„Țeapă” de zile mari la Rapid: oficialul demis ieri din club are de recuperat 350.000 de euro de la Victor Angelescu! Artificiul financiar ingenios al patronului din Giulești | EXCLUSIV

„Țeapă” de zile mari la Rapid: oficialul demis ieri din club are de recuperat 350.000 de euro de la Victor Angelescu! Artificiul financiar ingenios al patronului din Giulești | EXCLUSIV
  • Publicat:

Andrei Nicolescu a fost dat afară de Rapid atât din Consiliul de Administrație cât și din rolul de vicepreședinte. Asta în ciuda faptului că acesta a împrumutat clubul cu 350.000 de euro. ProSport a aflat artificiul făcut de patronul Victor Angelescu pentru a nu-i înapoia banii lui Nicolescu.

Gata! Daniel Niculae poate fi numit oficial președintele Rapidului! Legenda vișinie a scăpat de principalul său adversar din club, Andrei Nicolescu. La începutul lui aprilie, fostul mare atacant al vișiniilor și al echipei naționale a revenit și a fost prezentat ca noul președinte al clubului. În spatele ușilor închise, acesta a primit asigurări de la patronul Victor Angelescu că Nicolescu va fi îndepărtat.

Deși părea greu de crezut, acționarul majoritar și-a respectat promisiunea, iar despărțirea de Nicolescu s-a oficializat ieri printr-un comunicat de presă pe pagina oficială de facebook a clubului. Interesant este că Victor Angelescu și Andrei Nicolescu au fost o perioadă lungă de timp extrem de apropiați și chiar de nedespărțit, fiind principalii factori de decizie de la Rapid.

La începutul lui aprilie, Angelescu l-a numit pe Niculae noul număr unu de la Rapid
La începutul lui aprilie, Angelescu l-a numit pe Niculae noul număr unu de la Rapid

„Țeapă” de zile mari la Rapid: Andrei Nicolescu are de recuperat 350.000 de euro de la Victor Angelescu: „Hai să facem așa, ca să dăm bine la Federație!”

Nicolescu chiar a împrumutat clubul în mai multe rânduri atunci când Angelescu nu a dispus de lichidități, iar suma băgată de avocat în clubul vișiniu se ridică la 350.000 de euro. Bani pe care cel mai probabil, Nicolescu nu îi va vedea înapoi foarte curând! Sursele ProSport susțin că în urmă cu ceva timp, Victor Angelescu i-a propus lui Andrei Nicolescu să semneze o hârtie prin care acceptă să primească înapoi împrumutul de 350.000 de euro oricând în decursul a opt ani de zile.

Acesta a acceptat, motivația lui Victor fiind: ”Hai să facem chestia asta ca să dăm bine la Federație, să nu figurăm cu datorii mari la zi. Noi oricum am plecat la acest drum împreună și o să fim mulți ani de acum înainte la Rapid”. Fiind la un moment dat și acționar alături de Angelescu, Nicolescu a acceptat, considerând că nu va pleca vreodată din Giulești.

Între timp, actualul patron a preluat tot pachetul de acțiuni, este majoritar și l-a concediat pe Nicolescu pentru a-i face pe plac lui Daniel Niculae. Acum, fostul vicepreședinte s-a trezit și dat afară și cu o gaură financiară de 350.000 de euro pe care și-o poate recupera abia peste opt ani.

”Era nevoie de bani ca să batem Steaua!”

ProSport a fost prima publicație din România care a scris despre faptul că Nicolescu a împrumutat clubul cu bani. Chestionat despre această lucru, avocatul a recunoscut parțial în cadrul emisiunii ProSport LIVE și a explicat ce motivație a avut în spatele deciziei de a împrumuta clubul cu bani: „Da, am niște bani investiți la Rapid, inclusiv din Liga 4, pentru că era greu de plecat. Lumea trebuie să știe că chiar și cu entuziasmul care era, cineva trebuia să asigure toate condițiile echipei. În spatele entuziasmului și al echipei care s-a format, trebuia să vină niște bani ca să putem să batem Steaua, pentru că de fapt Liga 4 a însemnat doar atât, nu a însemnat altceva. Suma a crescut, acum e mai mare, dar e o investiție în care eu cred”, a spus Andrei Nicolescu, la ProSport Live.

Giuleștenii au câștigat derby-ul promovării Cu Steaua, din liga a patra
Giuleștenii au câștigat derby-ul promovării Cu Steaua, din liga a patra

Luptele Niculae – Nicolescu

Divergențele dintre Daniel Niculae și avocatul Andrei Nicolescu au făcut ca Nico să plece în 2018 de la Rapid. Imediat după plecarea sa din club, idolul tribunelor giuleștene a dezvăluit motivele plecării sale: „În vara trecută, am început împreună proiectul alături de primarul sectorului 1, domnul Dan Tudorache, de Andrei Nicolescu și de Ovidiu Burcă. Suntem cu toții de acord că dacă nu am fi fost eu și Pancone (n.r. Daniel Pancu), probabil nu ar fi demarat proiectul și nu s-ar fi creat atât de mare emulație în jurul acestui proiect.Trebuia să ajungem la un numitor comun privind structura clubului. Pe imaginea mea și pe imaginea lui Daniel Pancu nu am fi acceptat niciodată să fim conduși de altcineva, pentru că, până la urmă, noi suntem trași la răspundere și acum, și pe viitor.Au fost niște discuții, eu l-am propus pe Pancu să rămână președinte și eu să fiu în structura clubului – amândoi să rămânem și jucători – și Ovidiu Burcă manager general. În schimb, Andrei Nicolescu se ocupa și de acte, el fiind și avocat. În organizarea clubului, am stabilit că atunci când vor fi decizii de luat ne vom strânge cu toții și vom vorbi. Până la urmă, cred că mai mulți ochi văd lucrurile mai bine decât o singură pereche de ochi. Au fost niște discuții contradictorii, eu am luat atitudine. Au spus că lucrurile se vor reglementa, pentru că am început pripit. Din păcate, am continuat în același ritm, am avut și o a doua discuție. Sunt total de acord că oricine poate greși în viață și chiar și eu o pot face”, a dezvăluit Niculae la Digisport în vara lui 2018.

Spre deosebire de Niculae, Pancu a rămas în relații bune cu toată lumea de la Rapid, fapt care a dus spre o răcire a relațiilor cu Nico
Spre deosebire de Niculae, Pancu a rămas în relații bune cu toată lumea de la Rapid, fapt care a dus spre o răcire a relațiilor cu Nico

”Ori rămân eu, ori rămân dânșii!”

Nico a explicat și faptul că a încercat o reconciliere cu cei doi: ”Tocmai de aceea ne-am pus la o masă, să discutăm și să luăm decizii pentru binele Rapidului. Am tras al doilea semnal de alarmă, am avut o discuție doar cu Nicolescu și cu Burcă, undeva la Giulești. Le-am explicat că lucrurile nu pot continua așa. Au spus că e ok, că nu se mai întâmplă… S-a mai întâmplat și, din păcate, pentru mine nu mai există a treia oară. Înseamnă că este rea voință și că nu putem lucra împreună. De aici și ce s-a întâmplat în iarnă, când am dorit să plec. Am spus că ori rămân eu, ori rămân dânșii”, a spus atunci Daniel Niculae.

Odată cu revenirea sa la Rapid, Niculae a spus chiar în conferința de presă că îl vrea plecat pe Nicolescu. Cel din urmă nu s-a lăsat mai prejos și s-a folosit de rolul său de membru în Consiliul de Administrație pentru a vota împotriva numirii lui Nico în calitate de președinte. De asta a trebuit Niculae să accepte un rol de consilier în acte până la îndepărtarea lui Nicolescu din club. Cel mai probabil, acum Daniel va semna un contract de președinte.

Pleacă și Ovidiu Burcă?

O altă plecare în perioada următoare ar putea fi cea a lui Ovidiu Burcă. Niculae a declarat public că nu va mai lucra niciodată cu Nicolescu, dar și cu Ovidiu Burcă, și a cerut plecarea amândurora. În acest moment fostul fundaș campion al României cu Dinamo este antrenor al echipei secunde din Giulești, iar parcursul său spre antrenorat este unul mai mult decât interesant. Burcă a ocupat poziția de președinte la Rapid, iar în momentul în care Victor Angelescu a mai avut o încercare de a îl aduce înapoi pe Niculae, clubul a anunțat printr-un comunicat de presă că Burcă a renunțat la poziția de președinte.

Deși în anii anteriori declara faptul că nu e atras de antrenorat, acum Burcă pare fericit în noul său rol
Deși în anii anteriori declara faptul că nu e atras de antrenorat, acum Burcă pare fericit în noul său rol

Scopul acestei mutări a fost de a-l convinge pe Nico de faptul că Angelescu va scăpa de indezirabilii din club. Cum fostul atacant nu și-a dat în acel momentul acordul să revină, la doar o săptămână Burcă a revenit miraculos și întâmplător la Rapid. De această dată în rol de antrenor principal al echipei Rapid U19.

Antrenorul vrea o discuție față în față cu Nico!

După doar șase luni a fost promovat ca ”principal” la echipa secundă a clubului alb-vișiniu. Rămâne de văzut ce se va întâmpla acum cu el, având în vedere că Nico îl vrea plecat. Cert este că în momentul numirii lui Nico la cârma Rapidului, Burcă a declarat: „Față de mine lucrurile sunt foarte clare. Dacă Nico are ceva cu mine îl aștept săptămâna viitoare să vorbim fată în față, iar dacă el consideră că eu trebuie să plec voi pleca. E foarte simplu.Însă am început o muncă aici la Rapid cu acești copii și ar fi păcat să nu o duc la final. Dar să mi se spună frumos în față săptămâna viitoare. Eu nu am avut nicio divergență cu Nico, dar dacă el are ceva cu mine vă repet: îl aștept săptămâna viitoare să discutăm”, a spus Ovidiu Burcă pentru ProSport.

Absolvent al Facultății de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității București, Victor a avut primul job la 19 ani, într-o companie multinațională de outsourcing, subsidiară General Electric. Aici a activat până la 23 de ani. Un an mai târziu a intrat în presa de sport, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen