Cronica meciului UTA Arad – Poli Iași 1-2 | Aceeași poveste arădeană pe teren propriu, moldovenii încă speră

Cronica meciului UTA Arad - Poli Iași 1-2 | Aceeași poveste arădeană pe teren propriu, moldovenii încă speră
  • Publicat:
  • Actualizat:

În cadrul etapei a 7-a a play-outului Ligii 1, UTA a pierdut din nou pe teren propriu, 1-2, cu ultima clasată, Poli Iași. Conștientă că ar fi retrogradat direct dacă ar fi pierdut la Arad, trupa din capitala Moldovei a făcut un meci foarte bun „Francisc Neuman”, profitând – bineînțeles – de labilitățile arădenilor acasă pe parcursul întregului sezon.

Chiar dacă par la adăpost cu cele 28 de puncte, „roș-albii” pot aluneca periculos spre locurile de baraj dacă nu mai fac minim 3 puncte din meciurile cu Gazul (acasă) și Voluntari (afară).

UTA – timidă în atac, Iașiul prinde curaj

Degeaba arădenii au dominat teritorial meciul în startuul său, căci cele câteva centrări venite din benzi nu au produs niciun pericol la buturile lui Brânză. Doar faza legată din minutul 20, la capătul căreia Rusu a tras de puțin pe lângă poartă o putem trece la capitolul plusuri pentru arădeni, căci, în rest, foarte minusuri. Iașiul a simțit că se poate și și-a creat două ocazii mari până să deblocheze tabela. Zajmovic a tras în plasa laterală, iar finalizarea din 12 metri a lui Platini a fost blocată de Iacob.

Patru minute perfecte pentru Poli

Însă, la faza imediat următoare, mai precis în minutul 27, Passaglia a executat cu efect o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, nimeni nu a intervenit în careu și mingea a mers lângă bara din dreapta lui Iacob. Brambureala din tabăra utistă a continuat, iar Onea a obținut un penalty din duelul cu Vorobjovas, pe care Popadiuc l-a transformat cu un șut puternic în dreapta portarului 0-2, din minutul 31. Passaglia îi putea da lovitura de grație UTA-ei, dar a reluat exact în Ilie din mijlocul careului. Pe final de repriză, Bîrsan i-a iertat pe ieșeni de un penalty la intervenția lui Gaitan asupra lui Roger, așa că la vestiare s-a intrat cu scorul de 0-2.

Hora a oferit iluzia revenirii arădenilor în joc

Laszlo Balint a jucat „cărțile” Rus și Antal încă din primul minut al actului secund, iar ultimul a avut nevoie de 6 minute să aibă o primă ocazie, dar finalizarea sa din 12 metri a trecut peste poartă. Cert este că UTA a legat ceva mai bine jocul după pauză, a atacat cu toate liniile și, în cele din urmă, a găsit și golul ce a readus-o în joc. Roger a pasat peste apărarea adversă, Erico nu a ajuns la mingea care, însă, sare fericit la Hora, care înscrie cu capul din 10 metri.

Petre, din nou responsabil cu ratările

Intrat și el în luptă, Adi Petre a avut o oportnitate imensă de egalare, în minutul 74. Fostul atacant al lui FCSB a primit o pasă ideală de la Rus, dar în loc să treacă a încercat să-l dribleze și pe Brânză, care însă i-a suflat balonul. Arădenii au continuat să atace ca la Plevna, Ilie a trimis și el pe lângă, cu capoul, dar au riscat enorm în minmtul 84. Erico a greșit în jumătatea de teren adversă, Zajmovoic a pătruns de unul singur până în 15 metri, de unde a tras slab exact pe direcția lui Iacob. Așa, arădenii au rămas în joc și chiar au avut o imensa șansă să facă 2-2 în ultimul minut de prelungire. Brânză a luat mingea în mână după ce a atins-o, Bîrsan a dat indirectă din colțul careului mic, iar Petre a trimis-o puternic în blocaj și de acolo în transversală.

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Peteleu, Erico, Ilie, Shlyakov – Miculescu (46 Antal), Roger, Vorobjovas, D. Rusu (66 Ad. Petre) – Hora (71 Bustea) – Buhăcianu (46 C. Rus). Rezerve neutilizate: Balauru – Melinte, Albu, Roumpoulakou, N. Roșu. Antrenor: Laszlo Balint

Iași: Brânză – Cană, De Iriondo, Baxevanos, Onea – Gaitan, Passaglia –  Vanzo, Platini, Popadiuc (72 Fr Cristea) – Zajmovic. Rezerve neutilizate: Bârlădeanu – M. Stan, D. Flores, Al. Zaharia. Antrenor: Nicolo Napoli

Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Octavian Șovre (Oradea) și Marius Marchidanu (Brăila). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare).

Observator FRF: Marian Salomir (Cluj)

Observator LPF: Ioan Bogdan (Arad)

(Călin Mnerie)


Poli Iași se impune pe terenul celor de la UTA Arad, scor 2-1 (Hora 65/ Passaglia 28, Popadiuc 32 penalty), în etapa a 7-a, iar moldovenii lui Nicolo Napoli ajung la a doua victorie din play-out. În urma rezultatului înregistrat în această rundă, UTA Arad rămâne cu 28 de puncte și încheie etapa a 7-a pe locul 4, în timp ce Poli Iași o depășește pe Hermannstadt și urcă pe 9, cu 20 de puncte.

UTA Arad – Poli Iași (Hora ’65/ Passaglia ’28, Popadiuc ’32 penalty)

Min. 90. Final de meci.

Min. 75. Petre pătrunde în careul oaspeților, dar Brînză intervine excelent la picioarele atacantului echipei din Arad.

Min. 72. Cristea intră în locul lui Popadiuc.

Min. 71. Hora iese, iar Bustea intră.

Min. 65. Petre intră în locul lui Rusu.

Min. 65. Cană este avertizat.

Min. 65. GOL UTA Arad. Erico îi pasează lui Hora, iar acesta înscrie fără ca Brînză să poată interveni.

Min. 46. Miculescu și Buhăcianu au ieșit, iar Rus și Antal au intrat.

Min. 46. A început repriza a doua.

Min. 45. Pauză.

Min. 45. Shlyakov vede cartonașul galben.

Min. 32. GOL POLI IAȘI. Doru Popadiuc execută lovitura de la 11 metri și îl învinge pe Iacob, deși portarul a ghicit colțul.

Min. 32. Penalty Poli Iași. Shlyakov are o intervenție dură asupra lui Onea în careul, iar arbitrul arată punctul de la 11 metri.

Min. 28. GOL POLI IAȘI. Passaglia deschide scorul din lovitură liberă.

Min. 20. Denis Rusu șutează din interiorul careului și ratează cu puțin poarta lui Brînză.

Min. 16. Zajmovic trimite un șut de la mare distanță, dar Iacob este pe fază și reține fără probleme.

Min. 2. Roger execută o lovitură liberă foarte bună, dar goalkeeperul ieșenilor reușește să respingă în corner în ultimul moment.

Min. 1. A început meciul!

UPDATE. Echipele de start:

  • UTA Arad: Iacob – Peteleu, Erico, Ilie, Shlyakov – Minculescu, Vorobjovas – Roger, Hora, Rusu – Buhăcianu
  • Poli Iași: Brînză – Cană, Iriondo, Baxevanos, Onea – Gaitan, Passaglia – Platini, Vanzo, Popadiuc – Zajmovic

Partida dintre UTA Arad și Poli Iași programată pe stadionul „Francisc Neuman” se poate vedea la TV pe Digi Sport, Look Sport Plus și Telekom Sport, iar cele mai importante faze vor fi Live Video Online pe www.prosport.ro.

CCA a decis ca meciul UTA Arad – Poli Iași să fie arbitrat de Marcel Bîrsan (București), iar acesta va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre (Satu Mare) și Marius Marchidanu (Brăila). Arbitru de rezervă a fost ales Rareș Vidican (Satu Mare), iar observatorul partidei este Marian Salomir din Cluj Napoca.

UTA Arad – Poli Iași Live Video Online în etapa a 7-a din play-out-ul Ligii 1

Înaintea meciului din etapa a 7-a a play-out-ului, UTA Arad se află pe locul 4, cu 28 de puncte, după ce în șase meciuri a bifat trei victorii și trei înfrângeri. De partea cealaltă, Poli Iași este pe ultima poziție din clasamentul play-out-ul Ligii 1, cu 17 puncte, după ce a pierdut patru meciuri, a câștigat o partidă și a remizat o singură dată.

În cazul unei victorii, UTA Arad face 31 de puncte și o egalează pe FC Argeș, ocupanta locului 2, în timp ce Poli Iași face 20 de puncte și se va afla la egalitate cu FC Hermannstadt, ocupanta penultimului loc în clasamentul play-out-ului.

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Cornel Popescu a debutat în jurnalism la începutul anilor 2000, iar de atunci a lucrat pentru numeroase publicații de sport. Acesta este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret. Din decembrie 2009, Cornel Popescu ocupă postul de redactor la ProSport citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur transport trimis la Constanța
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur…
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…