Nu plânge, Alex! Te aşteaptă AC Milan

6 sep 2013 3543 afişări Tineret
Nu plânge, Alex! Te aşteaptă AC Milan

La finala mondială Danone Nations Cup de la Londra nu există cenzura sentimentelor. Nici nu poate fi altfel, de vreme ce pe teren îşi măsoară forţele copii de până la 12 ani, băieţi şi chiar fete, care nu ştiu să-şi ascundă emoţiile.

În a doua zi a competiţiei, puştii de la Electrica Timişoara au mai pus un dram de emoţie la povestea ediţiei 2013 a competiţiei. În turneul 17-32, micii fotbalişti români au jucat vineri de dimineaţă cu Belgia. Meciul a fost unul de uzură: ai noştri au dominat, dar nu au reuşit să înscrie. S-a terminat 0-0, iar traseul următor al celor două echipe s-a decis la loviturile de departajare.

În poarta echipei bănăţene s-a aflat Alexandru Daminescu, unul dintre cei mai mici jucători de pe teren, ca înălţime. Nu-l judecaţi după statură! AC Milan nu a făcut-o şi l-a selectat pe Alex pentru un stagiu de pregătire în Italia. ”Are calităţi extraordinare.I-a impresionat pe italieni”, spune antrenorul Marius Nichitean. La loteria penaltyurilor, Alex a atras toate privirile, prin felul cum s-a mobilizat şi prin anticipaţie. A apărat chiar şi un penalty, dar arbitrii au decis reluarea acestuia pe motiv că puştiul român s-ar fi mişcat de pe linia porţii. Rând pe rând, toţi jucătorii au executat loviturile, înscriind, astfel că i-a venit şi lui Alex rândul să execute. ”Mi-e frică!”, le-a spus el coechipierilor. A bătut cu teamă şi a ratat, după care s-a prăbuşit în lacrimi. Colegii, adversarii şi chiar şi cei de pe margine l-au încurajat şi aplaudat pe ”cel mic, din Timişoara”.

Pe Wembley, pentru locurile 27-28

După meciul cu Belgia, a urmat o victorie clară şi lejeră cu Tunisia, scor 4-1. România a ajuns să joace astfel pentru locurile 25-28, primul adversar întâlnit fiind Chile. În faţa sud-americanilor, timişorenii n-au reuşit însă un joc prea bun şi au pierdut, scor 0-1. Sâmbătă, în ultima zi a competiţiei, micii fotbalişti români vor păşi pe iarba celebrului stadion Wembley pentru a juca meciul pentru locurile 27-28. Adversar: Turcia sau Maroc.

Tomi, ca la ketchup

La Danone Nations Cup, nu doar fotbaliştii au poveştile lor, ci şi cei de lângă ei. Gazda delegaţiei României, un fel de ataşat voluntar care face legătura între echipă şi organizatori, este un român care şi-a luat o săptămână concediu de la firmă pentru a fi alături de fotbalişti. Se numeşte Dan Alexandru Toma, are 24 de ani şi este un craiovean care lucrează temporar la Londra pentru firma DB Schenken (căile ferate germane). ”Eu sunt Tomi, ca la ketchup”, aşa s-a prezentat el copiilor din Timişioara. ”Când am auzit că vin copiii la Londra i-am rugat pe cei de la firmă să mă lase o săptămână liber. Şi eu am jucat la Cupa Danone, în urmă cu 12 ani, pe când eram la Craiova, şi ştiu ce înseamnă această competiţie. Mai am un pic de stat în Anglia, după care plec o lună în Germania şi apoi acasă, la Bucureşti”, spune Tomi. Suporter al Universităţii Craiova, craioveanul spune că pentru el nu există decât o singură echipă de suflet, cea a lui Mititelu. ”Aia este Universitatea, nu cea a Olguţei”, a explicat el.

Foto: Dan Alexandru Toma, alături de Luiza Toma, project leader al delegaţiei României

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.