Trenul nebunilor: se coace al patrulea Rapid! Ion Butoi spune că Giuleștiul „trebuie ajutat pe fapte”. Un puci intern a scos „aristocrații” din alianța cu Clubul Sportiv. AFC Rapid e dat afară din baza lui Copos

Autor: Matei Udrea Publicat: 13 Aug. 2016, 14:30 Actualizat: 13 Aug. 2016, 14:30 Fotbal Intern
Trenul nebunilor: se coace al patrulea Rapid! Ion Butoi spune că Giuleștiul „trebuie ajutat pe fapte”. Un puci intern a scos „aristocrații” din alianța cu Clubul Sportiv. AFC Rapid e dat afară din baza lui Copos

Evenimentele au deraiat complet de pe șinele normalității în sânul suflării rapidiste, unde ultimele zile au fost pline de întâmplări neașteptate.

Ion Butoi, fost președinte la Concordia Chiajna și administrator special la gruparea din Giulești, este omul care, în acest moment, se pregătește să înscrie o altă echipă Rapid în competiții! Contactat de ProSport, Butoi s-a arătat foarte nemulțumit că s-a aflat despre proiect. După ce a încercat insistent să afle cine i-a furnizat informațiile reporterului ProSport, Ion Butoi a menționat că „nu pot spune nici că e real, nici că nu e real. Deocamdată, nu e reală… Nu știu cine v-a zis, dar deocamdată nu e reală…”.
Rugat să clarifice ce înseamnă „deocamdată” și când va lua o decizie, Butoi a răspuns: „Nu știu. Acum… Totul e posibil. Clubul ăsta trebuie ajutat și trebuie ajutat… nu pe vorbe, ci pe fapte. Nu știu dacă o să fac sau n-o să fac. Mi-ați dat o idee! Mă gândesc. În ideea mea a fost, mai demult, să fac, dar… Dacă sunt prea multe Rapid… Nu știu, mă gândesc, să vedem ce apare pe parcurs. A fost o idee de-a mea, mai demult, într-adevăr, dar mai departe n-am mers. Acum vreo lună și jumătate. Dar o să mă gândesc, dacă tot mi-ați dat ideea asta”.

Totuși, dincolo de „ideea” dată de ProSport, dar care exista deja de o lună și jumătate, informațiile publicației noastre sunt că proiectul acestui nou Rapid prevede finanțare, printre alții, de la un om de afaceri turc, dar și de la unii lideri ai galeriei giuleștene. Un alt amănunt absolut inedit: acest nou club, spun sursele ProSport, ar fi posibil să se înscrie în campionatul din Ilfov! Cei care au gândit inițiativa s-au gândit că în Ilfov ultima ligă e a 4-a, ceea ce ar scuti un an, comparativ cu Bucureștiul, unde noile formații pornesc din Liga 5.

Patru cluburi Rapid, dar niciunul solid

Dacă proiectul se materializează, s-ar ajunge la patru echipe care revendică moștenirea marelui Rapid:

1) SC FC Rapid SA, al lui Valerii Moraru, care e în faliment, exclusă din competiții, fără angajați și în plină procedură de lichidare. Pe 24 august se va judeca, la Curtea de Apel, cererea de suspendare a falimentului, dar șansele de a se obține ceva sunt doar teoretice, pentru că din 13 iunie, de când Tribunalul București a hotărât intrarea în faliment, nu s-a întâmplat nimic notabil. Ba, din contră, datoriile la stat au continuat să crească, iar soții Moraru au contestat în instanță cele două bilete la ordin introduse în luna mai, pentru plata a 588.000 de lei reprezentând impozitele pe salarii ale Rapidului în lunile ianuarie, februarie și martie.

2) AFC Rapid, care îl are președinte pe Horia Manoliu, fost angajat la FC Rapid SA. AFC i-a aparținut lui Copos până în aprilie, când magnatul i-a cedat-o gratuit lui Manoliu. Acesta din urmă a înscris echipa în Liga 5 din campionatul Bucureștiului săptămâna trecută, declarând pentru ProSport că intenționează să se antreneze la Pro Rapid, să preia personalul de la falimentara SC FC Rapid SA a lui Moraru, inclusiv grupele de copii și junior. Manoliu a negat categoric, într-un interviu acordat publicației noastre, suspiciunile legate de eventuale relații ascunse cu Moraru și Copos. În dimineața zilei de vineri, echipei lui Manoliu i s-a interzis să se mai antreneze la Pro Rapid.

3) Mișcarea CFR Rapid, care aparține de Sindicatul Federația Națională Feroviară „Mișcarea Comercială” și e susținut de Clubul Sportiv Rapid, a fost înscris joi dimineață în Liga 5 din campionatul Bucureștiului. Inițiativa i-a aparținut președintei CS Rapid, Vali Ionescu Caciureac, a primit girul Ministerului Transporturilor și a fost susținută, până joi seara, de membrii Clubului Aristocratic Rapid.

