Un stadion modern apare în România! Proiect grandios pus la cale de Guvern

14 iun 2019 22179 afişări Fotbal Intern
Un stadion modern apare în România! Proiect grandios pus la cale de Guvern Baza de la Moldova Nouă. Foto: Express de Banat

O bază sportivă în valoare de 1.35 de milioane de euro va fi construită la Moldova Noua (jud. Caraş-Severin), după cum anunţă Express de Banat. Conform sursei citate, Moldova Nouă se află într-o listă cu 150 de localităţi în care statul intenţionează să construiască astfel de baze moderne.

Baza sportivă de la Moldova Nouă va conţine următoarele facilităţi:

Un teren de fotbal sintetic cu dimensiunile 105 m x 68 m, cu nocturnă şi tribună pentru 500 de spectatori.

Teren sportiv mic, suprafaţă de tartan, ce va fi tuşată pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis şi volei şi va avea dimensiunea de 20 m x 40 m, prevăzut cu o instalaţie nocturnă şi dotări specifice.

Clădire vestiare şi administrativă.

Parcare pentru 55 de autoturisme şi două parcări pentru autocare.

Costurile se vor ridica la 1.35 de milioane de euro, iar de proiect se ocupă Compania Naţională de Investiţii (CNI).

În luna martie, după ce România U17 a pierdut în faţa Austriei, scor 5-1, iar România U19 a cedat cu 5-0 în dauna Irlandei, Miodrag Belodedici vorbea despre lipsurile pe care le au tinerii din mediul rural: "Problema este că dispar cluburi de renume. Peste tot văd că apar echipe private de fotbal. La mine, în Caraş-Severin, puteam să merg la Oraviţa, la Moldova Nouă, la Reşiţa. Acum nu ştiu unde ar mai putea să meargă un copil să joace fotbal", spunea Belodedici, pentru ProSport. Acum va lua naştere o bază modernă în Caraş-Severin, iar tinerii din zona respectivă vor avea şansa să practice sport în condiţii optime.

În acest an e de aşteptat să fie inaugurate şi stadioanele din Arad şi Târgu Jiu. Cele două lucrări sunt aproape terminate, iar UTA şi Pandurii speră să evolueze acolo în startul noului sezon al Ligii 2. De asemenea se lucrează intens la cele trei stadioane care vor servi drept terenuri de antrenament la EURO 2020: Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf. În baza Stelei arena a început să prindă contur, în timp ce la Giuleşti e greu de crezut că proiectul va fi fianlizat în timp util pentru EURO 2020. Arcul de Triumf este în grafic, pentru că este o arenă de mici dimensiuni. La Dinamo ştim cu siguranţă că nu vom avea un nou stadion în 2020.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.