Victorie de moral obţinută de FCSB în procesul cu CSA Steaua! Gigi Becali nu se poate bucura, totuşi, prea mult: sentinţa nu e definitivă şi marca notorie rămâne la Armată

25 apr 2019 9191 afişări Fotbal Intern
Victorie de moral obţinută de FCSB în procesul cu CSA Steaua! Gigi Becali nu se poate bucura, totuşi, prea mult: sentinţa nu e definitivă şi marca notorie rămâne la Armată

FCSB a câştigat o primă bătălie importantă în procesul cu CSA Steaua. Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, să decadă Armata din drepturile de folosinţă pentru mărcile "Steaua Bucureşti", "CS Steaua 1947-1967" şi "Steaua". Totuşi, echipa lui Gigi Becali nu se poate bucura prea mult. Sentinţa nu e definitivă, iar CSA Steaua deţine încă marca notorie, cea pentru care se războiesc, de fapt, cele două părţi şi care contează cel mai mult.

Prezentăm mai jos decizia Curţii de Apel:

”Solutia pe scurt: Evocând fondul, după anularea cu reţinere: Admite în parte acţiunea. Constată decăderea pârâtei Clubul Sportiv al Armatei Steaua din drepturile conferite asupra mărcilor înregistrate: MN 26915 STEAUA BUCUREŞTI, MN 63179 CS STEAUA 1947 -1967, MN 63180 – STEAUA, MN 63287 – A, pentru toate produsele şi serviciile pentru care ele sunt înregistrate. Respinge în rest acţiunea ca neîntemeiată. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 20.411 lei cu titlu de cheltuieli de judecată proporţional cu admiterea în parte a acţiunii. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei, azi, 25.04.2019.

Document: Hotarâre    25.04.2019”, se arată pe documentul postat pe site-ul portal.just.ro

Dintre cele patru mărci câştigate de FCSB astăzi nu se află şi cea notorie, care va rămâne la CSA Steaua. De asemenea, CSA Steaua va trebui să plătească cheltuieli de judecată de 20.411 de lei, au hotărât magistraţii, adică 25% din ce au cerut avocaţii lui Becali. FC FCSB invocase cheltuieli de judecată în valoare de 90.000 de lei.

CSA Steaua poate face recurs la această decizie în termen de 30 de zile de la comunicare. Indiferent de sentinţa care se va da la recurs în acest proces, clubul lui Gigi Becali nu va mai putea folosi niciodată numele "Steaua", pe care l-a pierdut prin sentinţă definitvă în 2016.

Marca notorie a Stelei, cea pentru care a pornit acest război dintre CSA Steaua şi FCSB, are codul 72827.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.