UTA – Universitatea Craiova 1-0, Video Online. Antal a dat lovitura decisivă la Arad

UTA - Universitatea Craiova 1-0, Video Online. Antal a dat lovitura decisivă la Arad
  • Publicat:
  • Actualizat:

Antal aruncă în sărbătoare Aradul: UTA – Universitatea Craiova 1-0

Două dintre cele mai iubite echipe din România s-au duelat în această seară în fața a aproximativ 8500 de spectatori pe arena „Francisc Neuman” din Arad. În cadrul rundei a 5-a a Ligii I, UTA a trecut cu 1-0 de Universitatea Craiova, după reușita cu capul a lui Liviu Antal, din minutul 70. Arădenii câștigă primul meci stagional pe teren propriu, acumulează 8 puncte și urcă pe loc de play-off, în timp ce oltenii rămân la cota 7.

Față de primele meciuri ale stagiunii, Laszlo Balint a schimbat fundașii laterali, Tomozei și Baravykas luându-le locul lui Vukcevic și Shlyakov. Totodată, Hora a reintrat în primul „11” după trei partide în care Dangubic fusese titular în centrul atacului utist. Dincolo, față de meciul cu Voluntari, Reghecampf a jucat „cărțile” Fedele, Mateiu și Markovic , în locurile lui Câmpanu, Căpățână și Koljic.

Markovic i-a dat emoții mari lui Iacob, semi-ocazii arădene

Disputa a început cu câte o lovitură de colț, rezolvate cu destulă dificultate de cele două defensive. Apoi, un șut deviat al lui Miculescu nu i-a pus mari probleme lui Pigliacelli, pe când omologul italianului chiar a avut de lucru în minutul 16. Markovic a primit balonul în adâncime, a trecut de Erico, dar Iacob i-a închis unghiul de finalizare, mingea i-a revenit pe linia de fund, de unde a încearcat un șut cu efect, iar goalkeeperul utist a respins din nou. Când ceasul a bătut minutul 25, Hora i-a furat o minge lui Nistor, a pasat pe culoar pentru Roger, care a pătruns în viteză în careu, dar pasa în fața porții a întâlnit doar adversari, cu noroc mingea a ajuns până la Ubbink în 12 metri, iar olandezul a reluat mult peste poartă. Oltenii au fost și mai periculoși, prin același Markovic, care a reluat și el peste o centrare din stânga a lui Nistor.

Publicul – vedeta primei reprize, Cojocaru a cules fluierături

„Centralul” Viorel Cojocaru nu pierdut ocazia să iasă în evidență cu două decizii discutabile împotriva UTA-ei (un „galben” lui Batha pentru că ar fi ridicat prea sus cotul în duelul fizic cu Nistor și o ținere nesancționată asupra lui Ubbink), ce a aprins spiritele pe margine și în tribune. Pentru că Bancu și Screciu au stat aproape 5 minute pe gazon, prima parte a fost prelungită, dar înainte de asta, am mai înregistrat o pătrundere în careu a lui Hora blocată de Pigliacelli și un șut mult pe lângă al lui Fedele. Așadar, la cabine s-a intrat cu scor alb, vedeta primei părți fiind caldul public arădean, care nu a contenit niciun moment să cânte și să-și încurajeze favoriții. Cei aproximativ 200 de fani ai oltenilor au făcut și ei show, dar evident de abia s-au auzit în vacarmul „roș-alb”.

Liniștea dinaintea furtunii

Fără modificări la pauză, cele două „garnituri” au jucat cam aceeași partitură și la reluare, Markovic a mai fost găsit odată cu o minge lungă, dar Passaglia a dublat la timp blocajul lui Erico, altfel tânărul atacant scăpa spre poartă. De partea cealaltă, Ubbink și-a mai încercat tirul de la distanță, dar mingea a ocolit bara din stânga portarul oltenilor. Tot din afara careului au tras și Fedele și Gustavo, însă doar primul pe spațiul porții, de unde Iacob a prins precis. Cojocaru și-a continuat recitalul împotriva gazdelor, nedând un fault clar după care Miculescu a părăsit pe targă gazonul, după care nu a sancționat două intrări neregulamentare asupra „roș-albilor”, pentru ca imediat să dea penalitate pentru Craiova.

