UTA Arad – CFR Cluj, scor 0-1, în etapa a 10-a din Liga 1. Campioana României, huiduită pentru tragerile de timp repetate | VIDEO

Redactor:
Călin Mnerie
Redactor:
Mihai Cheleș
UTA Arad - CFR Cluj, scor 0-1, în etapa a 10-a din Liga 1. Campioana României, huiduită pentru tragerile de timp repetate | VIDEO
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cele mai titrate grupări fotbalistice din Provincie, UTA (6 titluri de campioană) și CFR Cluj (7 titluri) s-au întâlnit la Arad în cadrul etapei a 10-a a Ligii 1. Ambele formații veneau după eliminarea din Cupa României încă din faza 16-imilor de finală, mențiunea că elevii lui Laszlo Balint s-au făcut de râs la Filiași, în timp ce Dan Petrescu a sacrificat deplasarea cu U Craiova tocmai pentru a-și menaja titularii pentru campionat.

Iar tabela i-a dat la final dreptate „Bursucului”, care se întoarce acasă cu toate punctele după reușita lui Chipciu, 1-0 cu UTA.

UTA a început curajos

Iar în startul disputei, galeria arădeană a ținut să le amintească favoriților că nu au trecut prea ușor de eșecul dezonorant din Oltenia, aluzie la desele declarații despre dorință și determinare. ”A avea voință nu înseamnă să spui că vrei, înseamnă să te ții de treabă!” – a fost mesajul ultrașilor din peluză, care au început să cânte de abia după minutul 5.

Și, împinși de la spate de peste 6000 de fani, arădenii au început sus, curajos, dar fără ocazii de gol. Doar în minutul 10, Batha l-a angajat în adâncime pe Hora, care le-a luat fața fundașilor ceferiști, dar a întârziat finalizarea și Bouhenna a revenit și a respins. Baravykas și-a încercat tirul de la 30 de metri, dar mingea s-a dus peste poartă.

Chipciu a pedepsit o eroare colectivă a utiștilor

Campioana a avut câteva atacuri timide mai ales după mingi oferite cadou la mijlocul terenului de adversari. De altfel, dintr-o astfel de conjunctură s-a născut și golul de 0-1. După o serie de pase inutile undeva la 30 de metri de propria poartă, Vukcevic a pierdut un balon în stânga, Costache a centrat în centrul careului, Erico a respins până la Bordeianu, care i-a trimis cu capul lui Chipciu și acesta a marcat dintr-un voleu lateral dreapta la colțul lung.

UTA a continuat să aibă mai mult mingea, dar steril, rare fiind mingile periculoase ajunse în careul lui Bălgrădean. În minutul 40, Batha centrat în 14 metri, Miculescu a prelungit cu capul și tot cu capul Hora a reluat peste poartă de lângă portarul clujenilor. Pe scurt, multă voință, dar puțină putință din partea arădenilor.

Isac a revitalizat atacul

Laszlo Balint l-a lăsat pe Miculescu pe bancă și pe teren a părut Damian Isac. Chiar acesta a avut primul sănătos pe spațiul porții lui Bălgrădean, de la 22 de metri, dar balonul a fost respins în lateral. Și tot mijlocașul de 20 de ani a fost și mai aproape de gol în minutul 55, când mingea i-a venit pe linia de 16 metri, iar finalizarea puternică din prima a trecut milimetric pe lângă stâlpul din stânga lui Bălgrădean. Însă ocazia meciului s-a născut în minutul 62. Fundașii laterali au lucrat o minge pentru Ubbink, olandezul a tras puternic pe jos, Bălgrădean a respins în 6 metri de unde Hora a reluat incredibil peste poartă.

Și bara l-a salvat pe Bălgrădean

Gazdele au continuat să atace ca la handbal, CFR-ul cedând total inițiativa când au simțit că echipa gazdă poate face rău având spații la dispoziție. Iar roș-albii” au produs ocazii clare cu pipeta. De abia în minutul 83, la capătul unui atac prelungit în careul oaspeților, mingea a ajuns la Antal în 8 metri, acesta trage puternic, dar în blocajul advers.

Dan Petrescu a terminat cu cinci fundași în teren și, cu toate astea, „Bătrâna Doamnă” a mai avut o ultimă dublă ocazie la ultima respirație.

În cel de-al treilea minut de prelungire, Baravykas a centrat din stânga, Mercioiu trimis cu capul în bara din stânga lui Bălgrădean, mingea a ajuns la Antal, care și-a făcut balonul pe stângul, dar a tras în peluză. Spiritele s-au inflamat la final, spectatorii aruncând cu sticle în direcția clujenilor care s-au bucurat ca la o finală pentru cele trei puncte după un meci mai mult decât modest.

