoastră la victorie în fața României?
Este o sancțiune dură, pe care nu o așteptam. Nu știu dacă ne afectează, dar Federația maghiară a făcut apel la decizie și noi sperăm că această sancțiune strictă va fi schimbată.

Credeți că acest apel va rezolva situația?
Speranța moare ultima! E adevărat că e foarte dificil să reușim ceva, dar, până când FIFA va da decizia finală, sperăm să jucăm cu spectatori.

Va duce această suspendare la mai multă tensiune la meciul retur, având în vedere rivalitatea româno-maghiară?
Decizia a fost luată în urma meciului cu Israel, nu în urma unui meci cu România. E adevărat că rivalitatea între suporteri există, dar nu cred că vor fi incidente între fani.

Continuând pe această idee, ce înseamnă un meci împotriva României pentru maghiari, atât din punct de vedere fotbalistic, cât și din punct de vedere social?
Este un meci între două țări vecine, iar asta nu poate însemna decât un adevărat spectacol. Dacă e să fac o paralelă, un meci între România și Ungaria trezește pasiuni la fel de intense ca o partidă dintre Ferencvaros și Ujpest, cele două mari rivale din Budapesta.

Revenim la meciul din 22 martie. Credeți că e unul decisiv pentru clasamentul final al grupei?
Este un meci important, dar nu aș merge atât de departe până la a-l numi decisiv. După acest joc, ambele echipe vor mai disputa alte cinci meciuri, astfel că mai sunt 15 puncte care pot fi câștigate de cele două echipe. Atât noi, cât și românii au destul timp să corecteze o eventuală înfrângere în meciul direct.

„România se apără foarte bine”

Mulți jucători români au spus că meciul cu Ungaria e chiar mai dificil decât cel cu Olanda. Credeți același lucru despre meciul cu România?
Noi am pierdut deja cu Olanda, deci ne gândim la viitor. Cele două meciuri împotriva României care vor avea loc în 2013 sunt foarte importante. Ambele vor fi echilibrate, disputate, cu șase puncte vitale puse în joc. Privind din acest punct de vedere, consider că meciurile cu România sunt mai importante decât cele cu Olanda.

O înfrângere în fața României ar însemna finalul speranțelor de calificare pentru Ungaria?
E un meci important, dar nu decisiv. Repet, o înfrângere nu ne-ar scoate din lupta pentru calificare, nu e ultima șansă pentru noi.

Care sunt punctele forte și punctele slabe ale României?
Am văzut toate meciurile naționalei României și consider că echipa voastră are mai multe puncte forte decât slabe. Nu vreau să intru în prea multe detalii tehnice.

Vă temeți de vreun jucător din naționala lui Pițurcă?
Nu mă înțelegeți greșit, naționala României are o mulțime de jucători de calitate, care s-ar descurca foarte bine în orice campionat puternic din Europa. Dar, în opinia mea, cred că principalul punct forte al naționalei voastre este unitatea, forța echipei. România e o națională disciplinată, ordonată, care se apără foarte bine.

„Turcia nu a renunțat”

Ungaria l-a pierdut pe Zoltan Gera, care a suferit o ruptură de ligamente. Cum vă veți descurca fără el?
Într-adevăr, Zoltan e o pierdere imensă. Era căpitanul echipei, un jucător experimentat, fără de care ne va fi foarte greu. Dar asta e, vom continua așa. Încercăm să îi suplinim absența și să rezolvăm cumva această problemă. Trebuie să ne atingem obiectivul și fără ajutorul lui.

Sunt România și Ungaria favorite pentru locul secund în grupă sau Turcia poate produce surpriza?
În acest moment, turcii au ceva probleme și sunt cu un pas în spatele nostru. Dar să nu credeți că ei au renunțat deja, au demonstrat de prea multe ori că sunt bătăioși. Au o cultură fotbalistică remarcabilă, care îi face să fie foarte competitivi. Nu uitați că au fost în urna a doua la tragerea la sorți, deci sunt o echipă periculoasă și foarte valoroasă.

Ungaria a crescut mult în ultima vreme. Cum ați perceput dumneavoastră această evoluție?
Eu am venit ca selecționer în vara lui 2010, iar atunci ocupam locul 64 în topul FIFA. În doi ani, am urcat până pe locul 32. Da, echipa a crescut foarte mult și cred că e loc de mai bine. Eu sunt încântat că am reușit să ajut la această evoluție ascendentă.

Care este principalul motiv pentru care Ungaria a crescut atât de mult în ultimii ani?
În 2010, președinția Federației maghiare s-a schimbat și noua conducere a insuflat un climat profesionist. Seriozitatea și profesionalismul sunt principalele două motive pentru care am început să urcăm pe o pantă ascendentă. S-au creat câteva programe foarte bune, care ne ajută să întreținem acest progres continuu. Eu mă bucur pentru acest lucru, dar și pentru că au fost înlăturate destule lucruri negative, care au condus la o cădere a fotbalului maghiar în primul deceniu al acestui secol.


Meciurile cu România sunt mai importan­te decât cele cu Olanda
Sandor Egervari, selecționer Ungaria

Punctul forte al României este unitatea
Sandor Egervari, selecționer Ungaria


Federația maghiară a făcut apel
Ieri, Federația de la Budapesta a făcut apel la decizia FIFA de a interzice accesul spectatorilor la meciul de pe teren propriu cu România din cauza bannerelor anti-semite de la meciul cu Israel, din 15 august 2012. „Decizia e foarte dură, mai ales că vine înaintea unui meci extrem de important pentru noi. La fel ca FIFA și UEFA, dorința noastră e să eliminăm aceste manifestări rasiste și anti-semite din fotbal”, s-a arătat în comunicatul oficial remis ieri de Federația maghiară.

Pedepsiți în premieră!
Ungaria și Bulgaria vor juca fără spectatori pe 22 martie în partidele cu România, respectiv Malta, din preliminariile CM 2014, din cauza manifestărilor rasiste ale propriilor fani. Este o decizie fără precedent pentru forul internațional, care demonstrează faptul că FIFA e tot mai atentă la problema rasismului în fotbal. „Pentru prima dată avem de-a face cu o pedeapsă care pare a fi drastică și acesta ar putea fi un semnal și pentru ligile naționale”, a spus Piara Powar, director executiv al instituției „Fotbal împotriva rasismului”.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele