75 pentru Londra! Ei sunt sportivii care ne vor reprezenta la JO 2012!** Cine se mai poate califica:

Autori: Andru Nenciu, Mirela Basescu, Valentin Nastaila Publicat: 26 Feb. 2012, 20:26 Actualizat: 26 Feb. 2012, 22:04 Highlight
75 pentru Londra! Ei sunt sportivii care ne vor reprezenta la JO 2012!** Cine se mai poate califica:

E o declarație-stereotip murmurată în microfoane. Sau o rugăciune tulburătoare înălțată spre Cer. Uneori poate semnifica ieșirea din scena unei cariere fabuloase. Alteori? Întâlnirea unui student în ale sportului cu catedra campionilor Planetei. Declarația sună invariabil „vreau să mă calific la Jocurile Olimpice”, iar 75 de sportivi români și-au îndeplinit dorința cu 150 de zile înaintea debutului JO. ProSport vă prezintă pe coloanele alăturate numele tricolorilor care deja și-au rezervat un loc la ceremonia de deschidere, iar mai jos câteva speranțe ale oficialilor români.

ATLETISM Peste 20 de sportivi

Sorin Matei, președintele forului român de atletism a creionat strategia. „Ne dorim, în primul rând, ca numărul atleților care vor participa să depășească 20, o dorință care nu este departe de realitate, dintr-un lot de olimpic de 23, iar mulțimea concursurilor internaționale constituie tot atâtea oportunități de a reuși „minima” pentru Londra. În colaborare cu COSR, am decis să înscriem și sportivii cu baremul B, tinerii care obțin medalii europene sau mondiale, astfel că putem spune că avem șase sportivi care țintesc, cu șanse, o medalie la Londra”.

SCRIMĂ‚ 8 plus 4?

„Așteptăm calificările pe zonă care se vor desfășura la Bratislava. Ar mai putea accede la Londra, la individual, câte un sportiv la sabie feminin, floretă masculin și floretă feminin și spadă masculin. Sperăm la numărul maxim – patru”, ne-a declarat antrenorul federal Roxana Scarlat Bârlădeanu.

TENIS DE MASĂ‚ O minune?

Tenisul de masă pare dominat la feminin de asiatice. Chiar și de cele cu pașaport european. Vor putea Samara și Dodean să le provoace lacrimi ochilor oblici? „Am spus mereu că echipa noastră feminină e una de mare clasă, una care ar putea să le pună probleme chiar și asiaticelor. Sunt crescute și formate la școala de tenis de masă din România. Podiumul e un vis frumos, dar valoarea lor ne dă speranțe”, susține Cristinel Romanescu.

GIMNASTICĂ‚ Emoții la feminin

Gimnastica este sportul care nu s-a întors fără aur de la Jocurile Olimpice. Titluri cu echipa și la individual, fetele și băieții au făcut din această disciplină cea mai galonată din sportul românesc. Echipa feminină, cea spre care se îndreaptă speranțele de medalie, lasă în urmă o retragere cu greutate, a Anei Porgras și o accidentare urâtă a Sandrei Izbașa, în timp ce băieții sunt cu ochii pe liderul Marian Drăgulescu, aflat încă în recuperare. „Este îngrijorător ceea ce se întâmplă la lotul feminin, dar încercăm să trecem peste această situație. Ne confruntăm cu mici probleme de efectiv, însă toată lumea lucrează serios, toți suntem conștienți că timpul e scurt și ne dorim să nu mai avem surprize neplăcute pe viitor”, a explicat Adrian Stoica, președintele FRG.

KAIAC CANOE Doi într-o cursă

Campioni mondiali și europeni în ultimii doi ani, Liviu Dumitrescu și Victor Mihalachi pot aduce după 12 ani de secetă un titlu olimpic la canoe. În cărți pentru medalia de aur, cei doi trag tare zilele acestea, în „apă caldă” într-un cantonament în Antalya, fiind deja cu gândul la prima verificare a anului, în luna mai la o etapă de Cupă Mondială. „Până acum totul merge bine și speranțele noastre pentru Londra cresc. Ne dorim o medalie, două, una chiar de aur prin barca de dublu. Nu e nicio presiune pe noi, nu ne gândim la ce se așteaptă alții, nu are rost să ne facem gânduri de acum”, spune Ioan Bîrlădeanu, președintele FRKC.

