UTA Arad – Gaz Metan Mediaș, scor final 1-0. Gol reușit de Liviu Antal în minutul 50

UTA Arad - Gaz Metan Mediaș, scor final 1-0. Gol reușit de Liviu Antal în minutul 50
  • Publicat:
  • Actualizat:

„Bătrâna Doamă” a fotbalului românesc a trecut cu 1-0 de Gaz Metan Mediaș în etapa a 8-a a play-outului Ligii I la fotbal și și-a rezolvat matematic rămânerea în Liga I cu o rundă înainte de final. Golul de 3 puncte a venit din piciorul lui Antal, după 50 de minute de joc.

Rezultatele de ieri nu o ajutau deloc pe UTA, care avea nevoie de victorie pentru a evita emoțiile barajului de menținere în Liga 1. În schimb, medieșenilor le ajungea și remiza, așa că abordările au fost evidente încă din startul partidei.

Încurajați frenetic dintr-un colț al stadionului de suporteri, care sperau să intre pe stadion după anunțurile președintelui Iohannis și prim-ministrului Cîțu, „roș-albii” au început cu piciorul pe accelerație și și-au creat trei situații de poartă în primul sfert de oră, prin Ilie, Albu și Hora. Până în minutul 22 ambii antrenori aveau deja pe bancă al doilea junior, iar în iarbă pe Antal, respectiv ex-ul Morar.

Hora l-a cruțat pe Pleșca

Presiunea UTA-ei s-a intensificat în a doua parte a mitanului. În minutul 27, Tomozei a reluat cu capul peste poartă din numai 8 metri, iar 6 Miculescu l-a întins serios pe Pleșca cu un șut în diagonală de la 20 de metri ușor lateral stânga. Ocazia meciului s-a născut în minutul 38, atunci când Vorobjovas l-a lăsat singur cu portarul pe Hora în 10 metri, dar acesta a reluat pe jos exact în Pleșca. În schimb, Gazul a ajuns rareori în preajma careului arădean, fără ca să pătrundă periculos în acesta, așa că rezultatul alb de la pauză îi strângea destul de rău pe utiști.

Antal, omul cu golul

În debutul reprizei a doua, Teja a renunțat și la Deaconu, semn egalul îi convenea. Dar, acesta nu a rezistat prea mult, căci după ce Miculescu a reluat cu capul pe lângă din 6 metri, UTA a făcut 1-0. Același junior al arădenilor pe care MM Stoica l-a evaluat la cel puțin 1 milion de euro a centrat în forță din stânga, Hora a reluat cu capul în bară, mingea a ajuns cu noroc la Antal, care a trimis-o cu sete în plasă. „Bătrâna Doamnă” a rămas în atac și a mai avut două ocazii rarisime prin același jucător, după centrările brazilianului Roger. Vorbim despre Alex Albu, care a reluat cu capul în transversală și mai apoi pe direcția lui Pleșca, arădeanul din poarta Gazului, care – însă – nu a jucat niciodată pentru UTA.

Ratările lui Roger au menținut suspansul

Miculescu și-a continuat show-ul în banda dreaptă, a driblat scurt un adversar, i-a pasat perfect lui Roger, dar brazilianul a tras defectuos din 12 metri. Recuzat de UTA în iarnă, după meciul arădenilor la Iași, „centralul” Antonie a considerat că Roger a simulat în careu în duelul cu Butean și a fost avertizat. Mijlocașul ofensiv al lui Balint pur și simplu nu a fost în zi de gol, căci a mai ratat o ocazie de unu la unu cu Pleșca reluând chiar în acesta din poziție centrală. Junior (care doar a șters balonul cu capul din 6 metri la centrarea lui Chamed) a avut singura situație de gol a Gazului în tot meciul.

Spiritele s-au încins la final, dar la final a fost sărbătoare

Spiritele s-au aprins pe final, „secunzii” arădenilor, Alex Radu și Gabi Vasiliu au fost trimiși în tribună, dar echipa lor mai avea de rezistat doar puține minute. Și a rezistat ținând mingea departe de buturile lui Iacob, ba chiar mai având o situație, însă pasa lui Tomozei pentru Tescan a fost eronată. S-a terminat 1-0 și jucătorii și antrenorii UTA-ei au sărbătorit, la gard, alături de suporteri îndeplinirea obiectivului, salvarea de la retrogradare în primul an de la revenirea în Liga 1.

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico, Ilie, Shlyakov – Albu, Vorobjovas – Miculescu (81 Tescan), Roger (90+2 Melinte), D. Rusu (22 Antal) – Hora (81 C. Rus). Rezerve neutilizate: Balauru – Melinte, Bustea, Buhăcianu, Roumpoulakou, Roșu. Antrenor: Laszlo Balint

Gaz Metan: Pleșca – Baco, Larie, Trif – Butean, Moura (70 Junior), Alceus (46 Chamed), Velisar (75 Horșia) – Deaconu (46 Pambou) – Costea (14 V. Morar), Valente. Rezerve neutilizate: Buzbuchi – R. Romeo, Yuri, Ze Manuel. Antrenor: Mihai Teja

Arbitri: Andrei Antonie (București)- Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Florin Marcu (Oradea).

Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Observator LPF: Ion Craiu (București).

Acesta a fost livetextul partidei UTA – Gaz Metan Mediaș, scor 1-0

Min. 82: Şutul lui Nasser Chamed este blocat în ultimul moment

Min. 63: Corner al arădenilor, lovitură de cap a lui Albu iar balonul lovește transversala porții lui Pleșca

Min.50, 1-0:  Liviu Antal marchează al treilea gol din acest sezon, balonul ricoșind la el după o fază confuză în careul medieșenilor

Min. 49: Niculescu trimite cu capul mult peste poartă din poziție ideală

Min. 28: Marius Tomozei are o oportunitate bună de a marca, dar lovitura sa de cap este imprecisă

Min. 17: Mihai Velisar de la Gaz Metan pătrunde în careu, dar pierde cu mingea cu ușurință într-un duel cu adversarul direct

Min. 4: prima ocazie a meciului: Cristian Albu de la gazde a trimis cu capul pe lângă poartă

Care au fost echipele de start aliniate de cei doi antrenori?

UTA – Gaz Metan a început la ora 14.00. E un meci în care ambele echipe pot scăpa de retrogradare după această partidă.

Avem echipele de start:

UTA: Iacob – Tomozei, Erico, Fl. Ilie, Shliakov – Roger, Albu, Vorobjovas, D. Rusu – Hora, Miculescu. Antrenor: Laszlo Balint

Gaz Metan: Pleșca – Baco, Larie, Trif – Butean, De Moura, Alceus, Deaconu, Velisar – P. Costea, Valente. Antrenor: Mihai Teja


Partida dintre UTA Arad și Gaz Metan Mediaș este penultima a celor două echipe în play-outul Ligii 1. Meciul e livetext pe ProSport.ro, și poate fi văzut la televizor pe Digi Sport 1, Look Sport+ și Telekom Sport 1.

Trupa lui Gyuszi Balint a suferit patru înfrângeri în ultimele cinci etape. Mai sunt 6 puncte puse în joc până la finalul play-out-ului, deci, pentru a fi siguri că rămân în Liga I, arădenii trebui să câștige contra lui Gaz Metan Mediaș sau în ultima rundă (în deplasare, cu FC Voluntari).

Gaz Metan vine după un eșec în șapte etape de playout, 0-1 la Viitorul, dar se poate lăuda cu trei victorii si trei egaluri.

UTA Arad – Gaz Metan Mediaș, LIVE Video Online, de la ora 14.00

UTA Arad a anunţat, sâmbătă, că meciul cu Gaz Metan Mediaş, din penultima etapă a play-out-ului Ligii I, se va disputa fără public, deoarece clubul nu a primit aviz favorabil din partea Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

Dacă s-ar fi permis disputarea confruntării cu public, UTA ar fi pus la dispoziţia abonaţilor 2000 de teste rapide antigen.

“Ne pare enorm de rău că nu am reuşit să le oferim abonaţilor noştri ocazia să fie prezenţi în tribune la un meci al echipei noastre.

Am depus eforturi mari pentru ca acest lucru să fie posibil, alături de Prefectura Arad, de Direcţia de Sănătate Publică Arad.

Cu ajutorul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad şi DSP Arad, puneam la dispoziţia abonaţilor gratuit 2000 de teste rapide antigen.

Din păcate, ne puteţi susţine la acest joc doar prin achiziţionarea biletelor virtuale (la adresa uta.iabilet.ro)”, este anunţul de pe site-ul clubului din Arad.

CCA și Kyros Vassaras, uituci vizavi de solicitările arădenilor

Comisia Centrală de Arbitri a uitat, probabil, de memoriu înaintat de UTA, acum câteva luni, când a cerut ca arbitri Cătălin Popa și Andrei Antonie să nu mai fie delegați la meciurile ei.

Partida va fi condusă la centru de Andrei Antonie, ajutat la linii de Vladimir Urzică și Alexandru Vodă, rezervă fiind Florin Marcu. Observator a fost desemnat Nicolae Grigorescu.

Echipe probabile:

UTA Arad: Iacob – Peteleu, Erico, Ilie, Shlyakov – Albu, Vorobjovas – Miculescu, Roger, Rusu – Hora.

Gaz Metan Mediaș: Pleșca – Baco, Larie, Trif – Butean, Moura, Alceus, Velisar – Deaconu – Costea, Valente

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Daniel Nazare / Autor
Peste 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…