UTA Arad – Astra Giurgiu 0-6! Video Online în etapa 15 din Liga 1. Măcel la Arad! Hat-trick Budescu, dublă Azulay, iar gazdele închid anul cu un dezastru

UTA Arad - Astra Giurgiu 0-6! Video Online în etapa 15 din Liga 1. Măcel la Arad! Hat-trick Budescu, dublă Azulay, iar gazdele închid anul cu un dezastru
  • Publicat:
  • Actualizat:

Doar punctele le puteau trimite liniștite în mini-vacanța de Sărbători pe UTA și Astra. Arădenii veneau după trei eșecuri la rând și riscau să fie înghițiți plutonul echipelor ce luptă pentru supraviețuire, din care – de altfel – face parte și echipa giurgiuveană ce a plătit tribut unui debut dezastruos de campionat.

Dar Eugen Neagoe a readus-o pe linia de plutire și pentru ea a fost ca o joacă de copii să iasă câștigătoare în orașul de pe Mureș. Ba, mai mult, a realizat scorul campionatului, depășind acel FCSB – Hermannstadt 5-0, din cadrul etapei a 8-a.

Gol răsplătit cu schimbare

Gazdele au început în pressing partida și cu o lovitură slabă trimisă de Albu în brațele lui Lazar. „Astralii” nu au fost deloc impresionați și la primul atac au modificat tabela prin cel care știa de acasă că a venit doar pentru câteva minute. În minutul 7, Robert Riza, aflat la al treilea meci în Liga 1, a preluat mingea printre picioarele lui Bustea și tot „craci” i-a dat și lui Iacob din 14 metri. Bineînțeles, Neagoe nu a fost impresionat de reușita fotbalistului de 21 de ani și l-a schimbat cu Montini.

Lucrurile începeau să fie clare încă din minutul 20

Arădenii au reacționat prin două lovituri libere bătute de puțin alături de Tescan și Hora. Cea din urmă, executată de la 28 de metri, a mângîiat încheietura barelor din stânga lui Lazar. A fost un simplu foc de paie, căci vizitatorii au găsit și golul doi. Rompoulakou l-a busculat în careu pe Montini și Antonie a arătat punctul cu var. Căpitanul Budescu a trimis perfect în stânga lui Iacob și „alb-negrii” luau o serioasă opțiune pentru victorie după exact 20 de minute de joc. Mai mult, au produs și ceva spectacol, la finalizare ajungând și fuundașul Radunovic, după combinația rapidă cu Stahl, dar șutul din unghi a fost mult peste poartă.

Roșu a intrat cu… fault din dribling

Sesizând că jocul de construcție al „roș-albilor” are de suferit, giurgiuvenii au coborât puțin liniile pe finalul reprizei. Riscurile au fost aproape nule, căci șuturile de la distanță ale lui Albu (peste poartă) și Hora (în blocaj) nu pot fi trecute la capitolul ocazii. În schimb, pe o contră Stahl a scăpat în viteză de la mijlocul terenului, dar a dorit să fie altruist, iar pasa spre Montini  i-a fost blocată de Erico. Pe teren pentru arădeni a apărut și Roșu, care s-a prezentat cu o căzătură din dribling și un fault neintenționat asupra lui Crepulja.

Șah-mat de la arădeanul Stahl

Brambureala din jocul arădenilor a continuat și la reluare, cu toate că Balint a mutat și cu Rusu și Tomozei. La una dintre puținele atacuri legate, Buhăcianu a primit de la Rus în careu, dar a tras paralel cu poarta în aut de margine. Când Astra a apăsat din nou pe accelerator, a venit și reușita desprinderii. Mutat în stanga, Bustea a luat „urechi” și de la arădeanul Astrei, Albert Stahl, pe care a trebuit să-l oprească prin fault în centrul careului. Constantin Budescu, obișnuit să câștige pariuri marcând de pe culoarul vestiarelor, l-a mai bătut încă odată pe Iacob și scorul cu care pierdea UTA în ultimele deplasări era realizat încă din minutul 63.

Umilință totală

La schimbarea din minutul 71, Stahl a fost aplaudat de puținii arădeni din tribună, iar la rândul lui a ridicat mâinile în semn de iertare. Când Bustea a luat al doilea galben și a părăsit terenul încă din minutul 72, UTA risca umilința. Iar ea s-a conturat în minutele 77, 81 și 84. Mai întâi, Azulay a pasat filtrant pentru Budescu, care a trimis calm pe lângă portar pentru „tripla personală”, apoi servantul a devenit marcator. Shlomo Azulay a înscris cu un șiret plin în dreapta lui Iacob, iar apoi a profitat de pasa greșită a lui Tomozei și l-a  mai învins o dată pe nefericitul Iacob. Reușitele cu numerele 5 și 6 l-au prins pe Laszlo Balint resemnat pe banca de rezerve, antrenorul revenind în spațiul tehnic în ultimele secunde ale unui meci fără istoric, dar la timp pentru a vedea mai bine singurul șut al echipei sale pe spațiul porții, autor Morar, exact pe direcția lui Lazar.