CANOTAJ Cinci fete au revenit

Medaliat constant la ultimele ediții ale Jocurilor Olimpice, canotajul este disciplina spre care se îndreaptă iarăși speranțele de aur. Odată cu revenirea în antrenamente a campioanelor olimpice de la două rame fără cârmaci, Viorica Susanu și Georgeta Andrunache, dar și fostelor colege din barca de 8+1 de la Beijing, Aurica Bărăscu, Rodica Șerban și Ioana Rotaru concurența pentru a prinde echipa care va trage la Londra a devenit acerbă. „E clar că fetele au revenit numai pentru aur și asta e cea mai bună motivație pentru toată lumea. Nu ne gândim cât timp mai avem până la Londra, ci deocamdată toată atenția noastră e centralizată pe pregătire. E normal să fie presiune, așteptări de aur are toate lumea, inclusiv noi”, spune Elisabeta Lipă, președintele FR de Canotaj.

Ioan Dobrescu: „Cel puțin opt medalii”

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a dezvăluit obiectivul delegației României la Jocurile Olimpice de la Londra. „Anul acesta avem două mari obiective: să calificăm cât mai mulți sportivi la Jocurile Olimpice de la Londra cu ocazia competițiilor care vor avea loc în primele luni ale anului și să finalizăm cu succes, mai întâi din punct de vedere logistic, iar apoi ca participare, prezența delegației României la importanta competiție. Sper ca numărul componenților lotului care va face deplasarea la Londra să fie de cel puțin 100 de sportivi, care să cucerească minimum opt medalii”, a declarat Dobrescu.

4 medalii de aur a cucerit delegația României la Jocurile Olimpice din 2008 din China

150 de zile mai sunt până la debutul JO

ATLETISM

Marian Oprea (triplusalt)
Adelina Gavrilă (triplusalt)
Nicoleta Grasu (disc – foto)
Mihai Donisan (înălțime)
Marius Ionescu (maraton)
Maria Negoiță (suliță)
Bianca Perie (ciocan)
Viorica Țigău (lungime)
Constantina Diță (maraton)
Mihaela Botezan (maraton)
Cristina Bujin (triplusalt)
Esthera Petre (înălțime)
Cristina Casandra (3.000 m obstacole)
Claudia Ștef (20 km marș)
Ana Maria Groza (20 km marș)

Box

Bogdan Juratoni (75 kg) – În aprilie va avea loc în Turcia turneul preolimpic. România mizează pe Ionuț Gheorghe, Răzvan Andreiana și Mihai Nistor

Canotaj

M. Bursuc, I. Zaharia, C. Grigoraș, I. Dorneanu, A. Cojocariu, A. Boghian, R. Cogianu, E. Mironcic, T. Gidoiu (8 + 1)
Aceasta este echipa care a obținut calificarea, dar în team ar putea intra „veteranele” revenite de curând: Aurica Bărăscu, Rodica Șerban și Ioana Rotaru Nicoleta Albu, Camelia Lupașcu (2 rame)

Ciclism

Andrei Nechita (șosea)

Gimnastică

Marian Drăgulescu
Flavius Koczi
Ovidiu Buidoșo
Marius Berbecar
Vlad Cotuna
Cristian Bățagă

Sandra Izbașa
Cătălina Ponor
Larisa Iordache
Amelia Racea
Diana Bulimar
Diana Chelaru

Haltere

Valeriu Calancea
Răzvan Martin
Gabriel Sâncrăian
Antoniu Buci
Marius Danciu
Adrian Ghișoiu
Roxana Cocoș

Tenis de masă

Elisabeta Samara (simplu)
Daniela Dodean (simplu)
Adrian Crișan (simplu)

Este calificată echipa feminină astfel încât pe lângă Samara și Dodean va mai merge la Londra încă o sportivă. Pentru al treilea loc sunt în cărți Bernadette Szocs, Iulia Necula și Camelia Poștoacă

Tir

Lucia Mihalache (skeet)
Alin Moldoveanu (10 m pușcă a.c.)

