Trenul nebunilor: se coace al patrulea Rapid! Ion Butoi spune că Giuleștiul „trebuie ajutat pe fapte”. Un puci intern a scos „aristocrații” din alianța cu Clubul Sportiv. AFC Rapid e dat afară din baza lui Copos

Autor: Matei Udrea Publicat: 13 Aug. 2016, 14:30 Actualizat: 13 Aug. 2016, 14:30 Fotbal Intern
Trenul nebunilor: se coace al patrulea Rapid! Ion Butoi spune că Giuleștiul „trebuie ajutat pe fapte”. Un puci intern a scos „aristocrații” din alianța cu Clubul Sportiv. AFC Rapid e dat afară din baza lui Copos

Evenimentele au deraiat complet de pe șinele normalității în sânul suflării rapidiste, unde ultimele zile au fost pline de întâmplări neașteptate.

Ion Butoi, fost președinte la Concordia Chiajna și administrator special la gruparea din Giulești, este omul care, în acest moment, se pregătește să înscrie o altă echipă Rapid în competiții! Contactat de ProSport, Butoi s-a arătat foarte nemulțumit că s-a aflat despre proiect. După ce a încercat insistent să afle cine i-a furnizat informațiile reporterului ProSport, Ion Butoi a menționat că „nu pot spune nici că e real, nici că nu e real. Deocamdată, nu e reală… Nu știu cine v-a zis, dar deocamdată nu e reală…”.
Rugat să clarifice ce înseamnă „deocamdată” și când va lua o decizie, Butoi a răspuns: „Nu știu. Acum… Totul e posibil. Clubul ăsta trebuie ajutat și trebuie ajutat… nu pe vorbe, ci pe fapte. Nu știu dacă o să fac sau n-o să fac. Mi-ați dat o idee! Mă gândesc. În ideea mea a fost, mai demult, să fac, dar… Dacă sunt prea multe Rapid… Nu știu, mă gândesc, să vedem ce apare pe parcurs. A fost o idee de-a mea, mai demult, într-adevăr, dar mai departe n-am mers. Acum vreo lună și jumătate. Dar o să mă gândesc, dacă tot mi-ați dat ideea asta”.

Totuși, dincolo de „ideea” dată de ProSport, dar care exista deja de o lună și jumătate, informațiile publicației noastre sunt că proiectul acestui nou Rapid prevede finanțare, printre alții, de la un om de afaceri turc, dar și de la unii lideri ai galeriei giuleștene. Un alt amănunt absolut inedit: acest nou club, spun sursele ProSport, ar fi posibil să se înscrie în campionatul din Ilfov! Cei care au gândit inițiativa s-au gândit că în Ilfov ultima ligă e a 4-a, ceea ce ar scuti un an, comparativ cu Bucureștiul, unde noile formații pornesc din Liga 5.

Patru cluburi Rapid, dar niciunul solid

Dacă proiectul se materializează, s-ar ajunge la patru echipe care revendică moștenirea marelui Rapid:

1) SC FC Rapid SA, al lui Valerii Moraru, care e în faliment, exclusă din competiții, fără angajați și în plină procedură de lichidare. Pe 24 august se va judeca, la Curtea de Apel, cererea de suspendare a falimentului, dar șansele de a se obține ceva sunt doar teoretice, pentru că din 13 iunie, de când Tribunalul București a hotărât intrarea în faliment, nu s-a întâmplat nimic notabil. Ba, din contră, datoriile la stat au continuat să crească, iar soții Moraru au contestat în instanță cele două bilete la ordin introduse în luna mai, pentru plata a 588.000 de lei reprezentând impozitele pe salarii ale Rapidului în lunile ianuarie, februarie și martie.

