EURO 2019 | România mare de tot! Tricolorii au pătruns în semifinale după 0-0 cu Franța, după ce au jucat în Grupa Morții. Italia a rămas cu buza umflată

EURO 2019 | România mare de tot! Tricolorii au pătruns în semifinale după 0-0 cu Franța, după ce au jucat în Grupa Morții. Italia a rămas cu buza umflată
  • Publicat:
  • Actualizat:

România s-a calificat în semifinalele Euro U21 din Italia și San Marino după ce a remizat în această seară, 0-0 cu Franța, la Cesena, în ultimul meci al Grupei C. Elevii lui Mirel Rădoi au câștigat seria și vor juca joi, de la 22:00, cu Germania. Cealaltă semifinală e Spania – Franța!

Prin această performanță, România și-a asigurat biletele și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

EURO 2019 U21: România – Franța 0-0
Arbitru:
Georgi Kabakov (Bulgaria). Asistenți: Martin Margaritov și Divan Valkov (Bulgaria). Rezervă: Bobby Madden (Scoția)
Stadion: Dino Manuzzi (Cesena)

România: I. Radu – C. Manea, Nedelcearu, A. Rus  , Boboc – Nedelcu,  Cicâldău (58 Băluță) – D. Olaru (72 Dragomir),  I. Hagi, F. Coman – G. Pușcaș (81 Ad.Petre)
Rezerve: A. Vlad, Căbuz – F. Ștefan, Pașcanu, R. Grigore, V. Ghiță, Ciobanu, V. Dragomir, T. Băluță, D. Man, A. Ivan, A. Petre
Selecționer: Mirel Rădoi

Franța: Bernardoni – Amian, Konate, Upamecano, Sarr – Ntcham, Tousart, Guendouzi, Thuram – Mateta, Ikone
Rezerve: Larsonneur, Prevot – Dagba, Niakhate, Caci, Ballo-Toure, Del Castillo, Aouar, Sissoko, Reine-Adelaide, Dembele, Bamba
Selecționer: Sylvain Ripoll

EURO 2019 U21: Croația – Anglia 3-3 (Brekalo min. 39, Vlasic min.62 / Nelson min. 11, Maddison min.48, Kenny 70)
Arbitru:
Orel Grinfeld (Israel). Asistenți: Roy Hassan și Idan Yarkoni (Israel). Rezervă: Andreas Ekberg (Suedia)
Stadion: Serravalle (San Marino)

Croația: Grbic – Uremovic, Kalaica, Katic, Cabraja – Vlasic, Sunjic, Moro – Majer, Kulenovic, Brekalo
Rezerve: Posavec, Semper – Sosa, Benkovic, Halilovic, Ivanusec, Bistrovic, Borevkovic, Basic, Muric, Bradaric
Selecționer: Nenad Gracan

Anglia: Henderson – Kenny, Clarke-Salter, Tomori, Kelly – Foden, Dowell  , Maddison – D. Gray, Abraham, Nelson
Rezerve: Gunn, Woodman – Wan-Bissaka, Jay Dasilva, Solanke, Konsa, Barnes, Mount, Calvert-Lewin, Gibbs-White
Selecționer: Aidy Boothroyd


Min.79 După o centrare a decarului Ianis Hagi din banda dreaptă, Adrian Rus, apărut perfect în careul francezilor, rașchetează mingea cu fruntea și e deviată de un fundaș francez în corner.

Min.68 Ianis Hagi inventează o pasă de manual, dar viteza nu principala calitate a lui George Pușcaș. Orădeanul pierde startul și Bernardoni, portarul francez anticipează și îi ia prim planul la marginea careului de 16 metri.

Min.58 Rădoi simte că mijlocul gâfâie și face prima schimbare. Îl lasă în continuare pe Nedelcu și îl cheamă pe Alex Cicâldău, unul dintre puținii tricolori care au amenințat poarta francezilor în prima repriză. Tudor Băluță intră să dea cu aspiratorul la mijlocul terenului și să mai liniștească avântul cocoșilor.

Min.54 Apar și ocaziile pentru francezi după ce Cristi Manea ia cartonaș galben în urma unui fault dur asupra lui Thuram, fiul lui Lilian Thuram. Francezii au consistență, umblă la câteva broderii și Ntcham trage din poziție ideală pe lângă poarta lui Ionuț Radu. Mijlocul României pare ineficient și în debutul reprizei a doua.

Min.50 Se repetă partitura din actul întâi. Elevii lui Rădoi sunt masați în propriul careu, francezii caută breșe și încearcă să creeze superioritate pe flancuri. Defensiva condusă de Ionuț Radu rezistă, dar Pușcaș pare izolat în avanposturi. Jucăm doar cu mingi lungi și pare că în această seară construcția e defectuaosă.

Min. 46 S-a reluat jocul! Suntem la 45 de minute de semifinalele EURO 2019 U21 și implicit de Jocurile Olimpice din 2020. Cei de la UEFA își culeg fălcile de pe jos când se uită la Ianis Hagi, decarul care lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare.


PAUZĂ‚ Terminăm prima parte în atac. Mutăm balonul dintr-o parte în alta, dar nu se concretizează nimic și arbitrul pune capăt reprizei. 0-0 după 45 de minute.


Min 44 Prima intervenție pentru Radu. Căpitanul naționalei e pus pentru prima dată la treabă. O centrare din partea stângă a lui Thuram este reținută de Radu, care a vrut să declanșeze un atac rapid. L-a angajat cu o degajare foarte bună pe Pușcaș, dar acesta nu a fost susținut de nimeni și a pierdut posesia. 


Min. 41 Pușcaș e prea puternic pentru ei. Atacantul nostru e angajat cu o pasă lungă, dar în duelul pentru balon cu un adversar se dă fault. A fost o luptă pentru posesie, dar arbitrul a judecat greșit faza. Posesie Franța. 


Min. 37 Jocul se domolește. Tricolorii sunt în continuare la conducerea meciului, dar preferă o strategie diferită de ce s-a întâmplat în partidele cu Croația și Anglia. Nu mai e atacul total care le-a luat ochii tuturor, Rădoi vrea posesie. Nu vrea să riște nimic.


Min. 27 România trece la „butoane”. Atacuri peste atacuri pentru naționala nostră. Ianis Hagi își încearcă norocul dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, dar balon se duce pe lângă poartă. Ulterior e șansa lui Cicâldău. Primește o pasă foarte bună de la Coman, reia cu stângul din prima, dar șutul se duce mult peste. Rămâne 0-0. 


Min. 23 Galbenul e majoritar. Fanii români sunt cu mult peste cei ai Franței. UEFA e cu ochii pe suporterii noștri, care fac show în tribune.

 


Min. 20  VAR-ul e verificat din nou. Cicâldău este împins în interiorul careului Franței, arbitrul verifică faza, dar nu dă nimic. România a intrat cu motor diesel în seara asta. A început meciul mai greu, dar acum are posesia. Adversarii pasează cu greu.


Min. 16 Nedelcu, aproape de un gol spectaculos. Hagi execută un corner din dreapta, portarul Bernadoni respinge la marginea careului. Nedelcu e pe fază, încearcă un lob, dar balonul se duce aproape de bara din stânga.


Min. 14 Cartonaș galben pentru Rus.


Min. 13 Se joacă pe contre. România este aproape de gol prin Coman. Mijlocașul a pătruns în careu, dar a fost deposedat în momentul șutului de fundașii francezi. Franța e și ea activă, dar fundașii centrali stau bine și resping în corner.


Min. 10 România începe să fie mai prezentă în joc. Ținem mai mult de balon, facem posesie cu pase simple. Manea a fost angajat în adâncime dar Aman e pe fază și respinge în afara terenului.


Min. 8 Benzile suferă. Manea și Boboc au probleme pe părțile lor. Marea majoritate a atacurilor sunt purtate în flancuri, dar România rezistă bine până acum.


Min. 5 Francezii domină începutul de meci. Posesie, pase precise și presing agresiv. Adversarii nu se joacă și nu se mulțumesc cu un egal. E clar, au venit să câștige.


Min. 1 Manea îi ia tare pe francezi. Intră prin alunecare la fiul lui Thuram, îl trântește la pământ. Se dă fault.


22:00; min 1: A ÎNCEPUT MECIUL !!!


21:45 Sfertul academic. Elevii lui Rădoi au în față cel mai important examen al carierei. Mai sunt câteva minute până vor scrie o poveste… dintre puținele pe care le-a dat fotbalul românesc în ultimul deceniu. Hai băieți, hai România!! 


21:32 Zidul galben își face simțită prezența. Fanii încep să cânte, când îi văd pe jucătorii români pe tunelul de acces.

UEFA.com


21: 24 S-au prăbușit cotele la pariuri. Cota României a scăzut de la 7.00 la 5.60, iar cea a Franței a trecut de 2.50.

Cote Betano:

  • victorie Franța – 2.55
  • egal – 2.08
  • victorie România 5.60

21:07 Hora victoriei pe străzile din jurul stadionului. Totul e la rang de sărbătoare pentru fanii români.

