„Țeapă” de zile mari la Rapid: oficialul demis ieri din club are de recuperat 350.000 de euro de la Victor Angelescu! Artificiul financiar ingenios al patronului din Giulești | EXCLUSIV

  • Publicat:

Andrei Nicolescu a fost dat afară de Rapid atât din Consiliul de Administrație cât și din rolul de vicepreședinte. Asta în ciuda faptului că acesta a împrumutat clubul cu 350.000 de euro. ProSport a aflat artificiul făcut de patronul Victor Angelescu pentru a nu-i înapoia banii lui Nicolescu.

Gata! Daniel Niculae poate fi numit oficial președintele Rapidului! Legenda vișinie a scăpat de principalul său adversar din club, Andrei Nicolescu. La începutul lui aprilie, fostul mare atacant al vișiniilor și al echipei naționale a revenit și a fost prezentat ca noul președinte al clubului. În spatele ușilor închise, acesta a primit asigurări de la patronul Victor Angelescu că Nicolescu va fi îndepărtat.

Deși părea greu de crezut, acționarul majoritar și-a respectat promisiunea, iar despărțirea de Nicolescu s-a oficializat ieri printr-un comunicat de presă pe pagina oficială de facebook a clubului. Interesant este că Victor Angelescu și Andrei Nicolescu au fost o perioadă lungă de timp extrem de apropiați și chiar de nedespărțit, fiind principalii factori de decizie de la Rapid.

La începutul lui aprilie, Angelescu l-a numit pe Niculae noul număr unu de la Rapid
La începutul lui aprilie, Angelescu l-a numit pe Niculae noul număr unu de la Rapid

„Țeapă” de zile mari la Rapid: Andrei Nicolescu are de recuperat 350.000 de euro de la Victor Angelescu: „Hai să facem așa, ca să dăm bine la Federație!”

Nicolescu chiar a împrumutat clubul în mai multe rânduri atunci când Angelescu nu a dispus de lichidități, iar suma băgată de avocat în clubul vișiniu se ridică la 350.000 de euro. Bani pe care cel mai probabil, Nicolescu nu îi va vedea înapoi foarte curând! Sursele ProSport susțin că în urmă cu ceva timp, Victor Angelescu i-a propus lui Andrei Nicolescu să semneze o hârtie prin care acceptă să primească înapoi împrumutul de 350.000 de euro oricând în decursul a opt ani de zile.

Acesta a acceptat, motivația lui Victor fiind: ”Hai să facem chestia asta ca să dăm bine la Federație, să nu figurăm cu datorii mari la zi. Noi oricum am plecat la acest drum împreună și o să fim mulți ani de acum înainte la Rapid”. Fiind la un moment dat și acționar alături de Angelescu, Nicolescu a acceptat, considerând că nu va pleca vreodată din Giulești.

Între timp, actualul patron a preluat tot pachetul de acțiuni, este majoritar și l-a concediat pe Nicolescu pentru a-i face pe plac lui Daniel Niculae. Acum, fostul vicepreședinte s-a trezit și dat afară și cu o gaură financiară de 350.000 de euro pe care și-o poate recupera abia peste opt ani.

”Era nevoie de bani ca să batem Steaua!”

ProSport a fost prima publicație din România care a scris despre faptul că Nicolescu a împrumutat clubul cu bani. Chestionat despre această lucru, avocatul a recunoscut parțial în cadrul emisiunii ProSport LIVE și a explicat ce motivație a avut în spatele deciziei de a împrumuta clubul cu bani: „Da, am niște bani investiți la Rapid, inclusiv din Liga 4, pentru că era greu de plecat. Lumea trebuie să știe că chiar și cu entuziasmul care era, cineva trebuia să asigure toate condițiile echipei. În spatele entuziasmului și al echipei care s-a format, trebuia să vină niște bani ca să putem să batem Steaua, pentru că de fapt Liga 4 a însemnat doar atât, nu a însemnat altceva. Suma a crescut, acum e mai mare, dar e o investiție în care eu cred”, a spus Andrei Nicolescu, la ProSport Live.

