UTA – Sepsi 1-0. Deblocare cu Ionuț Badea pe bancă. David Miculescu îi aduce prima victorie noului antrenor al arădenilor

UTA - Sepsi 1-0. Deblocare cu Ionuț Badea pe bancă. David Miculescu îi aduce prima victorie noului antrenor al arădenilor
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cele zece meciuri fărăvictorie i-au fost fatale lui Laszlo Balint, care a fost înlocuit pe banca UTA-ei de Ionuț Badea. Acesta a debutat astăzi, contra lui Sepsi Sfântu Gheorghe, chiar în fața propriilor suporteri, aproximativ 4000 de arădeni entuziaști pentru un nou început. Și avea să fie un start reușit, cu o deblocare după mai bine de trei luni de zile de la precedenta victorie. A decis golul lui Miculescu, ajuns la „borna” 7 goluri stagionale.

Noul antrenor și-a pus repede aprenta cu o schimbare de sistem de joc, din 4-2-3-1 în 4-1-4-1, cu brazilianul Roger și noul căpitan Ubbink în spatele vârfului Laukzemis, cu Miculescu și Dangubic în benzi. Dincolo, Bergodi l-a recuperat pe Ninaj, în rest confirmând echipa ce a bătut CS U Craiova.

Nimic nou, UTA și-a bătut joc de ocazii

Iar UTA a început în atac meciul, dar asta nu a fost neapărat o știre pentru „roș-albi”, care și-au dominmat toți aproape toți adversarii, dar fără a le face rău. Și asta s-a întâmplat și împotriva lui Sepsi, căci gazdele au ratat trei mari ocazii în primele 20 de minute. În minutul 9, Dangubic a pasat peste apărarea adversă, Laukzemis a urmărit, dar a înțepat balonul chiar în umărul lui Niczuly. Dopă alte trei minute, atacantul lituanian avea să irosească o șansă imensă. Ubbink a desfăcut și el apărarea lui Sepsi cu o pasă cu efect, iar Laukzemis, singur singurel în 7 metri, a reluat cu latul exact în portarul advers. Nici Dangubic nu a fost mai inspirat, croatul reluând și el din prima, din poziție bună prea slab spre poartă.

Luckassen i-a iertat pe arădeni înainte de pauză

Scăpați basma curată, vizitatorii s-au văzut și ei în careul lui Iacob, iar Ștefănescu a ratat întâlnirea cu balonul din 6 metri la centrarea lui Gonzales. Pe două contre, mingea a ajuns la Ubbink în poziție de finalizare, dar olandezul a tras mai înainte peste poartă, iar apoi în blocajul lui Ninaj. Luckassen a cerut un penalty după un duel fizic cu Shlyakov, după care puternicul vârf olandez a grațiat-o pe UTA chiar înainte de intrarea la cabine. Ștefănescu a recuperat un balon din picioarele lui Erico, a pasat în centru, iar Luckassen, ușor incomodat de Batha, a trecut pe lângă balon.

Miculescu i-a descătușat pe arădeni

Așadar, actul secund s-a reluat de la scor alb și cu o semi-ocazie tot la poarta amfitrionilor. Dimitrov a pasat pe culoar pentru Aganovic, dar Iacob a fost mai rapid și a reținut. După minutul 50, „Bătrâna Doamnă” a pus sub presiune minute bune careul lui Sepsi, dar Niczuly a intervenit de fiecare dată bine la „capul” lui Benga și apoi la devierea foarte slabă a lui Laukzemis. A fost ultima fază a atacantului lituanian, total ieșit din joc, căci la UTA și-a făcut debutul nigerianul Otele, cu Miculescu trecut „vârf”. Iar „decarul” gazdelor a fost la locul potrivit la pătrunderea din dreapta a lui Otele, doar că pasa a fost respinsă in extremis de Mitrea. Bergodi a jucat și el „cărțile” Fofana și Tudorie, covăsnenii au început să domine teritorial, dar golul a căzut în poarta lui Niczly.

Miculescu i-a descătușat pe arădeni

În minutul 77, Roger a mai recuperat un balon a pătruns până la 15 metri, a finalizat în transversală, mingea i-a revenit lui Miculescu în 10 metri și acesta a trimis cu capul în poarta goală. Puțin noroc pentru arădeni după o perioadă ghinionistă de zece meciuri. Trei minute mai târziu, Niczuly a salvat în fața lui Roger golul de 2-0, respingând in extremis în corner finalizarea din 9 metri a brazilianului. Badea s-a închis cu trei fundași centrali, iar forcingul de final al lui Sepsi nu a produs nicio ocazie clară la poarta lui Iacob. „Bătrâna Doamnă” câștigă după zece etape în Liga 1 și păstrează șanse matematice pentru play-off, dar mai ales se îndepărtează de zona fierbinte a clasamentului.

