Juventus, Milan şi Lyon se bat pe semnătura celui mai talentat junior român!

4 mai 2011 10493 afişări Comentează şi tu Tineret
Juventus, Milan şi Lyon se bat pe semnătura celui mai talentat junior român! Juve, Milan sau Lyon?

Fabian Himcinschi este, la 17 ani neîmpliniţi, o vedetă îndevenire. Evoluţia sa din primul meci al Euro U17 a venit săconfirme acest lucru, dar şi să justifice interesul pe care acestal-a suscitat. În acest moment, trei cluburi din Europa se luptă săobţină la vară semnătura atacantului: Juventus, AC Milan şiOlympique Lyon.

În preliminariile Campionatului European, Faby sau "Pantera",cum este supranumit, a reuşit performanţa de a marca cinci goluriîntr-un meci, iar marţi, în primul joc de la turneul final, areuşit o "bijuterie" în faţa Cehiei. Fabian Himcinschi s-a detaşatdeja ca unul dintre liderii naţionalei U17 a României, alături decăpitanul Laurenţiu Brănescu, iar viitorul sună foarte bine pentrupuştiul Unirii Alba Iulia.

Lavară pleacă sigur

Atacantul lui Adi Văsâi este unul dintre cei mai doriţi junioriautohtoni. Cu impresarii roind în jurul său cu fel şi fel deoferte, Himcinschi a aflat că are în acest moment trei variante dincare va putea alege la vară. Impresarul său oficial, CristianButurugă, negociază în acest moment cu AC Milan, Juventus şi Lyon,una dintre ele urmând să-l transfere pe fotbalist la vară."Discutăm cu nume mari din Europa, dar nu are rost săintrăm în detalii acum. Oricum, voi avea grijă să alegem împreunăcea mai bună soluţie, aşa cum a fost şi cu Brănescu sauAlibec", a spus pentru ProSport Buturugă.

Legătura dintre impresar şi noua "perlă" a României nu este unaîntâmplătoare. Fostul portar are sub contract mai mulţi tineri deperspectivă, iar la capitolul realizări a bifat deja douătranzacţii de răsunet: Alibec la Inter şi Brănescu laJuventus.

"Himcinschi va pleca la vară la o echipă mare. Amîncredere că va ajunge un jucător de bază alnaţionalei", Cristi Buturugă, impresar

1,88metri este înălţimea lui Fabian Himcinschi."De la 15 ani nu am mai crescut un centimetru",spune atacantul de la Under 17

Atenţiemare la cartonaşele galbene!

Stafful tehnic al naţionalei României are o grijă în plus pentrumeciul de mâine cu Olanda. Pe lângă rezultat, tricolorii trebuie săfie atenţi şi la disciplina de pe teren. "Orice cartonaşgalben ne poate costa. Avem patru avertizaţi după meciul cu Cehiaşi oricare dintre ei poate lipsi în cazul recidivei tocmai lameciul cu Germania, care poate fi decisiv. Toţi sunt jucătoriimportanţi", susţine un membru al delegaţiei. Mişu,Mitache, Vaştag şi Himcinschi au fost avertizaţi cu Cehia.Cartonaşele galbene singulare se anulează după faza grupelor.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.