Bronz pentru Samara şi Dodean în proba de dublu a Europeanului de tenis de masă. În semifinale au pierdut în decisiv cu nemţoaicele Shan Xiaona / Petrisa Solja

22 oct 2016 2715 afişări Highlight
Bronz pentru Samara şi Dodean în proba de dublu a Europeanului de tenis de masă. În semifinale au pierdut în decisiv cu nemţoaicele Shan Xiaona / Petrisa Solja

UPDATE 18:45 Eliza Samara şi Dana Dodean s-au oprit în semifinalele probei de dublu a Europeanului de tenis de masă din Budapesta, după eşecul în 7 seturi în faţa nemţoaicelor Shan Xiaona / Petrisa Solja. Sportivele tricolore au cedat, scor 3-4 (12-14, 12-10, 4-11, 11-3, 11-9, 9-11, 8-11). Samara şi Dodean rămân astfel cu bronzul, la CE nemaijucându-se finala pentru locul al treilea. În ultimul act, Xiaona şi Solja le vor întâlni pe compatrioatele lor, Sabine Winter şi Kristin Silbereisen.

România a cucerit până înaintea ultimei zile de concurs trei medalii: aur la dublu mixt (Dodean / Monteiro), bronz la dublu mixt (Szocs / Ionescu) şi bron la dublu feminin (Samara / Dodean). În cursa pentru podium a mai rămas doar Samara, la simplu.

Tenisul de masă românesc menţine ridicată ştacheta în sportul european. După ce aseară, delegaţia condusă de Cristi Romanescu a cucerit două medalii la dublu mixt - aur prin Dana Dodean şi soţul său Joao Monteiro, bronz prin Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, azi, în penultima zi a Europeanului de la Budapesta, Eliza Samara şi Dana Dodean şi-au asigurat bronzul la dublu.

Cuplu cimentat de aproape 15 ani, Eliza şi Dana au trecut în sferturile de finală ale probei de rusoaicele Yans Noskova / Yulia Prochorova, scor 4-1 (11-5, 5-11, 11-4, 12-10, 11-8) şi au promovat în penultimul act care va avea loc tot azi - eventuala finală pentru românce s-ar desfăşura duminică. Semifinala cu nemţoaicele Shan Xiaona / Petrissa Solja are loc azi, după ora 17:15, ora României. La Campionatul European de tenis de masă, regulamentul ETTU prevede ca pătrunderea în semifinale e echivalentul bronzului. Finala mică nu se dispută la nicio probă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.