Trenul nebunilor: se coace al patrulea Rapid! Ion Butoi spune că Giuleștiul „trebuie ajutat pe fapte”. Un puci intern a scos „aristocrații” din alianța cu Clubul Sportiv. AFC Rapid e dat afară din baza lui Copos

Autor: Matei Udrea Publicat: 13 Aug. 2016, 14:30 Actualizat: 13 Aug. 2016, 14:30 Fotbal Intern
Trenul nebunilor: se coace al patrulea Rapid! Ion Butoi spune că Giuleștiul „trebuie ajutat pe fapte”. Un puci intern a scos „aristocrații” din alianța cu Clubul Sportiv. AFC Rapid e dat afară din baza lui Copos

Evenimentele au deraiat complet de pe șinele normalității în sânul suflării rapidiste, unde ultimele zile au fost pline de întâmplări neașteptate.

Ion Butoi, fost președinte la Concordia Chiajna și administrator special la gruparea din Giulești, este omul care, în acest moment, se pregătește să înscrie o altă echipă Rapid în competiții! Contactat de ProSport, Butoi s-a arătat foarte nemulțumit că s-a aflat despre proiect. După ce a încercat insistent să afle cine i-a furnizat informațiile reporterului ProSport, Ion Butoi a menționat că „nu pot spune nici că e real, nici că nu e real. Deocamdată, nu e reală… Nu știu cine v-a zis, dar deocamdată nu e reală…”.
Rugat să clarifice ce înseamnă „deocamdată” și când va lua o decizie, Butoi a răspuns: „Nu știu. Acum… Totul e posibil. Clubul ăsta trebuie ajutat și trebuie ajutat… nu pe vorbe, ci pe fapte. Nu știu dacă o să fac sau n-o să fac. Mi-ați dat o idee! Mă gândesc. În ideea mea a fost, mai demult, să fac, dar… Dacă sunt prea multe Rapid… Nu știu, mă gândesc, să vedem ce apare pe parcurs. A fost o idee de-a mea, mai demult, într-adevăr, dar mai departe n-am mers. Acum vreo lună și jumătate. Dar o să mă gândesc, dacă tot mi-ați dat ideea asta”.

Totuși, dincolo de „ideea” dată de ProSport, dar care exista deja de o lună și jumătate, informațiile publicației noastre sunt că proiectul acestui nou Rapid prevede finanțare, printre alții, de la un om de afaceri turc, dar și de la unii lideri ai galeriei giuleștene. Un alt amănunt absolut inedit: acest nou club, spun sursele ProSport, ar fi posibil să se înscrie în campionatul din Ilfov! Cei care au gândit inițiativa s-au gândit că în Ilfov ultima ligă e a 4-a, ceea ce ar scuti un an, comparativ cu Bucureștiul, unde noile formații pornesc din Liga 5.

Patru cluburi Rapid, dar niciunul solid

Dacă proiectul se materializează, s-ar ajunge la patru echipe care revendică moștenirea marelui Rapid:

1) SC FC Rapid SA, al lui Valerii Moraru, care e în faliment, exclusă din competiții, fără angajați și în plină procedură de lichidare. Pe 24 august se va judeca, la Curtea de Apel, cererea de suspendare a falimentului, dar șansele de a se obține ceva sunt doar teoretice, pentru că din 13 iunie, de când Tribunalul București a hotărât intrarea în faliment, nu s-a întâmplat nimic notabil. Ba, din contră, datoriile la stat au continuat să crească, iar soții Moraru au contestat în instanță cele două bilete la ordin introduse în luna mai, pentru plata a 588.000 de lei reprezentând impozitele pe salarii ale Rapidului în lunile ianuarie, februarie și martie.

2) AFC Rapid, care îl are președinte pe Horia Manoliu, fost angajat la FC Rapid SA. AFC i-a aparținut lui Copos până în aprilie, când magnatul i-a cedat-o gratuit lui Manoliu. Acesta din urmă a înscris echipa în Liga 5 din campionatul Bucureștiului săptămâna trecută, declarând pentru ProSport că intenționează să se antreneze la Pro Rapid, să preia personalul de la falimentara SC FC Rapid SA a lui Moraru, inclusiv grupele de copii și junior. Manoliu a negat categoric, într-un interviu acordat publicației noastre, suspiciunile legate de eventuale relații ascunse cu Moraru și Copos. În dimineața zilei de vineri, echipei lui Manoliu i s-a interzis să se mai antreneze la Pro Rapid.

3) Mișcarea CFR Rapid, care aparține de Sindicatul Federația Națională Feroviară „Mișcarea Comercială” și e susținut de Clubul Sportiv Rapid, a fost înscris joi dimineață în Liga 5 din campionatul Bucureștiului. Inițiativa i-a aparținut președintei CS Rapid, Vali Ionescu Caciureac, a primit girul Ministerului Transporturilor și a fost susținută, până joi seara, de membrii Clubului Aristocratic Rapid.

4) Noua grupare a lui Ion Butoi, a cărei denumire nu e cristalizată încă, dar care – probabil – va conține, de asemenea, numele „Rapid”. Timp mult nu mai este pentru că expiră în curând termenul-limită până la care se pot înscrie echipele și în competițiile județene. Dacă Ion Butoi și partenerii săi decid să dea curs „ideii”, al patrulea Rapid mai are la dispoziție aproximativ o săptămână să depună actele.

„Aristocrații” au girat proiect Clubului Sportiv o săptămână, apoi s-au retras după o ședință furtunoasă

În timp ce, într-un colț al Bucureștiului, se cocea apariția unei a patra echipe Rapid, într-un alt colț al orașului, joi la prânz, avea loc o ședință furtunoasă. Sursele ProSport spun că în interiorul Clubului Aristocratic Rapid a avut loc un fel de puci. Membri ai CAR nemulțumiți că instituția s-a aliat cu Ministerul Transporturilor și CS Rapid au protestat vehement, determinând scoaterea din joc a acestei organizații. S-a emis un comunicat ambiguu, publicat pe site-ul 1923.ro, din care se înțelege că „aristocrații” se retrag din proiectul inițiat cu Clubul Sportiv, după ce îl giraseră și îl garantaseră public.

Iată comunicatul:
În urma unei reuniuni extraordinare desfășurate în ziua de 11 august 2016, având în vedere situația de criză profundă pe care o traversează întreaga mișcare rapidistă, Clubul Aristocratic Rapid face cunoscute următoarele:

– Așteptăm cu emoție decizia Curții de Apel, din 24 august, privind cererea SC FC Rapid SA de suspendare a executării deciziei din 13 iunie a Tribunalului București prin care s-a dispus intrarea clubului în faliment.
– În cazul și numai în cazul pronunțării falimentului, Clubul Aristocratic Rapid
 va susține acel proiect care va reprezenta cel mai bine spiritul rapidist și va oferi garanțiile unei construcții curate și sustenabile.
– Reafirmăm cu tărie principiile comunicatului nostru din 1 august 2016: în cazul declarării falimentului SC FC Rapid
 SA, susținem construirea unui singur nou Rapid, obligatoriu într-o relație de parteneriat cu Clubul Sportiv Rapid București, al cărei conținut urmează a fi stabilit la momentul respectiv.
– Orice altă poziție formulată în spațiul public de către oricare dintre membrii organizației noastre reprezintă doar opinii personale, în virtutea dreptului la liberă exprimare.
Comitetul Director al Clubului Aristocratic Rapid
„.

Este vorba, practic, de o resetare bruscă a întregii situații, după ce Ovidiu Nahoi, purtător de cuvânt al CAR, afirmase pentru ProSport că „am anunțat public că ne vom asuma proiectul unui nou început”, apoi președintele CAR, doctorul Mihai Pîrvu, discutase în detaliu, cu Vali Ionescu Caciureac, implicarea organizației în proiectul Mișcarea CFR Rapid. De altfel, în baza acestor discuții, echipa a și fost înscrisă joi în Liga 5 a AMFB, iar doctorul Pîrvu a afirmat atunci, pentru ProSport, că „există omul care va subvenționa activitatea”, „este un proiect important, care prevede rebranding” și „ne propunem ca în 2020 să fim din nou în Liga 1″. E vorba, de fapt, de un abandon total, dincolo de formulările duale din comunicat, pentru că pe 24 august nu are ce să se întâmple și, în orice caz, competiția în Liga 5 începe pe 4 septembrie. Deci timp pentru punerea pe picioare a unui club – la care promiseseră inițial „aristocrații” că participă – nu mai este. Rămâne de văzut dacă formația Mișcarea CFR Rapid, înscrisă deja la AMFB, va reuși să meargă înainte fără susținerea CAR.

