Trecerea de la „mini – candidat” la „Răzvan are tot sprijinul meu”. Cum s-a purtat Sandu cu președintele FRF, Burleanu, și unde va ajunge demisionarul Kassai

Autor: Costin Negraru Publicat: 07 Mar. 2014, 08:22 Actualizat: 07 Mar. 2014, 20:44 Fotbal Intern
  • Mircea Sandu și-a schimbat radical atitudinea față de Răzvan Burleanu, cel pe care, în timpul campaniei electorale, îl numea „mini-candidatul”
  • Adalbert Kassai și-a depus ieri demisia, așa cum i-a cerut noul președinte, dar „Nașul” îi pregătește un post la LPF
  • Președintele de onoare a părut să se împace greu cu faptul că nu mai deține puterea, lucrul acesta fiind ușor de observat din atitudinea pe care a avut-o pe parcursul prime zile a lui Burleanu ca președinte

Răzvan Burleanu și Mircea Sandu ies printre ultimii din sala „Nicolae Dobrin”, acolo unde noul președinte a ținut prima ședință cu toți oamenii din Federație. Tensiunea e ascunsă cu zâmbete crispate aruncate înspre omul pe care, până ieri, îl ignorau, dar care acum le este șef. Federalii știu că niciun post nu mai e sigur odată cu venirea noului președinte și așteaptă verdictele de după perioada de evaluare anunțată de noul președinte. 

„Nașul” onorific al Federației e liniștit. Printre puținii federali care-și permit luxul acesta în vremuri grele de tranziție. Oprit alături de Burleanu în capătul scărilor care duc la primul etaj al sediului FRF, Sandu își sprijină părintește mâna pe umărul lui Burleanu. Tânărul cu ochelari dă din cap înțelegător, apoi pornește, tot cu „Nașul alături” spre sala de conferințe. Îi însoțesc privirile mirate ale oamenilor care au urmărit conflictul electoral dintre cei doi.

Kassai: „Vă rog să ieșiți public și să spuneți că ne-am împăcat”

Înainte de prima sa conferință de presă în calitate de președinte al Federației, Răzvan Burleanu a condus ședința Comitetului Executiv. „Un prilej de a ne cunoaște și de a schimba câteva păreri”, cum aveau să spună apoi federalii. La întâlnire a participat și Adalbert Kassai, omul căruia Burleanu îi ceruse cu o zi în urmă demisia: „Pentru a nu mă forța să fiți primul om pe care-l dau afară”. Sursele federale dezvăluie amănuntelele de la despărțirea lui Kassai de Federație: „Ambii s-au comportat normal, Kassai a încasat lovitura cu demnitate. Și-a depus demisia și i-a spus lui Burleanu că îl roagă să iasă public și să spună că s-au împăcat, că în campania electorală se spun multe și că e permis orice. Dar că, ce-a fost, a fost”. 

Chiar dacă fost îndepărtat din Federație, Adalbert Kassai nu a pierdut sprijnul echipei în care a lucrat timp de peste două decenii. Sursele federale susțin că pentru fostul secretar-general se pregătește pentru un post la LPF, acolo unde președinte este Gino Iorgulescu, un apropiat al lui Mircea Sandu: „Asta este ultima variantă. Doar nu se gândea cineva că o să-l lase din brațe tocmai pe Kassai”.

Dumitru Mihalache este un alt colaborator de încredere de care Sandu a avut grijă. „Nașul” a negociat cu Răzvan Burleanu rămânerea lui în Federație, folosind argumentul că „Meche” este și project manager în tentativa Bucureștiului de a obține un loc la Europeanul din 2020. Un al doilea salariu pentru Mihalache, cel care „va rămâne consilier pe probleme de organizare” va fi acordat chiar de Mircea Sandu, din bonusurile făcute cadou de Comitetul Executiv. 

Alături de „Nașul” la prima conferință

În sala de conferințe, Mircea Sandu stă în stânga lui Răzvan Burleanu și glumește cu reporterii care, surprinși de prezența sa, nu știau cum să aranjeze microfoanele pe masă: „Spre Răzvan, că el e acum președinte. Eu, gata, am terminat”. Conferința începe cu Mircea Sandu: „Îmi permit să iau primul cuvântul, pentru că sunt mai în vârstă”.  Cuvintele „Nașului” fac ochii mari celor din sală. „Îl felicit pe Răzvan pentru că ieri a fost ales în mod liber și democratic. Cel mai tânăr președinte de Federație din Europa, cred că și din lume. Nu-mi aduc acum aminte de alți președinți atât de tineri… Mă bucur că un tânăr bine pregătit și, așa cum remarca și Mihalache, cu verb… și nu numai cu verb, cu proiect…”, îl laudă Sandu pe „minicandidatul” din campanie care nu a reușit să-i stârnească interesul nici măcar pentru a-i citi programul. Important este că acum „Burleanu are proiect”. 

Continuarea discursului aduce și normalitatea dată dispărută: „Răzvan știe că l-am susținut pe Gică Popescu și că am apreciat că poate să ducă activitatea Federației. S-a terminat campania electorală și cuvintele mai grele spuse pe parcursul ei au fost șterse cu buretele. Sunt dispus, așa cum i-am comunicat președintelui, să răspund prezent la orice solicitare. Aș fi făcut asta pentru orice președinte. Am terminat cu minicandidatul și cu toate celelalte lucruri”. 

Încă neobișnuit cu protocolul conferințelor de presă, Răzvan Burleanu are mici stângăcii care nu fac altceva decât să-l facă plăcut de asistență. Începe prin a-și cere scuze că nu a putut răspunde la toate mesajele primite în ultimele ore, apoi anticipează două dintre întrebările pe care reporterii erau pregătiți să i le adreseze: „Presupun că mă veți întreba ce am făcut în prima mea zi, așa că o să vă spun direct: am început cu o întâlnire cu domnul Sandu, am schimbat impresii, apoi m-am întâlnit cu oamenii din Federație. Am primit o parte dintre documentele care țin de partea administrativă…”.


Mircea Sandu l-a susținut pe Gică Popescu în campania electorală

Programul lui Răzvan Burleanu în prima lună ca președinte

  • 12 martie, întâlnire cu reprezentanții fotbalului feminin, la Cluj
  • 18 martie, întâlnire cu reprezentanții echipelor din Liga a III-a
  • 19 martie, întâlnire cu reprezentanții echipelor din Liga a II-a
  • 20 martie, întâlnire cu reprezentanții echipelor de fotbal în sală
  • 31 martie, întâlnire cu reprezentanții echipelor de copii și juniori

„Răzvan, nu vă grăbiți…”

„Ne propunem să facem câteva modificări ale Statutului, vrem ca președintele să nu poată să ocupe mai mult de două mandate”, spune Răzvan Burleanu. Nu au trecut mai mult de zece minute din conferința de presă și Mircea Sandu, cel „dispus să răspundă prezent la orice solicitare”, oferă primul sfat: „Răzvan, nu vă grăbiți! Hai să intrăm pe structura FIFA, UEFA… Încă o dată Răzvan, ei lucrează acum la un nou Statut în care se referă la vârsta până la care poți să candidezi…în aceste condiții, eu spun că trebuie să aveți puțină răbdare”. 


Atitudinea grijulie a „Nașului” a fost o constantă a zilei, oamenii din Federație dezvăluind că Mircea Sandu a avut același comportament și în lipsa camerelor TV: „În timpul Comitetului Executiv oferea tot felul de sfaturi. Că ar fi bine să-l păstreze pe Deaconu la CCA, că peste doi ani acesta are șanse să fie promovat la UEFA, că ar fi bine să intre și el într-o comisie a UEFA și că să discute despre lucrul acesta…”. Senzația lăsată tuturor a fost că Sandu acceptă cu greu schimbarea polului de putere la Federație. După 24 de ani, „Nașul” nu mai este cel care conduce. „Și el, și Dragomir sunt oameni care se hrănesc cu puterea. Nu le e ușor să știe că nu o mai au”, conchid federalii. Conferința se încheie după aproape o oră, iar oamenii cu zâmbetele până la urechi îl înconjoară pe Burleanu pentru a-i transmite noi și noi felicitări. „Nașul” privește scena de aproape. Până joi, toți acei oameni roiau în jurul lui. 

Sunt convins că el, cu echipa pe care o are și cu angajații Federației, vor face eforturi să crească un pic nivelul din punct de vedere financiar, managerial și al relației cu membrii afiliați. Mi-a plăcut că e un băiat tânăr, civilizat, bine pregătit, care vine cu un proiect bun

Mircea Sandu, președinte de onoare FRF, pe 6 martie 2014

 

Site-ul oficial al FRF, 5 februarie 2014

Autor: Costin Negraru Publicat: 07 Mar. 2014, 08:22 Actualizat: 07 Mar. 2014, 20:44 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Florin Pastramă a fost ridicat de Poliţie! Brigitte, prima reacţie
Florin Pastramă a fost ridicat de Poliţie! Brigitte, prima reacţie
VIDEO Patroana unui hotel din Mamaia, atacată cu ouă în trafic. Interlopul care o urmărea a fost filmat şi dat în direct pe Facebook. Poliţia i-a amendat
VIDEO Patroana unui hotel din Mamaia, atacată cu ouă în trafic. Interlopul care o urmărea a fost filmat şi dat în direct ...
Emmanuel Macron condamnă dur
Emmanuel Macron condamnă dur "atacul terorist" din Nisa: "A fost atacată întreaga Franţă/ "Nu vom ceda"
Talpan, furios dupa ce a vazut o postare despre FCSB pe pagina Ligii! Vrea sa inceapa un nou razboi: ce anunt face
Talpan, furios dupa ce a vazut o postare despre FCSB pe pagina Ligii! Vrea sa inceapa un nou razboi: ce anunt face
Amețeală și stare de leșin? Ce să mănânci și ce să bei dacă ai tensiunea mică
Amețeală și stare de leșin? Ce să mănânci și ce să bei dacă ai tensiunea mică
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de Nord, cu 50 lei ora! Te prăpădești de râs
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de Nord, cu 50 lei ora! Te prăpădești de râs
Jandarm coronasceptic, ucis de COVID-19. Mesajele pline de ură postate până să se infecteze
Jandarm coronasceptic, ucis de COVID-19. Mesajele pline de ură postate până să se infecteze
Anunţul făcut în urmă cu puțin timp de Iohannis! Se întâmplă vineri!
Anunţul făcut în urmă cu puțin timp de Iohannis! Se întâmplă vineri!
În timp ce EXCAVA un mormânt sacru un arheolog a făcut o descoperire ULUITOARE. „Schimbă cu totul istoria”
În timp ce EXCAVA un mormânt sacru un arheolog a făcut o descoperire ULUITOARE. „Schimbă cu totul istoria”
Un om sărac a găsit ceva în gunoiul lui Zuckerberg. De atunci caută cu atenţie în tomberonul miliardarului, iar viaţa lui s-a schimbat
Un om sărac a găsit ceva în gunoiul lui Zuckerberg. De atunci caută cu atenţie în tomberonul miliardarului, iar viaţa ...
Victorie pentru România. Am fost printre primii din Europa. Suntem la masa mare
Victorie pentru România. Am fost printre primii din Europa. Suntem la masa mare
BOMBĂ! De la ce a pornit scandalul dintre Bianca Drăgușanu și Carmen de la Sălciua, de fapt. Ce a făcut bruneta cu Alex Bodi
BOMBĂ! De la ce a pornit scandalul dintre Bianca Drăgușanu și Carmen de la Sălciua, de fapt. Ce a făcut bruneta cu ...
"Ploaie cu bani" de la Guvern. Se anunţă creşteri pentru veniturile acestor categorii de persoane
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
Toți visau la mașina asta, dar acum nu o mai vrea nimeni. Este unul dintre cele mai rare modele de lux
Toți visau la mașina asta, dar acum nu o mai vrea nimeni. Este unul dintre cele mai rare modele de lux
Un tehnician a găsit un mesaj și bani într-un iPhone adus la reparat. Ce a urmat e uluitor
Un tehnician a găsit un mesaj și bani într-un iPhone adus la reparat. Ce a urmat e uluitor
Anthony Fauci critică răspunsul SUA în faţa pandemiei de Covid: ”Oamenii au fost ridiculizaţi pentru că purtau măşti”
Anthony Fauci critică răspunsul SUA în faţa pandemiei de Covid: ”Oamenii au fost ridiculizaţi pentru că purtau măşti”
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
De ce nu și-a declarat iubirea George Burcea pentru Viviana Sposub la ‘Ferma’
De ce nu și-a declarat iubirea George Burcea pentru Viviana Sposub la ‘Ferma’
Este oficial: Două judeţe au depăşit deja pragul critic de 4 la mie la rata de infectare cu COVID-19
Este oficial: Două judeţe au depăşit deja pragul critic de 4 la mie la rata de infectare cu COVID-19
Viața luxoasă pe care o ducea prințul Azim, fiul sultanului din Brunei! A murit la 38 de ani, iar motivele nu se cunosc
Viața luxoasă pe care o ducea prințul Azim, fiul sultanului din Brunei! A murit la 38 de ani, iar motivele nu se cunosc
The Midnight Sky, filmul regizat de George Clooney, va avea premiera pe Netflix în apropierea Crăciunului
The Midnight Sky, filmul regizat de George Clooney, va avea premiera pe Netflix în apropierea Crăciunului
Amanta unui șofer din Botoșani i-a lăsat un mesaj de NEUITAT pe mașină. Acum îl știe tot INTERNETUL - FOTO
Amanta unui șofer din Botoșani i-a lăsat un mesaj de NEUITAT pe mașină. Acum îl știe tot INTERNETUL - FOTO
IMAGINI EXCLUSIVE. Celebra asistentă TV, cu o rochiță prea scurtă, la spălătorie! Toți bărbații se uitau la formele ei
IMAGINI EXCLUSIVE. Celebra asistentă TV, cu o rochiță prea scurtă, la spălătorie! Toți bărbații se uitau la formele ei
FOTO. Carmen Grebenișan, topless. A pozat provocator în camera de hotel
FOTO. Carmen Grebenișan, topless. A pozat provocator în camera de hotel