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Erico, Melinte, Roumpoulakou (46 Tomozei) – Tescan (46 D. Rusu), Albu, Isac (32 Roșu), Buhăcianu (80 C. Popescu) – Hora, C. Rus (71 Morar). Rezerve neutilizate: Balauru, Ilie, Popescu, Ioniță, Oroian. Antrenor: Laszlo Balint.

Astra: Lazar – H. Sousa, Graovac, Găman, Radunovic – Crepulja – Stahl (71 D. Gheorghe), Rezende,  Budescu, Riza (14 Montini, 61 Azulay) – V. Gheorghe (71 Balaure). Rezerve neutilizate: Popa, Moise, Dima. Antrenor: Eugen Neagoe.

Arbitri: Andrei Antonie (București) – Mihai Marica (Bistrița), Ionel Dumitru (Gheghița – Prahova). Rezervă: Rareș Vidican (Stau Mare).

Observatori: Ioan Onicaș (Zalău), Ion Marin (Cluj)


FINAL: UTA Arad – Astra Giurgiu 0-6

Min84: GOOOL! Azulay semnează dubla
Min81: GOOOL! Azulay, primul gol în Liga 1
Min77: GOOOOL! Budescu marchează și din acțiune și reușește hat-trick-ul

Min70: SCHIMBARE! Laszlo Balint îl înlocuiește pe Ciprian Rus cu Vlad Morar
Min70: SCHIMBARE!
Dragoș Ghoerghe intră în locul lui Stahl, iar Valentin Gheorghe este înlocuit de Siolviu Balaure
Min64: GOOOL!
Budescu marchează și reuște dubla
Min63: PENALTY!
Stahl scoate o lovitură de la 11 metri, dictată ușor  de arbitrul Andrei Antonie, la faultul lui Bustea
Min47: CARTONAȘ!
Graovac este avertizat
Min46: SCHIMBARE!
Tomozei i-a luat locul lui Rrumbullaku
Min46: Incepe repriza secundă

PAUZĂ: UTA Arad – Astra Giurgiu 0-2


Min44: CARTONAȘ!
Galben pentru Erico
Min33: SCHIMBARE!
Damian Isac este înlocuit cu Neluțu Roșu
Min32: CARTONAȘ!
Radunovic primește cartonașul galben
Min26: CARTONAȘ!
Isac este avertizat pentru un fault dur la David Bruno
Min19: GOOOL! Budescu îl păcălește pe Iacob și mărește diferența
Min19: CARTONAȘ!
Rrumbullaku este avertizat
Min19: PENALTY!
Mattia Montini scoate lovitura de la 11 metri, după un duel cu Rrumbullaku
Min18: RATARE!
Ioan Hora șutează din lovitură liberă, iar mingea mângâie vinclu porții adverse
Min15: SCHIMBARE!
Robert Riza este schimbat cu Montini!
Min7: GOOOL! Robert Riza deschide scorul din pasa de gol a lui Budescu. Nu se poate, bă, a strigat portarul gazdelor
Min1: A început meciul

ECHIPELE DE START

UTA: F. Iacob – Bustea, Erico da Silva, Melinte, Rrumbullaku – Buhăcianu, Albu, Isac, Tescan – Hora, c. Rus
Rezerve: Balauru – Tomozei, N. Roşu, Morar, F. Ilie, C. Popescu, Al. Ioniţă II, D. Rusu, Oroian

Astra: Lazar – Hugo Sousa, Graovac, Găman, Radunovic – Crepulja – David Bruno, Riza, Budescu, V. Gheorghe – Stahl
Rezerve: M. Popa – Dima, Balaure, Azulay, D. Gheorghe, Moise, Montini


Partida dintre UTA Arad și Astra Giurgiu din ultima etapă a anului 2020 este transmisă de Telekom Sport, Look Sport Plus și Telekom Sport, iar cele mai importante faze vor fi Live Video Online pe www.prosport.ro.

CCA a decis ca meciul dintre UTA Arad și Astra Giurgiu să fie arbitrat de către centralul Andrei Antonie, iar acesta va fi ajutat de asistenții Marius Marica și Valentin Dumitru. Mai mult, George Vidican este arbitru de rezervă, iar Ioan Onicaș observator.

UTA Arad – Astra Giurgiu Live Video Online în etapa 15 din Liga 1

UTA Arad nu are un moral bun înaintea partidei din etapa a 15-a, toate acestea deoarece gruparea arădenilor a fost învinsă în etapa precedentă de Sepsi OSK, scor 3-0, la Sfântu Gheorghe. De partea cealaltă, Astra Giurgiu s-a impus fără probleme pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, scor 3-0.

UTA Arad se află pe locul 9 în clasamentul Ligii 1, cu 17 puncte, la eglitate cu FC Viitorul. De partea cealaltă, Astra Giurgiu este pe 15, cu 13 puncte. În cazul unei victorii, gazdele ar putea urca până pe 6, la egalitate cu Chindia Târgoviște, iar Astra Giurgiu ar merge până pe 10, dar trebuie să spere ca Hermannstadt să se încurce.

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Cornel Popescu a debutat în jurnalism la începutul anilor 2000, iar de atunci a lucrat pentru numeroase publicații de sport. Acesta este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret. Din decembrie 2009, Cornel Popescu ocupă postul de redactor la ProSport citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…