Antal aruncă stadionul în aer, UTA rezistă presiunii de final a oltenilor

Tomozei s-a și accidentat la faza respectivă, dar înlocuitorul său, Marko Vukcevic a fost decisiv la golul arădenilor. În minutul 70, muntenegreanul a centrat din dreapta, iar Antal a trimis cu capul sub transversală, Pigliacelli fiind prins puțin în față. Ca la meciul cu FCSB, miile de spectatori arădeni erau în delir, cu atât mai mult cu cât nu rămâneau multe minute la dispoziția adversarilor să egaleze. Doar că după doar 2 minute Fedele a reluat din poziție bună de puțin peste poartă, însă și arădenii au amenințat poarta adversă cu șuturile de la distanță marca Batha și Isac. Deși a pus presiune pe careul arădean, U. Craiova nu și-a creat alte ocazii de egalare. Nici măcar în cele 7 minute de prelungire dictate cu atâta mărinimie de „centralul” Viorel Cojocaru și „Bătrîna Doamnă” o bate pe trupa lui Reghecampf.

Formații: 

UTA Arad: Fl. Iacob – Tomozei (68 Vukcevic), Erico, Medjimorec (80 Benga), Baravykas – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink (64 Antal), Miculescu (64 Isac) – I. Hora (68 Dangubic). Rezerve neutilizate: Balauru – Shlyakov, Bustea, Vorobjovas. Antrenor: Laszlo Balint.

CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu – Nistor, Mateiu (64 Bairam), Fedele (88 V. Constantin) – Vînă (73 Căpățînă), Markovic, Gustavo. Rezerve neutilizate: Lazar – Mitran, Vătăjelu, Bălașa, Mărieș, M. Constantin. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Arbitri: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi) – Ovidiu Artene (Vaslui), Gabriel Sabin Stroe (Piteşti). Rezervă: Iulian Dima (București).

Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Observator LPF: Marcel Vasile (București)


UTA a dat lovitura și a învins-o cu 1-0 pe Universitatea Craiova! Liviu Antal a adus victoria gazdelor, într-un meci care s-a jucat cu stadionul aproape plin.

După ce a ratat ocazii mari în prima repriză, Universitatea a cedat în partea a doua meciului și a luat gol în minutul 70, atunci când Antal a decis meciul, marcând cu o lovitură frumoasă de cap.

Universitatea Craiova a pierdut trei puncte mari și e tot mai clar că lupta la titlu se va da doar între CFR Cluj și FCSB.

UTA – Universitatea Craiova 1-0

Min. 77: OCAZIE UTA! Batha trage de la mare distanță, dar Pigliacelli respinge excelent în corner.

Min. 70: GOOOL UTA! Antal înscrie cu o lovitură superbă de cap, iar balonul lovește și bara înainte de a intra în poartă.

Min. 51: OCAZIE UTA! Pigliacelli greșește nepermis, balonul ajunge în cele din urmă la Ubbink, care șutează pe lângă poartă.

Min. 33: OCAZIE CRAIOVA! Markovic primește în fața porții, dar reia cu genunchiul peste poartă.

Min. 16: OCAZIE CRAIOVA! Markovic este lansat de Nistor, dar vârful întârzie finalizarea și este blocat de portarul advers.

Min. 1: Începe meciul de la Arad.

UTA – Universitatea Craiova | Echipele de start

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico, Medimorec, Baravykas – Roger, Batha, Passaglia, Ubbink – I. Hora, Miculescu

REZERVE: Balauru, Shliakov, Vukcevic, Bustea, Vorobjovas, L. Antal, Isac, Dangubic, Benga

ANTRENOR: Laszlo Balint

UNIVERSITATEA CRAIOVA: Pigliacelli – Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu – Nistor, Mateiu, Fedele – Gustavo, Markovic, Vînă

REZERVE: Lazar, Mitran, Vătăjelu, Bălașa, Căpățînă, N. Constantin, Baiaram, Mărieș, M. Constantin

ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf


Oltenii sunt favoriți în meciul care începe la ora 21:30, mai ales că s-au impus în ambele meciuri disputate în sezonul regulat precedent: 2-1 în deplasare (A. Cicâldău, R. Ofosu / V. Buhăcianu) şi 2-0 pe teren propriu (D. Nistor, A. Tudorie).

Cinci dintre cele șase goluri marcate de craioveni au fost reuşite în repriza secundă, interval în care arădenii au încasat toate cele trei goluri.

UTA – Universitatea Craiova, Live Stream Online, de la ora 21:30

Meciul dintre UTA și Universitatea Craiova poate fi urmărit și Live Stream Online, de la ora 21:30.

Andrei Preotu / Autor
Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care ... citește mai mult
Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen