Vasile Șiman îi critică dur pe dinamoviști în cazul Ionuț Șerban: „S-au trezit după șapte ani că nu e bine?!”. Ce spune despre clauza de un milion de euro | EXCLUSIV

Vasile Șiman îi critică dur pe dinamoviști în cazul Ionuț Șerban: „S-au trezit după șapte ani că nu e bine?!”. Ce spune despre clauza de un milion de euro | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Vasile Șiman este în avantaj în relația cu Dinamo. Dacă Ionuț Șerban nu va accepta prelungirea contractului cu roș-albii, care expiră la 30 iunie, afaceristul va avea de încasat un milion de euro de la „câini”, conform unei clauze-bombă introdusă în 2013, când Șerban a fost luat de la Sportul. Atunci, „câinii” l-au dorit pe Ionuț cu orice preț și au considerat că vor scoate profit de pe urma acestuia, indiferent de ce hârtii semnează.

Anii au trecut, mijlocașul a jucat puțin spre deloc, iar acum această problemă îngreunează și mai mult posibilitatea vânzării clubului. ProSport a stat de vorbă cu Vasile Șiman, iar acesta consideră că singurii vinovați în această situație sunt cei din managementul lui Dinamo, dar anunță că este deschis dialogului și spune că este sigur că se vor găsi soluții.

PROSPORT: Domnule Șiman, contractul lui Ionuț Șerban cu Dinamo expiră la 30 iunie, iar jucătorul refuză prelungirea. Sunteți aproape să încasați un milion de euro!
Vasile Șiman: Nu cunosc aceste aspecte și nu sunt actuale pentru că este întrerupt campionatul. Nu se știe exact când vor începe antrenamentele și când se va terminatul campionatul. 

PSP: Totuși, exista șansa ca Dinamo să devină datoare la dumneavoastră.
VȘ: Vom discuta situații ipotetice când va fi situația de discutat și se pot găsi soluții. Totul este să se dorească. În orice conflict există o rezolvare dacă părțile doresc. Întrebarea este dacă doresc sau nu. 

PSP: Cum vi se pare actuala situație de la Dinamo?
VȘ: Dinamo este unul dintre cele două mari cluburi ale României, cei de acolo chiar nu au respect față de ei înșiși! Cred că e vorba de o politică de priorități. Ei știu mai bine ce au și ce nu au, mă rog. Au greșit că s-au expus în public cu problemele. Nu faci niciodată așa ceva! Orice problemă ai o rezolvi fără să faci public asta și eventual să încerci să o prezinți ca jertfă!

1 gol în 59 de meciuri a marcat Șerban pentru Dinamo în Liga 1, de-a lungul a șapte sezoane

PSP: În cazul în care Șerban pleacă de la Dinamo, ați accepta să primiți acțiuni în locul milionului de euro?
VȘ: Doamne ferește, nu mă interesează Dinamo! Ce treabă am eu cu Dinamo? 

PSP: Spuneați că e o problemă de priorități la Dinamo. La ce vă referiți exact?
VȘ: E simplu! La un club de fotbal azi te culci cu zero în balanță și peste o lună sunt datorii. Fiecare zi e un cost. Până la urmă și cei care vor să ia clubul, trebuie să îl ia cu toate problemele care există în club. Oricum, cred că se exagerează cu problemele lui Dinamo!

PSP: De ce spuneți asta?
VȘ: Acum toată România discută despre Dinamo, dar clubul este în aceeași situație ca multe altele din România. Diferența e că ei fac public ce se întâmplă acolo. Alții trag și nu spun nimic. Probabil fiindcă e Dinamo se dorește dramatizarea unei situații ipotetice. 

5.000 de euro pe lună câștigă Șerban la Dinamo. „Câinii” i-au oferit prelungirea contractului pe un salariu de 3.500 de euro, iar mijlocașul a refuzat

PSP: Se vinde Dinamo până la urmă?
VȘ: Haideți să fim serioși! Dacă cineva dorea clubul cu adevărat, îl lua! Nu înțeleg oamenii care vorbesc, dar nu fac. Sunt mulți care vorbesc destul și nu se pricep. Cine dorește un club de fotbal, îl ia cu toate problemele aferente. Așa e la fotbal!

PSP: Revin la problema cu Șerban. Cum se va rezolva?
VȘ: Când intri într-un club e o relație ca într-o familie. Poate să fie bine, dar și rău. Omul își face problemele și tot el le  rezolvă. Dar vă întreb eu, când a fost Dinamo mai bine ca până acum?