Scrimă

Ana Brânză (spadă)
Loredana Dinu (spadă)
Simona Gherman (spadă)
Anca Măroiu (spadă)
Rareș Dumitrescu (sabie, foto)
Florin Zalomir (sabie)
Tiberiu Dolniceanu (sabie)
Cosmin Hăncianu (sabie)

Calificările nu s-au încheiat, însă sportivii mai sus menționați matematic nu mai pot rata JO
La echipe, antrenorul va alege înaintea JO doar trei sportivi, al patrulea urmând a fi rezervă

Natație

Camelia Potec
(400 m, 800 m)
Dragoș Agache
(100 m bras)
Alexandru Coci
(100 m fluture, 200 m fluture)
Norbert Trandafir
(50 m liber, 100 m liber)

Kaiac – canoe

Ionuț Mitrea – Bogdan Mada (K2 200 m)
Iuliana Paleu – Irina Lauric
(K2 500 m)
P. Gavrilă – Șt. Vasile –
I. Ioneticu – T. Neagu (K4 1.000 m)
Victor Mihalachi – Liviu Dumitrescu (C2 1000 m)

Calificări în desfășurare

Handbal

Selecționata lui Radu Voina va evolua între 25 și 27 mai, la preolimpicul de la Lyon. Oana Manea și colegele sale se vor lupta cu Franța, Muntenegru și Japonia pentru două locuri vacante. Practic, trei formații își vor măsura forțele pentru două locuri, niponele neavând capacitatea de a se infiltra în lupta pentru accederea la JO

Polo

Reprezentativa lui Istvan Kovacs va juca în aprilie la turneul preolimpic de la Edmonton, unde 12 echipe se luptă pentru patru locuri vacante. România a fost repartizată în grupă cu Muntenegru, Germania, Grecia, Olanda și Macedonia. Tricolorii trebuie să prindă locul patru în serie pentru a ajunge în sferturi. Dacă se vor impune în meciul din sferturi, ajung la JO.

Tenis

În sportul alb am putea trimite maximum patru fete la simplu, cu condiția să fie în Top 56. La simplu masculin e acceași lege, Victor Hănescu având cele mai mari șanse.

La dublu mixt, Horia Tecău și Monica Niculescu au șanse mari, dar organizatorii vor decide și în funcție de ultimele rezultate. Niculescu și Tecău au mai jucat la dublu mixt

La dublu dacă un român se află în Top 10, automat e calificat și își poate alege ce partener vrea din țara sa. Spre exemplu, Horia Tecău va opta pentru Victor Hănescu, pentru că au mai jucat împreună. Dacă nu se află în Top 10, Horia se va înscrie pe lista de așteptare.

Lupte

LA Lupte CALIFICĂ‚RILE NU S-AU ÎNCHEIAT. ÎN CĂ‚RȚI SUNT Eusebiu Diaconu, Virgil Munteanu și Robert Pap (greco-romane), Ștefan Gheorghiță, Yan Ceaban, Marius Atofani, Rareș Chintoan Estera Dobre, Ana Maria Pavăl, Georgiana Paic (libere)

Judo

La judo calificările nu s-au încheiat. În cărți sunt Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Andreea Chițu, Daniel Brata, Vlăduț Simionescu, Dan Fâșie, Costel Dănculea

Autori: Andru Nenciu, Mirela Basescu, Valentin Nastaila Publicat: 26 Feb. 2012, 20:26 Actualizat: 26 Feb. 2012, 22:04 Highlight
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
După 10 ani petrecuţi în Franţa, un sătmărean s-a întors în ţară şi cultivă „aurul gastronomiei”
După 10 ani petrecuţi în Franţa, un sătmărean s-a întors în ţară şi cultivă „aurul gastronomiei”
VIDEO Misterul monolitului metalic ajunge în România. Un obiect asemănător celui dispărut recent din Utah a fost descoperit în Piatra Neamţ
VIDEO Misterul monolitului metalic ajunge în România. Un obiect asemănător celui dispărut recent din Utah a fost descoperit ...
Gafa de PROPORTII a Barcelonei! Clubul a anuntat ca vine la Bucuresti pentru meciul de Champions League! Fanii unguri au luat FOC
Gafa de PROPORTII a Barcelonei! Clubul a anuntat ca vine la Bucuresti pentru meciul de Champions League! Fanii unguri au ...
HOROSCOPUL lunii decembrie. Zodia căreia îi merg toate peste așteptări luna aceasta
HOROSCOPUL lunii decembrie. Zodia căreia îi merg toate peste așteptări luna aceasta
Doliu uriaș în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă acasă
Doliu uriaș în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă acasă
Sute de mii de români, blocați în case! Veste șoc înainte de Sărbători. Totul se interzice
Sute de mii de români, blocați în case! Veste șoc înainte de Sărbători. Totul se interzice
COVID-19, mortal și după ce virusul dispare din organism! S-a îmbolnăvit, a fost declarată vindecată, dar a murit
COVID-19, mortal și după ce virusul dispare din organism! S-a îmbolnăvit, a fost declarată vindecată, dar a murit
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Țara în care femeile nu mai au voie să facă asta, nici măcar la ele în dormitor. Pedepsele sunt dure!
Țara în care femeile nu mai au voie să facă asta, nici măcar la ele în dormitor. Pedepsele sunt dure!
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
Mutare BOMBĂ pentru Mutu! Cărei echipe îi va spune DA! Decizie lui șochează lumea fotbalului
Mutare BOMBĂ pentru Mutu! Cărei echipe îi va spune DA! Decizie lui șochează lumea fotbalului
O companie vrea să revoluţioneze piaţa muncii din România
O companie vrea să revoluţioneze piaţa muncii din România
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți o cred
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți o cred
Ai pus-o pe roată în câteva secunde şi ieşi din zăpadă pe loc - VIDEO
Ai pus-o pe roată în câteva secunde şi ieşi din zăpadă pe loc - VIDEO
După ce soţia i-a murit, bărbatul s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste un obiect ascuns și a trecut de la durere la mânie
După ce soţia i-a murit, bărbatul s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste un obiect ascuns și a trecut de la ...
VIDEO Prăbuşirea spectaculoasă a unui meteorit, care a luminat cerul
VIDEO Prăbuşirea spectaculoasă a unui meteorit, care a luminat cerul
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum! orice bărbat!
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum! orice bărbat!
Barcelona, de râsul internetului: Clubul a confundat Budapesta cu Bucureşti!
Barcelona, de râsul internetului: Clubul a confundat Budapesta cu Bucureşti!
Cea mai mare dramă: Previziuni sumbre. România va ajunge la numai 10 milioane de locuitori. Facem autostrăzi, dar nu va avea cine să meargă pe ele
Cea mai mare dramă: Previziuni sumbre. România va ajunge la numai 10 milioane de locuitori. Facem autostrăzi, dar nu va ...
Avocatul lui Alex Bodi, declarații despre averea afaceristului! Suma colosală pe care a strâns-o fostul soț al Biancăi Drăgușanu anul trecut / VIDEO EXCLUSIV 
Avocatul lui Alex Bodi, declarații despre averea afaceristului! Suma colosală pe care a strâns-o fostul soț al Biancăi ...
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
Cine este tânărul care își bate joc de Poliția Română? Beizadeaua a lovit cu mașina un polițist iar acum încearcă să mușamalizeze totul
Cine este tânărul care își bate joc de Poliția Română? Beizadeaua a lovit cu mașina un polițist iar acum încearcă ...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu zici că e aceeași femeie
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu zici că e aceeași femeie
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Fosta gimnastă arată fabulos la 30 de ani
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Fosta gimnastă arată fabulos la 30 de ani
Dani Mocanu, ce probleme are cu legea? Ce infracțiuni a comis manelistul
Dani Mocanu, ce probleme are cu legea? Ce infracțiuni a comis manelistul