Trecerea de la „mini – candidat” la „Răzvan are tot sprijinul meu”. Cum s-a purtat Sandu cu președintele FRF, Burleanu, și unde va ajunge demisionarul Kassai

Trecerea de la
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Mircea Sandu și-a schimbat radical atitudinea față de Răzvan Burleanu, cel pe care, în timpul campaniei electorale, îl numea „mini-candidatul”
  • Adalbert Kassai și-a depus ieri demisia, așa cum i-a cerut noul președinte, dar „Nașul” îi pregătește un post la LPF
  • Președintele de onoare a părut să se împace greu cu faptul că nu mai deține puterea, lucrul acesta fiind ușor de observat din atitudinea pe care a avut-o pe parcursul prime zile a lui Burleanu ca președinte

Răzvan Burleanu și Mircea Sandu ies printre ultimii din sala „Nicolae Dobrin”, acolo unde noul președinte a ținut prima ședință cu toți oamenii din Federație. Tensiunea e ascunsă cu zâmbete crispate aruncate înspre omul pe care, până ieri, îl ignorau, dar care acum le este șef. Federalii știu că niciun post nu mai e sigur odată cu venirea noului președinte și așteaptă verdictele de după perioada de evaluare anunțată de noul președinte. 

„Nașul” onorific al Federației e liniștit. Printre puținii federali care-și permit luxul acesta în vremuri grele de tranziție. Oprit alături de Burleanu în capătul scărilor care duc la primul etaj al sediului FRF, Sandu își sprijină părintește mâna pe umărul lui Burleanu. Tânărul cu ochelari dă din cap înțelegător, apoi pornește, tot cu „Nașul alături” spre sala de conferințe. Îi însoțesc privirile mirate ale oamenilor care au urmărit conflictul electoral dintre cei doi.

Kassai: „Vă rog să ieșiți public și să spuneți că ne-am împăcat”

Înainte de prima sa conferință de presă în calitate de președinte al Federației, Răzvan Burleanu a condus ședința Comitetului Executiv. „Un prilej de a ne cunoaște și de a schimba câteva păreri”, cum aveau să spună apoi federalii. La întâlnire a participat și Adalbert Kassai, omul căruia Burleanu îi ceruse cu o zi în urmă demisia: „Pentru a nu mă forța să fiți primul om pe care-l dau afară”. Sursele federale dezvăluie amănuntelele de la despărțirea lui Kassai de Federație: „Ambii s-au comportat normal, Kassai a încasat lovitura cu demnitate. Și-a depus demisia și i-a spus lui Burleanu că îl roagă să iasă public și să spună că s-au împăcat, că în campania electorală se spun multe și că e permis orice. Dar că, ce-a fost, a fost”. 

Chiar dacă fost îndepărtat din Federație, Adalbert Kassai nu a pierdut sprijnul echipei în care a lucrat timp de peste două decenii. Sursele federale susțin că pentru fostul secretar-general se pregătește pentru un post la LPF, acolo unde președinte este Gino Iorgulescu, un apropiat al lui Mircea Sandu: „Asta este ultima variantă. Doar nu se gândea cineva că o să-l lase din brațe tocmai pe Kassai”.

Dumitru Mihalache este un alt colaborator de încredere de care Sandu a avut grijă. „Nașul” a negociat cu Răzvan Burleanu rămânerea lui în Federație, folosind argumentul că „Meche” este și project manager în tentativa Bucureștiului de a obține un loc la Europeanul din 2020. Un al doilea salariu pentru Mihalache, cel care „va rămâne consilier pe probleme de organizare” va fi acordat chiar de Mircea Sandu, din bonusurile făcute cadou de Comitetul Executiv. 

Alături de „Nașul” la prima conferință

În sala de conferințe, Mircea Sandu stă în stânga lui Răzvan Burleanu și glumește cu reporterii care, surprinși de prezența sa, nu știau cum să aranjeze microfoanele pe masă: „Spre Răzvan, că el e acum președinte. Eu, gata, am terminat”. Conferința începe cu Mircea Sandu: „Îmi permit să iau primul cuvântul, pentru că sunt mai în vârstă”.  Cuvintele „Nașului” fac ochii mari celor din sală. „Îl felicit pe Răzvan pentru că ieri a fost ales în mod liber și democratic. Cel mai tânăr președinte de Federație din Europa, cred că și din lume. Nu-mi aduc acum aminte de alți președinți atât de tineri… Mă bucur că un tânăr bine pregătit și, așa cum remarca și Mihalache, cu verb… și nu numai cu verb, cu proiect…”, îl laudă Sandu pe „minicandidatul” din campanie care nu a reușit să-i stârnească interesul nici măcar pentru a-i citi programul. Important este că acum „Burleanu are proiect”. 

