Victor Becali nu a mâncat niciodată "la comun" în închisoare. Dezvăluiri despre preţurile din penitenciarul Rahova

26 ian 2019 22409 afişări Fotbal Intern
Victor Becali nu a mâncat niciodată "la comun" în închisoare. Dezvăluiri despre preţurile din penitenciarul Rahova

Victor Becali (57 de ani), unul dintre condamnaţii celebri ai fotbalului românesc în Dosarul Transferurilor, a dezvăluit, sâmbătă dimineaţă, că nu s-a atins niciun moment de mâncarea care le era oferită deţinuţilor din penitenciarul Rahova. A mâncat de la magazinul închisorii, unde preţurile erau foarte mari.

Impresarul de jucători a vorbit despre practicile din spatele gratiilor, unde un deţinut cheltuie şi 1.100 de lei pe săptămână doar pe mâncare: "Credeţi că în puşcărie este altfel? Şi acolo e cu cumetrii, cu fratele, cu naşul, cu nu ştiu cine. Iar la Rahova, cel care avea magazinul ... Înţeleg că acela care are mai multe magazine trebuie să aibă un preţ mediu la produse, iar cel de la Rahova punea nişte preţuri la celelalte ... Ca să poată avea preţurile din puşcărie. Cred că acum ajunsese la 11 milioane (1.100 lei) pe săptămână suma pe care o poţi cheltui la magazin. Te puteai duce la magazin conform unui program, pe secţii", a declarat Victor Becali, la Digi Sport.

Fratele lui Ioan Becali, impresar ce controla majoritatea transferurilor fotbaliştilor români, a povestit care a fost impactul atunci când a păşit pentru prima dată în închisoare: "A fost un şoc total în prima zi. Am mers la Poarta Albă, m-am predat, m-au cazat. Nu e nici iadul pe pământ, dar nu e nici o plăcere să fii acolo. Cu cât înţelegi mai repede unde eşti, cu atât îţi va fi mai uşor. Dacă stai să te gândeşti... cine am fost, unde am ajuns... nu iese bine. Dacă nu înţelegi unde eşti e foarte greu. Am vorbit cu fratele meu şi ne-am zis: trebuie să uităm cine am fost, ne facem pedeapsa şi asta este. Celulă de 11 metri pătraţi, patru paturi şi un grup sanitar unde dacă nu erai atent şi te întorceai brusc, spărgeai faianţa cu cotul. La Poarta Albă am stat şi 12 oameni în celulă. Nu au fost condiţii de lux, aşa cum s-a scris", povestea, de curând, vărul lui Gigi Becali.

Victor Becali a fost condamnat în martie 2014 la patru ani şi opt luni de închisoare în "Dosarul Transferurilor", alături de George Copos, Ioan Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.