  • UTA: Iacob – Baravykas, Erico, Benga, Shlyakov – Batha – Miculescu (86 Pătlăgică), Ubbink, Roger, Dangubic (90+1 Medjimorec) – Laukzemis (64 Otele). Rezerve neutilizate: Balauru – Dima, Isac, Mercioiu, Mar, Hrezdac. Antrenor: Ionuț Badea
  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – Ashkovki(58 N. Păun), E. Gonzales, Aganovic (75 Fofana) – Achahbar (58 Golofca), Luckassen (75 Tudorie), Ștefănescu (88 Damașcan). Rezerve neutilizate: Began – A. Dumitrescu, Vaşvari, Damașcan, Bărbuţ. Antrenor: Cristiano Bergodi
  • Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj) – Valentin Avram și Mircea Orbuleț (ambii din București). Rezervă: Iulian Dima (București)
  • Observator FRF: Laszlo Sajtos (Sibiu). Observator LPF: Cătălin Popa (Vaslui)

UTA – Sepsi OSK Sf. Gheorghe s-a încheiat 1-0, meci din n etapa 24 din Liga 1. David Miculescu a fost cel care i-a adus prima victorie lui Ionuț Badea, pe banca arădenilor.

UTA – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 1-0

Min. 90+2. Fluier Final! Arădenii cuceresc toate cele 3 puncte puse în joc.

Min. 77. GOOOL! Fofana alunecă la mijlocul terenului, Roger recuperează mingea și pornește atacul. David Miculescu trimite în poartă, din plonjon!

Min. 46. A început repriza a doua!

Min. 45. Final de primă repriză.

Min. 36. Ubbink șutează în forță, Niczuly reține din nou.

Min. 25. Așkovski trece pe lângă minge, din doar doi metri. A alunecat fix în momentul execuției. Ce ocazie pentru oaspeți

Min. 13. Ocazie mare pentru UTA! Laukzemis este servit perfect în careu și trimite în portarul Niczuly din 5 metri!

Min. 1. A început partida!

Echipele de start

UTA (4-1-4-1): 93. Fl. Iacob – 23. Baravykas, 21. Erico DA Silva, 4. Benga, 55. Șliakov – 19. Batha – 10. Miculescu, 7. Roger, 20. Ubbink, 9. Dangubic – 11. Laukzemis
REZERVE: 33. Balauru, 2. Dima, 3. Medjimorec, 8. A. Mar, 17. Otele, 44. Mercioiu,  97. Hrezdac, 98. Isac, 22. Patlagica
ABSENȚI: Cardoso (accidentat), Vukcevic, Vorobjovas (suspendați)
ANTRENOR: Ionuț Badea

SEPSI OSK (4-3-3): 33. Niczuly – 88. Dimitrov, 82. Ninaj, 3. B. Mitrea, 27. R. Ispas – 15. Așkovski, 14. Eder, 77. Aganovic – 10. Achahbar, 42. Luckassen, 11. M. Ștefănescu
REZERVE: 12. Began, 8. Vașvari, 9. Tudorie, 17. Fofana, 20. A. Dumitrescu, 29. Damașcan, 90. Golofca, 6. Păun, 21. Bărbuț
ABSENȚI: I. Fulop (fără drept de joc), Bălașa (accidentat), Sousa, G. Dragomir (incerți)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi


Cele două echipe s-au mai întâlnit doar de trei ori în principala competiţie internă, fiecare şi-a trecut în cont o victorie, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

În sezonul regulat precedent, Sepsi OSK s-a impus acasă cu 3-0 (Safranko – dublă, Golofca), apoi UTA a câştigat la Arad cu 2-0 (Tomozei, Shlyakov).

„Moral, evident că atmosfera este bună, dar e ceva normal când se schimbă antrenorul, apare o extramotivație, o extraconcentrare.

De asemenea, faptul că nu există probleme administrative și financiare ar trebui să reprezinte o motivație intrinsecă pentru jucători, ca să dea totul. Victoria nu este doar un obiectiv, ci și o nevoie.

Dacă ce am lucrat la antrenamente se va concretiza măcar la 50% putem spera să avem și finalitate, ca o consecință a acțiunilor pe care le vom întreprinde.

Tot ce am transmis a fost legat de încredere, acceptarea a ceea ce suntem pentru a putea merge mai departe. Când nu accepți situația în care te afli, nu ai cum să o schimbi”, a spus noul principal Ionuț Badea.

Ce spune Cristiano Bergodi de meciul UTA – Sepsi?

„Ne așteaptă un meci greu, pentru că, în primul rând, au un stadion frumos, unde sunt suporteri pătimași, care vor să împingă echipa spre un succes în partida contra noastră. Au și schimbat antrenorul în acest moment, a venit un antrenor pe care îl cunosc foarte bine.

Pot apărea surprize în primul >, dar și alte modificări. Când se schimbă antrenorul, jucătorii vor să demonstreze, e un lucru firesc. Despre UTA se poate spune că e o echipă care a jucat bine, dar a avut ghinion în anumite meciuri”, a declarat Cristiano Bergodi.

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Daniel Nazare / Autor
Peste 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor, aflat pe patul suferinței
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor, aflat pe patul suferinței
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
O româncă se plânge că
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de greu e să-ţi faci prieteni…
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×