Veste teribilă pentru fotbalul ieşean. A murit fostul jucător şi antrenor Mihai Dănilă

15 dec 2014 2290 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Veste teribilă pentru fotbalul ieşean. A murit fostul jucător şi antrenor Mihai Dănilă

Unul dintre jucătorii emblematici ai Iaşiului, Mihai Dănilă, “Miţu”, aşa cum îl alintau prietenii, nu mai este printre noi. Cel care a fost unul dintre cei mai buni atacanţi ai Politehnicii Iaşi, născut şi crescut ca fotbalist în Copou, a trecut, astăzi, neaşteptat, în nefiinţă, la vârsta de doar 62 de ani.

Miţu Dănilă a fost, multă vreme după ce a agăţat ghetele în cui, antrenor la Centrul de Copii şi Juniori al clubului pe care l-a slujit pe dreptunghiul verde şi de pe banca tehnică. Numai că, în martie anul trecut, conducerea Centrului i-a reziliat contractul tehnicianului, cu doar doi ani înainte ca Mihai Dănilă să se pensioneze. Acest moment l-a marcat profund, spun apropiaţii fostului atacant al Politehnicii Iaşi.

“Este un moment cumplit pentru fotbalul ieşean, nu pot să cred că Miţu nu mai este printre noi. Chiar dacă avea probleme medicale, nu se plângea. L-a afectat, însă, foarte tare decizia clubului de a-l disponibiliza. Plecarea de la club l-a băgat în mormânt, iar cei care l-au dat afară îl vor avea pe conştiinţă”, a declarat prof. Marian Moldovan, fost coleg şi prieten cu Mihai Dănilă.

"Sunt în stare de şoc. Nici acum nu-mi vine să cred că Miţu a plecat atât de devreme dintre noi. Ştiu că în ultima vreme era marcat de faptul că a fost dat afară de la club, deşi mai avea doi ani până la pensie. În ultimii ani, a îndeplinit şi funcţia de observator la Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Fotbalul ieşean pierde o valoare incontestabilă, dar peste toate noi cei din fotbal pierdem un om fantastic, un caracter şi un prieten adevărat. Dumnezeu să-l ierte", a declarat şi şeful AJF Iaşi, Sorin Boca.

De numele lui Mihai Dănilă se leagă cea mai importantă performanţă a fotbalului ieşean. În urmă cu peste două decenii, pe 26 iunie 1993, juniorii I ai Politehnicii Iaşi deveneau campioni naţionali. Acesta avea să fie singurul campionat cucerit de juniorii mari din fotbalul ieşean, indiferent că numele echipei fanion a oraşului s-a chemat Politehnica, ACSMU sau CSMS.

Pe Stadionul Naţional din Bucureşti (actualul Naţional Arena), într-un meci arbitrat de Gheorghe Constantin, din Râmnicu Vâlcea, Polynx (acesta era numele formaţiei din 1993) a învins Dacia Piteşti cu scorul de 8-7, după executarea loviturilor de departajare. La finalul timpului regulamentar, scorul era egal, 2-2. Acea echipa fantastică, de care însă Iaşiul nu a ştiut să profite, era pregătită de antrenorii Marian Moldovan şi Mihai Dănilă. Printre jucătorii importanţi din acea echipă se numărau Ciprian Paraschiv, actualul manager de dezvoltare a fotbalului la FRF, Marin Cobuleanu, Gabriel Popescu, Daniel Căunei, Mihai Voicu, Flavius Frunză, Mihai Alexa.

Conducerea clubului ieşean a exprimat condoleanţe familiei printr-un comunicat de presă: “În aceste momente triste, Clubul Sportiv Municipal Studenţesc Iaşi, prin reprezentanţii săi, jucători, antrenori, conducere executivă şi administrativă, îşi exprimă compasiunea faţă de familia îndoliată şi este aproape de aceasta. Dumnezeu să-l odihnească”.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.