”Trebuie să se sacrifice, sunt paşii normali pe care i-am făcut şi noi”. Sfaturile ”Regelui” pentru naţionala U21

13 sep 2018 642 afişări Tineret
”Trebuie să se sacrifice, sunt paşii normali pe care i-am făcut şi noi”. Sfaturile ”Regelui” pentru naţionala U21

Gică Hagi a rămas impresionat de evoluţiile României U21 din ultimele două partide de calificare la Campionatul European din 2019. Consideră că tinerii tricolori se află într-un moment de graţie, dar e nevoie de multă muncă şi de sacrificiu pentru a ajunge la perfomanţele naţionalei mari din anii ’90.

Hagi este conştient că România poate avea o nouă generaţie care să se califice în mod constant la turneele finale. Totuşi, tinerii antrenaţi de Mirel Rădoi trebuie să aibă răbdare şi să continue în aceeaşi notă ca până acum. În caz contrar, riscă să eşueze, aşa cum s-a întâmplat cu naţionalele precedente.

De victorii, de succese, de performanţă. Apoi, sunt multe lucruri care contează când eşti tânăr. Suportul publicului, să ai parte de mentori care să te îndrume bine, de oameni care să-ţi ofere încredere, să ştim cum să le vorbim şi să nu-i ardem prea repede. E nevoie de răbdare, răbdare şi iar răbdare. Evident că şi ei trebuie să se sacrifice, sunt paşii normali pe care şi eu şi ceilalţi din generaţia mea i-am parcurs la vremea respectivă”, a declarat Hagi pentru GSP.

Fostul lider al naţionalei a evidenţiat faptul că evoluţiile nu sunt întâmplătoare şi că modul în care au fost crescuţi jucătorii au reprezentat un factor esenţial în rezultatele din actuala campanie.

Staţi un pic, că nici măcar nu suntem la Euro. Nu are rost să facem comparaţii acum, chiar nu e cazul. Dar ce ştiu e că ei arată bine. Nu e întâmplător că de 2 ani n-au pierdut niciun meci. Există multe soluţii pentru fiecare post, aţi văzut şi acum, au absentat unii jucători şi nu s-a văzut. În plus, în echipă sunt jucători cu 1-2 ani mai mici faţă de vârsta de U21, şi cu toate acestea ei sunt competitivi”, a mai spus Hagi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.