PSP: Cum domnule Șiman? Dinamo se lupta an de an la titlu pe vremea lui Borcea și Badea!
VȘ: Da, și erau datorii de 20 de milioane de euro. Despre ce discutăm? Bine, nu spun că Dinamo e cel mai bine, dar e o situație normală în fotbalul românesc care se repetă ciclic la fiecare club. Nu dramatizați că nu este cazul! Legat de întrebarea dumneavoastră, o problemă se rezolvă când o recunoști și nu o ignori. La Dinamo trebuie să se înțeleagă problema. Niciodată nu măriți fata pe care o scoți la poartă să fie văzută! Aia bună o găsești în casă. (râde)

„Șerban nu mai poate fi revitalizat la Dinamo!”

PSP: Dacă ar fi fost invers, ați fi permis vreodată o astfel de clauză introdusă într-un contract la Sportul?
VȘ: Depinde ce puteam să fac eu cu jucătorul respectiv. Dacă Șerban era pus în valoare și reușea să se exprime, această discuție nu mai avea loc. Vrei să iei cu orice preț un jucător? Știi să îl pui în valoare după ce l-ai luat? Sunt cluburi care fac asta! Fac din jucători buni din cei care vin slabi. Și sunt alte cluburi catre transformă jucătorii buni în slabi. Dacă ne uităm numai la minusuri, nu mai ieșim din casă. De ce se spune că la o echipă de fotbal îți trebuie un luptător, un marcator, un pasator și așa mai departe? Pentru că e greu să găsești toate calitățile într-un singur jucător.

PSP: Spuneți că Dinamo i-a căutat defectele lui Șerban în loc să îi speculeze calitățile?
VȘ: Exact!

PSP: Credeți că mai poate fi revitalizat?
VȘ: Cu siguranță că da! Dar Șerban nu mai poate să fie revitalizat la Dinamo. Pe 6 septembrie se fac șapte ani de când e la Dinamo. Dacă în atâta timp nu au făcut nimic cu el,  trebuie să schimbe mediul, să se remotiveze. Ionuț are anumite calități pe care nu le are oricine. Dar nu mai insist, discutăm de Șerban care este jucătorul lui Dinamo. Preocupările și obligațiile sunt ale lui Dinamo. Acest club este exemplul clar de amânare a problemei, nu de rezolvare a ei.

„Dacă nu au încasat nimic pe Șerban nu e vina lor?”

PSP: De ce nu a jucat în acești șapte ani?
VȘ: Asta vă întreb și eu! De ce nu s-a găsit o soluție să joace? Este Șerban cel mai slab jucător care a trecut prin Ștefan cel Mare în ultimii șapte ani? Acum s-au trezit că vai ce se va întâmpla. Păi timp de șapte ani nu s-au gândit la asta? Toată lumea face contracte și le respectă! Când l-au luat pe Șerban de la Sportul au semnat un contract despre care spun ei că nu e bun. Dar de Lazăr de ce nu spune nimeni nimic?

PSP: Ce ar fi de spus despre Lazăr?
VȘ: Când l-au vândut pe Valentin Lazăr a fost bine? Era bine că au încasat bani? La Șerban nu mai e vina lor că nu au încasat? Suntem foarte deschiși doar la ce ne convine, nu?

PSP: Mircea Rednic a spus de dumneavoastră „Vasile e number one!” după ce a citit contractul lui Șerban.
VȘ: Nu e vorba de mine aici. Când faci un contract e normal să îți aperi interesul, dar contractul nu e împotriva cuiva. Un jucător asemănător ca Șerban este Cicâldău. Craiova l-a luat cu un milion, parcă, de la Viitorul și acum cere pe el zece milioane. Ei de ce nu l-au făcut pe Șerban să valoreze zece milioane? Au luat un băiat despre care spuneau că are calități și perspective, a fost bun, dar după s-au sucit și consideră ei că nu au analizat corect. Au început să dea vina pe ăla și ăla. Mă rog, eu sunt sigur că se va găsi o rezolvare. Întotdeauna când dorești să rezolvi o problemă, găsști soluția. Asta dacă vrei cu adevărat. 

450.000 de euro a încasat Dinamo de la Al Sailiya, pentru împrumut și transferul definitiv al lui Valentin Lazăr în 2017 și 2018

Absolvent al Facultății de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității București, Victor a avut primul job la 19 ani, într-o companie multinațională de outsourcing, subsidiară General Electric. Aici a activat până la 23 de ani. Un an mai târziu a intrat în presa de sport, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen