UTA Arad – Academica Clinceni 0-0 | Nici din a treia încercare. Arădenii rămân fără succes pe noul stadion

UTA Arad - Academica Clinceni 0-0 | Nici din a treia încercare. Arădenii rămân fără succes pe noul stadion
  • Publicat:
  • Actualizat:

UTA Arad – Academica Clinceni, din etapa 6 a Ligii 1, s-a încheiat nedecis, scor final 0-0, după o partidă lipsită de un joc spectaculos și faze de poartă. Ambele echipe s-au anulat reciproc încă din startul partidei, fără să riște prea mult de-al lungul celor 90 de minute.


Până în această seară, istoria confruntărilor dintre UTA și Academica Clinceni s-a limitat la ultimii patru ani și la campionatul ligii secunde. Palmaresul era perfect egal, trei victorii de fiecare echipă, cu mențiunea că arădenii au câștigat primele trei „dueluri”, iar ilfovenii ultimele trei. Golaverajul era de partea „roș-albilor” : 12-8, în special grație succesului cu 6-0 din 2017, când fostul atacant al FCSB-ului, Adi Petre, reușea o dublă. Așadar, doar egalul din primul meci în Liga 1 nu dezechlibra duelul și acesta a ieșit după o partidă destul de anostă.

Juniorii celor de la UTA, la finalizare! La Clinceni, trecut pe bancă

Laszlo Balint a confirmat „11″ – le câștigător din meciul cu Dinamo, în timp ce Poenaru a fost încurcat revenirea lui Cristi Dumitru la FCSB și a optat pentru Cordea. La Arad a plouat în reprize înainte de primul fluier, dar asta nu a descurajat aproximativ 50 de fani din galeria gazdelor să ajungă într-unul dintre colțurile stadionului și să cânte încă din startul confruntării dat de craioveanul Găman fără a mai ține momentul de reculegere în memoria victimelor COVID.
Trei minute au trecut până ce juniorii UTA-ei au produs prima acțiune periculoasă la poarta lui Vâlceanu. Rusu a centrat din stânga, iar Miculescu a reluat cu capul de la colțul lung puțin pe lângă poartă, mingea fiind ușor deviată și de Dobrescu. A fost un simplu foc de paie, căci Academica a prins rapid curaj pe fondul erorilor la construcție ale amfitrionilor și Gardoș l-a avertizat pe Iacob cu un șut de la 27 de metri la o palmă peste transversală (min. 13).

Meci închis, fără șut pe poartă

La mijlocul reprizei, fundașii Tomozei și Erico da Silva au oferit pase ofertante pentru Buhăcianu, respectiv Rusu, dar primul pierde duelul fizic cu Jutric, iar juniorul arădenilor a reluat defectuos cu capul din 8 metri. O eroare a lui da Silva îi putea costa scump pe băieții lui Balint, căci Boiciuc și Cordea au scăpat singuri cu Tomozei, dar șutul ultimului a fost blocat de Roumpoulakou, repliat rapid și el. În ultimele 5 minute ale reprizei, UTA a stat în jumătatea de teren adversă, a ajuns de două ori și în careu, dar Hora și Miculescu nu au luat cele mai bune decizii.

Primele șuturi pe poartă

Fiindcă nu puteau fi mulțumiți la pauză, ambii antrenori au umblat la efectiv, Balint cu Morar și Ursu, iar Poenaru cu fostul intenațional Cristi Tănase. Cordea a avut mingea la 20 de metri la o lovitură liberă, însă a trimis cu efect peste poarta lui Iacob. UTA a avut nevoie de 12 minute să reacționeze, prin Hora care a tras exact pe direcția lui Vâlceanu din 10 metri după pasa lui Morar. Tot atacantul arădenilor a trimis cu capul pe spațiul porții după centrarea lui Roșu, dar pe contra ce a urmat și Iacob a avut prima intervenție după „torpila” lui Petrescu de la 20 de metri (min. 64).