Continuarea discursului aduce și normalitatea dată dispărută: „Răzvan știe că l-am susținut pe Gică Popescu și că am apreciat că poate să ducă activitatea Federației. S-a terminat campania electorală și cuvintele mai grele spuse pe parcursul ei au fost șterse cu buretele. Sunt dispus, așa cum i-am comunicat președintelui, să răspund prezent la orice solicitare. Aș fi făcut asta pentru orice președinte. Am terminat cu minicandidatul și cu toate celelalte lucruri”. 

Încă neobișnuit cu protocolul conferințelor de presă, Răzvan Burleanu are mici stângăcii care nu fac altceva decât să-l facă plăcut de asistență. Începe prin a-și cere scuze că nu a putut răspunde la toate mesajele primite în ultimele ore, apoi anticipează două dintre întrebările pe care reporterii erau pregătiți să i le adreseze: „Presupun că mă veți întreba ce am făcut în prima mea zi, așa că o să vă spun direct: am început cu o întâlnire cu domnul Sandu, am schimbat impresii, apoi m-am întâlnit cu oamenii din Federație. Am primit o parte dintre documentele care țin de partea administrativă…”.


Mircea Sandu l-a susținut pe Gică Popescu în campania electorală

Programul lui Răzvan Burleanu în prima lună ca președinte

  • 12 martie, întâlnire cu reprezentanții fotbalului feminin, la Cluj
  • 18 martie, întâlnire cu reprezentanții echipelor din Liga a III-a
  • 19 martie, întâlnire cu reprezentanții echipelor din Liga a II-a
  • 20 martie, întâlnire cu reprezentanții echipelor de fotbal în sală
  • 31 martie, întâlnire cu reprezentanții echipelor de copii și juniori

„Răzvan, nu vă grăbiți…”

„Ne propunem să facem câteva modificări ale Statutului, vrem ca președintele să nu poată să ocupe mai mult de două mandate”, spune Răzvan Burleanu. Nu au trecut mai mult de zece minute din conferința de presă și Mircea Sandu, cel „dispus să răspundă prezent la orice solicitare”, oferă primul sfat: „Răzvan, nu vă grăbiți! Hai să intrăm pe structura FIFA, UEFA… Încă o dată Răzvan, ei lucrează acum la un nou Statut în care se referă la vârsta până la care poți să candidezi…în aceste condiții, eu spun că trebuie să aveți puțină răbdare”. 


Atitudinea grijulie a „Nașului” a fost o constantă a zilei, oamenii din Federație dezvăluind că Mircea Sandu a avut același comportament și în lipsa camerelor TV: „În timpul Comitetului Executiv oferea tot felul de sfaturi. Că ar fi bine să-l păstreze pe Deaconu la CCA, că peste doi ani acesta are șanse să fie promovat la UEFA, că ar fi bine să intre și el într-o comisie a UEFA și că să discute despre lucrul acesta…”. Senzația lăsată tuturor a fost că Sandu acceptă cu greu schimbarea polului de putere la Federație. După 24 de ani, „Nașul” nu mai este cel care conduce. „Și el, și Dragomir sunt oameni care se hrănesc cu puterea. Nu le e ușor să știe că nu o mai au”, conchid federalii. Conferința se încheie după aproape o oră, iar oamenii cu zâmbetele până la urechi îl înconjoară pe Burleanu pentru a-i transmite noi și noi felicitări. „Nașul” privește scena de aproape. Până joi, toți acei oameni roiau în jurul lui. 

Sunt convins că el, cu echipa pe care o are și cu angajații Federației, vor face eforturi să crească un pic nivelul din punct de vedere financiar, managerial și al relației cu membrii afiliați. Mi-a plăcut că e un băiat tânăr, civilizat, bine pregătit, care vine cu un proiect bun

Mircea Sandu, președinte de onoare FRF, pe 6 martie 2014

 

Site-ul oficial al FRF, 5 februarie 2014

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup