Singură acasă! UTA a dominat clar la primul meci pe noul „Francisc Neuman”, dar nu a putut să se impună în fața Voluntariului | VIDEO

Singură acasă! UTA a dominat clar la primul meci pe noul „Francisc Neuman”, dar nu a putut să se impună în fața Voluntariului | VIDEO
  • Publicat:
  • Actualizat:

UTA nu a reușit să debuteze cu victorie la probabil prima inaugurare din istorie a unui stadion de fotbal fără acces pentru publicul larg. Arădenii au dominat o mare parte a jocului, dar partida s-a terminat cu scorul de 0-0. Nici Buhăcianu, nici Ioniță, Morar, sau chiar Ilie și Albu nu au putut să marcheze, astfel că noua arena „Francisc Neuman” a oftat la inaugurare de trei ori: după public, o victorie și după goluri,într-un meci în care oaspeții s-au văzut abia pe final. În rest, gazdele au fost cam singure acasă.

Sorții au vrut ca după o mult prea lungă așteptare, UTA să își inaugureze noul stadion în plină pandemie,cu un protocol care va face ca primul meci să rămână în istorie. Cu omologare provizorie și un gazon chinuit vara aceasta, deja dn minutul 3 a și sărit prima brazdă.

Un jucător al Voluntariului a pus-o însă, grijuliu, la loc, astfel încât aproape că nici nu se vedea că iarba s-a ”rupt”. Fanii Bătrânei Doamne și-au făcut simțită prezența și ei rapid, la câteva minute de la primul fluier. Galeria a venit la colțul din stânga porții apărute de Rîmniceanu în prima repriză, înspre un ansamblu rezidențial. Nu au lipsit nici înjurăturile pentru fostul primar!

UTA a dominat clar prima repriză

Prima repriză, formația arădeană a fost cea care a avut inițiativa. După două centrări fără destinar trimise de Buhăcianu, Ioniță a expediat primul șut pe spațiul porții. Ilfovenii nu au contat prea mult în joc. Căpățână,cel care a fost în teren pentru Voluntari și la barajul de acum patru ani, a încercat să-l pună în dificultate pe Moldovan în minutul 19, dar fără succes. Peste două minute, arădenii au au avut o bună ocazie, la șutul în forță al lui Albu, care a avut o evoluție convingătoare la debutulechipei pe teren propriu. Nici Rîmniceanu nu s-a lăsat mai prejos și tabela de scor a rămas nemodificată.

În minutul 36, pe ecrane a scris ”Gol”

Același Albu a fost în prim-plan în minutul 30, cu o pasă primită de la Roșu, când mingea a ajuns la Ioniță, care venit din spate, a trimis exasperant pentru gazde, peste buturi. În minutul 36, după o respingere proastă, Tescan l-a pus la lucru pe Rîmniceanu, care a respins în față. Ioniță a urmărit faza și a trimis mingea în transversală, de unde a căzut în poartă, dar din poziție de ofsaid mare. Pe cele două ecrane de pe stadion însă s-a afișat, câteva secunde, că e gol. Ritmul ocaziilor s-a mai stins pe finalul reprizei, dar tot mijlocașul cu profil defensiv Albu a pus poartă în pericol, cu un șut care s-a dus puțin pe lângă.

Mingea și inițiativa tot la Bătrâna Doamnă, dar degeaba

Arădenii au fost cei care au avut inițiativa și ocaziile mari și la reluarea jocului. În minutul 53, Ilie a reluat cu capul într-un adversar, iar pericolul a fost îndepărtat. Peste trei minute, a fost din nou rândul băncii arădene să-și pună mâinile în cap, după ce Vlad Morar a reluat puțin pe lângă buturi, după o centrare a lu Roumpoulaku. Gazdele au dominat, dar fără să mai preseze suficient încât să-l facă pe Rîmniceanu să greșească. Ambele formații au făcut schimbări și cauzate de accidentări, iar ritmult de joc pe final nu a fost deloc grozav, cu multe fragmentări. Replica oaspeților a rămas în continuare, pe măsură ce minutele se scurgeau, aproape inexistentă.

Voluntariul a dominat pe final

Nici experiența lui Hora, intrat la pauză, nu a putut fi de folos. Pasa lui nu a putut fi frutificată de Bustea, care a trimis multpe lângă poartă în minutul 78. Cei de la Voluntari au presat foarte mult pe final, când UTA a fost masată în fața propriului careu. În minutul 84, Alexandru Ilie nu a ajuns laminge la o fază care putea aduce golul victoriei pentru formația sa. După un meci condus de UTA, aproape tot jocul, ilfoveni ar fi putut da lovitura pe final, dar nu au reușit. De precizat că pe final, Roșu s-a chinuti să rămână în teren, deoarece Laszlo Balint nu mai putea face încă o schimbare, având trei din patru în momente diferite ale jocului.

UTA – FC Voluntari 0-0

Finalul meciului! UTA și Voluntari încheie la egalitate, scor 0-0.

Min. 88: OCAZIE VOLUNTARI! Căpățînă reia pe spate cu capul după un corner, dar balonul trece peste poartă.

Min. 60: Schimbare UTA: iese Albu (accidentat), intră Melinte.

Min. 58: RATARE IMENSĂ UTA! Vlad Morar primește în fața porții, în poziție ideală, dar atacantul arădenilor ratează o ocazie incredibilă.

VIDEO: Ocazia ratată de Morar

Min. 53: OCAZIE MARE UTA! Florin Ilie primește în poziție bună după un corner, dar nu reușește să trimită cu capul pe spațiul porții adverse.

Min. 46: Începe repriza secundă.

Min. 45: Finalul primei reprize! La pauză, UTA – Voluntari 0-0.

Min. 37: BARĂ UTA! Tescan trimite în bară, iar apoi Ioniță, aflat pe fază, reușește să înscrie, însă golul este anulat pentru poziția de ofsaid în care se afla fostul rapidist.

Min. 32: OCAZIE UTA! Ioniță este în poziție favorabilă, dar șutul său violent din careu trece peste poartă.

Min. 22: OCAZIE UTA! Albu trage foarte bine de la distanță, însă Rîmniceanu este pe fază și respinge.

VIDEO: Ocazia ratată de Albu

Min. 17: Vlad este jucătorul care vede primul cartonaș galben din acest meci. Fundașul a oprit un atac promițător al gazdelor.

Min. 15: Deocamdată, meciul este unul echilibrat, iar ocaziile importante lipsesc.

Min. 10: Aflați în afara stadionului, suporterii arădeni au făcut un show pirotehnic, iar petardele n-au lipsit nici ele.

Min. 1: Începe meciul dintre UTA și Voluntari.

ECHIPELE DE START:

UTA: Moldovan – Bustea, Benga, Ilie, Rumpoulakou – Albu, Roșu – Tescan, Ioniță, Buhăcianu – Morar. Pe bancă: Iacob – Da Silva, Melinte, Ivan, Pleașcă, Hora, Rus, D. Rusu, Vulturar.

Antrenor: Laszlo Balint

Voluntari: Rîmniceanu – Costin, Balaur, Armaş, Vlad – Căpăţînă, Miranda, Gheorghe – Eric, Al. I. Stoica, Grădinaru. Pe bancă: Kocic – Chilili, Ozkara, Al. Ilie, Buliga, Mailat, M. Cotolan, Voinescu.

Antrenor: Mihai Teja

Va fi un meci special pentru arădeni, care își inaugurează noul stadion, cu o capacitate de 12.000 de locuri. Deși DSP Arad a anunțat că poate permite accesul a 500 de fani la primul meci de pe teren propriu al UTA-ei, informația a devenit una de amploare, ajungând și la prim-ministrul Ludovic Orban. Premierul a contrazis anunțul direcției județene și a spus că fotbalul se va desfășura ca și până acum, fără fani în tribune, până la o viitoare decizie de relaxare a stării de alertă.

UTA – Voluntari este Live Stream Online

Partida dintre UTA și Voluntari poate fi urmărită și Live Stream Online, pe digisport.ro.

UTA a debutat cu dreptul în noul sezon al Ligii 1, reușind să plece de la Ovidiu cu un punct, după 1-1 cu Viitorul. De cealaltă parte, FC Voluntari a bătut-o cu 2-1 pe Gaz Metan, pe teren propriu.

UTA – Voluntari | Cine transmite meciul la TV

Duelul de la Arad poate fi urmărit pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

Anda Deliu / Redactor
Jurnalistă din septembrie 2010 și corespondent ProSport în Timiș din octombrie 2017. A terminat Jurnalismul la Universitatea de Vest din Timișoara și a urmat un masterat în Jurnalism sportiv la aceeași instituție de învățământ superior. A rămas singura ziaristă sportivă din Timișoara. citește mai mult
Andrei Preotu / Autor
Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup