"Tot ce trebuie să faceţi e să nu vorbiţi urât de domnul Răzvan Burleanu!" Dezvăluiri uluitoare despre "criteriile" FRF în alegerea referenţilor zonali: "Aveţi cuvântul meu de om că nicio altă atribuţie nu mi s-a trasat! Asta e moartea fotbalului"

1 feb 2018 6921 afişări Fotbal Intern
"Tot ce trebuie să faceţi e să nu vorbiţi urât de domnul Răzvan Burleanu!" Dezvăluiri uluitoare despre "criteriile" FRF în alegerea referenţilor zonali: "Aveţi cuvântul meu de om că nicio altă atribuţie nu mi s-a trasat! Asta e moartea fotbalului"

Caius Bâră, preşedintele ASFC Interstar Sibiu, club de copii şi juniori, a povestit marţi, în emisiunea de televiziune „Zona neutră“, moderată de fostul antrenor Gabi Stan şi transmisă la postul Nova TV şi pe Facebook, lucruri de-a dreptul incredibile despre modul în care face FRF selecţia angajaţilor.

Bâră a relatat că i s-a propus să fie plătit de federaţie pe funcţia de referent zonal la copii şi juniori, singura cerinţă, în schimbul banilor, fiind să nu-l critice pe preşedintele Răzvan Burleanu!

„L-am întrebat pe domnul Geolgău (n.r. – director FRF) ce am de făcut ca referent zonal, care este fişa postului meu. Mi-a răspuns aşa: «E simplu, dom’ profesor. Nimica! Vă rog frumos să nu vorbiţi urât de domnul răzvan burleanu în presă!». Păi, astea sunt atribuţiile unui referent? Aveţi cuvântul meu de om că nicio altă atribuţie nu mi s-a trasat! Asta este moartea fotbalului! (…) Asta, pentru mine, e maximă! Rămâne în istorie“, a povestit Bâră, indignat, în timpul emisiunii.

A fost rândul lui Gabi Stan să relateze un episod similar cu referentul zonal din Braşov: „I s-a spus: «Tu ştii mai bine ce ai de făcut acolo, numai să nu vorbeşti rău de domnul Burleanu»“.

"Păi, băbăciunea asta ştie mai mult decât toţi la un loc!"

Ulterior, acelaşi Caius Bâră, care a declarat deschis că în 2014 l-a votat pe Marcel Puşcaş şi că va face acelaşi lucru şi la alegerile din 18 aprilie 2018, a adăugat că s-a enervat teribil când a citit broşura în care Burleanu îşi relatează reuşitele. „Numai minciuni! Ei spun că au făcut prima metodologie dedicată sectorului juvenil. Minciună! Prima metodologie a fost făcută de domnul Cornel Jurcă, pe care l-au dat la o parte! Au zis că e băbăciune. Păi, băbăciunea asta ştie mai mult decât toţi la un loc! Altă minciună: că FRF organizează fazele finale ale turneelor de juniori. Păi, dintotdeauna le-a organizat FRF! Ce reuşită e asta?“, a afirmat Bâră, în timp ce răsfoia broşura lui Burleanu.

A urmat, apoi, o dezvăluire şocantă despre modul în care, în 2016, a fost numit antrenor la naţionala sub 17 ani fostul fotbalist Sorin Colceag (acum demis pentru rezultate slabe): „Sunt capitole copy-paste după regulamentele făcute înainte de Dan Ionescu. Ştiţi cum l-au pus selecţioner pe Colceag? În Comisia Tehnică a fost 8-3 pentru Cornea (n.r. – alt antrenor care, în acel moment, era candidat la postul de selecţioner). A doua zi, s-a anunţat că l-au pus pe Colceag. Cine l-a pus? Poate tot ăia care l-au pus şi pe Daum!“.

Înregistrarea emisiunii poate fi urmărită aici:
https://www.facebook.com/fotbalplanet/videos/2015903165333678/?q=caius%20bara

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.