Doctorul Pîrvu: „Nu a existat niciodată o întâlnire în trei, eu cu Dudu Ionescu și Vali Caciureac”

După furtunoasele discuții de la Clubul Aristocratic, doctorul Mihai Pîrvu a fost laconic. S-a mărginit la două chestiuni: „Conform acestui gentleman agreement de la ședință, nu doresc să mai fac niciun comentariu suplimentar pe lângă cele scrise în comunicat. Ceea ce are de spus Clubul Aristocratic în acest moment s-a spus acolo. Vreau însă să mai adaug că e o mizerie fără seamăn și o porcărie informația vehiculată în ultimele zile, cum că eu m-aș fi întâlnit cu doamna Vali Ionescu Caciureac și cu domnul Dudu Ionescu, să discutăm despre Rapid. Nu ne-am întâlnit niciodată în această formulă, nu a fost vorba să ne înâlnim toți trei și nici nu aveam de ce. Am fost la discuții cu doamna Vali Caciureac, am afirmat public acest lucru, dar fără domnul Dudu Ionescu”.

La toată această evoluție a situației o tușă neobișnuită a venit și de la AFC Rapid. Horia Manoliu, președintele acestui club, a afirmat vineri, la DigiSport, că echipei i s-a interzis să mai facă antrenament la Pro Rapid. Baza aparține unei societăți controlate de George Copos. E greu de spus dacă această întâmplare vine pentru a stopa zvonurile privind legăturile dintre Copos și AFC sau, într-adevăr, e vorba de o ruptură veritabilă a magnatului de asociația care i-a aparținut până în aprilie.

Autor: Matei Udrea Publicat: 13 Aug. 2016, 14:30 Actualizat: 13 Aug. 2016, 14:30 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Ștefan Stan, devastat de durere la ceremonia de înmormântare a mamei sale. Mihaela Soare avea 68 de ani. EXCLUSIV
Ștefan Stan, devastat de durere la ceremonia de înmormântare a mamei sale. Mihaela Soare avea 68 de ani. EXCLUSIV
VIDEO Patru tineri filmaţi în timp ce întind „capcane“ şoferilor pe un drum naţional din Alba
VIDEO Patru tineri filmaţi în timp ce întind „capcane“ şoferilor pe un drum naţional din Alba
Fiica lui Becali, PARASITA de iubit din cauza unei BOMBE sexy! Alexandra, cu ochii in soare
Fiica lui Becali, PARASITA de iubit din cauza unei BOMBE sexy! Alexandra, cu ochii in soare
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică pe Dan Voiculescu: Voi discuta cu avocaţii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică ...
„Nu am regrete! In meseria asta nu are rost sa te intorci!” Becali l-a vrut la FCSB in vara, dar a refuzat: acum e somer de lux
„Nu am regrete! In meseria asta nu are rost sa te intorci!” Becali l-a vrut la FCSB in vara, dar a refuzat: acum e somer ...
Ce au gasit medicii legisti in gura Elenei Ceausescu? Toti au ramas socati cand au deshumat-o
Ce au gasit medicii legisti in gura Elenei Ceausescu? Toti au ramas socati cand au deshumat-o
Google Maps introduce funcţia care va ÎNGROAPA Waze
Google Maps introduce funcţia care va ÎNGROAPA Waze
Cui a mulţumit Dincă după ce a recunoscut crimele. „L-au bătut şi apoi l-au pus să spună asta“
Cui a mulţumit Dincă după ce a recunoscut crimele. „L-au bătut şi apoi l-au pus să spună asta“
Este oficial: Primăria Capitalei introduce o nouă taxă. Ce vor plăti Bucureştenii în plus
Este oficial: Primăria Capitalei introduce o nouă taxă. Ce vor plăti Bucureştenii în plus
RĂSTURNARE URIAŞĂ de situaţie privind alegerea lui Kovesi la UE. Anunţul ŞOC care ar putea scoate România total din schemă
RĂSTURNARE URIAŞĂ de situaţie privind alegerea lui Kovesi la UE. Anunţul ŞOC care ar putea scoate România total din ...
Imagini „apocaliptice”, surprinse la mare adâncime. Cercetătorii au rămas perplecşi, fără o explicaţie - VIDEO
Imagini „apocaliptice”, surprinse la mare adâncime. Cercetătorii au rămas perplecşi, fără o explicaţie - VIDEO
Dezvăluiri ŞOCANTE făcute de 2 escorte de lux. Cine sunt milionarii care au trecut pe la ele şi au plătit zeci de mii de euro
Dezvăluiri ŞOCANTE făcute de 2 escorte de lux. Cine sunt milionarii care au trecut pe la ele şi au plătit zeci de mii ...
Iohannis, out! Dăncilă vrea să preia din nou puterea: Planul care incendiază Opoziția
Iohannis, out! Dăncilă vrea să preia din nou puterea: Planul care incendiază Opoziția
Florin Călinescu a schimbat emisiunea. Unde a mers de la Românii au Talent! Surpriza e totală
Florin Călinescu a schimbat emisiunea. Unde a mers de la Românii au Talent! Surpriza e totală
DOLIU in muzica din Romania! A MURIT un cunoscut cantaret! Unde se afla in ultimele CLIPE
DOLIU in muzica din Romania! A MURIT un cunoscut cantaret! Unde se afla in ultimele CLIPE
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | VIDEO
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | ...
Mihai Călinescu, românul angajat la Amazon care a ajuns să doarmă pe străzi
Mihai Călinescu, românul angajat la Amazon care a ajuns să doarmă pe străzi
Un bărbat beat a încercat să deschidă ușa unui avion. Ce i-au făcut pasagerii
Un bărbat beat a încercat să deschidă ușa unui avion. Ce i-au făcut pasagerii
Inca un cuplu celebru si-a spus ADIO! Ce pacat: dupa 1 an de relatie, cei doi mari actori s-au despartit
Inca un cuplu celebru si-a spus ADIO! Ce pacat: dupa 1 an de relatie, cei doi mari actori s-au despartit
A nascut! A devenit mama pentru prima data. Vedeta a facut un anunt socant: ce s-a intamplat cu ea in timpul sarcinii
A nascut! A devenit mama pentru prima data. Vedeta a facut un anunt socant: ce s-a intamplat cu ea in timpul sarcinii
Fantezia românilor s-a materializat: Dacia Sandero cu motor 1,6 turbo de 263 CP - GALERIE FOTO
Fantezia românilor s-a materializat: Dacia Sandero cu motor 1,6 turbo de 263 CP - GALERIE FOTO
FOTO! Loredana Groza, cea mai indecentă apariţie la 49 de ani! IMAGINILE FĂRĂ RUŞINE au ajuns pe internet şi fanii au reacţionat vehement
FOTO! Loredana Groza, cea mai indecentă apariţie la 49 de ani! IMAGINILE FĂRĂ RUŞINE au ajuns pe internet şi fanii ...
Ce lovitură pentru fiul lui Cristi Borcea! Ce a ajuns să facă Patrick în timp ce tatăl său e în puşcărie
Ce lovitură pentru fiul lui Cristi Borcea! Ce a ajuns să facă Patrick în timp ce tatăl său e în puşcărie
ANM a facut anuntul! Prognoza METEO pentru iarna 2019 – 2020. Cum va fi vremea de Craciun si Revelion.
ANM a facut anuntul! Prognoza METEO pentru iarna 2019 – 2020. Cum va fi vremea de Craciun si Revelion.
A treia genă de somn a fost descoperită, conform cercetătorilor
A treia genă de somn a fost descoperită, conform cercetătorilor