Dolniceanu, asul planșei în 2014. Obiective atinse, dar Covaliu este nemulțumit: „avem valoare pentru mai mult”. Brânză s-a ascuns în spatele glumelor

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 18 Dec. 2014, 22:08 Actualizat: 18 Dec. 2014, 22:09 Highlight

2014, pe planșă, a fost anul lui Tiberiu Dolniceanu. Sabrerul dinamovist care a adus delegației tricolore singura medalie la Campionatele Monidale de la Kazan, bronz în concursul individual, a fost desemnat scrimerul anului în România, devansând-o pe spadasina Simona Gherman, cu o revenire de antologie, după doi ani de pauză, timp în care a devenit mămică, cu două medalii la Europene și prima victorie a carierei într-un Grand Prix, în circuitul Cupei Mondiale. Cei mai buni zece sportivi ai Federației Române de Scrimă, alături de opt speranțe ale asalturilor pe planșă, au fost premiați joi, într-o gală organizată în incinta Muzeului Militar Național și deschisă cu un duel pe planșă de sabrerul Covaliu – fiul de nouă ani al singurului campion olimpic al sabiei masculine românești, Mihai Covaliu.


Covaliu Jr are nouă ani, este antrenat de mama sa și i-a promis tatălui său: „o să te depășesc”

Nu mă așteptam, știam că fetele au aur. Dar mă bucur. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat. Știam că nu pot să fac mai mult la Europene pentru că a apărut accidentarea la gleznă, ar fi trebuit de fapt să nu particip, dar am decis să merg acolo, pentru a limita pierderile în clasamentul mondial„, a spus Tibi Dolniceanu.


Top 10 sportivi ai Federației Române de Scrimă

1 Tiberiu Dolniceanu – sabie masculin
2 Simona Gherman – spadă feminin
3 Ana Maria Brânză – spadă feminin
4 Simona Pop – spadă feminin
5 Maria Udrea – spadă feminin
6 Maria Boldor – floretă feminin
7 Alin Badea – sabie masculin
8 Iulian Teodosiu – sabie masculin
9 Ciprian Gălățanu – sabie masculin
10 Tudor Cucu – sabie masculin


Cel mai bun scrimer și cea mai bună scrimeră a României în 2014, chiar dacă oficial, nu au existat clasamente diferite: Tiberiu Dolniceanu și Simona Gherman sunt sportivii care au cucerit medalii individuale la Campionatele Europene și Mondiale

Tudor Cucu, prezent în august, la Nanning, la Jocurile Olimpice de Tineret, alături de Maria Boldor, floretista CSA Steaua, au prins ambele clasamente, ale celor mai buni scrimeri ai lui 2014, dar și topul speranțelor anului 2015.

Speranțele anului 2015 nominalizate de Federația Română de Scrimă

Maria Boldor – floretă
Mălina Călugăreanu – floretă
Tudor Cucu – sabie
Adrian Dabija – spadă
Zsuzsa Schlier – spadă
Alexandra Predescu – spadă
Cerasela Drăgan – sabie
Bianca Benea – spadă


Covaliu: „Ne-am îndeplinit obiectivul, dar nu sunt mulțumit”

Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă, a rezumat anul 2014: „ce am spus că facem, am făcut. Ne-am îndeplinit obiectivul, am câștigat medalii. Am parcurs un an dificil, greu, cu momente bune, dar și cu unele momente mai puțin inspirate„, a punctat Covaliu, referindu-se la titlul european obținut de cvartetul feminin de spadă, și medaliile de bronz, de la individual câștigate de România prin Simona Gherman, la Campionatul European și respectiv de Tiberiu Dolniceanu la Campionatul Mondial. „În același timp, nu sunt mulțumit, pentru că avem valoare de mai mult. Dar, a fost un an dificil și aceste rezultate sunt bune în acest context. În 2015 putem îmbunătăți aceste rezultate și putem strânge puncte importante în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice„.
Mihai Covaliu este u președinte de federație exigent

Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului și Sportului, Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român l-au asigurat amândoi pe Mihai Covaliu că scrima este unul dintre sporturile cele mai importante, care vor primi în plus susținere în pregătirea jocurilor Olimpice de la Rio.

Simona Gherman, performera lui 2014, chiar dacă a revenit pe planșă abia în martie

Locul doi pentru mine este destul de bun, ținând cont de faptul că din martie, nici măcar un an întreg pe planșă nu am avut. Îl felicit pe Tibi, pentru locul 1 și sper ca la anul, premiul să revină spadei„, a comentat cu zâmbetul pe buze Simona Gherman, Topul scrimei românești.

Să dea Dumnezeu ca spada și sabia să meargă împreună, cu podiumuri, până la Rio, să ne calificăm la Rio, pentru că  avem o calificare foarte grea de reușit, sperăm să fim toți pe locul 1 acolo. Vom trage cu dinții pentru acea calificare, ca echipă – pentru că cvartetul trebuie să se califice în primul rând, indiferent de ceea ce vom face noi la individual și sperăm că acolo vom merge cu alte forțe față de orașul al cărui nume nici măcar nu îmi vine să îl mai pronunț (n.r. – Londra)”, a prefațat spadasina Stelei, sezonul 2015, cel care, început din octombrie 2014, va decide calificații de la Jocurile Olimpice din 2016, din Brazilia. „Prioritatea noastră trebuie să fie calificarea echipei la Jocurile Olimpice de la Rio, din aprilie va fi pe viață și pe moarte la fiecare competiție. Îmi doresc să fim toate apte, să putem să ne antrenăm și să muncim”, a completat Ana Maria Brânză declarația colegei sale din cvartetul feminin de spadă.  

„Pentru Ana Brânză, sportiv, 2014 a fost un an slab. Pentru Ana Brânză, ca femeie, 2014 a fost cel mai bun an”

Ana Maria Brânză a prins treapta a treia a podiumului Federației Române de Scrimă pentru 2014, o performanță modestă pentru standardul pe care singură și l-a impus, „Din punct de vedere sportiv, 2014 a fost un an slab pentru mine„, și-a menținut Ana Maria declarația de la aterizarea de la Campionatul Mondial de la Kazan, „având în vedere că am început anul pe prima poziție în clasamentul mondial și am terminat sezonul pe poziția a cincea. Eu, una, nu sunt mulțumită de mine. Cred că puteam mai mult, undeva s-a scurtcircuitat ceva. Știu și ce, dar astea sunt probleme pe care le păstrez pentru mine. Voi lucra, ca acest lucru să nu se întâmple și în următorul sezon„.


Buchetele de flori albe și roșii, îmnpărțite premiantelor dar și oaspeților galei, au fost ținta ironiilor Anei Brânză

Ana a încercat să își ascundă dezmăgirea în spatele glumelor. A comentat, în stilul deja caracteristic, în timp ce primea florile de la Mihai Covaliu, „buchetul seamănă cu cel de mireasă„. A repetat gluma ajunsă în fața microfoanelor jurnaliștilor, la finalul premierii speranțelor scrimei românești și a a lansat un ultim atac spre președintele sportului său „se vede că sunt făcute de președintele Federației… care este sportiv la Dinamo, nu avem albastru pe aicea. Avem de discutat„, a glumit Brânză, reprezentantă CSA Steaua, ca și Simona Gherman.

Brânză a revenit însă ferm și serioasă asupra anului 2014: „pentru mine este puțin complicat, pentru că am început și am terminat un sezon în 2014 și am mai început unul. A început bine, sper să meargă pe aceeași pantă ascendentă, dar, per ansamblu, 2014 a fost un an rău pentru Ana Brânză. Aurul de la Europene, cu echipa, să spunem că m-a salvat. Ca și om, cea mai mare mulțumire a venit din partea celei mai bune idei pe care am avut-o până acum, campania «Aleargă de ziua ta». A fost unul dintre evenimentele care m-au încărcat pentru competiții. Pentru Ana Brânză, ca femeie, da, a fost cel mai bun an, mult peste așteptări„, a sintetizat campioana Europei la spadă, din 2013. La 30 de ani, Ana Maria și-a găsit jumătatea, alături de un poloist, glumește că „exersez în casă ținutul buchetului„, dar își liniștește fanii că „mai e până atunci (n.r. – până la nuntă), mai sunt medalii de cucerit„, iar „copii? cât mai târziu, momentan nu„.

