Răzvan Burleanu a reacționat după erorile uriașe de arbitraj din Liga 1. „Arbitrii nu greșesc intenționat!” Avertisment pentru patronii din Liga 1

Răzvan Burleanu a reacționat după erorile uriașe de arbitraj din Liga 1. „Arbitrii nu greșesc intenționat!” Avertisment pentru patronii din Liga 1
  • Publicat:

Răzvan Burleanu (37 de ani), președintele FRF, a reacționat după ce echipele din Liga 1 au acuzat erori mari de arbitraj la meciurile din sezonul regulat și din play-off/ play-out.

După ce Gică Hagi a sărit la gâtul lui Lucian Rusandu, arbitru despre care a susținut că a fost decisiv în stabilirea scorului final la meciul FCSB – Farul Constanța, Răzvan Burleanu a vorbit despre greșelile de arbitraj.

Președintele Federației Românie de Fotbal este conștient de faptul că există erori de arbitraj în Liga 1, dar le transmite conducătorilor din Liga 1 că aceste greșeli nu sunt făcute cu intenție.

Răzvan Burleanu a reacționat după erorile uriașe de arbitraj din Liga 1

Totodată, Răzvan Burleanu a transmis că fotbalul din România nu o să scape de problemele de arbitraj după introducerea VAR-ului și se așteaptă să mai existe discuții împotriva arbitrajului și după implementarea acestuia.

„Cred că schimbarea cea mai importantă care a avut loc în arbitrajul românesc este cea legată de integritatea arbitrajului. În momentul de faţă, nu cred că cineva mai poate să vorbească de probleme de corupţie în arbitrajul românesc. Ca să putem să ajungem în acest moment ne-a fost foarte greu. Asta nu înseamnă că arbitrii nu greşesc, dar cel mai important este să nu greşească intenţionat.

În ceea ce priveşte programele de pregătire ale arbitrilor, sunt la cel mai înalt nivel în momentul de faţă. Sunt conectaţi la nivelul arbitrajului, ceea ce înseamnă fotbalul european. În momentul de faţă ne aşteptăm să îi avem pe cei doi, Haţegan şi Kovacs, şi la Mondial.

Probleme de arbitraj vor fi permanent, să nu ne aşteptăm ca după ce vom avea gata implementarea VAR-ului nu vom mai avea discuţii legate de arbitraj.

Discuţiile despre arbitraj fac parte din fenomenul fotbalistic. Nu cred că în momentul de faţă cea mai mare problemă este legată de arbitraj”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF, conform Telekom Sport.

Cornel Popescu a debutat în jurnalism la începutul anilor 2000, iar de atunci a lucrat pentru numeroase publicații de sport. Acesta este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret. Din decembrie 2009, Cornel Popescu ocupă postul de redactor la ProSport citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
×