UTA – Universitatea Craiova 1-2! Oltenii „urcară” pe primul loc, după golurile de poveste înscrise de Cicâldău și Ofosu. Albu a ratat incredibil în ultima secundă

Redactor:
Călin Mnerie
UTA - Universitatea Craiova 1-2! Oltenii „urcară” pe primul loc, după golurile de poveste înscrise de Cicâldău și Ofosu. Albu a ratat incredibil în ultima secundă
  • Publicat:
  • Actualizat:

Universitatea Craiova avea nevoie de victorie ca să profite de pasul greșit al celor de la FCSB, învinși la Cluj, și să urce pe primul loc. Oltenii au început în forță, dar după patru minute partida s-a întrerupt. Fanii arădeni au aprins torțele în afara stadionului și fumul de la acestea a ajuns pe stadion. Arbitrul Avram a oprit partida pentru a se „risipi” ceața, iar după două minute confruntarea s-a reluat. Era și păcat să nu se vadă clar golurile partidei.

 În prima parte, CS U Craiova a taxat erorile din defensiva UTA-ei prin reușitele semante Cicâldău (13) și Ofosu (26), iar golul de 1-2 al lui Buhăcianu (21) avea să conteze doar pentru statistică.

Cu probleme de lot importante, Tomozei (bolnav), Roșu, Morar și Hora (suspendați), UTA pleca cu șansa a doua în fața viceliderului din Craiova, ce avea șansa să se instaleze în fotoliul de lider dacă învingea pe Mureș. Papură l-a recuperat inclusiv pe fundașul Bălașa și a putut repropune „11″-le de la succesul cu Mediașul (3-1).

Internaționalul Cicâldău a deschis balul

Dacă ceața a ocolit de această dată Aradul, au avut grijă câteva zeci de suporteri utiști să-l oblige pe „centralul” Avram să oprească preț de 2 minute meciul. Fumul fumigenelor aprinse în stradă, într-un colț al arenei a invadat terenul și până vizibilitatea a fost restabilită cele două echipe au simțit puținele grade cu plus. Iar când meciul s-a reluat, superba execuție a lui Cicâldău, pentru 0-1, s-a văzut clar ca lumina zilei. În minutul 13, defensiva arădeană a admirat așezarea lui Mamut pentru la internaționalul Craiovei, care, de la marginea careului, a plasat perfect balonul, cu exteriorul piciorului drept, lângă bara din dreapta lui Iacob.

Ofosu le-a scurtat bucuria arădenilor

UTA nu a acuzat șocul și a plecat rapid în căutarea egalării. Și, după un șut pe lângă al lui Rusu, arădenii au sărbătorit golul de 1-1. În minutul 21, Roumpoulakou a centrat dintr-un corner din stânga, iar Buhăcianu a înscris cu capul de la colțul lung. Bucuria „roș-albilor” nu a durat mult, căci oltenii au „mușcat” din nou 5 minute mai tâziu, Arădenii au pierdut ușor un balon lângă careul advers, Isac l-a respectat prea mult pe Nistor, care l-a lansat în viteză pe Ofosu, care a păstruns din stânga în care, l-a driblat scurt pe Roumpoulakou și a trimis pe lângă Iacob: 1-2.

Reacția gazdelor nu a mai venit

De această dată, viceliderul a absorbit fără probleme reacția timidă a gazdelor. Rus a căzut degeaba în careu, căci tot ce a primit din partea lui Avram a fost un „galben” pentru simulare. În schimb, „alb-albaștrii” au mai dezvoltat două-trei contre tăioase, la capătul unei dintre ele Bărbuț încercându-și șutul cu stângul, fără probleme pentru goal-keeerul amfitrionilor.

Joc de uzură pe un teren tot mai greu

Așadar, s-a intrat cu 1-2 la cabine exact scorul pauzei de la precedentul meci al arădenilor de acasă, cu Mediașul. Și atunci Balint a făcut schimbări la pauză, de data aceasta apelând la Ioniță în locul juniorului Rus. Ocazie cu care Buhăcianu a fost trimis în bandă. Nici Papură nu a așteptat prea mult după reluare, căci Bălașa s-a resimțit pentru a doua etapă consecutivă și a fost înlocuit cu Papp, care a avut imediat o intervenție complicată la centrarea lui Roumpoulakou. Altfel, fotbal s-a jucat destul de puțin pe un teren tot mai greu, în special oltenii stând mult la pământ la adăpsotul avantajului de pe tabela de marcaj.

După minutul 70, Craiova chiar a coborât puțin liniile, dar asta și pentru că a sesizat că jocul de construcție al UTA-ei lasă de dorit. Nici intrările în luptă ale lui Oroian, Melinte și Miculescu nu au adus nimic bun în jocul „roș-albilor”, care nu și-au creat nicio ocazie clară la poarta lui Pigliacelli.

Roș-albii” au avut ultima zvâcnire în zece oameni

În ultimele 10 minute, lui Marius Avram i-a luat secunde bune să acorde un fault pentru UTA și „galben” pentru Bancu, dar apoi „centralul” bucureștean l-a eliminat pe loc pe Benga după intrarea tare asupra lui Mamut, la mijlocul terenului. În zece, arădenii au avut parcă ceva mai multă vână, dar nu și clarviziune și inspirație pentru forcingul de final. Chiar la ultima fază, după o lovitură liberă executată de la mijlocul terenului de portarul Iacob, Erico a deviat pentru Albu, care a reluat – însă – slab, cu capul, chiar pe direcția lui Pigliacelli.

E clar că UTA nu se simte deloc bine acasă, unde pierde pentru a treia oară în acest sezon, în timp ce oltenii și-au atins scopul după o prestație suficientă, dar nimic mai mult. Din această seară, Craiova e noul lider al Ligii 1, în timp ce „Bătrâna Doamnă” părăsește după trei săptămâni zona play-off. În intermediară, oltenii au derby pe „Ion Oblemenco” cu FCSB, iar arădenii se deplasează la Sfântu Gheorghe.

Universitatea Craiova a urcat pe primul loc în campionat. Oltenii au 31 de puncte, cu unul mai mult decât FCSB. UTA se află pe locul 7, la egalitate de puncte cu Viitorul, formația de pe locul 6.

UTA Arad – Universitatea Craiova 1-2 (Buhăcianu 22 / Cicâldău 13, Ofosu 27)

MIN 90+4. Final de meci

MIN 90+4 Ocazie uriașă ratată de echipa gazdă. Albu este singur în careu, dar trimite slab cu capul și portarul Pigliacelli a reținut fără emoții.

MIN 90+1. Asediu la poarta Craiovei, dar Ioniță este suprins în poziție de ofsaid.

MIN 85. Benga îl atacă tare pe Mamut, cu talpa pe gambă și a primit direct cartonașul roșu. UTA va juca în 10 oameni

MIN 85. Cicâldău trage la poartă, dar mingea se lovește de un adversar.

MIN 80. Iese Rus și intră Miculescu.

MIN 75. Andrei Ivan intră în locul lui Cristi Bărbuț.

MIN 71. Alexandru Ioniță primește cartonașul galben

MIN 68. Melinte primește cartonașul galben

MIN 67. A ieșit Ursu și a intrat Melinte.

MIN 51. Schimbare la Craiova: Iese Mihai Bălașa, intră Paul Papp.

MIN 46. Schimbare la UTA: Intră Alex Ioniță, iese Denis Rusu.

MIN 46. A început repriza a doua.

MIN 45. Final de repriză.

MIN 44. Marius Constantin și Mihai Bălașa se dau cap în cap, dar totul este în regulă. Cei doi jucători au continuat partida, fără să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

MIN 26. GOOOOL!!! Reagy Ofosu primește mingea pe partea stângă și demarează în forță. A driblat un adversar și l-a învins pe portarul advers.

MIN 22. GOOOOOL UTA! Echipa arădeană a egalat la prima fază fixă. Buhăcianu s-a înălțat de lângă Bancu și a trimis mingea în plasă cu capul.

MIN 13. GOOOOOL Craiova. Alexandru Cicâldău deschide scorul. Bărbuț centrează, Mamut deviază cu capul, iar mijlocașul oltenilor șutează cu exteriorul superb și deschide scorul.

MIN 12. Craiova atacă în forță. Șutul lui Marius Constantin este blocat de Benga.

MIN 7. Fumul s-a risipit și partida s-a reluat.

MIN 5. Arbitrul Avram oprește meciul. Fanii arădeni aflați în afara stadionului au dat cu petarde, iar fumul a ajuns pe stadion. Vizibilitatea este redusă.

MIN 4. Centrare în careu. Bustea respinge din fața lui Ofosu

MIN 2. Oltenii încep în atac și Bustea îl blochează pe Mamut.

MIN 1. A început partida.

Cele mai importante faze ale meciului le găsiți AICI în format VIDEO.

ECHIPELE DE START:

UTA (4-2-3-1): 93. Fl. Iacob – 20. Simo 4. Benga, 21. Erico, 8. Bustea – 98. Isac, 6. Albu – 7. Oct. Ursu, 86. Rusu, 28. Buhăcianu – 19. C. Rus
Rezerve: 33. Balauru, 11. Oroian, 18. Fl. Ilie, 17. Melinte, 24. Miculescu, 20. Popescu, 10. Ioniță
Antrenor: Laszlo Balint

CRAIOVA (4-3-3): 13. Pigliacelli – 18. Vlădoiu, 4. Bălașa, 23. M. Constantin, 11. Bancu – 16. Nistor, 6. Screciu, 10. Cicâldău – 22. Bărbuț, 30. Mamut, 14. Ofosu
Rezerve: 1. L. Popescu, 5. Vătăjelu, 8. Mateiu, 17. Baiaram, 28. Cîmpanu, 33. Căpățână, 2 Papp, 9. Ivan, 23. V. Constantin
Antrenor: Corneliu Papură

Stadion: „Francisc Neuman” (Arad)
Arbitru: Avram Marius (Bucureşti) / A1: Orbuleţ Mircea (Bucureşti), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea)

UTA Arad vine după o înfrângere, în campionat, contra bucureștenilor de la FCSB, 0-3. Cu o victorie, în această seară, UTA Arad ar urca pe loc de play-off. Formația arădeană se află pe locul 7 din Liga 1, cu 17 puncte obținute, după 12 meciuri jucate.

De cealaltă parte, Universitatea Craiova vine după o victorie, în campionat, contra medieșenilor de la Gaz Metan, 3-1. În această seară, cu o victorie, băieții lui Corneliu Papură ar redeveni lideri, urcând peste FCSB, în clasament. Universitatea Craiova se află pe locul 2 din Liga 1, cu 28 de puncte obținute, după 12 meciuri jucate.

UTA Arad – Universitatea Craiova Live la TV pe Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport

Partida de astăzi va fi difuzată la TV pe Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport, dar poate fi urmărită și în format live text pe www.prosport.ro.

Din păcate, partida se va desfășura fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus. Însă, meciul poate fi urmărit Live Video Online aici.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…