Tot inofensivi din faze fixe

Dar, cel mai aproape de gol a fost Vlad Morar dintr-o lovitură liberă de la 19 metri, ușor lateral stânga. Fostul atacant al Voluntariului a tras tare, cu efect, iar mingea s-a dus de puțin peste vinclu. Ceva mai slab a tras Ursu dintr-o poziție asemănătoare și utiștii iroseau ultimele lor oportunități. Ca și în celelalte partide, „roș-albii” au căzut fizic, iar ilfovenii au forțat mai mult. Ocazii nu au fost, ci doar câteva centrări periculoase în suprafața de pedeapsă a gazdelor. Doar vâna lui Denis Rusu (19 ani) a readus-o pe „Bătrâna Doamnă” în atac pe ultimele secvențe, prin niște lovituri libere din lateral, dar fără sorți de izbândă. Semn că utiștii nu l-au înțeles prea mult pe Laszlo Balint când spunea că vrea și realizări din fazele fixe.
S-a terminat 0-0 și UTA rămâne fără victorie pe noua arenă „Francisc Neuman” și după a treia încercare (după 0-0 cu Voluntari și 2-3 cu Iași). De fapt, punctul nu le ajută prea mult pe niciuna dintre cele două echipe, ce-și păstrează și locurile în clasamentul Casa Liga 1 12, respectiv 10, la egalitate de puncte – 7. Peste două săptămâni, arădenii se deplasează la Sibiu, pe când trupa lui Poenaru o găzduiește pe FCSB.


Minutul 90: Final de meci! Cele două formații își împart punctele după un meci deloc spectaculos, în care fazele de poartă ai lipsit cu desăvârșire.

Minutul 81: Academia încearcă să dea lovitura pe final. Jucătorii lui Ilie Poenaru încearcă mai multe șuturi pe poarta lui Iacob, fără succes însă.

Minutul 59: Ocazie mare pentru UTA! Hora șutează, însă portarul se opune deschiderii scorului. A fost primul șut pe spațiul porții.

Minutul 45: Final de primă repriză.

Minutul 30: Atac periculos al Academicii. Dumitriu primește de la Pașov și șutează plasat, mult peste vinclu însă. Ocazie importantă pentru oaspeți,

Minutul 26: Alexandru Albu execută o lovitură liberă din afara careului advers. Trimite în zid, din păcate pentru UTA!

Minutul 7: Ambele echipe nu riscă prea mult în startul partidei. Academica Clinceni face pressing de întâmpinare în speranța unei greșeli din partea adversarilor.

Minutul 1: A început partida!


ECHIPELE DE START:

UTA (4-4-2): 93. Iacob – 26. Tomozei, 21. Erico, 4. Benga, 20. Rrumbullaku – 10. Miculescu, 23. N. Roșu, 6. A. Albu, 28. Buhăcianu – 88. A. Hora, 86. D. Rusu
Rezerve: 33. D. Balauru, 7. O. Ursu, 17. C. Melinte, 18. F. Ilie, 19. C. Rus, 25. Pleașcă, 29. Klapan, 41. Tescan, 77. V. Morar
Antrenor: Laszlo Balint

Clinceni (4-2-3-1): 1. Vâlceanu – 6. Pașov, 15. Jutrici, 29. Patriche, 21. Dobrescu – 37. Cebotaru, 5. Gardoș – 18. Dumitru – 25.Cordea, 9. Boiciuc, 18. Sandu;
Rezerve: 82. Ureche, 3. F. Achim, 4. Bilali, 10. C. Tănase, 22. P. Pârvulescu, 24. Cascini, 27. P. Petrescu, 28. Andronic
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: „Francisc Neumann” (Arad)
Arbitru: George Găman // Asistenți: George Neacșu, Ferencz Tunyogi

UTA Arad vine după o victorie nesperată, în campionat, contra lui Dinamo, scor 0-1. Formația antrenată de Laszlo Balint este o reală surpriză, aceasta obținând trei egaluri, o victorie și o înfrângere în cele cinci partide disputate de la revenirea în Liga 1. UTA Arad se află pe locul 12 din campionat, cu șase puncte obținute.

De cealaltă parte, Academica Clinceni vine după o victorie, în campionat, contra lui Gaz Metan Mediaș, scor 2-0. Băieții lui Ilie Poenaru se află pe locul 11 din Liga 1, la egalitate de puncte cu adversara din această seară, însă cu un golaveraj mai bun.

UTA Arad – Academica Clinceni Live la TV pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport

Partida din această seară va fi difuzată la TV pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport, dar poate fi urmărită și în format live text pe www.prosport.ro.

Din păcate, partida se va desfășura fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus. Însă, meciul poate fi urmărit Live Video Online aici.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Cosmin a avut prima tangență cu presa la vârsta de 15 ani, când a început să scrie pentru volan.ro. Apoi a semnat articole pentru mai multe publicații din domeniul tech, cum ar fi gadget-talk.ro, dexblog.ro sau urbanteh.ro. La vârsta de 17 ani, a debutat în presa sportivă, pe site-ul ionalexandru.ro. ... citește mai mult
George Nistor / Autor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…