2) AFC Rapid, care îl are președinte pe Horia Manoliu, fost angajat la FC Rapid SA. AFC i-a aparținut lui Copos până în aprilie, când magnatul i-a cedat-o gratuit lui Manoliu. Acesta din urmă a înscris echipa în Liga 5 din campionatul Bucureștiului săptămâna trecută, declarând pentru ProSport că intenționează să se antreneze la Pro Rapid, să preia personalul de la falimentara SC FC Rapid SA a lui Moraru, inclusiv grupele de copii și junior. Manoliu a negat categoric, într-un interviu acordat publicației noastre, suspiciunile legate de eventuale relații ascunse cu Moraru și Copos. În dimineața zilei de vineri, echipei lui Manoliu i s-a interzis să se mai antreneze la Pro Rapid.

3) Mișcarea CFR Rapid, care aparține de Sindicatul Federația Națională Feroviară „Mișcarea Comercială” și e susținut de Clubul Sportiv Rapid, a fost înscris joi dimineață în Liga 5 din campionatul Bucureștiului. Inițiativa i-a aparținut președintei CS Rapid, Vali Ionescu Caciureac, a primit girul Ministerului Transporturilor și a fost susținută, până joi seara, de membrii Clubului Aristocratic Rapid.

4) Noua grupare a lui Ion Butoi, a cărei denumire nu e cristalizată încă, dar care – probabil – va conține, de asemenea, numele „Rapid”. Timp mult nu mai este pentru că expiră în curând termenul-limită până la care se pot înscrie echipele și în competițiile județene. Dacă Ion Butoi și partenerii săi decid să dea curs „ideii”, al patrulea Rapid mai are la dispoziție aproximativ o săptămână să depună actele.

„Aristocrații” au girat proiect Clubului Sportiv o săptămână, apoi s-au retras după o ședință furtunoasă

În timp ce, într-un colț al Bucureștiului, se cocea apariția unei a patra echipe Rapid, într-un alt colț al orașului, joi la prânz, avea loc o ședință furtunoasă. Sursele ProSport spun că în interiorul Clubului Aristocratic Rapid a avut loc un fel de puci. Membri ai CAR nemulțumiți că instituția s-a aliat cu Ministerul Transporturilor și CS Rapid au protestat vehement, determinând scoaterea din joc a acestei organizații. S-a emis un comunicat ambiguu, publicat pe site-ul 1923.ro, din care se înțelege că „aristocrații” se retrag din proiectul inițiat cu Clubul Sportiv, după ce îl giraseră și îl garantaseră public.

Iată comunicatul:
În urma unei reuniuni extraordinare desfășurate în ziua de 11 august 2016, având în vedere situația de criză profundă pe care o traversează întreaga mișcare rapidistă, Clubul Aristocratic Rapid face cunoscute următoarele:

– Așteptăm cu emoție decizia Curții de Apel, din 24 august, privind cererea SC FC Rapid SA de suspendare a executării deciziei din 13 iunie a Tribunalului București prin care s-a dispus intrarea clubului în faliment.
– În cazul și numai în cazul pronunțării falimentului, Clubul Aristocratic Rapid
 va susține acel proiect care va reprezenta cel mai bine spiritul rapidist și va oferi garanțiile unei construcții curate și sustenabile.
– Reafirmăm cu tărie principiile comunicatului nostru din 1 august 2016: în cazul declarării falimentului SC FC Rapid
 SA, susținem construirea unui singur nou Rapid, obligatoriu într-o relație de parteneriat cu Clubul Sportiv Rapid București, al cărei conținut urmează a fi stabilit la momentul respectiv.
– Orice altă poziție formulată în spațiul public de către oricare dintre membrii organizației noastre reprezintă doar opinii personale, în virtutea dreptului la liberă exprimare.
Comitetul Director al Clubului Aristocratic Rapid
„.