”Rușine, rușine!” le-au strigat suporterii utiști campionilor, care și-au atins scopul într-o manieră extrem de pragmatică și inestetică.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic (89 Mercioiu), Erico, Benga, Baravykas – Batha, Passaglia (62 Antal) – Roger, Ubbink, Miculescu (46 Isac) – Hora.
Rezerve neutilizate: Balauru – Shlyakov, Medjimorec, Bustea, Vorobjovas, C. Mihai
Antrenor: Laszlo Balint

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Bouhenna, Burcă, Camora – Bordeianu, A. Păun (76 Fl. Ștefan), Culio (86 Cestor) – Chipciu, V. Costache (65 Boateng), Petrila (86 Gîdea)
Rezerve neutilizate: Hindrich – Graovac, D. Ciobotariu, Fica, Gondiu
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitri: Horia Mladinovici – Radu Ghinguleac (ambii din București), Daniel Mitruți (Craiova). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova)
Observator FRF: Aron Huzu (Sibiu)
Observator LPF: Viorel Ilinca (București)


Min. 90+4: Final de partidă!

Min. 90+3: Ocazie monumentală pentru UTA! Mercioiu reia cu capul, mingea lovește bara și ajunge la Antal. Acesta preia cu drepul și trage cu stângul, mult peste poartă!

Min. 90+2: CFR trage copios de timp!

Min. 85: Ce intervenție are Burcă! Fundașul CFR-ului îl blochează în ultimul moment pe Antal, aflat într-o poziție excelentă de a marca.

Min. 62: Ocazie uriașă pentru UTA! Bălgrădean blochează șutul lui Ubbink, dar și încercarea de șut a lui Hora.

Min. 55: Șansă bună pentru UTA! Isac (20 de ani) șutează cu exteriorul, din marginea careului mare, iar mingea se duce extrem de aproape de poarta lui Bălgrădean.

Min. 48: Șut bun al lui Isac, de la distanță, dar respinge Bălgrădean.

Min. 46: A început repriza secundă!

Min. 45+1: Pauză!

Min. 39: Ocazie bună pentru UTA! Ioan Hora câștigă duelul la cap cu un fundaș, Bălgrădean iese pe sub minge, dar aceasta trece peste poartă!

Min. 27: GOOOLLL CFR Cluj! Alexandru Chipciu are o execuţie fantastică, din întoarcere, voleu, iar balonul se opreşte în vinclul porţii lui Iacob. Gol superb!

Min. 26: Valentin Costache şutează de la mare distanţă, dar fără probleme pentru Iacob.

Min. 22: Şutul lui Baravykas a trecut mult peste poarta lui Bălgrădean.

Min. 14: Chipciu scapă în flancul drept, însă centrarea sa nu ajunge la niciun coleg.

Min. 11: Arădenii şi-ar fi dorit un penalty la duelul dintre Hora şi Burcă.

Min. 10: Un joc pe contre, dar fără faze de poartă.

Min. 1: A început partida!


UTA Arad – CFR Cluj 0-1 (Chipciu 27), Live Video Online, în etapa a 10-a din Liga 1

Echipele de start:

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas – Passaglia, Batha – Ubbink, Miculescu, Roger – I. Hora
Rezerve: Balauru, Shliakov, Medimorec, Bustea, Vorobjovas, Mercioiu, Isac, Antal, C. Mihai
Antrenor: Laszlo Balint

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, A. Burcă, Bouhenna, Camora – Culio, Bordeianu, A. Păun – Petrila, V. Costache, Chipciu
Rezerve: Hindrich, Fl. Ștefan, Graovac, D. Ciobotariu, Boateng, Gîdea, Fica, Gondiu
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: „Francisc Neuman” (Arad)
Arbitru: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Mitruţi Daniel (Craiova)


Se întâlnesc față-n față două formații foarte bune ale începutului de sezon. Chiar dacă este distanță mare de puncte între cele două formații, atât CFR Cluj, cât și UTA Arad, au suferit o singură înfrângere în primele nouă etape.

Singura diferența este că, în patru rânduri UTA Arad a încheiat la egalitate, iar în același timp CFR Cluj reușea să câștige. Astfel, sunt opt puncte între cele două formații: CFR Cluj pe locul 1, iar UTA Arad pe locul 7.

Campioana României are mari probleme cu accidentările, înainte acestui meci. În plus, după meciul cu UTA, CFR Cluj trebuie să se concentreze pentru meciul cu Randers din Conference League. O grijă în plus pentru Dan Petrescu.

Nu va fi deloc un meci ușor pentru CFR Cluj, pe stadionul Francisc von Neuman. UTA nu a pierdut niciun meci pe teren propriu, în acest sezon.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…