4) Noua grupare a lui Ion Butoi, a cărei denumire nu e cristalizată încă, dar care – probabil – va conține, de asemenea, numele „Rapid”. Timp mult nu mai este pentru că expiră în curând termenul-limită până la care se pot înscrie echipele și în competițiile județene. Dacă Ion Butoi și partenerii săi decid să dea curs „ideii”, al patrulea Rapid mai are la dispoziție aproximativ o săptămână să depună actele.

„Aristocrații” au girat proiect Clubului Sportiv o săptămână, apoi s-au retras după o ședință furtunoasă

În timp ce, într-un colț al Bucureștiului, se cocea apariția unei a patra echipe Rapid, într-un alt colț al orașului, joi la prânz, avea loc o ședință furtunoasă. Sursele ProSport spun că în interiorul Clubului Aristocratic Rapid a avut loc un fel de puci. Membri ai CAR nemulțumiți că instituția s-a aliat cu Ministerul Transporturilor și CS Rapid au protestat vehement, determinând scoaterea din joc a acestei organizații. S-a emis un comunicat ambiguu, publicat pe site-ul 1923.ro, din care se înțelege că „aristocrații” se retrag din proiectul inițiat cu Clubul Sportiv, după ce îl giraseră și îl garantaseră public.

Iată comunicatul:
În urma unei reuniuni extraordinare desfășurate în ziua de 11 august 2016, având în vedere situația de criză profundă pe care o traversează întreaga mișcare rapidistă, Clubul Aristocratic Rapid face cunoscute următoarele:

– Așteptăm cu emoție decizia Curții de Apel, din 24 august, privind cererea SC FC Rapid SA de suspendare a executării deciziei din 13 iunie a Tribunalului București prin care s-a dispus intrarea clubului în faliment.
– În cazul și numai în cazul pronunțării falimentului, Clubul Aristocratic Rapid
 va susține acel proiect care va reprezenta cel mai bine spiritul rapidist și va oferi garanțiile unei construcții curate și sustenabile.
– Reafirmăm cu tărie principiile comunicatului nostru din 1 august 2016: în cazul declarării falimentului SC FC Rapid
 SA, susținem construirea unui singur nou Rapid, obligatoriu într-o relație de parteneriat cu Clubul Sportiv Rapid București, al cărei conținut urmează a fi stabilit la momentul respectiv.
– Orice altă poziție formulată în spațiul public de către oricare dintre membrii organizației noastre reprezintă doar opinii personale, în virtutea dreptului la liberă exprimare.
Comitetul Director al Clubului Aristocratic Rapid
„.

Este vorba, practic, de o resetare bruscă a întregii situații, după ce Ovidiu Nahoi, purtător de cuvânt al CAR, afirmase pentru ProSport că „am anunțat public că ne vom asuma proiectul unui nou început”, apoi președintele CAR, doctorul Mihai Pîrvu, discutase în detaliu, cu Vali Ionescu Caciureac, implicarea organizației în proiectul Mișcarea CFR Rapid. De altfel, în baza acestor discuții, echipa a și fost înscrisă joi în Liga 5 a AMFB, iar doctorul Pîrvu a afirmat atunci, pentru ProSport, că „există omul care va subvenționa activitatea”, „este un proiect important, care prevede rebranding” și „ne propunem ca în 2020 să fim din nou în Liga 1″. E vorba, de fapt, de un abandon total, dincolo de formulările duale din comunicat, pentru că pe 24 august nu are ce să se întâmple și, în orice caz, competiția în Liga 5 începe pe 4 septembrie. Deci timp pentru punerea pe picioare a unui club – la care promiseseră inițial „aristocrații” că participă – nu mai este. Rămâne de văzut dacă formația Mișcarea CFR Rapid, înscrisă deja la AMFB, va reuși să meargă înainte fără susținerea CAR.

Doctorul Pîrvu: „Nu a existat niciodată o întâlnire în trei, eu cu Dudu Ionescu și Vali Caciureac”

După furtunoasele discuții de la Clubul Aristocratic, doctorul Mihai Pîrvu a fost laconic. S-a mărginit la două chestiuni: „Conform acestui gentleman agreement de la ședință, nu doresc să mai fac niciun comentariu suplimentar pe lângă cele scrise în comunicat. Ceea ce are de spus Clubul Aristocratic în acest moment s-a spus acolo. Vreau însă să mai adaug că e o mizerie fără seamăn și o porcărie informația vehiculată în ultimele zile, cum că eu m-aș fi întâlnit cu doamna Vali Ionescu Caciureac și cu domnul Dudu Ionescu, să discutăm despre Rapid. Nu ne-am întâlnit niciodată în această formulă, nu a fost vorba să ne înâlnim toți trei și nici nu aveam de ce. Am fost la discuții cu doamna Vali Caciureac, am afirmat public acest lucru, dar fără domnul Dudu Ionescu”.