Este vorba, practic, de o resetare bruscă a întregii situații, după ce Ovidiu Nahoi, purtător de cuvânt al CAR, afirmase pentru ProSport că „am anunțat public că ne vom asuma proiectul unui nou început”, apoi președintele CAR, doctorul Mihai Pîrvu, discutase în detaliu, cu Vali Ionescu Caciureac, implicarea organizației în proiectul Mișcarea CFR Rapid. De altfel, în baza acestor discuții, echipa a și fost înscrisă joi în Liga 5 a AMFB, iar doctorul Pîrvu a afirmat atunci, pentru ProSport, că „există omul care va subvenționa activitatea”, „este un proiect important, care prevede rebranding” și „ne propunem ca în 2020 să fim din nou în Liga 1″. E vorba, de fapt, de un abandon total, dincolo de formulările duale din comunicat, pentru că pe 24 august nu are ce să se întâmple și, în orice caz, competiția în Liga 5 începe pe 4 septembrie. Deci timp pentru punerea pe picioare a unui club – la care promiseseră inițial „aristocrații” că participă – nu mai este. Rămâne de văzut dacă formația Mișcarea CFR Rapid, înscrisă deja la AMFB, va reuși să meargă înainte fără susținerea CAR.

Doctorul Pîrvu: „Nu a existat niciodată o întâlnire în trei, eu cu Dudu Ionescu și Vali Caciureac”

După furtunoasele discuții de la Clubul Aristocratic, doctorul Mihai Pîrvu a fost laconic. S-a mărginit la două chestiuni: „Conform acestui gentleman agreement de la ședință, nu doresc să mai fac niciun comentariu suplimentar pe lângă cele scrise în comunicat. Ceea ce are de spus Clubul Aristocratic în acest moment s-a spus acolo. Vreau însă să mai adaug că e o mizerie fără seamăn și o porcărie informația vehiculată în ultimele zile, cum că eu m-aș fi întâlnit cu doamna Vali Ionescu Caciureac și cu domnul Dudu Ionescu, să discutăm despre Rapid. Nu ne-am întâlnit niciodată în această formulă, nu a fost vorba să ne înâlnim toți trei și nici nu aveam de ce. Am fost la discuții cu doamna Vali Caciureac, am afirmat public acest lucru, dar fără domnul Dudu Ionescu”.

La toată această evoluție a situației o tușă neobișnuită a venit și de la AFC Rapid. Horia Manoliu, președintele acestui club, a afirmat vineri, la DigiSport, că echipei i s-a interzis să mai facă antrenament la Pro Rapid. Baza aparține unei societăți controlate de George Copos. E greu de spus dacă această întâmplare vine pentru a stopa zvonurile privind legăturile dintre Copos și AFC sau, într-adevăr, e vorba de o ruptură veritabilă a magnatului de asociația care i-a aparținut până în aprilie.