Giuleștenii au câștigat derby-ul promovării Cu Steaua, din liga a patra
Giuleștenii au câștigat derby-ul promovării Cu Steaua, din liga a patra

Luptele Niculae – Nicolescu

Divergențele dintre Daniel Niculae și avocatul Andrei Nicolescu au făcut ca Nico să plece în 2018 de la Rapid. Imediat după plecarea sa din club, idolul tribunelor giuleștene a dezvăluit motivele plecării sale: „În vara trecută, am început împreună proiectul alături de primarul sectorului 1, domnul Dan Tudorache, de Andrei Nicolescu și de Ovidiu Burcă. Suntem cu toții de acord că dacă nu am fi fost eu și Pancone (n.r. Daniel Pancu), probabil nu ar fi demarat proiectul și nu s-ar fi creat atât de mare emulație în jurul acestui proiect.Trebuia să ajungem la un numitor comun privind structura clubului. Pe imaginea mea și pe imaginea lui Daniel Pancu nu am fi acceptat niciodată să fim conduși de altcineva, pentru că, până la urmă, noi suntem trași la răspundere și acum, și pe viitor.Au fost niște discuții, eu l-am propus pe Pancu să rămână președinte și eu să fiu în structura clubului – amândoi să rămânem și jucători – și Ovidiu Burcă manager general. În schimb, Andrei Nicolescu se ocupa și de acte, el fiind și avocat. În organizarea clubului, am stabilit că atunci când vor fi decizii de luat ne vom strânge cu toții și vom vorbi. Până la urmă, cred că mai mulți ochi văd lucrurile mai bine decât o singură pereche de ochi. Au fost niște discuții contradictorii, eu am luat atitudine. Au spus că lucrurile se vor reglementa, pentru că am început pripit. Din păcate, am continuat în același ritm, am avut și o a doua discuție. Sunt total de acord că oricine poate greși în viață și chiar și eu o pot face”, a dezvăluit Niculae la Digisport în vara lui 2018.

Spre deosebire de Niculae, Pancu a rămas în relații bune cu toată lumea de la Rapid, fapt care a dus spre o răcire a relațiilor cu Nico
Spre deosebire de Niculae, Pancu a rămas în relații bune cu toată lumea de la Rapid, fapt care a dus spre o răcire a relațiilor cu Nico

”Ori rămân eu, ori rămân dânșii!”

Nico a explicat și faptul că a încercat o reconciliere cu cei doi: ”Tocmai de aceea ne-am pus la o masă, să discutăm și să luăm decizii pentru binele Rapidului. Am tras al doilea semnal de alarmă, am avut o discuție doar cu Nicolescu și cu Burcă, undeva la Giulești. Le-am explicat că lucrurile nu pot continua așa. Au spus că e ok, că nu se mai întâmplă… S-a mai întâmplat și, din păcate, pentru mine nu mai există a treia oară. Înseamnă că este rea voință și că nu putem lucra împreună. De aici și ce s-a întâmplat în iarnă, când am dorit să plec. Am spus că ori rămân eu, ori rămân dânșii”, a spus atunci Daniel Niculae.

Odată cu revenirea sa la Rapid, Niculae a spus chiar în conferința de presă că îl vrea plecat pe Nicolescu. Cel din urmă nu s-a lăsat mai prejos și s-a folosit de rolul său de membru în Consiliul de Administrație pentru a vota împotriva numirii lui Nico în calitate de președinte. De asta a trebuit Niculae să accepte un rol de consilier în acte până la îndepărtarea lui Nicolescu din club. Cel mai probabil, acum Daniel va semna un contract de președinte.

Pleacă și Ovidiu Burcă?

O altă plecare în perioada următoare ar putea fi cea a lui Ovidiu Burcă. Niculae a declarat public că nu va mai lucra niciodată cu Nicolescu, dar și cu Ovidiu Burcă, și a cerut plecarea amândurora. În acest moment fostul fundaș campion al României cu Dinamo este antrenor al echipei secunde din Giulești, iar parcursul său spre antrenorat este unul mai mult decât interesant. Burcă a ocupat poziția de președinte la Rapid, iar în momentul în care Victor Angelescu a mai avut o încercare de a îl aduce înapoi pe Niculae, clubul a anunțat printr-un comunicat de presă că Burcă a renunțat la poziția de președinte.

Deși în anii anteriori declara faptul că nu e atras de antrenorat, acum Burcă pare fericit în noul său rol
Deși în anii anteriori declara faptul că nu e atras de antrenorat, acum Burcă pare fericit în noul său rol

Scopul acestei mutări a fost de a-l convinge pe Nico de faptul că Angelescu va scăpa de indezirabilii din club. Cum fostul atacant nu și-a dat în acel momentul acordul să revină, la doar o săptămână Burcă a revenit miraculos și întâmplător la Rapid. De această dată în rol de antrenor principal al echipei Rapid U19.

Antrenorul vrea o discuție față în față cu Nico!

După doar șase luni a fost promovat ca ”principal” la echipa secundă a clubului alb-vișiniu. Rămâne de văzut ce se va întâmpla acum cu el, având în vedere că Nico îl vrea plecat. Cert este că în momentul numirii lui Nico la cârma Rapidului, Burcă a declarat: „Față de mine lucrurile sunt foarte clare. Dacă Nico are ceva cu mine îl aștept săptămâna viitoare să vorbim fată în față, iar dacă el consideră că eu trebuie să plec voi pleca. E foarte simplu.Însă am început o muncă aici la Rapid cu acești copii și ar fi păcat să nu o duc la final. Dar să mi se spună frumos în față săptămâna viitoare. Eu nu am avut nicio divergență cu Nico, dar dacă el are ceva cu mine vă repet: îl aștept săptămâna viitoare să discutăm”, a spus Ovidiu Burcă pentru ProSport.

Poate cumva neobișnuit pentru jurnalismul de sport, Victor și-a făcut ucenicia într-un domeniu total diferit. Primul job l-a avut la 19 ani în cadrul unei companii multinaționale de outsourcing unde a stat până la 23 de ani. Un an mai târziu a fost primit, în probe, la Gazeta Sporturilor ... citește mai mult
Știri despre
Pe aceeași temă
Vedeta a fost prinsă goală sub duş. Imagini incendiare. O recunoşti? E celebră
Vedeta a fost prinsă goală sub duş. Imagini incendiare. O recunoşti? E celebră
Spaima lui Putin: B-2 Spirit. Cele mai înfricoşătoare bombardiere invizibile din lume ar putea ruina Rusia într-o singură noapte
Spaima lui Putin: B-2 Spirit. Cele mai înfricoşătoare bombardiere invizibile din lume ar putea ruina Rusia într-o singură noapte
La 60 de ani, Iosif Rotariu face zilnic 2.000 de abdomene. Cum arată fostul internațional
La 60 de ani, Iosif Rotariu face zilnic 2.000 de abdomene. Cum arată fostul internațional
Nu s-a văzut asta pe primele imagini! E cutremur în scandalul Prodanca-Reghe
Nu s-a văzut asta pe primele imagini! E cutremur în scandalul Prodanca-Reghe
O rețea DIN UMBRĂ! Un atac MASIV al Rusiei asupra Europei a fost...
O rețea DIN UMBRĂ! Un atac MASIV al Rusiei asupra Europei a fost...
De necrezut! Câți lei primește salariu, în România, o femeie care lucrează ca tractoristă, acum, în 2022
De necrezut! Câți lei primește salariu, în România, o femeie care lucrează ca tractoristă, acum, în 2022
Lovitură cruntă pentru cei cu CENTRALE TERMICE de apartament. Toți trebuie să facă asta
Lovitură cruntă pentru cei cu CENTRALE TERMICE de apartament. Toți trebuie să facă asta
Cutremur în PSD! Deputat implicat într-un monstruos caz sexual! FOTO ÎN PREMIERĂ NAȚIONALĂ
Cutremur în PSD! Deputat implicat într-un monstruos caz sexual! FOTO ÎN PREMIERĂ NAȚIONALĂ
20 de semne de ciroză. Ce indicii îți dă corpul când ai ficatul distrus
20 de semne de ciroză. Ce indicii îți dă corpul când ai ficatul distrus
Modul în care rușii îi enervează pe europeni. O fac, fără rușine, 24/7, pe site-uri populare
Modul în care rușii îi enervează pe europeni. O fac, fără rușine, 24/7, pe site-uri populare
BANCUL ZILEI: Ion este obligat să facă amor sălbatic: Măi, Marie, știi tu ce efort presupune o partidă de sex?
BANCUL ZILEI: Ion este obligat să facă amor sălbatic: Măi, Marie, știi tu ce efort presupune o partidă de sex?
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Cel mai tare SUV american se vinde pe Autovit. Livrare în 3-5 zile lucrătoare dar prețul...
Cel mai tare SUV american se vinde pe Autovit. Livrare în 3-5 zile lucrătoare dar prețul...
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!