Foto: Alexandru Hojda

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 18 Dec. 2014, 22:08 Actualizat: 18 Dec. 2014, 22:09 Highlight
Pe aceeași temă
TOP 20 - Vedete din România rupte cu bătaia de iubiți sau soți
TOP 20 - Vedete din România rupte cu bătaia de iubiți sau soți
Dezvăluire. Camarila PSD s-a regrupat sub aripa
ministrului Boloş de la Fonduri Europene. OUG cu dedicaţie
Dezvăluire. Camarila PSD s-a regrupat sub aripa ministrului Boloş de la Fonduri Europene. OUG cu dedicaţie
Miscarea BOMBA de pe scena POLITICA! Iohannis este in CORZI! Alianta care poate RASTURNA totul
Miscarea BOMBA de pe scena POLITICA! Iohannis este in CORZI! Alianta care poate RASTURNA totul
VIDEO: Momentul tulburător când un avion militar Tornado este distrus de o rachetă. Situaţia piloţilor
VIDEO: Momentul tulburător când un avion militar Tornado este distrus de o rachetă. Situaţia piloţilor
A rezolvat toate problemele lui Vintila? Cum ar putea arata FCSB cu Adi Petre in echipa si cand ar putea sa debuteze pentru vicecampioana Romaniei
A rezolvat toate problemele lui Vintila? Cum ar putea arata FCSB cu Adi Petre in echipa si cand ar putea sa debuteze pentru ...
Ea e cea mai HOT nevastă din România! Cum arată erotica Lena după ce renunță la haine
Ea e cea mai HOT nevastă din România! Cum arată erotica Lena după ce renunță la haine
Cum să devii un părinte mai bun pentru copilul tău
Cum să devii un părinte mai bun pentru copilul tău
CUM SCAPI UŞOR DE RADAR! Află cu 30 de secunde înainte unde se află
CUM SCAPI UŞOR DE RADAR! Află cu 30 de secunde înainte unde se află
Motivul
pentru care tânărul de 19 ani şi-a biciuit iubita minoră, însărcinată. Ce melodie asculta când o maltrata pe fată
Motivul pentru care tânărul de 19 ani şi-a biciuit iubita minoră, însărcinată. Ce melodie asculta când o maltrata ...
ADEVĂRUL despre Coronavirus pe care nu îl spune nimeni. Cum se răspândeşte de fapt cel mai temut virus la ora actuală
ADEVĂRUL despre Coronavirus pe care nu îl spune nimeni. Cum se răspândeşte de fapt cel mai temut virus la ora actuală
ADEVĂRUL despre FEMEI şi filmele pentru ADULŢI. Dărâmă toate TABUURILE
ADEVĂRUL despre FEMEI şi filmele pentru ADULŢI. Dărâmă toate TABUURILE
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
Reacţia incredibilă a lui Gigi Becali, după ce Daniela Crudu a fost ruptă în bătaie:
Reacţia incredibilă a lui Gigi Becali, după ce Daniela Crudu a fost ruptă în bătaie: "La nebuni, tată! Dacă e femeie ...
Război cumplit la granița Europei: Au murit deja 1.000 de oameni!
Război cumplit la granița Europei: Au murit deja 1.000 de oameni!
Veste de ultimă oră despre Simona Halep! Ce anunț a făcut tenismena
Veste de ultimă oră despre Simona Halep! Ce anunț a făcut tenismena
Nici nu s-a CASATORIT bine, ca Ilie Nastase a si facut ANUNTUL: Am decis sa ma...
Nici nu s-a CASATORIT bine, ca Ilie Nastase a si facut ANUNTUL: Am decis sa ma...
ATENŢIE!! Cea mai nouă metodă de înşelăciune. Cel puţin 63 de români au fost deja păcăliţi. Totul pare extrem de credibil, până când...
ATENŢIE!! Cea mai nouă metodă de înşelăciune. Cel puţin 63 de români au fost deja păcăliţi. Totul pare extrem ...
Nu se poate! Câți lei i-a dat soția lui SALAM unei cerșetoare
Nu se poate! Câți lei i-a dat soția lui SALAM unei cerșetoare
Un nou FENOMEN face ravagii pe internet. Iată pentru ce folosesc aceste tinere telefonul, atunci când sunt singure
Un nou FENOMEN face ravagii pe internet. Iată pentru ce folosesc aceste tinere telefonul, atunci când sunt singure
Descoperirea făcută de poliţişti în locuinţa unui bărbat de 62 de ani din Galaţi. A fost reţinut imediat
Descoperirea făcută de poliţişti în locuinţa unui bărbat de 62 de ani din Galaţi. A fost reţinut imediat
INCREDIBIL! Declarația lui Seco Dubravko despre bătaia cruntă pe care i-a dat-o Danielei Crudu
INCREDIBIL! Declarația lui Seco Dubravko despre bătaia cruntă pe care i-a dat-o Danielei Crudu
Își suspecta soțul că o înșală așa că a montat o cameră de filmat ascunsă în biroul lui. Când a descoperit ce face acesta, s-a îngrozit. „M-am simțit murdară”
Își suspecta soțul că o înșală așa că a montat o cameră de filmat ascunsă în biroul lui. Când a descoperit ce ...
Dezvăluiri șocante! Kate Middleton a vorbit despre problemele grave pe care le-a întâmpinat la Casa Regală!
Dezvăluiri șocante! Kate Middleton a vorbit despre problemele grave pe care le-a întâmpinat la Casa Regală!
Anunțul momentului! După patru luni de relație râvnitul burlac a cerut-o în căsătorie pe superba blondă!
Anunțul momentului! După patru luni de relație râvnitul burlac a cerut-o în căsătorie pe superba blondă!
Motivul nebănuit pentru care Daniela Crudu nu a depus imediat plângere penală împotriva iubitului agresor. Sora ei a dat toate detaliile
Motivul nebănuit pentru care Daniela Crudu nu a depus imediat plângere penală împotriva iubitului agresor. Sora ei a ...
Anunțul care bate orice SAMSAR! Un român a avut o idee GENIALĂ pentru a vinde un VW Golf diesel
Anunțul care bate orice SAMSAR! Un român a avut o idee GENIALĂ pentru a vinde un VW Golf diesel
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
FOTO. Imagini șocante la Kanal D! Vedetele s-au luat la bătaie în timpul emisiunii
FOTO. Imagini șocante la Kanal D! Vedetele s-au luat la bătaie în timpul emisiunii
De ce fug bărbaţii de relaţiile serioase?
De ce fug bărbaţii de relaţiile serioase?