La toată această evoluție a situației o tușă neobișnuită a venit și de la AFC Rapid. Horia Manoliu, președintele acestui club, a afirmat vineri, la DigiSport, că echipei i s-a interzis să mai facă antrenament la Pro Rapid. Baza aparține unei societăți controlate de George Copos. E greu de spus dacă această întâmplare vine pentru a stopa zvonurile privind legăturile dintre Copos și AFC sau, într-adevăr, e vorba de o ruptură veritabilă a magnatului de asociația care i-a aparținut până în aprilie.

Autor: Matei Udrea Publicat: 13 Aug. 2016, 14:30 Actualizat: 13 Aug. 2016, 14:30 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Distrus după divorţ! Ce s-a ales de Bănel Nicoliţă după ce s-a afişat cu amanta. A rămas fără bani şi are grave probleme cu legea
Distrus după divorţ! Ce s-a ales de Bănel Nicoliţă după ce s-a afişat cu amanta. A rămas fără bani şi are grave ...
VIDEO Revolta unui client care a văzut cu ochii lui cum se găteşte în restaurant. „Toţi aerosolii au ajuns în pizza mea”
VIDEO Revolta unui client care a văzut cu ochii lui cum se găteşte în restaurant. „Toţi aerosolii au ajuns în pizza mea”
Forumului Economic Mondial: Maşinile vor face ”jumătate din toate sarcinile de lucru până în 2025”
Forumului Economic Mondial: Maşinile vor face ”jumătate din toate sarcinile de lucru până în 2025”
„Seamana in joc cu Zidane pe PlayStation, s-a lovit mingea de el ca de coltul mesei!” Un nou atac in directia lui Ianis! „Mirel Radoi i-a dat o ‘palma’ lui Gica Hagi”
„Seamana in joc cu Zidane pe PlayStation, s-a lovit mingea de el ca de coltul mesei!” Un nou atac in directia lui Ianis! ...
9 semne care îţi arată că vei trăi cel puţin 100 de ani
9 semne care îţi arată că vei trăi cel puţin 100 de ani
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a fost infectat cu Covid
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a fost infectat ...
Arabii au scos cifrele catastrofale ale lui Reghecampf: „651 de zile de suferinţă!“.
Arabii au scos cifrele catastrofale ale lui Reghecampf: „651 de zile de suferinţă!“.
Informații scandaloase despre asistenta de la ATI bătută după ce a avut relații intime cu anestezistul
Informații scandaloase despre asistenta de la ATI bătută după ce a avut relații intime cu anestezistul
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va mai fi NICIODATĂ la fel
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va mai fi NICIODATĂ la fel
Elis Armeanca „cântă” la două mese? Manelistul, surprins cu altă femeie la restaurant! Gesturile indecente le-au dat de gol relația / PAPARAZZI
Elis Armeanca „cântă” la două mese? Manelistul, surprins cu altă femeie la restaurant! Gesturile indecente le-au ...
Virgil Musta face dezvăluirea serii cu lacrimi în ochi: Nu vă ascund. Nu s-a mai abținut
Virgil Musta face dezvăluirea serii cu lacrimi în ochi: Nu vă ascund. Nu s-a mai abținut
Monica Bârlădeanu, de 20 de ani cu o siluetă perfectă. Care este secretul său de slăbit
Monica Bârlădeanu, de 20 de ani cu o siluetă perfectă. Care este secretul său de slăbit
Cum face un român 400.000 de lei vânzând ceva la care nu v-aţi fi gândit. Ideea i-a venit la început de pandemie
Cum face un român 400.000 de lei vânzând ceva la care nu v-aţi fi gândit. Ideea i-a venit la început de pandemie
Un singur asimptomatic a infectat până la 100 de persoane, la o sală de sport
Un singur asimptomatic a infectat până la 100 de persoane, la o sală de sport
Țeapă URIAȘĂ cu un BMW Seria 3 în Târgul Vitan. Detaliul care l-a dat de gol pe SAMSAR
Țeapă URIAȘĂ cu un BMW Seria 3 în Târgul Vitan. Detaliul care l-a dat de gol pe SAMSAR
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
COVID-19. În câte localităţi din România a fost depăşită rata de infectare de 3 la mia de locuitori
COVID-19. În câte localităţi din România a fost depăşită rata de infectare de 3 la mia de locuitori
INTERZIS minorilor! Topul vedetelor care s-au atins în locuri interzise, fără rușine!
INTERZIS minorilor! Topul vedetelor care s-au atins în locuri interzise, fără rușine!
FOTO. Cum se menține în formă Anna Lesko! Vedeta a dezvaluit secrete unei siluete impecabile
FOTO. Cum se menține în formă Anna Lesko! Vedeta a dezvaluit secrete unei siluete impecabile
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / PAPARAZZI
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / ...
Actorii din „Avengers” îşi încurajează fanii să voteze cu Joe Biden
Actorii din „Avengers” îşi încurajează fanii să voteze cu Joe Biden
Dacia a lansat cel mai așteptat model din gama DUSTER. Nu este deloc IEFTIN!
Dacia a lansat cel mai așteptat model din gama DUSTER. Nu este deloc IEFTIN!
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! A lăsat la vedere nurii bustului generos
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! A lăsat la vedere nurii bustului generos