UEFA.com


21: 03 60 de minute până la marele meci.  Totul e pregătit în Italia. Organizatorii au pus totul la punct, România e gata să scrie istorie.

UEFA.com


20:55  Ce nu trebuie să facă comandantul Radu și soldații din apărare. UEFA ne prezintă cele mai spectaculoase goluri ale Franței, de la precedentele turnee finale. Printre marcatori se numără fotbaliști imenși, precum Jeremy Toulalan sau Sinama Pongolle.

VIDEO AICI


20:51  Elevii lui Rădoi sunt pregătiți! Au ieșit să inspecteze gazonul, totul pare în regulă. Încă un meci mare pentru tricolori? Să sperăm că DA.

UEFA.com


20:47 Începe invazia galbenă. Fanii români iau cu asalt tribunele stadionului din Cesena. Tricolorii vor fi încurajați de circa 10.000 de spectatori în această seară.

 

 


20:33 Avem echipa de start a României! Mirel Rădoi a surprins pe toată lumea: a făcut cinci modificări în echipa de start. Rus, Boboc, Nedelcu, Darius Olaru și Florinel Coman apar în primul 11. Boboc și Rus n-au jucat deloc la acest turneu final.


20:10 Atunci și acum. În preliminariile EURO 2019, după 2-0 în Elveția, tricolorii mici au mers să salute micuța galerie care i-a încurajat. În această seară, România U21 va fi încurajată de circa 10.000 de oameni.

 

 


19:40 Tricolorii au plecat spre stadion! Partida începe la ora 22:00. Ce pronostic aveți?


19:00 Cum ar putea începe România U21 în această seară. Conform Fanatik, Mirel Rădoi va miza pe următorul prim 11: I. Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, F. Ștefan – Nedelcu, Cicâldău – Dragomir, Hagi, Fl. Coman – Pușcaș


Cum se califică România U21 în semifinalele EURO 2019

Înaintea jocurilor de luni, România și Franța au câte 6 puncte, iar cel mai simplu calcul pentru ambele selecționate este un rezultat de egalitate, caz în care vom asista la o calificare la braț a celor două naționale.

România termină pe locul 1 în Grupa C în două variante, victorie sau scor egal. Tricolorii au un golaveraj superior Franței înaintea confruntării directe, 8-3 vs 3-1.

Selecționata lui Mirel Rădoi are și varianta unei înfrângeri la o diferență de maximum două goluri pentru calificarea în semifinale. În schimb, Franța nu-și permite „luxul” de a pierde în fața României, pentru că ar fi, evident, sub linia de clasament a Italiei, care are deja un plus trei la golaveraj.

România are practic trei variante de calificare în semifinale și își poate alege și adversara. Dacă va termina pe locul 1 va înfrunta Germania, iar dacă va fi pe locul 2 de calificare o va avea în față pe Spania.

Selecționata U21 și-a creat toate aceste scenarii ideale în urma parcursului magic de până acum, victorii la diferență de cel puțin două goluri cu Croația (4-1) și Anglia (4-2). Și va avea și susținerea Italiei la partida cu Franța.

România – Franța, la Euro 2019. Ce spune Rădoi

Cele două formații au câte șase puncte și sunt la egalitate în fruntea clasamentului: „Din punct de vedere fizic și din punct de vedere mental sunt problemele pe care le avem. Cred că mâine seară, la ora partidei, vor fi și ceva schimbări. Va trebui, până mâine seară, să găsim soluții, să-i relaxăm puțin, dar să le arătăm exact ceea ce trebuie să facă. În aceste două meciuri am arătat și unitate, determinare, spirit, sacrificiu și cred că mâine seară, înainte de toate, vom avea nevoie de echilibru”, a spus Rădoi, la conferința de presă.

România – Franța, la Euro 2019. Ce spune Tousart

Cea mai sigură variantă pentru reprezentativa Hexagonoului este victoria, iar în cazul unei înfrângeri, aceștia vor fi eliminați. Elevii lui Sylvain Ripoll nu vor să riște, astfel că vor încerca să producă prima înfrângere din mandatul lui Mirel Rădoi la „cârma” reprezentativei U21, într-un meci oficial:

„Nu am jucat cum ne-am dorit în primele două meciuri. Am suferit mult în partida cu Croația, trebuie să ne recuperăm și să fim în cea mai bună formă. Nu ne mulțumim cu egal în fața României, noi trebuie să câștigăm grupa! Nimic nu e sigur în fotbal, iar dacă jucăm la egal și primim gol în ultimele minute, riscăm să fim eliminați. Ar fi o greșeală să jucăm la egal”, a declarat Lucas Tousart, la conferința de presă.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup