93 de minute pentru nimic. FC Barcelona – Real Madrid 1-1, în prima manșă a semifinalelor Cupei Regelui Spaniei. Malcom, omul nr.1 al gazdelor, Messi a intrat în actul secund

93 de minute pentru nimic. FC Barcelona - Real Madrid 1-1, în prima manșă a semifinalelor Cupei Regelui Spaniei. Malcom, omul nr.1 al gazdelor, Messi a intrat în actul secund
  • Publicat:
  • Actualizat:

Barcelona – Real Madrid 1-1 (Malcom min.57 / Vazquez min.6), în prima manșă a semifinalelor Cupei Regelui Spaniei. Returul e pe 27 februarie, pe Santiago Bernabeu.

  • Barcelona (4-3-3): Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Rakitic (Vidal), Busquets, Arthur – Malcom (Alena), Suarez, Coutinho (Messi)
    Rezerve: Pena –  Boateng, Murillo, Sergi Roberto
    Antrenor: Ernesto Valverde
  • Real Madrid (4-3-3): Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Llorente (Casemiro), Modric – Vinicius jr (Bale), Benzema, Lucas
    Rezerve: Courtois – Isco, Asensio, Dani Ceballos, Nacho
    Antrenor: Santiago Solari

    Arbitru: Antonio Mateu Lahoz, Stadion: Camp Nou

Min.90 + 3 Final de meci pe Nou Camp. Barcelona termină în ofensivă, cu Suarez trezit pe final, dar defensiva Realului rezistă.

Min.81 Apărarea Barcelonei e surprinsă, Ter Stegen îi acoperă pe catalani cu o ieșire la marginea careului, dar mingea ricoșează la Benzema, aflat la 20 m lateral dreapta. Francezul rezistă tentației de a încerca un lob și îl vede excelent, în partea opusă pe Bale, nemarcat. Galezul pierde un tempo deși avea mingea într-o poziție ideală de șut, se complică și șutul său e respins în corner.


Min.75 Finalul aparține gazdelor care profită de impreciziile din construcția Realului. La capătul unei faze în mare viteză, cu dialog între Messi și Suarez, Alena rămâne într-o poziție ideală de șut dar își face pașii greșit și e blocat de Sergio Ramos.


Min.58 Se schimbă liniile ca pe patonoarul de hochei. Tot stadionul e în picioare pentru Lionel Messi îi revitalizează pe catalani. Intrarea argentinianului în locul lui Coutinho impulsionează atacul gazdelor, în timp ce Vidal asigură liniștea.


Min.57 GOOOOL!  Barcelona umblă la cutia imaginației și Jordi Alba țâșnește decisiv pe lângă Carvajal. Navas se opune, dar mingea ricoșează la Suarez care imprimă balonului un efect înșelător. Uruguayanul catapultează mingea în bară, dar pericolul nu se risipește. Apărarea Realului e lipsită de reacție și mingea se oprește sub crampoanele lui Malcom. Din marginea careului ușor lateral dreapta, brazilianului teleghidează mingea lângă bară, iar Ramos se poziționează eronat și lasă balonul să treacă milimetric pe lângă el, spre poarta goală.


Min.56 Suarez vede un galben după un duel cu Sergio Ramos și aruncă un val de proteste spre arbitrul Mateu Lahoz. Valverde simte că defensiva Realului e impenetrabilă și îl trimite pe Messi alături de Vidal la încălzire.


Min.50 Barcelona are posesia, Rakitic caută culoare libere într-un sistem bine pus la punct de Santiago Solari. Real nu se mai apără foarte sus, ca în debutul meciului, și pare că preferă cartea contraatacului. Suarez coboară mult și intră într-o morișcă exact ca pe semicercul de handbal. Coutinho amenință poarta lui Navas cu un șut mult peste transversală.

Min.46 A început actul secund! Messi rămâne pe bancă.


Min.45 Se încheie prima repriză, una în care Real a început tare și a lovit decisiv încă din minutul 6, prin Lucas Vazquez. Mingea a curs ca pe ață pe filiera Vinicius – Benzema, iar defensiva gazdelor s-a trezit târziu. Fără Messi doar pe bancă, construcția Barcelonei s-a purtat mai ales în benzi. Neinspirat și mai mereu al doilea la minge, Marcelo a avut reale probleme în a-l bloca pe brazilianul Malcom, din stângul căruia au pornit fazele periculoase ale trupei de pe Camp Nou. Rakitic a lovit transversala, Suarez a plasat mingea la semiînălțime, însă costaricanul Keylor Navas a intervenit providențial.

Real Madrid a părut că tratează superficial câteva șanse mari de a majora scorul.


Min.34 Malcom croșetează întreaga defensivă a oaspeților și, altruist, îl servește pe Suarez în marginea careului. Uruguayanul vede bine un spațiu, trage plasat, dar Navas se întinde pentru o intervenție providențială. Barcelona are mai mult inițiativa însă se lovește de o defensivă aproape compactă. Cu Suarez aproape inexistent, gazdele încearcă să spargă pe flancuri, unde Marcelo e depășit constant de Malcom.

Malcom – Marcelo și Vinicius – Semedo sunt duelurile serii


Min.30 Barcelona caută breșe în defensiva exactă din care Varane respinge tot, însă ocaziile clare întârzie să apară până când Rakitic lovește transversala după un duel aerian câștigat. Malcom e principalul om care aduce varietate în jocul trupei lui Valverde, în timp ce Suarez e șters. Oaspeții marșează pe contraatacurile purtate în mare viteză de Vinicius și Vazquez.


Min.20 Ofsaid discutabil la cea mai periculoasă fază a Barcelonei. Rămas unu la unu cu Navas după un serviciu ideal al lui Suarez, Malcom a tras modest, iar Navas a anticipat. Fanionul s-a ridicat târziu de la margine. A rămas 1-0 în favoarea madrilenilor.


Min.13 Pe fondul unei dominări sterile a gazdelor, madrilenii declanșează un contraatac fulger și îi prind pe catalani pe contre pied. Oaspeții nu profită de superioritatea numerică – un 3 contra 2 dătător de speranțe – pentru că Vinicius trage telefonat din zonă centrală, de la 20 m, deși Toni Kroos se poziționase excelent în stânga coechipierului său. Mijloacașul german i-a reproșat în termeni duri alegerea!


Min.6  GOOOOOL! Vinicius își pune în valoare tehnica în regim de viteză, paralizează toată defensiva gazdelor cu o centrare spre Benzema, care ia prim planul în flancul drept și anticipează poziționarea excelentă a lui Vazquez în careul de 6 m al catalanilor. Atacantul înscrie simplu și schimbă tabela.


Min.5 Elevii lui Santiago Solari se apără foarte sus și reușesc să mențină posesia. Se pare că totul se joacă pe partea lui Semedo, pentru că toate mingile îl caută pe Vinicius. Primul semnal îl dă Toni Kroos, cu un șut violent de 25 m, însă Ter Stegen se află pe traiectoria balonului.


Min.1 Start în El Clasico. Sergio Busquets și Sergio Ramos poartă banderolele la FC Barcelona, respectiv Real Madrid.


21:50 Meciul de pe Camp Nou e comentat la Digisport de Dan Ștefănescu și Ionuț Angheluță.


21:20 Barcelona și Real Madrid merg umăr la umăr într-o statistică a trofeelor cucerite în istorie. Cine câștigă în această seară mai pune un pas pe treptele care duc în vârful spre trofeul cu numărul 91 din CV.

20:55 A apărut și echipa Barcelonei, iar Leo Messi rămâne pe bancă. E preferat Malcom și, cel mai probabil, starul argentinian va intra pe teren în repriza a doua:

  • Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba – Busquets, Rakitic, Arthur – Malcom, Suarez, Coutinho

UPDATE 20:55 El Mundo Deportivo scrie că Federația Spaniolă de Fotbal le-a interzis catalanilor să joace partida cu Real cu tricouri înscrise pe spate cu două tipuri de caractere. Forul iberic le-a interzis elevilor lui Valverde să poarte tricourile inscripționate în limba chineză pentru a celebra Anul Nou chinezesc. Numele în chineză ar fi urmat să fie plasat cu litere mai mici sub cel obișnuit. Barcelona e poate cea mai populară formație europeană pe piața asiatică. Barcelona are programat în vară un turneu cu meciuri-test în Japonia și China.


UPDATE 20:37 Marca a anunțat primul „11” al Realului. Tinerii Marcos Llorente și Vinicius sunt titulari, Marcelo are încredințat flancul stâng.

  • Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Marcos Llorente, Modric, Kroos – Vinicius, Benzema, Lucas Vazquez

UPDATE 20:30 Cu „camera ascunsă”. Imagini din vestiarul Barcelonei, cu doar  o oră și jumătate înainte de startul partidei.


UPDATE 20:20 Laurențiu Roșu, acum antrenor al naționalei U19 a României, rămâne singurul tricolor care a reușit un hatrick împtriva grupării Real Madrid. „Este cea mai frumoasă amintire a mea. Era primul meu meci împotriva Realului. Madrid tocmai câștigase Liga Campionilor. Golurile mele m-au ajutat să câștig afecțiunea tuturor celor din Soria. Cele două fiice ale mele s-au născut acolo (în vârstă de cinci, respectiv șapte ani). După acel meci, oamenii mă opreau pe stradă, la magazine nu mă lăsau să plătesc, la fel în cafenea. Jucam în Spania de doar patru luni. La Numancia am ajuns după ce jucasem șase ani la Steaua. Cu Real Madrid am marcat atunci de trei ori, dar am mai avut ocazii. Cel de-al doilea gol a fost și cel mai reușit. Cea de-a treia reușită am dedicate-o soției mele, care era însărcinată”, a spus Roșu.

Laurențiu Roșu a înscris trei goluri în poarta madrilenilor în noiembrie 2000, în perioada în care evolua la Numancia. „La finalul meciului doream să fac schimb de tricouri cu un jucător de la Real Madrid, eu, care aproape că nu vorbeam deloc spaniola. Un oficial al clubului madrilen mi-a spus să merg la tunelul ce duce spre vestiare. Acolo erau Hierro, Geremi, Helguera… Toți cu figuri foarte serioase. Oficialul madrilen a întrebat cine vrea să facă schimb de tricouri cu mine. Nimeni n-a zis nimic, au tăcut toți. A trebuit să accepte până la urmă Savio. Am tricoul acum în locuința mea din România”, mai povestea fundașul pentru AS.


UPDATE 20:10 Golgheter al României în urmă cu 20 de ani, Ionel Ganea (45 de selecții / 19 goluri la națională) are încredere în trupa lui Santiago Solari. Fostul vârf din Bundesliga e tranșant. ‘Bate Real Madrid cu 2-1″, spune Ionel Ganea pentru ProSport. Cel mai bun marcator din Bundesliga din postura de rezervă, marcatorul României din meciul cu Anglia de la Euro 2000 (3-2) nu a apucat să evolueze în carieră în Primera Division, deși pe vremea în care juca în Germania au existat mai multe oferte din Spania. Ganea a activat, în schimb, în Premier League, la Wolverhampton.


UPDATE 20:00 Meseria lor e golul. Și golul. Intră în fișa postului, mai pe scurt. Atacanți pur-sânge, oameni-orchestră sau decari cu gleznă fină… Ei sunt cei mai buni marcatori din istoria El Clasico. Poate îi știți, poate nu, mulți dintre ei v-au făcut să vedeți cu alți ochi fotbalul. Barcelona – Real Madrid, un nou episod, azi, de la ora 22:00.


UPDATE 19:50: Mircea Lucescu nu se uită la El Clasico. În paralel se joacă Everton – Manchester City, în Premier League, iar „Il Luce” preferă să-i vadă pe Tosun, vârful turc al „caramelelor” și Fernandinho, brazilianul cu care a lucrat la Șahtior și pe care Guardiola îl consideră om esențial la „cetățeni”: „Pe mine mă interesează mai mult Everton – Manchester City. Acolo am doi jucători, vârful de atac Tosun și pe Fernandinho, la Manchester City”, a spus selecționerul Turciei, la Digi Sport, înainte să transmită că, după părerea sa, Barcelona e favorita meciului.


UPDATE 19:45 Un grafic-avancronică al meciului din această seară. Ce vă sare în ochi? Spaniolii au desenat frumos, interpretările pot începe.


UPDATE 19:36 Poate nu e peste Maradona, dar scenariile vor continua încă 100 de ani de-acum încolo. Idolul fanilor din lumea întreagă și apreciat de adversari, Lionel Messi a fost mereu un fotbalist nu numai încântător, ci și eficient. Și cifrele din acest sezon sunt sugestive pentru a arăta cine e motorul trupei blaugrana.