Autor: Matei Udrea Publicat: 13 Aug. 2016, 14:30 Actualizat: 13 Aug. 2016, 14:30 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Doliu în România: corpul i-a cedat! Trupul neînsuflețit a fost depus Biserica Sf. Dumitru
Doliu în România: corpul i-a cedat! Trupul neînsuflețit a fost depus Biserica Sf. Dumitru
Cui s-a
vândut şi cine îl decorează pe Cristian Tudor Popescu?
Cui s-a vândut şi cine îl decorează pe Cristian Tudor Popescu?
Cand pica in 2020 Sambata Mortilor. Ce poti pati daca nu dai de pomana de Mosii de iarna
Cand pica in 2020 Sambata Mortilor. Ce poti pati daca nu dai de pomana de Mosii de iarna
Momente de panică la un spital din Hong Kong. Pacient infectat cu coronavirus, repartizat în salonul greşit
Momente de panică la un spital din Hong Kong. Pacient infectat cu coronavirus, repartizat în salonul greşit
Griezmann l-a CASTIGAT complet pe Messi! Imagini SENZATIONALE cu francezul alaturi de copilul rebel al argentinianului!
Griezmann l-a CASTIGAT complet pe Messi! Imagini SENZATIONALE cu francezul alaturi de copilul rebel al argentinianului!
Imagini MEGA HOT cu Dana Săvuică la 50 de ani!
Imagini MEGA HOT cu Dana Săvuică la 50 de ani!
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină!
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină!
VIDEO Secretele hotelului de epocă unic în România, „unde soarele se închiriază cu ora“, dezvăluite de Victor Rebengiuc
VIDEO Secretele hotelului de epocă unic în România, „unde soarele se închiriază cu ora“, dezvăluite de Victor Rebengiuc
Au dat LOVITURA! Cum puteţi cumpăra o casă la cheie cu 20.000 de euro. Aceşti antreprenori au umplut deja Europa de case fabricate în România
Au dat LOVITURA! Cum puteţi cumpăra o casă la cheie cu 20.000 de euro. Aceşti antreprenori au umplut deja Europa de case ...
Ce s-a întâmplat cu corpul unei FEMEI când a început să FACA sex mai des? Experţii au fost UIMIŢI
Ce s-a întâmplat cu corpul unei FEMEI când a început să FACA sex mai des? Experţii au fost UIMIŢI
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
BOMBĂ! Este superbă, are 37 de ani, dar este VIRGINĂ. Campioana care trăieşte o dramă incredibilă: ”A fost o greşeală”
BOMBĂ! Este superbă, are 37 de ani, dar este VIRGINĂ. Campioana care trăieşte o dramă incredibilă: ”A fost o greşeală”
Victor Ponta, adevărul despre autostrada peste munţi! Băsescu, Dragnea sau Orban, vinovaţi! Aceasta este data la care vom circula pe ea
Victor Ponta, adevărul despre autostrada peste munţi! Băsescu, Dragnea sau Orban, vinovaţi! Aceasta este data la care ...
Virgină la 36 de ani, dar bărbații mor după ea! Cum poate să arate Lori... Mama! Mamă! FOTO
Virgină la 36 de ani, dar bărbații mor după ea! Cum poate să arate Lori... Mama! Mamă! FOTO
Ce destin CRUNT a avut! Fiica unui politician roman A MURIT! Cum au gasit-o politistii...
Ce destin CRUNT a avut! Fiica unui politician roman A MURIT! Cum au gasit-o politistii...
Pregătiţi-vă! Salariile explodează! Creşteri de 600 de lei la salariu pentru români
Pregătiţi-vă! Salariile explodează! Creşteri de 600 de lei la salariu pentru români
Raluca din Arad a rămas însărcinată cu un coleg de serviciu. E uluitor ce i-a cerut bărbatul. “Mi-a spus să…”
Raluca din Arad a rămas însărcinată cu un coleg de serviciu. E uluitor ce i-a cerut bărbatul. “Mi-a spus să…”
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne pică SERVERELE!”
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne ...
Un cuplu dintr-un stat musulman a fost arestat pentru o filmare. Gestul pentru care au fost acuzaţi de „fărădelegi imorale” | VIDEO
Un cuplu dintr-un stat musulman a fost arestat pentru o filmare. Gestul pentru care au fost acuzaţi de „fărădelegi imorale” ...
Mihaela Tatu a divorțat de soțul ei. „L-am întrebat dacă-mi poate spune Te iubesc”. Răspunsul a facut-o să renunțe la 15 ani de căsnicie
Mihaela Tatu a divorțat de soțul ei. „L-am întrebat dacă-mi poate spune Te iubesc”. Răspunsul a facut-o să renunțe ...
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
Cum arată fosta soție a lui Vladimir Putin! După o relație tumultoasă, femeia se iubește acum cu un bărbat cu 20 de ani mai tânăr
Cum arată fosta soție a lui Vladimir Putin! După o relație tumultoasă, femeia se iubește acum cu un bărbat cu 20 de ...
Despărțire cutremurătoare în showbiz! Formau unul dintre cele mai iubite cupluri, însă după 9 ani și-au spus adio. Motivul este șocant
Despărțire cutremurătoare în showbiz! Formau unul dintre cele mai iubite cupluri, însă după 9 ani și-au spus adio. ...
Imagini unice cu Mircea Badea complet dezbracat
Imagini unice cu Mircea Badea complet dezbracat
I-au furat roțile înainte să fie lansată. Masina asta e prea frumoasă pentru a circula pe șosea!
I-au furat roțile înainte să fie lansată. Masina asta e prea frumoasă pentru a circula pe șosea!
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la pocnitori'
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la ...
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV