Zambrotta: "N-am mai ţinut legătura cu Mutu. Chivu s-a retras cu capul sus"

24 iun 2014 3116 afişări Fotbal Intern
Zambrotta: "N-am mai ţinut legătura cu Mutu. Chivu s-a retras cu capul sus"

Gianluca Zambrotta a ajuns la 37 de ani şi a început munca de antrenor la nivelul de jos. Fostul fundaş al naţionalei Italiei şi al echipelor Juventus, AC Milan şi Barcelona a reuşit să câştige cu echipa lui FC Chiasso un amical, la St. Vincent, în faţa Stelei, scor 2-1. După meci, campionul mondial din 2006 era foarte bucuros de rezultatul surprinzător scos de formaţia pe care o pregăteşte.

Gianluca, e o victorie importantă pentru tine?
Este pentru că am reuşit să învingem o formaţie foarte bună, care e campioana României şi care a jucat în Champions League. A fost primul nostru meci de pregătire, ne-am reunit acum o săptămână.

Şi pentru Steaua a fost tot primul joc, cum ţi s-a părut echipa din România?
Ştiu, deşi a pierdut, să nu se uite că nu a fost decât un meci de pregătire, antrenamentele sunt dure în această perioadă. Nu poţi trage concluzii după primul joc. Steaua are jucători interesanţi, nu vreau să rostesc nume. A fost o plăcere să mă reîntâlnesc cu fotbalul românesc aici, în Italia. Am jucat contra României şi ultimul meci de care îmi amintesc e cel de la Euro 2008.

Mutu a ratat un penalty atunci...
Da, aşa este, dar a fost bine pentru noi. Mutu şi-a asumat să execute acel penalty şi a greşit, dar cine nu a ratat de la punctul cu var? Am fost colegi la Juventus, dar nu am mai păstrat legătura cu el.

Ce spui despre decizia lui Chivu de a nu mai juca?
Chivu s-a retras cu capul sus de la Inter. Am jucat contra lui şi pot spune că a fost un fotbalist foarte bun şi important pentru România.


217 partide a jucat Zambrotta pentru Juventus, echipă pentru care a marcat şi 7 goluri în perioada 1999-2006

58 de meciuri a evoluat pentru FC Barcelona în perioada 2006-2008, echipă pentru care a marcat 3 goluri

80 de partide a adunat în tricoul lui AC Milan şi a înscris 2 goluri pentru „diavoli” în perioada 2008-2012

98 de prezenţe are în naţionala Italiei cu care a devenit campion mondial în 2006


Foto: Alexandru HOJDA

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.