UPDATE 19:25: Președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a declarat că există posibilitatea ca echipa sa să încerce o mutarea incredibilă în vară, chiar de la rivala Real Madrid. Cum situația lui Isco este una destul de complicată, iar în ultimul timp s-a pus problema ca mijlocașul să plece de la campioana Europei, Barcelona ar putea să-l oferteze, dacă Ernesto Valverde își dorește acest lucru. „Dacă antrenorul nostru va dori un fotbalist de la Real, cu siguranță că vom încerca să-l semnăm. Am putea încerca asta în cazul lui Isco„, a declarat oficialul, citat de Mirror.


UPDATE 18:55: Barcelona le pregătește o surpriză fanilor de pe continentul asiatic. În meciul din această seară, catalanii vor avea numele scris și în mandarină, un dialect al limbii chineze.

 


UPDATE 18:00: AS a aflat că luna februarie este capitală pentru soarta lui Solari la Real. Perez va trage linie și, în funcție de rezultate, antrenorul poate fi demis sau poate continua. Meciurile Realului din februarie:

  • 06.02 vs. Barcelona – deplasare, Cupa Regelui
  • 09.02 vs. Atletico Madrid – deplasare, La Liga
  • 13.02 vs. Ajax – deplasare, Liga Campionilor
  • 17.02 vs. Girona – acasă, La Liga
  • 24.02 vs. Levante – deplasare, La Liga
  • 27.02 vs. Barcelona – acasă, Cupa Regelui

UPDATE 17:50: Ernesto Valverde, antrenorul Barcelonei, a declarat că nu știe ce jucători va trimite în teren împotriva Realului. Are mai multe probleme cu accidentările, iar decizia finală o va lua cu câteva minute înaintea începerii meciului: „Avem ceva probleme de efectiv și voi fi nevoit să aștept până în ultimul moment. În aceeași situație este și Messi„.

Starul argentinian s-a accidentat în partida de sâmbătă, împotriva Valenciei, încheiată 2-2.


Barcelona a trecut fără drept de apel de marea sa rivală în prima partidă a sezonului, în La Liga, scor 5-1. Acum, tot pe terenul catalanilor, Real Madrid caută revanșa în partidă de Cupă și își pune speranțele în Karim Benzema. Francezul are 6 goluri înscrise în ultimele patru partide, contribuind decisiv la cele cinci succese consecutive ale „albilor”.

De partea cealaltă, Ernesto Valverde ar putea să nu îl forțeze pe Lionel Messi din primul minut. Argentinianul a acuzat dureri musculare în ultima partidă de campioant, cu Valencia, și s-a antrenat separat luni. Totuși, presa spaniolă mizează pe dorința starului sud-american de a-și înfrunta marea rivală și este dat ca titular în jocul de diseară.

Echipele care au condus fotbalul din Spania în ultimii ani s-au întâlnit ultima dată în această competiție în 2014, atunci când s-au duelat în finală, iar galacticii au ridicat trofeul, după ce au câștigat cu 2-1. De atunci, Barcelona a câștigat patru Cupe la rând, 2015, 2016, 2017 și 2018.

Este o partidă specială. Cel mai mare clasic din lume. Este incredibil să joci astfel de meciuri. Atmosfera este foarte frumoasă și sper ca zeii fotbalului să ne dăruiască o partidă mare în această seară (n.red. – miercuri, 6 februarie).

Care este favorita? Eu spun că nu sunt favorite, este un meci important.

Am o istorie frumoasă cu Real Madrid și sper să câștige. Și cu Barcelona am amintiri, oricum nu se poate da nicio echipă ca favorită„, a declarat brazianul Ronaldo, potrivit marca.com.

„El Clasico”, una dintre cele mai așteptate partide din fotbalul internațional, le aduce față în față pe cele două formații în situații diferite. Dacă Barcelona conduce La Liga (50 de puncte),  Real Madrid ocupă locul al treilea, la opt lungimi în spatele liderului.

Cu toate acestea, galacticii lui Solari vin după cinci victorii consecutive, atât în campionat, cât și în Cupa Regelui.

Ultima etapă din Primera Division a fost dificilă pentru Barcelona. A fost condusă de Valencia cu 2-0, a reușit să restabilească egalitatea printr-o dublă reușită de Messi, dar a avut emoții. Decarul argentinian a ieșit accidentat după meciul cu „liliecii”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen